icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ucitelka70
3. jún 2014

@caramilla založte aj na českom koníkovi túto stránku a pripojíme sa

eriqe
3. jún 2014

@sufik1 waw, ten tvoj vytuneny kocik, nemam slov. Klobuk dole pred tvojou prakticnostou.

@anastazieb dakujem za blog o siti dvojihlou, konecne mi to ide a mozem dosit chlapovi tricka. Len keby sa mi viac chcelo a tie moje 3 sviste dovolili.

eriqe
3. jún 2014

@crawler riadna nadielka ;) na softkach sa mi velmi pacia tie kolena

ucitelka70
3. jún 2014

príprava na bicyklovanie
bicyklovanie

ucitelka70
3. jún 2014

prebicykloval drobec asi 1 km, pri dobrej rýchlosti veľakrát prešiel bez držania dlhé trasy, že som žasla.... len doporučujem každému, kto ide z odrážačky, aby nedávali pomocné kolesá, my sme nemali žiadne ale ani sme nechceli. Malý jazdil ako Sagan... ešte aj mačky nahánal, chcel ich zraziť, vôbec sa nebál

a_lexa
3. jún 2014

@crawler ty softky jsou super 😵 a opičákovej set taktéž 🙂

evaon
3. jún 2014

@ucitelka70
My sme tiez nedavali pomocne kolieska a Hanca jazdila este pred tretimi narodeninami. Ja som len zasla, ako jej to islo. Ale tak musim povedat, ze to bola sila kolektivu, jej kamosky su o rok starsie a zjavne nechcela zaostavat. Ja by som to nesilila, keby aj o rok neskor zacala, ale prislo to samo. Prvy den som ju len musela rozbiehat, druhy sa uz sama 🙂 Jedine to brzenie jej velmi neide. 🙂

evaon
3. jún 2014

@crawler Softky su paradne 😵 😵 😵

olivka84
4. jún 2014

@eriqe prosím ta nedas link na to sitie dvojihlou tiež sa s tym zrovna mordujem.

kuna
4. jún 2014

@anastazieb prosimte, jak jsi tu ukazovala tu trojjehlu, nevis, da se nekde koupit v Praze, nebo jsi kupovala online?

petkasv
4. jún 2014

@jieff no tak na tom body to zrovna vidíš, jak to je 🙂 jsou to pruhy z lille, a normálně víc pruží když jsou právě opačně než tady na lemech, takže proto se to kroutí, nic jsem nepodhrnovala ale tím jak to natahuješ a ono to tolik nepruží tak se to udělá samo 😉

alenf
4. jún 2014

Ahojte dievčatá kto potrebuje lemovacie gumičky,zipsy aj teplákovinu píšte mi ip,dám info🙂

zuzkasim
4. jún 2014

@alenf Máte obchod na Slovensku nebo je to i za české poštovné?

alenf
4. jún 2014

@zuzkasim ip🙂

zuzkasim
4. jún 2014

@alenf No právě, poštovné k nám se dost prodraží, ale pro holky ze Slovenska určitě fajn mít nový obchod🙂

alenf
4. jún 2014

Dnes som dokončila chlapčenské tepláky z nepočesanej teplákoviny,dolu sú úzke,hore širšie.Na foto vyzerajú trošku divno,ale v reále sú pekné🙂

terezita
4. jún 2014

bre poledne! .. furt tu strasim .. 😝 otazka, jestli jeste nerodim, me posledni dny uz znacne stve.. 😠
tak dneska jsem cekani stravila sitim legin pro em., nejak uz ze vseho vyrostla. a zase se nejak popletly nohavice.. 😉

mamata
4. jún 2014

@terezita to bude párání 😉 😀 😀

mahafi
4. jún 2014

@terezita supeeer 😀. a já si myslela, že dvě různé nohavice jsou moc.. nejsou.. vypadá to skvěle 🙂.

terezita
4. jún 2014

@mahafi podle me nejsou, pipi mela taky kazdou jinou 😀 ty kytky do oranzova jsou dost hnusny (teda mne se nelibi) a takhle mi to az zas tolik neva.. a kdyby mela zuzu kytickovane leginy, tak bych taky trpela.. 😅

mahafi
4. jún 2014

@terezita to jo.... 🙂, je pravda, že takhle to vypadá fakt pěkně a jak píšeš, z těch oranžových ani žužu by se mi legínky nelíbily. a tohle by přesně ladilo ke stylu madlího oblíkání 😀.. ta si na sebe vezme neuvěřitelný kombinace.. a kupodivu to vždycky vypadá docela ujdoucně 😀. znáš malou popletu? tam by se ti asi líbilo nakupovat 😀.

terezita
4. jún 2014

@mahafi jojo, ty pomotane ponozky a podkolenky.. jsem zrovna nedavno koukala, ze sije uz i obleceni 😉

jieff
4. jún 2014

@petkasv ahaa diky za vysvětlení

argo1
4. jún 2014

@ucitelka70 Malý je fakt dobrý cyklista! Ve třech letech sám jezdit je podle opravdu dobrý výkon. Můžu se zeptat, to jste ho na kolo posadili a hned zkusil šlapat a jet sám? nebo jste ho přidržovali?

koki_melo
4. jún 2014

Senior modelka s.r.o.

argo1
4. jún 2014

@koki_melo Super! šaty i modelka! takový nožky bych chtěla mít 😉

koki_melo
4. jún 2014

@argo1 Hááá, nenech se zmást, nožky jsou to jediný, co je publikovatelný, proto jsem na zbytek ušila "pytel". Ale jsme spokojená, sedí výborně a dokonce se do nich dá uschovat svíčková se šesti a není to vidět 😝. Jo a dělaj prsa, i když člověk žádný už nemá! 😀
Ale jó, mušku mají, ten výstřih se malinko vlní, ale je to první, který jsem takto šila, příště budu vědět, že buď vystužit a nebo dávat pozor na tahání 😉 .

bordino
4. jún 2014

@koki_melo to je super model! můžu ho pajcnout na tlustonohého hrocha? 😀

alenf
4. jún 2014

@koki_melo ake dobré saty 😉

koki_melo
4. jún 2014

@bordino Musíš! 😉

Mimochodem jsem si vzpomněla, jak jsem onehdá "polichotila" jedná paní, která si na jarmarku kupovala moje šaty. Štíhlá, pěkná, udržovaná šedesátnice, šaty byly tohodle typu, volné přes břicho. A já, ve snaze jí zalichotit, že si kupuje mé šaty vel.36 ji povídám: Ty vám budou slušet, já je nosila i jako těhotná! 😀 😀 😀