icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

katka82
26. máj 2014

@betelgeuzz fakt ne 🙂 pletla jsem je z merino na vlňáčky a nikdy mi neprovhli 😉

zuzkasim
26. máj 2014

@levandulova20
@terezita Jak má na blogu ten návod Terezita (fram), tak takhle mají vícevrstvé plenky udělané Bambinomio. Jednoduše se do kalhotek poskládají (zvládá i muž), mám je velice ráda a protože se po 2 dětech rozpadly, přesně takhle si je došívám.

sufik1
26. máj 2014

@levandulova20 já měla na dvojčata novorozenecké jen z froté s proužkem bambusu na snapku (ale ty vícevrstvé jsou taky dobrá volba, rozhodně univerzálnější) a pak už jen kapsovky. Sice mám našitý ještě kalhotkovky s bambusem a nějaké pulky ještě po starším, ale ty začnu dávat až kapsovky přestanou kapacitně stačit (teď je jim rok). A všechno nové šiju na sucháč. U zmítajících se dětí nemám nervy na to, přebalovat čtverce co 20 minut a ani zapínat patentky. A kalhotky a svrchňáky je taky míň pohodlné než ty kapsovky... Zato ty kapsovky už cca od roku a půl prostě nezvládají nasát všechno.
Jenže já mám ten luxus si ušít kolik plín chci a jaký zrovna potřebujem. Takže jsme měli asi 30 novorozeneckých, teď máme v oběhu asi 40 kapsovek a na chatě na střídačku asi dalších 40 kalhotkovek a patery svrchňáky. Teda to je hrozný číslo, něco budu muset poprodávat....

A čtverce? to jsem vydržela u staršího tak dva dny. Za mě už jen bambus a nebo do kapsovek mikroflís. KOukni ke mě na blog, jsou tam popisy materiálů, kde koupit, fotonávody na plíny a pod. http://www.susu-sufik.blogspot.cz/search/label/...

jieff
26. máj 2014

@petkasv šatičky máš krásný a já budu za velkou pajcovačku, protože mám ted ve stroji rozešité hooodně podobné 😉

petkasv
26. máj 2014

@jieff nééééééé já už sem nebudu nic dávat 😝 😝 😝 😝

crawler
26. máj 2014

Taky aspoň něco přihodím...Vše si nadiktovaly zákaznice - barvy a kombinace...

soft kabátek v.116/122
merino body
taštička na vložky
pouzdra na kalíšek

veronik77
26. máj 2014

@petkasv šatičky jsou krásné, hned bych šla šít 😀, Anežka sice žádné neptřebuje, ale asi je bude počebovat 😉

crawler
26. máj 2014

@lillyzelvicka klidně dlouhý😉

crawler
26. máj 2014

@piecee á koníci už jsou tu 😉 určitě v nich bude mládě krásný 😵

jieff
26. máj 2014

@petkasv no on je to vlastně podobný střih tomu poslednímu co jsem šila z ottobre, jen dole zvlněný lem, tím jsem si to chtěla usnadnit 😉 Ale nesjou uplně stejný, taky jsou z jiných látek, Když ono to jde těžko něco převratnýho vymyslet...

jieff
26. máj 2014

třeba já pořád nevycházím z údivu z těch srdíček od ...atd

bordino
26. máj 2014

Holky prosím, někdo sem dával návod na dvouvýpustkovou kapsu, nemáte ho uložený?

crawler
26. máj 2014

@bordino já jsem scanovala fotopostup...zkusím najít😉

crawler
26. máj 2014
crawler
26. máj 2014

@jieff od koho to je? je to krásný 😵 ale šít bych to nechtěla ani omylem 😝

ucitelka70
26. máj 2014

@piecee všetko máš nádherné....

emilly9
26. máj 2014

Holky, nevíte, kde by se dala sehnat látka Burberry (samozřejmě, že ne origoš)...
Předem dííík
E.

