Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
ahojte, my sme bicykle riesili minuly rok. Ruty dostala 16ku v 3 rokoch, tiez nam tak odporucali podla jej vysky. Ale nepacilo sa jej na nom chodit, potrebovala pomoc na rozbiehanie, nazvala to pod ma rozrychlit :D Potom sme Eliasovi kupovali 14ku a on celkovo odmietal bicykel a len sa odrazadloval, tak si Rut zobrala tu jeho 14ku a do teraz na nej lietala, Eli ma 4 roky a az teraz si oblubil bicykel a ma tu 14ku, lieta na nej ako drak. Takze keby sme kupovali bicykle este raz, tak by som z odrazadla prechadzala na 14ku az neskor na 16 ;)
@ucitelka70 Ano, záleží na výrobci, to označení "12", "14" atd. je velikost samotných kol, ale každý výrobce má svůj rám a jeho velikost a stvabu. Je dobré, když má dítko možnost si na kolo sednout, třeba v obchodě nebo u kamaráda, nebo se pak už ví, že třeba Merida má rámy nižší, Author trochu vyšší, Specialized zase nižší... Ale tam záleží hlavně na těch hraničních hodnotách, běžnému dítku prostě většina kol normálně sedne. Je taky rozdíl, jestli je dítko zručné a zkušené, utáhne a uřídí pak i větší a těžší kolo, když si ještě není tak jisté, tak je lepší pro jeho vlatní pocit menší a lehčí kolo. No a drobnému a šikovnému budu vždycky volit to lehčí kolo. Když na tom jezdí 2x do měsíce kolem baráku, tak je to fuk, bude se vozit na čemkoliv, ale když má dát 20 - 30 km, mělo by se na kole už dobře cítit.
@allymally ahoj🙂 Barunka dostala "velké" kolo v březnu, to měla 3,5r - hrozně ho chtěla, aby mohla šlapat - jezdila od 20m na FB a sedla na kolo a jela - bez koleček, hned , nikdy nespadla, čuměla jsem jako puk. Koupili jsme teda 16, má cca 105cm a bojím se, že ho bude mít příští rok malé - máme Leader fox, ale třeba Specialized má 16 větší než je to naše, ale už je zase o 1500 dražší.
@allymally jdete si to ozkouset do obchodu, ale ja si myslim, ze 16 je na triletaka velka. ono se mu to hur uslapne a nemusi ho to proto tolik bavit. my mame pukyho - em. jezdi jeste ted na 12 (snesla by 14, ale kupovat dalsi kolo na jedno leto nechci) a 16 bude mit pristi rok (ted ma 103cm).
@elixia taky se na nej chystam, ale nic nestiham!
@sufik1 taska jeste neni, zrovna dneska tu zurive paru.. je to nejake krive.. 😅 ten strih mi nejak nesedi.. 🙂 ale ja dobojuju!
@ucitelka70 to nevím, jak moc to záleží na výrobci, ale tady to mají psanou 20 od 105 https://www.modrykonik.cz/detske-kolo/ . Ale teď se dívám, že blbě čtu, já myslela, že má 110 a ty píšeš do 110 cm. A taky vidím, že prcek bude mít 3 roky, tak to asi fakt to menší.
Ali je prcek a to myslím fakt prcek, ve 4 letech 100 cm. Do 4,5 jezdila na odrážedle, na jaře sedla na 12, kterou jsme dostali od známých a už jezdí jak drak, ale je jí taktak.
@allymally když ho chce, tak ho kupte, ale mně taky připadá tříletý na kolo malý. My preferujeme odrážedlo, protože tady ve městě by na kole neměl kde jezdit a já potřebuju, aby na chodníku byl stejně rychlý jako já při chůzi, ale i obratný mezi ostatními lidmi. Takže doufám, že náš First bike ještě dlouho vydrží 😀
@anastazieb Udělalas mi radost s tím, že 3leťákovi stačí FB. K. je buď nemehlo nebo nemehlo, ale ve 3.letech teda nějaká FB hvězda není a neumím si představit ji posadit na kolo. Jako jak jste ji viděli, tak sezení na báru ji asi půjde, ale bike teda moc ne 😝.
