icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

laeela
26. máj 2014

@petkasv ty jsou teda nádherný. Fakt zírám, dokonalá kombinace. A Bětka je v nich k sežrání, doufám, že na ní taky vyzbydou. 🙂

petkasv
27. máj 2014

@laeela Díky moc, tyhle jsou Bětušky 😀 díky 😵

laeela
27. máj 2014

@petkasv Tak to je fajn. Fakt povedená práce. 🙂

karolinam
27. máj 2014
Používateľ karolinam je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od karolinam.

tak som si konecne nasla cas trosku sa pochvalit s mojou prvotinkou 🙂 pri mojich dvoch potvorkach som nejaky cas odkladala na kopke kojenecky plys aj casopis ottobre, ale nakoniec som zvladla usit ako tak aj malu nozicku dupaciek a musim uznat ze na novom overlocku brother to bola celkom zabava 🙂 (ten strasny svik vpredu som potom presila - tak sa clovek tesi na vysledok, ze az nerozmysla 🙂 ospravedlnujem sa za foto, bohuzial som to pofotila iba mobilom...

http://www.vecicky.sk/OTTOBRE-pre-deti-2011-4-d20.htm
http://www.vecicky.sk/BROTHER-M-3034-D-d134.htm
http://www.vecicky.sk/Kojenecky-plys-tyrkysovy-d68.htm

Uz sa tesim na letne vecicky, tak dufam, ze sa k tomu nedostanem az na jesen 🙂

allymally
27. máj 2014

Ahoj holky, jdu pozdravit a s jednou OT. Teď nešiju, dávám dohromady účto a ještě mám další závazky na dodělání. Malinký je jak na houpačce, tak je to zajímavé. K tomu se z něj stal nespavec ☹

Teď OT. Náš starší bude mít na konci června 3 roky. Chtěl by kolo. Bylo mu doporučeno už vel. 16. My bychom chtěli PUKY wéwéwé.neobycejne.cz/detail.php?zbozi=3760482 . Jen nevím, zda se v tomhle věku prcek naučí na něm jezdit. Je na odrážedle dost šikovný, má taky Pukyho. Jaké máte zkušenosti s dítkem a kolem? A jaká kola máte pro dítka? Moc děkuju

jemi
27. máj 2014

@allymally s kolem zatím neporadím, máme taky jen odrážedlo puky, ale bylo mi řečeno, že když nechcete jezdit na nějaké delší vycházky na kole...že je pro dítě do 4 let pohodlnější a zábavnější jezdit na odrážedle

la.kup
27. máj 2014

Ally, náš malý je drobek a začal jezdit na vel. 16 a úplně v pohodě a dcera taky není nijak velká a zvládla 16 taky. Ve 4 už s námi jezdí na výlety. Když je rovinka tak šlape a jinak je na tyči. Kolo máme author.

vondandy
27. máj 2014

@allymally , moje holky mely 16´ (Specialized) az ve ctyrech letech, protoze jsou mensi. Po odrazedle ve trech letech presly na 12ˇ a naucily se na kole velmi rychle, nepouzivali jsme postranni kolecka. Dulezite podle mne je, aby dite na kole dosahlo pohodlne na zem, kdyz sedi na sedle. Klasicke rozjizdeni se soucasnym nasedanim zvlada starsi az ted v sesti letech.

macin73
27. máj 2014

@allymally my měli doma jen motorku a pak PUKY čtyřkolku, před měsícem sedla starší na kolo (s postranními kolečky) a během chvilky (trvalo jí to asi 10 minut, než pochopila, co a jak) na něm jezdila... odrážedlo jako mezistupeň jsme neměli, nebylo nám doporučeno...

allymally
27. máj 2014

@jemi @la.kup @vondandy @macin73 děkuju za rady. On by na zem dosáhl v pohodě i bez bot a měl by rezervu, ale na 18 je ještě malý. Tož co já vím. On kolo fakt moc chce, Jen se bojím, aby to neměl na půlrok a pak kupovali nové ☹ Jako zdědí to bráška to určitě, ale přeci jen je to 5tis.

palosek
27. máj 2014

@petkasv Bětušce šatičky moc sluší 😵 😵 😵 😵 A asi kolem lítala stejná můza 😅 😅 😅 Já takový střih šila Klárce na svatbu v dubnu a musela jsem stjné střihnout i Danči, aby jí nebylo líto 🙂 Ale fotky jsem myslím nedávala 🙂 😀 😀 😀 Takže @jeff nebudeš jen ty za pajcovačku 😀 😀 😀 😀 Já to šila ze starých "zmrzlých" zásob 😝 😝 😝

laeela
27. máj 2014

@karolinam povedená prvotina.

la.kup
27. máj 2014

Nám 16 vydržela skoro do 6 let, pak už chtěl s přehazovačkou

elixia
27. máj 2014

@allymally my sme mali odrazzadlo a R. najskor na nom vooobec nechcel jazdit, maximalne ho tlacil po dvore....nechali sme ho tak a po pol roku ho vzal a snad od prvej minuty jazdil ako drak 😀 Bike dostal od babky mminule leto,to nemal este ani 3 roky....tiez ho nechcel, celu jesen ho nevzal na milost, Teraz na jar zrazu nan sadol a islo to....myslim,ze mame 16 tiez. Zrejme nevydrzi cele leto, budeme asi musiet kupit vacsi...podla mna, ak ho to zatial netaha na bike, nechaj ho na odrazadle, raz pride cas aj na bike...so znackou neporadim, moja svokra kupila, co ona uznala za vhodne, s name sa neporadila 😠 😠
Inak, ja asi dalsi skusim najst nejaky zachovaly po jednom dietati, nechce sa mi kupovat novy zase na mozno pol roka...

