icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

olivka84
6. jún 2014

@alenf zd nohavic a napr golfky ku vsetkemu je podrobni navod konstruovania.ale odfotila som ho dole hlavou tak nepridavam fotku

katka82
6. jún 2014

@koki_melo 😀 😀 😀 ty jsi číslo 😀
@vondandy 😲 😲 tak to šněčí tričko je fakt skvělý 😵 😵 😵
jináč českej kůň mi taky nejde 😠 no nic alespoň jdu něco udělat 😉 😀 😀

alenf
6. jún 2014

@olivka84 to vyzera celkom dobre,a myslís ze sú to také strihy ze v pohode z toho nosit oblečko(ze to nie je take predpotopne,staromodne?)?

olivka84
6. jún 2014

@alenf su tam take zakladne napr dziny rozsirene nohavice zuzene lyziarske jazdecke tehotenske 3/4 kratase a tak. mas tam typy na upravu nepriporcnych postav myslim ze su celkom vyuzitelne tie strihy

elentari
6. jún 2014

@alenf tak pokud to chápu jako laik, tak to jsou základní střihy (které mají různé varianty, stejně jako sukně), které sedí na postavu a pak záleží už na designérovi (tobě), jak si střih "vylepšíš", co bude originál tvoje 🙂 takže to nemůže být staromódní 🙂

olivka84
6. jún 2014

@alenf posud sama ale myslim ze pri tych upravach sa vselico naucis a dokazes si vytvorit nohavice podla seba

olivka84
6. jún 2014

@elentari zakladne strihy najbeznejsie variácie a vlasne ked sa to naucis vytvoris si nohavice podla predstav

alenf
6. jún 2014

@olivka84
@elentari tak učiť by sa dalo z toho,treba viac rysovat a určite sa do toho dostanem🙂.Zaujímali by ma trebars strihy na saty ešte.Nestretli ste sa dakde s nimi?

koki_melo
6. jún 2014

@vondandy páči sa mi to, trika super, šnek krásnej! A lemovanej poklopec pobavil, něco podobného mám za sebou, dcera má zezadu na lejtku vyšité kapsičky, které původně měly být na zadku 😀.

elentari
6. jún 2014
kuna
6. jún 2014

@koki_melo haha, dneska jsi se té vtipné kaše přecpala, co? 😀 😀 😀 😀 😀 Toto jsem po ránu potřebovala, jsme všichni nachcípaní, mám všeho plné brýle už teď 😀

@vondandy ty trička jsou krásný! Podobně se tvářím na fotkách i já, proto se radši moc nefotím 😀 . A s těma kraťasama to znám, kolikrát já jsem zas olemovala průramek u trička namísto krku 😀

elentari
6. jún 2014

@alenf šaty jsou vlastně halenka + sukně

zuzimia
6. jún 2014

@alenf
To lemovanie vystrihu mas krasne urobene, ale odporucam sit malym cikcakom, inak to bude pri natiahnuti praskat. Potom to bude uplne ze dokonale 😉

alenf
6. jún 2014

@elentari veď to je super,aj ta mikina zakladny strih a doplním podla seba🙂Ďakujem🙂))
@zuzimia ďakujem vyskúšam to pri dalsom🙂

mamata
6. jún 2014

@elentari taky jsem si odkaz uložila a nevycházím z údivu, díky

koki_melo
6. jún 2014

Gondík: A jsme tady s dalším dílem Loskutáka, tentokrát nám paní Koki_melo řekne, jak rychle a jednoduše zprznit šaty!
Paní Koki: Tak je to velice jednoduché pane Dádo. Potřebujeme hodně látky, nůžky a stroj.
Gondík: Hmm, to zní zajímavě, pokračujte.
Paní Koki: Takže nastříháme šaty, ušijeme je, vyzkoušíme, mrknem na ně a řekneme "ty jsou ňáký dlouhý". Vezmeme nůžky a šaty ustříhneme, začistíme, navlíkneme gumu, oblékneme a?
Gondík: Ano paní Koki, a co?
Paní Koki: A máme hotovo, šaty jsme zprznili, protože jsou krátké.
Gondík: Tak to je úžasný nápad! Škoda, že Loskutáka měsíce června už dostala paní @kuna 😝.

Takže šaty jsem musela nastavit pásem, nakonec to nevypadá tak špatně, ale myslela jsem, že holkám uprzním stejné, ale už to asi nevyjde 😒 .

Jinak ta dýlka je fakt ošemetná, chce to těsně nad kolena, kratší vypadaly fakt blbě.

laeela
6. jún 2014

@koki_melo šaty sú bohovské. 😵 😉

elentari
6. jún 2014

pak jsou nějaký podklady ke konstrukcím ještě tu, milé ženy:
http://www.kod.tul.cz/predmety/konstrukce/KSO/k...

terezita
6. jún 2014

@koki_melo jsem se tu malem pocuuurala.. to mi nedelej! 😀 😀 😀

alenf
6. jún 2014

@koki_melo aj ja chcem takéééééé:D:D:DUUUUUUUUUUUUUžasné sú!!!!

alenf
6. jún 2014

@elentari všetko ukladám do záložky poctivo🙂!

koki_melo
6. jún 2014

@alenf Materiál je starý sysling od V. metr za 99Kč, nekup to 🙂. lituju, že jsem těch květů nevzala víc.

alenf
6. jún 2014

@koki_melo no a že nekúp to 😀 😀 😀

mikulka45
6. jún 2014

@koki_melo fantázia!!! to má byť DD ???

saaralota
6. jún 2014

@kuna tak to byla možná ta chyba...u kloboučku jsem přidávala na švy.... no nevím, jestli se ještě někdy odhodlám k němu vrátit, byla jsem tak naštvaná, co z toho vyšlo...a už mám tedy dva kloboučky koupené. Ale třeba si ještě jednou dodám odvahy 🙂. Ten tvůj vyšel moc pěkně.

koki_melo
6. jún 2014

@mikulka45 Hej, si přečti k tomu ten příběh 😀.

zikie
6. jún 2014

@koki_melo Teraz neviem,či sa mi viac páčia tie šaty,alebo príbeh. Už viem... Najviac se mi stále páčia tie nohy!!!!

petkasv
6. jún 2014

@koki_melo už máš ten blog 😀 😀 tohle mi nedělej holky spí a já se musím jít řechtat na zahradu 😀 😀 😀 😀

petkasv
6. jún 2014

@zikie ano, ano nohy su božské 😀

koki_melo
6. jún 2014

@petkasv nemám, ale asi se vyprdnu na kamaráda a založím si jej sama, protože půl roku uběhlo a stále blog není...akorát nevím, jak se to dělá, musím vyšpekulovat 😉

@zikie vďaka ťeta 😉 .