piecee
26. máj 2014

@koki_melo no to ja nejsem šikovný 😀 ten první to byl chudák takový hybridek tak jsem si raději na druhého koupila strih na FM 😀

piecee
26. máj 2014

@crawler jej zapomněla jsem poděkovat jeste tobě za podporu 🙂nakonec jsem do nich strihala a jsem rada moc se mi líbí🙂

sinala
26. máj 2014

@crawler na tytaštičky na kalíšek jsem se už dívala na fleru, jsem si říkala, kam na ty nápady chodíš 😀

jieff
26. máj 2014

@crawler Tereza Krátká-Dohnalová(...atd), kamarádka švagrový. Je to budějcká švadlena, hodně šikovná.

vondandy
26. máj 2014

@levandulova20,latkuju svoje prvni treti dite a hodne jsem toho vyzkousela a nakonec se mi vybavicka ustalila na:
0 - 4 mesice bile ctverce na novosklad, vkladacky z frote rucnicku (rozmer do novo skladu), novorozenecke pul svrchnaky, Grovia svrchnaky 3x
4 - 7 mesicu opustili jsme novosklad a pouzivam kalhotovky (Anavy) a podle nich site mirne poupravene kalhotovky na snapku (Dadka frote plus bambusovy flis) a na suchy zip (Dadka frote, bambus nebo bavlna, uplet bavlneny nebo bambusovy), do nich z ostrizku site vkladacky. Svrchnaky PUL od Majab temer vyhradne. Na domaci prebalvani a pro stihly zadecek, co neomezoval v pohybu jsem mela velke vkladacky z ebaye a na to Grovia kalhotky.
Od 7 mesicu pres den samodomo kalhotovky, nebo Grovia s vkladackou a na noc kalhotovky Petit Lulu. Soucasny stav mi vyhovuje maximalne.
Separacky mam nastrihany mikroflis, ted zacinam pouzivat i pokupovane separacky, abych je mohla vyhazovat.
Dopisu zkusenosti do fotoalba, muzes kouknout.

koki_melo
26. máj 2014

@jieff ty pruhy jsou hustej úlet!!! Nechápu a vůůůůbec mě to nemotivuje!!! 😀
@piece já jsem narychlo potřebovala dárek-nedárek pro dnešní návštěvu, tak jsem si na něj včera vzpomněla a zkoušela stvořit. Ambice na tvarování čumáku jsem neměla 😀. A teda vyšívat beránka už taky nehodlám dělat růčo. Bohužel jej viděla kamarádka a chce taky, tak ještě jeden zajíc s placatým čumákem mě čeká 😉.

ringcoriel
26. máj 2014

Prosim Vas, sila niektora Mei tai podla Izi? Bol by niekde strih? dakujem Vam velmi pekne.

rebelie
26. máj 2014

@lillyzelvicka Však to vidíš... taky jsem střihla na dlouhý rukáv... děti na slunce netahám, ale 1) někdy se mu nevyhneme (chůze po sluníčku, dítě v nosítku), 2) opaluje to i ve stínu, i když samozřejmě míň... a moje děti se snadno spálí... takže u nás se dlouhé rukávy užií i v létě (samo na nějakém body z tenčí látky - ideálně vlna/hedvábí).

jieff
26. máj 2014

@koki_melo přesně, taky mě to neláká zkoušet...mě se moc líbí ty pavučinky z proužků co dělá na šaty, ty se chystám koupit...šít ne 😉

macin73
26. máj 2014

@lillyzelvicka já vzhledem k faktu, že jsme oba bledí, obě holky jsou bledé, tak ani jiné rukávy než dlouhé na novoška připravené nemám... jako něco málo s krátkým rukávem tu mám, ale jsem zastáncem spíš zakrývání (samozřejmě ne přehřívání, takže podle situace...) - i včera byly holky venku v dlouhých kalhotech a dlouhých rukávech, na hlavě klobouk s UV filtrem, ač bylo venku fakt hezky... kontroluju, aby nebyly uřícené, ale byly naprosto v pohodě...

arlette
26. máj 2014

@a_lexa jedním slovem - nádhera! 🙂
@lillyzelvicka v horkách dala bych krátký, však mimiko sluníčku nevystavuješ. A doma na dvoře jsem děti neoblékala vůbec 😀

stassy
26. máj 2014

@bulinka na len do Sartoru 🙂 wéwéwé sartor cézet 🙂

bordino
26. máj 2014

@crawler no vidíš, kouknout do týhle knížky mě nenapadlo 😀 a když ji chci se zipem?