allymally
27. máj 2014

@la.kup a kolik mělo mládě asi tak cm? Náš má ve 3 letech asi 102 cm

allymally
27. máj 2014

@elixia no právě on o kole furt básní. Nikdy na něm nejel, ale pořád o něm mluví, jak by chtěl kolo se šlapátky a velkou přilbou (mimochodem přilbu měl i na Pukylinu-malá 4kolka)

veronik77
27. máj 2014

@allymally náš Š. přešel ve třech letech z odrážedla na kolo (měli jsme 12 po Haničce) naprosto bez problémů, akorát ze začátku potřeboval pomoct s rozjedem (dát nohy na šlapky). Kolo 16 jsme měli athor stylo wéwéwé.author.eu/cs/kola/2014/stylo-5/
váží jenom 7,5 kg - hledali jsme co nejlehčí, aby nebylo težší, jak Š. 😀

elixia
27. máj 2014

@allymally tak potom nie je o com, kupte bike :D :D Pripadne, nemas moznost vyskusat u nejakeho kamarata? My by sme kludne pozicali na vyskusanie,len je to troche od ruky 😀 😀

elixia
27. máj 2014

Ked uz sme pri bicykloch, za cely vikend (dokonca predlzeny! som usila az jeden kosik na bike pre Riska...

michamicha
27. máj 2014

střih je obojí Amelie od FM 😵 jen u té dospělácké jsem musela "vymyslet" rukávky, ten průramek byl moc volný 😖 jinak velikost je to 46/48 a ta mimi je 86/92 😎

ucitelka70
27. máj 2014

@allymally toto riešime aj my, u nás má už narodky o týždeň, a ten bicykel dosť súri, ale čo nám odporúčali, tak na výšku do 110 cm nám doporučovali 14", a má jedno 16" požičané od bratranca, to je obrovské, ťažké, ale učí sa pedálovať tak, že držíme ho za sedačku, aby pochopil princíp, ale my ideme jednoznačne 14ku, aby sa rýchlo naučil, aj ked na rok-dva to bude, ale stojí to za to.

sinala
27. máj 2014

@allymally mě se zdá ve třech letech kolo brzo, my chceme kolo dát až příští rok 😉

ucitelka70
27. máj 2014

@elixia parádička, košík je vydarený.

ucitelka70
27. máj 2014

žienky, vedeli by ste mi poradiť? kolegyňa zhána na leto také oblečenie - ako sťahujúce nohavičky - čo má aj nohy aj pod prsia, ale z bambusu, je silnejšia a hrozne máva vyšúchané stehná, punčošky neznesie

bury
27. máj 2014

Holky bývá to na těch kolech někde napsaný, jaká je to velikost a podle čeho se ta velikost určuje? Nám se teď sešla dvě kola - každý jinak velký a nevím, které dát. Honzík jezdit umí, udrží rovnováhu (z odrážedla), šlapat taky umí, ale jakmile má zabrat, tak to neušlápne. Tak nevím, jestli je lepší větší, nebo menší kolo.
Jinak @allymally jestli o něm tak básní, tak bych mu ho koupila? Co koupit ojeté? U nás jich mají v cyklobazaru miliony všech možných velikostí a myslím, že těm malým dětem je úplně jedno, jestli je nové, nebo ojeté - ani to nepoznají.

zuzkasim
27. máj 2014

@allymally Naše děti jsou drobné, takže obě začínaly na kole ve 3 letech na vel. 12. Na naučení se stačilo 1 - 2 odpoledne běhání za nimi. Rostou velice rychle, takže je podle mě zbytečné kupovat nové kolo. My ho koupili jeté, naučili se na něm naši 2, jejich bratranec a počítám, že ještě několik dalších dětí zvládne. Navíc v tomto věku ještě nerozlišovali, co je nové a co starší🙂 Další rok se pak kupovalo větší kolo, teď je to co 2 roky. První bylo nějaké bez značky, tu 16 i 20 máme Authora, protože dělají i odlehčený model s duralovým rámem, jezdíme hodně a kluci jsou drobní, tak aby netahali kolo těžké jak pro dospělého, ta váha mi přijde docela důležitá, mám sama srovnání, jak člověk pozná kolo o kilo lehčí a to jsem dospělá. Co navíc naše děti mít "musí", jsou dres a rukavice🙂 Chtějí mít stejnou výbavu jako rodiče.

kajark
27. máj 2014

@elixia pekny 🙂 cim si vystuzovala? dik

betelgeuzz
27. máj 2014

@ucitelka70 při 110 cm 14??? 😲 My jsme kola prohlíželi zrovna včera. Starší má 104 cm a jezdí na 12 a už je taktak. Zkoušela v obchodě 16 a přišla nám tak akorát a spíš půjdem do 20, která je psaná od 105 cm.

karolinam
27. máj 2014
Používateľ karolinam je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od karolinam.

@laeela dakujem 🙂

ucitelka70
27. máj 2014

@betelgeuzz ale.... aj to je možné, že je rozdiel fakt aj u výrobcov.... tak ako aj pri topánkach? že nesedia tie veľkosti? ja som myslela, že sú tie veľkosti normované do 110. nie presne 110, tak nám povedali, ale u nás je len jeden bicyklový obchod a to je o ničom, ale pôjdeme vyskúšať teda, ale objednávať chceme z netu, a ten bike čo má požičaný, ktovie, čo za značku, lebo je to už premaľované, ale je mu obrovské to si nevie položiť nožičky od rámu, rám bicykla by mal byt zrejme po rozkrok, aby si neublížil, väčšie z toho dôvodu asi nie je dobré
Musíme teda riadne pouvaťovať a nechať si poradiť