icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
22. máj 2014

@koki_melo ja to siju taky na OL, necham si delsi ty konce a to se pak nerozjizdi a ufiknu to az potom.

petkasv
22. máj 2014

@macin73 tak nám třeba na zahradě sluníčko nikde nepere, zrovna dneska jsem si říkala jak je to úžasný, když máme všude vysoké stromy a jsme tu krásně od sluníčka chráněni 😉 byly jsme u našich a ti mají odkrytou celou zahradu a to je neštěstí 🙂 takže k nim jim budu muset ušít něco na tu palici, teď mě napadá @terezita ten návod na šátečky co šiješ Em. je někde na FM?

macin73
22. máj 2014

@petkasv tak to chápu, pod stromy bych asi ve vedrech na hlavu taky asi nic nedávala...

macin73
22. máj 2014

Jinak jsem přišla na to, jak jsem mimo... připojuji se k otázce, co dětem na hlavu, a přitom jsem zapomněla, že mám vlastně pro holky už osvědčené lehké kloboučky s UV filtrem od firmy Banz z loňska a předloňska... no úplně jsem na ně zapomněla a odpo si na ně vzpomněla... holt těhu demence, no 😕 😝

anastazieb
22. máj 2014

@macin73 to se mi stává úplně běžně a těhotná nejsem 😀

terezita
22. máj 2014

.. heh, tak myslim, ze vytvarim dilo do DD.. 😝 jsem smikla prebaltasku podle skippyho, ale jsem naprosto ztracena! 😅 nejak mi to tam vubec nesedi a nemam ani tucha, co to tam a jak siju..

petkasv
22. máj 2014

@terezita tak zítra jej DD tak to stihneš 😀

terezita
22. máj 2014

@petkasv no nevim nevim, jestli to do zitra dosiju.. nejsem ani ve tretine a uz se mi kouri z mozkovych zavitu.. 😅

mahafi
22. máj 2014

tak jsem vytvořila něco málo pro sebe... 1. sukni paisley turquoise máme s madlí stejnou 🙂, ta druhá, vínová mi na ní přišla moc usedlá, tak tu jsem jí zatím nedělala, ale možná jí ještě udělám (podle toho, jestli jí bude chtít taky nebo ne 😀) 3. triko, střih FM joana, jen trochu upravené, protože těch proužků jsem neměla správnou dýlku, tak jsem to nastavila tou žlutou..., je to takové letně rozjásané 😀. a 5. kalhoty podle burdy 8/2012 (kalhoty a triko jsem hodila na jedný fotce, ať toho není moc). na madlíka se šije podstatně líp a hlavně rychleji 😀. k focení jsem donutila muže až teď za šera (ale jsem ráda, že vůbec 😀).

petkasv
22. máj 2014

@mahafi krásné 😵

mahafi
22. máj 2014

@petkasv díky 😵

crawler
22. máj 2014

@laeela @zikie

Já mám 2 pirátky od Moira a teda za mě néé...Fany se v tom potí - není to prodyšné - zlaté termoregulační merino 😉
@zuzkasim nádhery 😵tip ťop 😵
@caramilla
@mamata jak píše Peťa,YKK vodoodpudivý je v pohodě - šila jsem ho kamarádce do vsadky -použila stylefix a hned na poprvé bez problému, takže se ho neboj,není čeho 😉
@koki_melo já řasím jak kdy,ale nejeekfektnější mi to přijde tak,jak psala @terezita - já tedy dělám ty rovné stehy ve dvou liniích a taháš pak za spodní nit 😉

crawler
22. máj 2014

@mahafi zrovna jsem si dneska šila legíny a teda přesně jsem si říkala , zlatý šití do velikosti 128😀

ja028
22. máj 2014

Je tu nejaká babenka čo šije aj z BA? Potrebovala by som poradiť

mahafi
22. máj 2014

@crawler viď... to pak přijdou ty dětský věci jako frkfrk 😀. ne že bych je měla rychle, ale je rychlejší ušít šev na dětských kalhotách než na mých 😀

terezita
22. máj 2014

pomoooc, je tu nekdo kdo sil tu skippy??? potrebuju raduuu.. 😅

crawler
22. máj 2014

@mahafi no přesně a i to stříhání velkého je opruz - já nejradši do 110 bo to se vejdu na podložku😀 pak už musím na zem:D

koki_melo
22. máj 2014

Prý má být léto 🙂.

macin73
22. máj 2014

@koki_melo ty jsou úžasné!!! ta látka je super!

jieff
22. máj 2014

@terezita šila jsem, ráda poradím, jen ted už musm spát, tak jestli to vydrží do rána...

anastazieb
22. máj 2014

Tak já taky něco frknu 😉 . Kojenecká sopuprava druhohory 😉
Jinak potvrzuju, že nejradši šiju na děti, je to rychlý, malý a všechno padne. Na sebe se vždycky hecnu, spotřebuju kilometr látky a pak mi to není (tričko je krátký, nebo mi nesluší, protože jsem jak bečka 😅 ...). Přitom bych trička potřebovala jako sůl.

koki_melo
22. máj 2014

@anastazieb Ach, co mi to děláš, chtěla jsem si užít svých pět minut slávy! 😀 Máš to krásné, super kombinace!

@mahafi Jůů, taky se musím dokopat ušít něco na sebe, sluší ti to!

kuna
22. máj 2014

@mahafi krasny, takovy vesely!

@anastazieb to je hezky, odkud je ta latka s dinousema?

@koki_melo ty jsou super, ja se na zabickovane saty chystam tento vikend.

terezita
22. máj 2014

@jieff jj, vydrzi, diky moc! nesedi mi totiz ty dily a jeste kdyz k tomu mam prisit ty horni pruhy.. 😝

daisyr
22. máj 2014

@mahafi super a kde máš to břicho 🙂 😀
@anastazieb jé... jako vždy krásé
@kuna látka s dino je tuším lille

daisyr
22. máj 2014

@koki_melo krásné, veselé... děvče, jak to stíháš šít 😉

zuzkasim
22. máj 2014

@koki_melo Super a budou se hodit, zítra má být prý 30 stupňů a já se zrovna šušňám s tepláčkama... Jenže předpověď mi muž řekl, až jsem byla v půlce práce.
Taky se mi šije na děti podstatně líp, nemám ráda pouze všívání patentů do těch uzounkých nohavic na mimina. A dětem sluší téměř vše🙂 narozdíl ode mne.

terezita
22. máj 2014

tak jeste prihodim dneska dosite mikiny - predposledni zakazka pred porodem.. vycvaky v podvecer nic moc.. 😝

koki_melo
22. máj 2014

@terezita Huš, druhá taková! Máš to libové, jako vždy! A ty žirafky máme taky 🙂
@zuzkasim Neboj, tepláčky užijete! Já mám v plánu z tenčí teplákoviny trenýrky/kraťásky pro holky. Ale my jsme jiná liga, my jsme furt zadkem někde v písku 😀.

anastazieb
22. máj 2014

@koki_melo neboj, taky si užiješ 😉 . Šatičky jsou krásné a ta látka! Já bych taky ráda nějakou holčičku nebo bych si takové ušila i pro sebe, ale neslušely by mi ☹