icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

koki_melo
5. jún 2014

@alenf Hlásím, že opraveno a vypadá to teda daleko líp! Děkuji za kritiku, jinak by mi to ani nepřišlo špatně 🙂.

bordino
5. jún 2014

@koki_melo super 😀 a normálně jsem tu látku vyhrabala v syslírně 😀

zuzkasim
5. jún 2014

@koki_melo Joo, to je něco jiného! Krásně ti to pasuje!

alenf
5. jún 2014

@koki_melo ja som nekritizovala:D,to by som si nedovolila,este by si sa urazila🙂,len som chcela trošku poradit:DA vážne je to lepsie!!!!!! 😉 😉 😉

zuzkasim
5. jún 2014

@koki_melo Ale nejvíc obdivuju to, že jsi k tomu zasedla a vršek předělala.

alenf
5. jún 2014

@zuzkasim presne to som si aj ja pomyslela🙂,necakala som,ze to prerobí 🙂

koki_melo
5. jún 2014

@alenf V pořádku, já mám kritiku ráda, od toho to tu tapetujeme, abychom si taky řekly, že to není úplně ok 🙂

@zuzkasim Zuzko, mě by to nedalo a nenosily by se mi dobře.

@bordino No mě to bylo divný, že by ti to neprošlo rukama a navíc neměla nasysleno 😝

mikulka45
5. jún 2014

@katka82 @alenf diky za recept, cez víkend sa do toho pustim, matu zboznujem 😵
@anastazieb zdieľam tvoj názor na uhly schmetz, mne sa vždy polámali, staré dobre akry! Btw. Tie limetky sú cool 😵
@koki_melo pekná práca, super! To si akurát podsila niečim ten vrch? Či máš to aj vystuzene nejakým vlizelinom?
Sorry za moje príspevky, s diakritikou aj bez, ten svinsky tablet má stále opravuje 😠

olivka84
5. jún 2014

@koki_melo krasne si to prerobila ta obdivujem ze mas trpezlivosť na to

zuzkasim
5. jún 2014

Podařilo se mi koupit bavlněné štítky "handmade", ale muselo se jich vzít docela dost. Kdyby měl někdo zájem o nějaký metřík, jsou 2,5 x 6,5 cm, na 1m je jich 15 ks, 1m je za 30Kč, vzory se stále dokola opakují.

petkasv
5. jún 2014

@zuzkasim ty jsou nádherný 🙂

petkasv
5. jún 2014

@zuzkasim já chci, já chci 😀 jsou fakt úžasný 😀

koki_melo
5. jún 2014

Dievčence, zajtra je Dédéčko, dúfam, že máte všetko pekně pošité a pripravené 😉 .

A kto to nevie, tak teraz, keď sme na slovenskom serveri, tak sa musí hovoriť po slovenski, inak nás presťahujú na maďarský server a to buděme mať po vtákách 😝.

zuzkasim
5. jún 2014

@koki_melo Neblbni, já slovenštinu miluju, ale na čtení mi dělá potíže. Sem tam příspěvek zvládnu, ale vše ne🙂 No na maďarském bych projížděla jen obrázky a lajkovala 😉

ucitelka70
5. jún 2014

@koki_melo práve za toto je dobrá diskusia, posúva nás to fakt vyššie, zakaždým šijeme krajšie, precíznejšie, a dávame na rady iných.... som tu veľmi rada, či na SK či na CZ stránke....

zojec
5. jún 2014

@koki_melo kukam recept na tu limcu, ja ju uz mam od soboty v pohari a teda este nie je podla mojho vkusu :D ja som mala v recepte 10dni stat, aby skvasila a prebublinkovala :D zatial je z nej konzistencia žabí slíz 😒 ale este ma 5dni, inak pojde do kompostu 😀

koki_melo
5. jún 2014

@zojec Hej, máš pravdu, ja viděla několik receptů od 3 do 7dní, ale já to nemám kam dát třeba do sklepa do chladu a v 25 stupních to možná zkvasí, ale taky se velmi pravděpodobně zkazí. Já jsem to nechtěla riskovat.
Po těch 3 dnech to hodně zesládlo, rozředila jsem, zaflaškovala a mláďata mi to vesele popíjí. Ale musím se podívat, jestli to není škodlivé, přílišná konzumace.
Zítra jdu zas naškubat květy, tak zkusím to dlouhé kvašení, ale má bejt vedro, tak se trochu bojím, že to budu vyrábět pro pana Záchodníčka 😝

bury
5. jún 2014

@koki_melo - teda klobou dolů, že jsi to opravila - já bych to asi hodila do kouta, nemám na takový věci nervy 😀 ale fakt je to úplně o něčem jiným 😉 jak jsi to opravila? Něčím vyztužila?

