icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sufik1
27. máj 2014

@terezita jak vypadá ta tyrkyspuntíky kočárkovina na živo??? Já měla zelenou a nic moc. Ale ty barevné puntíky jsou dobrý a co mám černobílé, tak ty jsou taky pěkný.

terezita
27. máj 2014

@sufik1 hele ale jo, jsou docela hezky. ono tema barevnyma to dost ozilo, ale i samotne nevypadaj az zas tak spatne.

crawler
27. máj 2014

@jitu22 strašně se mi líbí - jak látka, tak výstřih i rukávky - paráda😵jen já bych musela mít delší,ale Ty se svou postavou si můžeš dovolit i kratičký😉

crawler
27. máj 2014

@bordino se zipem je pidi fotonávod tuším v každém ottobre - já to šila taky,ale nevím, zda si to pamatuju dobře, že se zip všívá z rubu hned pod ty patky - prostě o krok dřív než všíváš kapsové váčky, ale ruku do ohně za to nedám 😅

bordino
27. máj 2014

Jo, právě to tu smolím... no, uvidím, jak to dopadne 😀

@crawler

bordino
27. máj 2014

@jitu22 to je nádherná látka... a tuto léčku nešicí nálady používám taky, akorát šiju na Jéčka :-d a zákaznice jsou pak nasr..., že na ně nemám čas a děti mají nové 😀 😀

terezita
27. máj 2014

@bordino haha, to mam uplne stejne.. bych mela jeste rychle do porodu dosit jednu mikinu.. a furt nic a nic a nic.. 😅

sufik1
27. máj 2014

@terezita normálka, na objednávky stop stav a stejně to každý den někdo zkouší a moje děcka mají děděný tepláky 😖 😖 😖 😖
Ale teď musím našít. Jedem na sraz dvojčat a mám tam mít prezentaci hadrů pro dvojčata. Jenže nemám jaksi CO prezentovat 😝 😝 😝 😝 😝 ale ještě mám 14 dní...

mahafi
27. máj 2014

@bordino u phillipy FM je fotonávod na ty kapsy se zipem 🙂

rebelie
27. máj 2014

@levandulova20 Já Ti to ještě trochu zkomplikuju, jo? Je dobré zauvažovat, zda chceš zkoušet bezplenkovku, protože ta mi úplně převrátila pohled na plenky - do té doby jsem chtěla co nejsavější plínu, aby dlouho vydržela... při bezplenkovce jsem najednou chtěla cokoliv, co udrží jedno čůrání, a hlavně, ať se to dá dobře sundat...

michamicha
27. máj 2014

tak ještě jedna odpolední rychlo Amélie 😀

anastazieb
27. máj 2014

@terezita nádhera, jako vždy 😉 Mně ta kočárkovina taky láká, ta puntíkovaná je nádherná, asi si taky ušiju tašku (obyčejnou nákupní teda 😀).

ucitelka70
27. máj 2014

@terezita krásne, nádherné, perfektné prevedenie, ako vždy......

macin73
27. máj 2014

@terezita taška je naprosto boží, "vymazlená" do posledního detailu... fakt paráda!!!

terezita
27. máj 2014

holky dik! za tu namahu ten vysledek nastesti stal. ted jeste aby neco unesla a hned se neroztrhala a budu spokojena 😅
@anastazieb ta puntikovana je fakt krasna! mam tu jeste hnedou a cernou s barevnyma puntikama, ale tahle kombinace mi prisla nejveselejsi. jen doufam, ze se to nebude moc vytrhavat, ona je ta kocarkovina tkana, ale snad to dvoji prositi neco udrzi..

a_lexa
27. máj 2014

@laeela díky za info - je fakt, že nějaké pyžamo z bambusu by se hodilo. Prcek se v těch vedrech ve všem hodně potí. ☹
@bury díky. Botky jsou Loap - já je koupila akorát den před tím, než jsi hodila ten odkaz. 😉
@jitu22 ty jo, to triko je boží. Ta látka se mi vysloveně nelíblila, ale takhle vypadá fakt super. 🙂

zuzkasim
27. máj 2014

Shodou okolností poslední 3 týdny taky šiju z kočárkoviny. A další bodýčko pro dcerku.

crawler
27. máj 2014

@zuzkasim máš to krásný!koukám na to body - mě by se taky líbilo sem tam lemovat proužkem na půl,ale zkusila jsem to párkrát a vždy se mi drhtal taky ten přední díl - nedokázala jsem vychytat, jak natahovat či nenatahovat + vliv má i šířka proužku...Docela by mě zajímalo, zda seto někomu povedlo vychytat, tedy jak na to? U mě to z tohoto důvodu vyhrává lemování na třetiny

laeela
27. máj 2014

@jitu22 Triko perfektní.
Se musím smát, protože jsem vytáhla ze skříně bambus, že si ušiju triko a mám hodně podobný střih z loňska, akorát jsem si ho chtěla zůžit a prohloubit výstřih a tak nějak tuším, že ve finále bude dost podobné tomu tvému :DDD

zuzkasim
27. máj 2014

@crawler Myslíš na té části dole s patentky? U mě je to záměr, mám takhle i některá oblíbená bodýčka z H&M, tam je to přímo nařasené, ono to hezky sedne na plenku🙂

caramilla
27. máj 2014

Uf, tak konečně dokončen můj několikatýdenní projekt. Už se těším na leginování 😀 Více fotek je na blogu...

papajka7
27. máj 2014

@caramilla waaaau dobre, 😵 😵 😵 😵 to potrapenie stalo za to 😉 si krasna na tych fotkach 😵

crawler
27. máj 2014

@caramilla tý jo,sis pěkně užila tu roli modelky, že? 😉 uf,musela dát práce,...šít bych to nechtěla ani omylem 😀

ucitelka70
27. máj 2014

slúbená fotka 3 ročného na 16" bicykli.... išlo mu dobre, len vysadnúť a zosadnúť je problém, s rovnováhou a pedálovaním nemal problém

ucitelka70
27. máj 2014

@caramilla v prvom rade musím Teba pochváliť, len tak žiariš na fotkách, veľmi dobre vyzeráš, a bunda je naozaj vydarená, tie diskopuntíky a našité lentilky oživili, aj nohavice perfektne ladia...

caramilla
27. máj 2014

@papajka7 Díky 😉
@crawler Docela jo, jen celá ulice měla podívanou 😀 A na to, že jsem se fotila v podstatě před kompostem 😀

caramilla
27. máj 2014

@ucitelka70 viď, kalhoty jsou lindex, první jsem nevěděla, zda se v nich budu cítit, ale jsou super a zeštihlují 😀

ucitelka70
27. máj 2014

@caramilla kojenie jednoznačne prospieva celému telu

diapozitiv01
27. máj 2014

@a_lexa
mne tiez dlho lezal v skrini tak padlo za obet pyzamku., nosime ho kratko zatial je vpohode trosku nadobuda taky lezero styl.. Ale to bude asi nizkou gramazou a bez elastanu.
CL je to Janome 1000cpx ale moc sa nekamaratime. Iba sirsi steh ako tak, uzky proste ne a ne...

caramilla
27. máj 2014

@jitu22 triko je super a střih úžasný. A takhle ploché bříško bych taky ještě někdy po dvou dětech chtěla mít... 😝 Moc ti to sluší 😉
@terezita ježiš, to je pozitivní!!!!