@bury tak ono neni kam pospichat.. em. si prala kolo ke 3. narozkam, jezdila na nem az od 4 a to jen na terase za barakem a ven se neodvazila. a venku na nem jezdi az ted a to jsme ji jeste museli vyprovokovat, ze pojedeme na dopravni hriste sami bez ni.. 😅 (jezdi teda se zadnima koleckama..)
tady prihazuju foto, jak na tom vypada ona.. 😀
@koki_melo my bysme ji taky nechali jezdit na odrazedle, jenze z pukyho nam uz odrostla.. ☹ vetsi odrazedlo se nam uz kupovat nechtelo (nas vozovy park je tu fakt uz sileny, jeste ze je tu velky sklep a mame to kde parkovat.. 😅) a tak u nas bylo kolo logickym resenim..
@terezita a sú jej akurát, takt tieto sú 12ky?
@koki_melo tak on na FB jezdí dobře, jezdí i třeba bez nohou - udrží rovnováhu. Ale mně to kolo přijde sem k nám nepraktické, mezi lidma by to ještě nezvládl, my ani kola nemáme. Takže by tak leda mohl občas jezdit po parku, kde radši zvolí jít na hřiště. Nehledě na to, že bychom ho ani neměli kam dát 😀
@ucitelka70 jojo, tohle je 12 puky s ditetem co meri 103 cm (a kdyz jsme v te sici diskusi, tak ma na sobe site softshellky i mikinu 😅)
http://www.puky.de/de/mod_produkte_produkt/kate...
@terezita je jí docela malé 🙂 sedlo už máte na maximum? ohoz pěkný 😀
@diapozitiv01 krásné to máš. Máš zkušenost s tím pyžamem z bambusu? Taky tu kousek mám a přemýšlým co s ním a tohle je super varianta 🙂. steh CL super - jakou máš značku?
@betelgeuzz nemame, uz jsme to soupli mezitim hore. mela ho tak, aby dosahla ze sedla na zem.
@allymally My kupovali kolo přesně před rokem, malá měla cca 2,5 roku (je říjnová), koupila jsem 16 author stylo, protože to je nejlehčí kolo této velikosti - stejně váží 2x než odrážedlo. Loni v létě jezdila jen občas a s kolečkama, učila se šlapat, ale hlavně jezdila na odrážedle. Bylo na ní ještě velké, ale kupovat 12 jsem už nechtěla a 14 pořádký kola nejsou (jsou moc těžké). Na podzim měla ve 3 letech 100 cm, teď má 3,5 (104.5 cm) na jaře jsme sundali kolečka a jezdila hned krásně sama, jen měla strach tak pištěla, ale to jsme během pár jízd odbourali.
Teď střídáme kolo i odrážedlo, ale dává přednost už kolu.
Já bych ve Vašem případě koupila tu 16, když mu bude velká, tak během léta do ní doroste a jestli je šikula, tak to zvládne bez problémů.
@katka82
@terezita
@betelgeuzz
@zuzkasim
@vondandy
@sufik1
Jaajjj bay, moc Vam dakujem. Teda som velmi vdacna za kazdy radu. Ale vidim to tak, ze nakoniec sa aj tak musim rozhodnut sama 🙂))) Lebo kazda mate inu skusenost... Ale asi zacnem stvorcami, aj bambusovymi aj bavlna, plus vkladacky bambus, nejake viacvrstvove pleny a vrchne nepremokave... No a asi aj nejake kapsove... 🙂 to by mi mohlo hadam stacit, ved to uvidim, co myslite ? 😉
Inak @sufik1 cely vecer vcera a aj dnes som kukala na tu tvoju stranku... super je, moc dakujem, plna napadov, informacii, rad, este ju musim postudovat, este mi nestacilo 🙂 A ty teda plienocky aj sijes a predavas? ak sa konecne rozhodnem ake, mozno ti budem este pisat. ;)
@levandulova20 já už plíny nešiju, na děti jich mám dost a radši už po těch desítkách plín šiju něco jinýho 😀 😀 😀 😀 😀 ale koukni k Jitu https://www.facebook.com/ByJitu jestli tam má něco volného
moje páteční rychlotriko - zjistila jsem, že nejlepší lék na šicí KOPR, když už ty plínky nemůžu ani vidět, je ušít si něco pro radost 🙂 Střih je můj, od oka, ale snesla bych o kousíček větší. fotky jsou mobilní výcvak z výletu. Lepší nemám a dlouho mít nebudu, u nás doma fotím já, takže na fotkách jsou všichni ostatní, jen já téměř nikdy 😠

@zuzkasim presne aj o váhe to je, my sme sa rozhodli kvôli váhe pri odrážadle za Strider, a neľutujeme tie peniaze, lebo už 1,5 ročný začal jazdiť, ale teraz ako trojročnému je len tak tak, akurát, v lete už isto aj malé, ale dá sa ešte