icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

koki_melo
28. máj 2014

No a nebo bych vložila ty fotky normálně na stránku a pak bych všem skrz IP poslala odkaz na tu stránku a tak by se k ní kdykoliv mohla dotyčná osoba vrátit.
Já myslím, že nejde o dokonalost jako o srandu 🙂. Se hecnem, někdo, kdo v životě nešil plenku, tak třeba ušije plínu, někdo další si pohraje s diskopuntíky a tak. 😉.

kuna
28. máj 2014

@macin73 v papirnictvi ne, ale v prodejne s vytvarnyma potrebama. Ja je kupovala u Karlaku, kdyz se projde Vaclavskou pasazi. Ale maji je treba i na netu v Davone. Urcite ale doporucuju to gelove pero http://www.decomania.cz/katalog/zbozi/textilni-... , na kontury a detaily je skvele. Ony se delaji primo konturovaci barvy, ale mne to s nima moc neslo, bylo to nerovnomerne, rozpijelo se to...s tim perem je to, jako bys kreslila na papir. Planuju si priste koupit i ty dalsi barvy.

A dekuju vsem za chvalu Pepiny, dcera byla nadsena, chodi v pyzamu od doby, co jsme prisli ze skolky 🙂

@sufik1 ten indian je uzasny, ja bych na to nemela trpelivost!
@terezita tobe jsem zapomnela pochvalit tu prebalovaci tasku, ta je fakt dokonala, ja snad budu rodit potreti, abych mela taky 😀

sinala
28. máj 2014

@kuna super, super, super 😀
@koki_melo to je dobrý nápad 😀 , tak já jsem dneska něco fotila, tak to sem nedám a pošlu Tobě 😀

macin73
28. máj 2014

@betelgeuzz já si myslím, že celé to je dané tím, že my z domu chodíme fakt jen na procházky (a v tu chvíli připadá v úvahu nějaké to vozítko), jinak musíme kamkoli autem, a v tom je asi zakopaný pes... já buď jedu něco vyřídit autem, pak s sebou logicky do auta nic nebereme, nebo jdeme ven, a pak mě čas netlačí... takže klidně dítko nechám "pochopit", že maminka nic vláčet nebude... případně by se to stalo jednou... jako teď budu tlačit ještě kočárek s miminem, takže ještě chvilku nehrozí, že bych holky na něčem jely, max. si vezmou golfky s panenkou... protože to bych je fakt neuhlídala... a hlavně často chodíme i do lesa, a tam to stejně na nějaké kolo není...

lillyzelvicka
28. máj 2014

@koki_melo to zni fajn jsem pro a urco bych se zapojila😀

palosek
28. máj 2014

@kuna pepina je skvělá 🙂 A střih pruhovaných šatiček je nás nejoblíbenější (nejjednodušší 😅 😅 ). Když ty šaty udělám delší a pružné (úplet), tak nám vydrží celkem dlouho....nakonec jsou až pod zadek jako tunička 😀 😀 😀 😀

zuzkasim
28. máj 2014

@kuna Mooc pěkné, ta Pepina je suprová, navíc v kombinaci s puntíkem! Puntík kupuješ prosím kde? Hezky jsi vyřešila to nadstavení u bodýček.
@koki_melo Nápad na soutěž se mi moc líbí, i když toho asi moc nepoznám a velkou většinu si vás pletu. Některé jsem znala už dřív z blogů, ale když je tady jiné jméno, tak jsem nahraná...🙂
@sufik1 Mám teda štěstí, že zatím nešiju tak dobře, aby mi album stopli. Mrzelo by mě to, je to i pro mě takový fajn přehled. Ale dávám tam (až na dvě výjimky) skutečně jen věci pro nás.

kuna
28. máj 2014

@palosek ja jsem je sila poprve, tak uvidim, jestli v nich pujde jeste do prvni tridy 🙂

jieff
28. máj 2014

@koki_melo super nápad, vyfotim to u nás na podlaze (tu ještě neznáte) a schválně tam nedam vodoznak 😉 Napadlo mě, než nějak složitě posílat látky, co kdybysme každá zaplatila startovný (10-20Kč). To by se mohl nasbírat pěkný obnos na tři první místa jako poukázka do nějakého eshopu třebas s látkama 😉 A soutěž by se vyhlásila až bys měla od všech peníze na kontě...