zojec
5. jún 2014

@koki_melo treba to kazdy den miesat, aspon 2x, aby sa tam nechytila plesen, minly rok som 10litrov vysupla do kompostu . teraz je celkom fajn, aj chutovo sa da, ale ta konzistencia ma desi 😖

petkasv
5. jún 2014

@koki_melo já nemám ušito nic, dnes jsem prozřetelně nastříhala na 5bodyček, 2dám. trika a další blbosti a pak jsem byla odvelena k fyzio, která mě zdeformovala, tak že si beru ibáč, mám hřející náplast a budu doufat, že se děti v noci nebudou dusit a blít 😀 😀 😀 😀

kuna
5. jún 2014

@koki_melo to je super, prozraď, jak jsi to opravila? A slovensky já psát nemůžu, mně se občas pletou prsty i při češtině 😀 😀 . A na dédéčko zítra se těším, právě jsem vyplodila něco pro dédé jak stvořeného 😀 😀

@zuzkasim ty jsou krásný, píšu ti IP 🙂

bury
5. jún 2014

@koki_melo - jinak na DD nemám nic - jsem pořád marná 😝 Ale mám obavu, aby to nebylo jak minulý týden, kdy se tu na DD vyrojilo plno přímo nádherných výtvorů... 😉
Jinak jsem fakt zabržděná, protože když psala @caramilla , co snídáš, že jsi celý den tak vtipná, tak mi to vůbec nedošlo a nechápala jsem, co to má společnýho se snídaní 😀 😀 😀 ještě jsem si říkala, jestli Car už moc nekojí.... no a buch, dala jsem si sprchu a došlo mi to 😀 😀 😀 😀

sinala
5. jún 2014

@bury to je super, že nic nemáš na DD, tzn. že Tvoje šití se může publikovat pouze v ostatních dnech 😀 😀 😀 a na DD už nemá nárok 😉

kuna
5. jún 2014

Ještě sem jdu rychle šoupnout pár věcí, co na DD nejsou:

klobouček, je to ten, co jsi se na něj ptala taky @saarlota od s+oliver a sedí super. Možná u toho tvého je chyba u přídavků, tento střih je včetně přídavků, jestli si přidávala, tak možná proto byl moc vysoký.
plátěné kraťasy
recy džíny z mých starých milovaných, mám z nich radost, akorát musím přitáhnout gumu v pase, je moc volná

elentari
5. jún 2014

Milé ženy, které ovládáte konstrukce střihů.... kdybych chtěla ušít tohle.. http://www.kod.tul.cz/info_predmety/kmo/Prednas...

tak musím nejdřív narýsovat tohle
http://www.kod.tul.cz/info_predmety/kmo/Prednas...

a pak to upravit podle toho prvního odkazu?
Strašně moc bych se to chtěla naučit a nějak nevím, kde začít.. a tohle by se mi zrovna na podzim hodilo.

koki_melo
5. jún 2014

@kuna Páči se mi to 🙂

Šaty jsem opravila tak, že jsem střihla znovu živůtek, abych neprznila metr plátna, tak jsem spodní díl udělala z chlapovy modrobílé proužkované košile a výstřih podlepila vlizelínem, toť vše. A ta vnitřní recy část náhodou vypadá super, kdyby se mi náhodou někdo koukal za výstřih. Ale není na co...leda na tu podšívku 😝.

bordino
5. jún 2014

@koki_melo překvašená bezinka je super šampáňo, akorát ne teda pro děti. I když možná by se Kája zrovna zklidnila, člověk nikdy neví..... (haha, se teď směju, když se mi Jáša dopoledne zasoukal ve Flex texu pod ten jejich stříhací stůl, tak to jsem se smála poněkud prkenně 😀)

papajka7
5. jún 2014

@zuzkasim alebo aj ostatne,potrebujemradu kdeby som si mohla dat vytlacit vysacky na mieru chcela by som bavlnene

papajka7
5. jún 2014

@zuzkasim presne taky styl sa mi paci aky mas ty na tych vysackach 😵 su nadhernee

papajka7
5. jún 2014

este ktomal ten sportovy bambusovy uplen z detivbavlnke je taky splyvavy,dal by sa pouzit aj na balonove sukne?