Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@betelgeuzz chápu, já jsem schopná to splnit, už jsme kolo nechali být, ale za zatáčkou se pro něj začal vracet...Jasně když je nejhůř poponesu, ale až teď když už jsou na mě dva. A snažím se co nejmíň
trocha šití do té cyklistiky... srdíčka z proužků se nekonají ale hodně jsem se snažila, aby navazovaly alespon v bočních švech 😉 Už při stříhání jsem si říkala, jaká je to pruda...
@petkasv tu jsou ty šatičky, jen tedy spodní lem jsem radši ještě pro oživení zdvojila, tak už jsou vlastně uplně jiné 😉 Včera byla na fleru top nominace ve stejných barvách, holt jsem kopírka největší 😉!!!
@betelgeuzz http://www.neobycejne.cz/katalog.php?typ=10602&... - mám ten modrý, než bych nakoupila materiál a vyrobila to, radši jsem ho koupila 😝
jdu trosku plevelit, at to nevypada, ze nic nedelam. Je to site za posledni cca 3 tydny, neleknete se, zadna rychlovka 🙂
Tradicne se omlouvam za silenou kvalitu fotek
trictvrtaky pro dceru
nonity - parane, rozsirovane, skoro me trefil slak
bodycka, to s dlouhym fakt uzijeme 🙂
tucnaci polo, strihla jsem kratke
komplet "levi's" 😀
sovi bodycka, opet nevim, na co to s dlouhym
obyc saticky
sortky, ale naplet je moc kratky, na tele se to ztrati
trictvrtaky pro syna, silena fotka 🙂
kocici letni pyzamo, opet jsem strihla kratke 🙂
pyzamo s Peppou, u nas ted strasne leti
a posledni bodycka, tentokrat jsem se na dlouhy rukav vykaslala. A nazorne je videt, jak to vypada, kdyz si nekdo objednava uplet po pulmetrech 😀
@jieff @bordino @kuna LUXUS DÁMY!
@jieff Budu za pajcovačku, ale dost podobné mariňácké šatičky tu mám už týden střižené, dneska je snad konečně dám dohromady.
@bordino s těmi kapsami jsi dobrá, já se jich bojím.
@kuna Peppinka je úžasná, Kája si hned běžela oblíknout sukni s Peppinou. Mimochodem, jela jsem odspoda a říkám si "a já vím, kdo to šil, tohle už poznám!" 🙂
A v téhle souvislosti mě něco napadlo...
Uděláme si SOUTĚŽ???
Onehdy jsem viděla tipovací soutěž pro chlapy "poznej, co je příroda a co silikon" a v naší verzi by to bylo "poznej, kdo to šil".
Chtělo by se vám?
Podmínky by byly jednoduché: cokoliv ušít, nafotit, poslat mi do uzávěrky fotku, já pak všechny fotky vystavím a bude se tipovat. Tipovat může ten, kdo sám něco ušil, ten, kdo uhodne nejvíce fotek vyhrává (cenu bychom vymyslely, spíš nějaká srandacena, případně třeba může každý poslat kus něčeho a výherce obdrží sbírku látek...jen tak fantazíruju). Na šití by třeba byly 2 týdny. Có, chce se někomu nebo mám jen dneska málo zlobivý děti a vymýšlím ptákoviny? 😝
@macin73 mam barvy na textil Pebeo Setacolor, kdyztak si kup na tmavy textil, jde s tim i na svetly, ale lip kryji. Na kontury mam gelove pero od Pentelu. Jsou dobre i barvy Nerchau, od nich mam tu ruzovou, prijdou mi Pebeo i Nerchau tak nastejno. Namalujes, nechas uschnout, zazehlis a muzes prat 😉
@jieff saticky úchvatné...ta kombinace nemá chybu!!! taky je v nějaké obměně "pajcnu" 🙂
ale jako fakt co je vlastně pajc? přijde mi, že už se toho zas tolik převratného vymyslet nedá a všichni pajcuji (až na pár výjimek) už něco, co někde viděli... a hlavně se jim to líbilo 😵 (takže mě by to naopak potěšilo, že jsem byla někomu inspirací) - pořád je to ale o tom, že do toho vkládáme přece svůj čas, energii, nadšení, lásku, je to tak důležité, že se to něčemu podobá??? samozřejmě mluvím teď o šití ne na prodej...
@kuna Pepina krásná, ta by u nás taky měla úspěch. A šatičky starší taky zaujaly. Má podobné tričko, bazárkové.
@sufik1 Indián je SUPER! A stejně si myslím, že se jednou ozve někdo, kdo to bude chtít na ty cvoky místo švů 😀 😀.
Proč by album tady nemělo projít??? Vždyť o nic nejde, ne? To jsou mi věci...jako můžu pak napsat někomu z adminů, zda je tadle interní soutěž ok, ale nevidím v tom nic špatného. Tipovačka by byla tajná, skrz IP, bo by určitě někdo pajcnul tipy 😉

Já taky byla vždy proti přídavným kolečkám, ty jsem na syna vůbec neměla, ale to běhání a učení na kole bylo strašné. Obě starší kolky kolečka měly, díky nim se naučili šlapat, šlo prostě jen o pochopení principu šlapání.
A jak se naučili šlapat, tak jsem jim sebrala kolečka a ony sedli na kolo a jeli, nic jsem je nemusela učit. Teď naposledy to bylo ještě jednodušší, protože rovnováhu uměla z odrážedla. Jen jsem udělala, že když jsem sundala kolečka, tak jsem sundala i šlapačky a na 2 vyjížďky ven to používala jako odrážedlo (odráředlo měla 12, kolo 16) ať si zvykne na větší a těžší vozítko. Pak jsme namontovali šlapačky a ona vyjela sama, jen potřebovala na kolo nasadit.
Tříkolku jsme neměli, nechtěla jsem utrácet další peníze na další vozítko, navíc většina tříkolek je se šlapáním na předním kolečku a to je na houby, klasická poctivá tříkolka s řetězem už je spíš rarita (kdo jí má važte si jí).
Kolo jsem kupovala použité a přídavná kolečka byla v ceně, muset je dokupovat tak asi neinvestuji, protože to bylo jen na pár vyjížděk ven.