icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

petkasv
11. jún 2014

@zojec krásné 😉 ty gaťky jsou super 🙂
@koki_melo já už svůj kousek do soutěže vyplodila, momentálně se suší, neb ho modelka zaprasila, jak jinak 😀

laeela
11. jún 2014

Já včera dopoledne ušila troje kraťásky a od té doby se zas vůbec nechytám.

betelgeuzz
11. jún 2014

@petkasv jo, přesně tak, mám cívku horizontálně.
@terezita ono se dá žabičkovat ještě tak, že tu tenkou gumku přišíváš cikcakem. Pokud se mi to nepodaří nějak nastavit ta spodní niť, tak to zkusím tak.

laeela
11. jún 2014

Tak jsem napsala tomu Martinovi, jestli by to šlo, aby tam byl link na ten přesun.
Já myslela, že se to tam dá furt vidět a kdo neví, ten si dočte, co se stalo. Vůbec mě nenapadlo, že by to takto přesunuli a nechali zmizet, to je fakt pitomý. 🤐

terezita
11. jún 2014

@petkasv to uz je na me moc sofistikovane, v mem momentalnim stavu.. 😀
@laeela tak ty jsou kraaasny! 😵 a mam doma uplne stejne latky 😅

laeela
11. jún 2014

@terezita jj. jsou to krásný látky, já je nasyslila už předloni? Maximálně loni a od té doby čekaly na svou příležitost. Někdy si nadávám, že tolik syslím, ale pak po nich sáhnu a mám takovou radost, že jsem si je do té syslírny schovala. 😀

ucitelka70
11. jún 2014

@zojec kľudne si mohla poslať do súťaže, krásne si ušila, farby tiež perfektne zladené, a malej všetko najlepšie k narodeninám

bordino
11. jún 2014

@koki_melo OK, jinak příspěvek do soutěže mám rozešitej, snad to stihnu 😀

evaon
11. jún 2014

@betelgeuzz Ja asi nebudem vediet poradit, nemam ziadny konstruktivny napad...

bury
11. jún 2014

@terezita - jak ty vedra snášíš v tvém stavu? 😝 hele už to na tebe může přijít kdykoliv tak tfuj tfuj tfuj 😉 ať jde vše jak po drátku 😉

laeela
11. jún 2014

Tak jsem dostala odpověď sice rychle, ale špatnou, neuměj to, prostě to celé zrušili a není už přístup.
Jediné co mě napadlo, tak založit na CZ stejné téma s linkem k této diskusi, ale nevím, jestli to není blbost - ono to stejně pod původní diskusi nenajdou, museli by si to dohledat.
Jinak teda prý pokud dostanou dostaz, kam se diskuse poděla, tak link pošlou.

terezita
11. jún 2014

@bury dik za optani, no dopo dobry, to máme v bytě jen 27 stupňů.. Uz se tesim na tu buřinu,doufám,ze orlika vybicuje ven..

anastazieb
11. jún 2014

@terezita budu držet palce 😉

caramilla
11. jún 2014

Ahoj všem, nějak nestíhám diskusi, minulý týden jsme měli šílenou kojící krizi, která naštěstí do veder pominula a už je dobře, tento týden zase jsou vedra a furt musím nosit v šátku.
Tak alespoň jeden takový šátkový pozdrav s minisukní. Plus dárek pro kamarádku pro miminko.

caramilla
11. jún 2014

@terezita je, no jo, ty dneska v noci rodis! A plenky odeslu ale nejdriv v patek, ajaj, s tou bourkou jsem nepocitala 😀 😀 😀 😀

caramilla
11. jún 2014

@laeela už jsem ti to psala na fleru, jsou boží! 😵

caramilla
11. jún 2014

@betelgeuzz a je to ta úplně jemňoučká gumička? A máš ji na návinu dost nataženou, na mě to působí, že nebyla dost napružená v té špulce dole, měla by být na max.

petkasv
11. jún 2014

@caramilla ty sedmikrásky ach, ach, jsou boží 🙂 zbytek nekomentuju 😀

caramilla
11. jún 2014

@petkasv no, zalitovala jsem, že nemám holčičku 😀 😀 😀

petkasv
11. jún 2014

@caramilla ja vim🙂 ja je mam a tak krasny set musel taky z domu 😉

betelgeuzz
11. jún 2014

@caramilla myslím, že jo, v obchodě nic tenčího neměli a na netu vypadá stejně. Na cívce natažená je. Ale když jsem ji zkoušela ze stroje vytahovat, tak ona se chvíli posouvá napnutá, pak cívka poskočí a povolí to. Podle mě je to jak píše @petkasv, že to dělá u těch strojů s položenou cívkou.

koki_melo
11. jún 2014

@caramilla Krása krása krása - šití, ty, miminko 😉 .

A trapně si počkám na další stránku, bo to tobě fakt vkládat nebudu 😝. A na dédéčko nejsem doma 😠 .

koki_melo
11. jún 2014

No nic, tu to je, chtěla jsem napsat, že se mi povedla, ale spíš napíšu, že zip je sviňa 😉 . Jinak barvy jsou sytá růžová/tyrkys/limetka a nemá žádný viditelný šev, podšívka finerib 😵 .

edit - koukám, že ta pravá kapsa je hnusně vyfocená, v reálu je KRÁSNÁ 😀

alenf
11. jún 2014

@koki_melo ved je peknučká!!! 😉

koki_melo
11. jún 2014

A ještě modelka

bury
11. jún 2014

@koki_melo - parádní vestička 😵 to se dělá pro boha jak, že není vidět žádný šef? 😕 😕 🙂

@terezita - u nás (Mariánské Lázně) se bouřka právě prohnala, ale nic velkýho. Sice se ochladilo, ale pršelo jen chvilku, takže myslím, že za chvilku to bude venku jak v prádelně. Tak držím palce 😉

mamata
11. jún 2014

@caramilla šití jako vždycky perfektní, ale ty jsi parádně zhubla!!!!!!

caramilla
11. jún 2014

@mamata ne, nezhubla, optický klam šátek dělá nahoře velkou bouli a oproti tomu se zbytek zdá hubený 😀
@koki_melo vestička je hustá a malá má super kraťasy!!! 😀

caramilla
11. jún 2014

@betelgeuzz já mám cívku taky horizontálně a nikdy jsem neměla problém, žabičkovala jsem na Brotheru obyč. stroji a teď na pfaffu. Ale asi jsem teda měla štěstí na stroje... Po vložení do toho žlábku se mi začátek taky povolí, ale když pak šiju, tak to žabičkuje dobře.

mamata
11. jún 2014

@caramilla hmmm, dobrý klam, škoda že už nemám někoho na nošení