icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

alenf
4. jún 2014

@koki_melo asi sú len na taký prútik ako si ty,však?!Neviem si predstaviť ako by na mne vyzerali,ale lákajú práve tým ako schovajú miesta kde je toho viac:D!Odkiaľ je strih?Na letné super,dala si mi chrobáka do hlavy:P

alenf
4. jún 2014

@koki_melo odporucam ti to vystuzit,vystrihy su haklive,moze to ostat vytahane aj poprvom prani ked to budes chciet ozehlit🙂

koki_melo
4. jún 2014

@alenf děkuju za radu, je to vlastně první věc podobného druhu, tak jsem nad výstuhou nepřemýšlela. Navíc jsem si nebyla jistá velikostí, tak jsem radši střihla větší a možná by o číslo menší být mohly, protože pod paždí jsem je zužovala. Nicméně, toto je vel 40, takže se nenechte zmást tím, že uvnitř je někdo hubenej. A na obrázku je měla modelka vel. 50! Právě že jsou takové maskovací 😉.

ucitelka70
4. jún 2014

@argo1 pridržali sme, dcéra išla vedľa neho, držala ho za kapucnu, istila, a potom kde-tu pustila, potreboval pocit istoty, ale k večeru už sám, ale nasadnúť a zosadnúť to ho dcéra chytila, dnes už isto bude trénovať nasadať a brzdiť a zosadnúť, a má 14"kolesá, nožičkou dotiahne na zem

ucitelka70
4. jún 2014

@koki_melo no to je bezva, veľmi pekné šaty

argo1
4. jún 2014

@koki_melo no, tak když všechny výstavní části tvého ladného těla schováš do "pytle" , tak nožky jako laňka bijí do očí 🙂 no, každopádně šaty vypadají vééélmi pohodlně. za mě palec nahoru 😎

koki_melo
4. jún 2014

@ucitelka70 Děkuju. Jaká byla oslava a co drobek říkal na dárky? Pirátská bunda musela mít velký úspěch!

zikie
4. jún 2014

@koki_melo Šaty krásný. A ty nohy se dají sehnat kde? Jsem ochotná udělat hromádku!

ucitelka70
4. jún 2014

@koki_melo oslava bude len v nedeľu, včera sme gratulovali, tešil sa, dcéra nadšená veľmi nebola, vraj veľa je toho pásikavého pod pirátmi, a nohavice bo - sú vraj dievčenské ☹

koki_melo
4. jún 2014

@terezita co tě otravují s rozením, máš ještě tejden čas, ne?
Legoše super! A ty divoký oranž kytky se mi náhodou líbí, dobrej cirkus 😉.

alenf
4. jún 2014

@koki_melo tak kľudne daj ten živôtik a výstrih o číslo menší,aj to ti tam robí taký odstávací dojem okrem vlnenia,lebo už to máš dosť pod pažou.Ja zvyknem pri skúške zuzit pod pazou no zároven znovu na postave zakreslit pekny podpazovy oblucik,aby ju to nerezalo po zuzení🙂

bordino
4. jún 2014

@koki_melo hoď sem ten obrázek s velkou modelkou, plís. šiju i na mámu velikost 54/56

bordino
4. jún 2014

@koki_melo a ještě, co je to za látku?

koki_melo
4. jún 2014

@alenf Ano, ten živůtek je hodně pod paždí (mě to tolik nevadí, nemám ráda, když je hluboký nebo volný a odstává a je vidět až kdoví kam), ale tak centimetr nebo dva by snesl být hlubší. Děkuju za postřehy 🙂.

koki_melo
4. jún 2014

@bordino Batani džínovina (džínové plátno).

koki_melo
4. jún 2014

@ucitelka70 ☹ Teda, taková krásná bunda! Je krásná a nepřipadá mi, že by tvé modely byly holčičí.

koki_melo
4. jún 2014
mahafi
4. jún 2014

@koki_melo no na tobě vypadají o tisíc procent líp 😵 ale teda taky jsi mě navnadila.. ale nevím, jeslti bych v tom v létě nevypadala jako sud už úplně.. ale líbily by se mi, to moooc 😵

@ucitelka70 neměla dcera nějakou špatnou náladu? mně se moc líbila ta bunda i kalhoty a holčičí mi nepřišly..., ale neboj, hlavně aby se líbily oslavenci 🙂.

koki_melo
4. jún 2014

@mahafi ti Ď...paní má taky o 60 kilo víc jak já 😝. Ale zas má tu šikézní kytku v hlavě, tu budu muset ještě umotat 😝.

koki_melo
4. jún 2014

Hehe, tahle stránka vypadá, jako bych ji měla předplacenou 😝.
Socku nevolejte, dítě se vzbudilo a jdeme ven 😉 .

mahafi
4. jún 2014

@koki_melo no tím jsem myslela, že myslím, že tohle tak jako tak víc sluší hubeným... 😀 neporovnávám tě s paní, která je dvojnásobná (doufám, že to tak nevyznělo... 😀)

ucitelka70
4. jún 2014

@mahafi hmmm, neviem, čo bolo vo veci, ale líškový komplet sa jej veľmi páčil.... a malému lille látka - tie autá s obrovskými kolesami, a v rifl. súpravičke večer behal, zlatý je v nej, iba troška je väčšie, chcela som, aby bolo viac veľké - na jeseň, ale môže aj teraz nosiť

bordino
4. jún 2014

@koki_melo to vypadá úplně supr, jaké je to Ott? a už končím s dotazama, díky 😀

koki_melo
4. jún 2014

@bordino 2/2012 😉

kuna
4. jún 2014

@ucitelka70 mně se ten komplet líbil moc, nepřipadá mi to holčičí!

@koki_melo nádhrné šaty i modelína!

koki_melo
4. jún 2014

A tak já si tu svoji stránku dojedu až do konce...dostalo se mi právě na pískovišti pochvaly, jedna maminka mi na trička Džungle z Lille povídá: A ta jsou krásná, to máte z Lindexu, že!

Tož to je pěkná pochvala. Asi teda kdyby zmínila Kik, tak by mě docela naprdla 😝.

petkasv
4. jún 2014

Můj rychlopočin 🙂

jemi
4. jún 2014

@koki_melo elinky triko se švedskými kvety z lille bylo považováno za triko z desiqnual-tak jsem byla taky pyšná 🙂

alenf
4. jún 2014

@petkasv ako sa ti hodí tá tyrkysovo modrá,rozžiaruje ti tvár:D

petkasv
4. jún 2014

@alenf děkuju moc 😀 😀 já nejdřív četla rozšiřuje 😀 a pak jsem začala číst pořádně 🙂 děkuju 😵