icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

crawler
13. jún 2014

@petkasv to je strašný ☹ ☹ ☹ mě Linda modrala jednou - když jí byly 4dny a zvracela pusou i nosem zároveň a valilo to z ní tak dlouho, až zmodrala...budu to mít navždycky před očima ☹ 😢 zažívat tohle častěji, tak mě asi šábne☹

petkasv
13. jún 2014

@crawler my to máme při kašli Bětka prostě přestane dýchat, je to fakt labůžo 😀

anastazieb
13. jún 2014

Musela jsem uspokojit AB mánii, plyšáky jsem povolila pouze dva (oba jsme dostali), Vilémka nakazil jeho bratranec, jinak by se spokojil s okoukáváním plyšáků v Bille 😀 . Tak aspoň na tričku 😉 A pak konečně hotové bambusové trenýrky pro švagra k narozeninám 😉

koki_melo
13. jún 2014

@anastazieb jeee, to tricko je paradni! Trencle bych se taky mohla naucit 😉

ucitelka70
13. jún 2014

@anastazieb krásne ušité, pekne nafotené

sinala
13. jún 2014

@crawler tak já tě "uklidním" 😀 mě kony hardy šijou v COL dobře a zatím mi šijou dobře i 1000y, jen ty 200m - tam záleží na barvě 😉

kuna
13. jún 2014

@anastazieb trencle musely dát práci, ale mě zaujal ten pták, ten je parádní! Toho budu muset pajcnout taky 😀

kuna
13. jún 2014

Včera jsem tvořila aplikaci podle @koki_melo neboli FM. Teda, vůbec se mi to nechce třepit, tak to ještě víc prošmikám a počítám, že po třech vypráních už by to mohlo vypadat jinak. Kalhoty jsou z povlečení - zkušební (kvůli střihu).
Omlouvám se za ne/kvalitu fotky, je to rychlovka mobilem z dnešního rána.

koki_melo
13. jún 2014

@kuna mas to hezke, staci to treba vykartacovat kartacem, ale staci jednou vyprat a bude to tip top 😉

koki_melo
13. jún 2014

Krasna cestina pani Koki, staci slovo staci napsat ve vete jednou...holt kdyz je to dedecko, nemuzu si asi pomoct 😉

kuna
13. jún 2014

@koki_melo to máš jedno, já, když píšu příspěvek a u toho sleduju děcka a mluvím na ně, tak pak zjistím, že mi čtyři věty začínají slovem "jinak", asi ho mám nějak v oblibě 😀

ucitelka70
13. jún 2014

@kuna možno by stačilo prejsť mokrým uterákom a už aj sa ti to bude vlniť a trepiť

alenf
13. jún 2014

Baby elastická teplákovina v akcii,info v ip🙂

koki_melo
13. jún 2014

@kuna radsi to vic nenastrihavej, at se to po prani uplne nevysype.

bordino
13. jún 2014

Mě šibne. šiju 28 kšiltovek 😀

koki_melo
13. jún 2014

Holky, jake jsou viskozove uplety co do zmolkovani a obecne, v cem jsou spatne a dobre v porovnani s ostatnimi uplety. Diky.

petkasv
13. jún 2014

@bordino to mi neco pripomina 🙂 tenhle tyden jsem nasila 21 bodycek 🙂
@koki_melo no 😀 ja z toho sila jednou a bambus je oproti tomu klidna latka nemit Ol zesilim ale i tak vytahne ae to je to proste hadr 😀 klasika uplet nebo bambus jsou proste nesrovnatelne lepsi

snowwitch
13. jún 2014

Sakra, tak já čekám na DDčko, že sem lípnu ty svoje hrůzy a ony tu jsou jen samé krásné výtvory.
No nic, já to risknu....takže šaty na svatbu....hnusnej, levnej, klouzavej satén, z kterýho už určitě nikdy šít nebudu...no a protože jsem debil, tak jsem si stáhla 2x jezdec z už našitého zipu, abych mohla opět párat (párala jsem ty zipy snad 8x). No a sako docela šlo, jen jsem zadní díl střihla omylem ze 2 místo 1 dílu (nějak jsem ráno nemyslela)...a z nějakýho důvodu mi úplně nesedla podsádka, tak se to dole krčí ☹

terezita
13. jún 2014

@koki_melo ono asi zalezi,na jaký natrefis.ja kupuju ve flex-texu ty za par kacek v akci a nestezuju si 😁

koki_melo
13. jún 2014

@snowwitch sacko moc hezke! Fialovka brutal matros i barva, ale verim, ze to na holkach nakonec bude roztomile! Ale sit se to muselo silene!!!

katka82
13. jún 2014

@kuna 😀 jj tak slovem jinak mi taky začíná pomalu každá věta v příspěvku 😉

sinala
13. jún 2014

@koki_melo já mám teď jedno levné tričko z viskozového úpletu 😀 a jsem z něj nadšená, v těch vedrech super, jen se krčí, pokud není úplně na tělo a žmolkování neposoudím, ještě jsem ho neprala. A vlastně mám ještě další dvě a taky dobré na nošení, jen opět jsem je měla pouze jednou 😀 . A co se týká šití, tak v pohodě, jen je to hodně pružné, taže klidně bych si ušila příště o jednu velikost menší 😉

petkasv
13. jún 2014

@snowwitch sako je teda božský 😀

kuna
13. jún 2014

@bordino tak to by mě taky trefil šlak!

@snowwitch sako je parádní, já chci taky 🙂

@koki_melo já měla kdysi od V., příjemný, dobře se z něj šilo, ale žmolkovatěl strašně, bylo to po sezoně jak hard. Teď mám viskozu z Batani, tak jsem zvědavá 🙂.

koki_melo
13. jún 2014

@kuna
@sinala @terezita videla jsem docela hezke vzory, mezi 150-200kc, tak sonduju 🙂.

petkasv
13. jún 2014

@kuna já mám ten z batani, žmolky nemá 😀

palosek
13. jún 2014

@snowwitch sáčko vypadá moc pěkně ...a ty šatičky taky.. 😉 ..Právě...mám doma satén z latka.cz (prý svatební), ale mám strach do něj střihnout....asi to bude skvělě klouzat, co? 😖 Ten střih máš z Ott? Já mám vykreslený podobný s rukávky....ale zatím váhám... Dnes jsem viděla krásné šatičky s kolovou sukní....to by taky nebylo od věci 😅 😅

palosek
13. jún 2014

@kuna já to srdce šila na šatičky z úpletu a jen se mi to trochu otevírá, že ten podklad není moc vidět...nevím, jestli víc vystřihnout? nebo stačí prostřih??? @koki_melo

mooncaa
13. jún 2014

@snowwitch Šaty krásné, sáčko taky. Nevíš, existuje nějaký neklouzavý kvalitní satén? Potřebuji koupit na šaty a už se toho bojím.

palosek
13. jún 2014

Jak vás dítě "opravdu" potěší??? Když má kalhoty z kostičkovaného softu 2x na sobě a příjde s dírou na koleně 😝 😝 😝 😝 😝 Asi tam bude mít megy bublinku 😝 😅 😅 😅
@caramilla nesnáším našívání malých bublinek 😅 😅 😅