jieff
28. máj 2014

jinak moc děkuju za pochvaly, mám z nich ohromnou radost. @kuna ty tvoje věci jsou krásný a já si tedy myslela na první kouknutí, že ta pepina je kupovaná - ta nemá chybu

petkula
28. máj 2014

@bordino my jsme měli od dvou let tříkolku Puky a dosáhli tam oba dobře, má i níž položené těžiště...

anastazieb
28. máj 2014

@kuna věci nádherné a Pepina vypadá jako kupovaná 😉

bury
28. máj 2014

@koki_melo - teda ty máš nápady 😀 😀 já bych do toho asi taky šla...
a možná bych to dělala i bez ceny za první místo - prostě jen pro tu zábavu a srandu 😉

ucitelka70
28. máj 2014

@kuna jéééj, krásna nádielka, a ty si už macherka v tých polokošeľových golieroch..... normálne ma motivuješ.... možno aj ja dačo vykúzlim s takým golierom.... veľmi pekné je všetko

ucitelka70
28. máj 2014

@sufik1 ma napadlo.... oooo, veľký manitú 😉 paráda, že to všetko ako zvládaš, nechápem

kuna
28. máj 2014

@zuzkasim dekuju, ten puntik je z wendy (produktservis), uz to ale budou tak dva roky, byl tehdy rychle pryc. Jeste ma obcas puntiky i Mechulka. Ja puntiky muzu, stve me, ze na kluky se moc nehodi 🙂

@jieff @anastazieb dekuju, s tim jako kupovana jste mi pripomnely, jak kdysi bezel serial Zivot na zamku a nekdo se tam urazil, kdyz ji rekli, ze jeji zakusky jsou jako kupovane (mela to byt pochvala). Ona na to, ze ty jeji se s kupovanyma nedaji porovnat. Tak mne kdyz nekdo rekne, ze je to jak kupovane, tak se nadmu pychou. Obcas si rikam, ze jsem blba, chci, aby moje rucni prace vypadala, jako kupovana, tak to si to muzu jit rovnou koupit a usetrim cas i prachy 😀 😀 😀

@ucitelka70 dekuju, ten limec neni tezky, nejhorsi je se k nemu odhodlat, ty urcite to zvladnes taky!

@koki_melo @jieff mne napadlo dneska to same, kdyby kazda poslala dvacku, tak mame na metr lille 🙂 . Protoze kdyby kazda vitezce poslala 30 cm latky, tak to je tak na aplikace 😉

jieff
28. máj 2014

@bury to je pravda, jeste by pak vyherkyne měly moc plny syslirny 😉

mooncaa
28. máj 2014

Vy se tu holky dnes předháníte, kdo tá lepší výtvory.

@jieff Mě by v životě nenapadlo dát k těmto proužkům červenou a vypadá to naprosto úžasně.

@kuna Krásné výtvory a za tu dobu mi to přijde pořád jako nepředstavitelná rychlost. A teda Pepa mi přijde na pyžamko úplně škoda si to syslit jen na doma.

@bordino To je kolekce dad & me ?

@sufik1 Ten poskakující indián je nejlepší.

mooncaa
28. máj 2014

@koki_melo To je dobrý nápad, ale já bych byla tvrdý oříšek, já tu skoro nic nevkládám. 😀
Jen teda pro nás pomalé, buď možnost nafotit už ušité, nebo dát dobu minimálně 2 měsíce.

a_lexa
28. máj 2014

@kuna krásné to máš 😉 A tučňáci na ledu s krátkym rukávem jsou super 😵
@koki_melo tak nápad se soutěží mě fakt pobavil 🙂 super - asi bych se i přidala, ale nevím jestli jsem schopná něco na povel ušít. 😝
Ad debata o odrážedlech - ušila jsem si popruh, a odrážedlo (nebo motorku) klidně poponesu, nebo pověsím na kočár. Soumar taky nejsem, ale prostě jsou místa, kde dvouleťáka jet nenechám a musím ho vzít za ruku, tak si nedovedu představit, že by druhou rukou tlačil odrážedlo. Třeba cyklostezka vede kolem řeky a některá místa nejsou zrovna ideální.
@jieff tak nechat odrážedlo ležet a jít by u nás ve městě neprošlo - než bychom udělali pár kroků, tak už by tam nebylo a to bychom nemuseli dojít ani za zatáčku. 😝 A upřímně - nechat ležet odrážedlo za několik tisíc jen tak bez dozoru bych neriskovala ani v bezpečné čtvrti. 😉

koki_melo
28. máj 2014

Holky, mě ta soutěž napadla, když jsem rolovala a tipovala @kuna a její šití. Vzala bych to jako srandu, samozřejmě fotky bez vodotisku a klidně zmást nepřítele tak, že třeba @caramilla ušije něco, co nikdy nešila (hmmm, třeba ponožky? 😀) a vyfotí to blbě někde na zmuchlané posteli, aby nešlo poznat, že je to od ní.
Na výhře se můžeme dohodnout, metr Lille dle výběru, nic, nebo třeba každá pošle vítězce něco od šití - kouzlo toho, že vítěz dostane xy dopisů s tajemstvím. A poslat se dá klidně křída, stará burda, obkreslený oblíbený střih, metr gumy, cokoliv, co může udělat radost nebo rozesmát. A nebo neposlat nic, nikdo to nebude kontrolovat, všechno je dobrovolné.

Mělo by nás být aspoň 15-20, čím víc, tím líp. Startovalo by se 1. 6. a uzávěrka fotek by byla třeba do 15. 6., pak vystavím na týden a po týdnu vyhodnocení.

vondandy
28. máj 2014

@bordino , tak zelenosede softky jsou uzasny... sikmy zip na klokance pekne vymysleny a kdyz jsem sjela na posledni fotku s vlackem, tak uz jsme neverila svym ocim.. nadhera

bordino
28. máj 2014

@vondandy děkuju 😵

piecee
29. máj 2014

@kuna ty jo ty jedes🙂krasny veci a ty polo tricka jsou teda uzasny 😵

piecee
29. máj 2014

@koki_melo super napad taky bych se pridala s dovolenim 🙂nekdy todelam podobne docitam od zadu a uz pri par fotkach poznam od koho to je styl siti nebo foceni 🙂to by mohla byt sranda

kuna
29. máj 2014

@koki_melo mne se moc libi ten napad s xy obalkama s tajemstvim. Kdyby se posilalo startovne, zase by s tim mela koki praci navic, musela by hlidat ucet, preposilat...takhle by se ostatnim poslala adresa vitezky pres IP a ona by uz cekala na darky. A jen bychs e primluvila, posilejte veci, ktere se pri siti spotrebuji, jako treba krida, guma...tech nevadi, kdyz se sejde vic, ale co by delala vitezka s 10ks krejcovskeho metru 🙂 ?

mikulka45
29. máj 2014

@jieff milujem námornícke oblečky na leto! podarili sa ti aj šaty aj trička 😵
@kuna ty si neskutočná, že za tri týždne! Najviac sa mi páčia tričká s golierom, to už musím aj ja vyskúšať, kdeže si našla návod??? 😅 A potom tie sivo-ružové kraťasky ala adidas a samozrejme súprava s peppinou a vlastne všetko 😀 😵
@bordino bundy super, kapsy sa ti podarili na prvýkrát!
@sufik1 nechápem ako to stíhaš, tancujúci indián ma pobavil 🙂
a nemôžem nespomenúť @piecee a jej nádielku oblečkov, ty ideeeš! 🙂
A vôbec, chválim všetky výtvory za poslednú dobu!
@koki_melo tiež sa k súťaži kludne pridám, ale neviem ako by to bolo s posielaním prípadnej odmeny, to by sa zo SR asi troška predražilo 😒

koki_melo
29. máj 2014

@kuna Mě se ty obálky taky líbí 🙂. Teď jen, aby se nás dost sešlo. Je úplně jedno, co kdo ušije, to není o perfektním výtvoru, ale o zábavě 🙂.

aerin
29. máj 2014

Ahoj, holky strasne nutne bych potrebovala aspon metr te dobre neloupaci reflexni nazehlovaci pasky, nematenejdo? Pripadne kde ji sehnat? Nejakou maji i na sijemdetem , ale nevim jestli je to ta dobra...

katka82
29. máj 2014

@koki_melo no tak starejch Burd tu mam hromadu 😉 a nějaké jsou jo eňo ňuňo 😀 vítězko těž se 😀 😀