Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@caramilla @zojec
@betelgeuzz
@elentari holky, ohledne kojeni....jsem klasicky priklad. prvni dite bylo kojeno do 3 mesicu a ve 4 mesici plne na sunaru 😔 . Kojit jsem chtela a moc, ale net jsem doma nemela a s kojenim mi nikdo neporadil. Klasika, dala jsem lahev, při prvním pocitu, ze mam malo mleka...tehdy jsem to hodne obrecela, ale co, vyrostl vyrost. Druhe dite kojeno plne do jeho odstavu, v porodnici mi nikdo neporadil....na otazku , proc me bradavky, tak moc boli mi sestricka odpovedela, ze to boli, a ze je maly prisaty dobre, ale az LP mi rekla, ze moje bradavka a pusinka maleho si nevyhovuji a tim padem je prisaty spatne, ale ze jak poroste, bude to lepsi a opravdu po 2 mesicich utrpeni, jsem kojila o 106 😀 a treti dite to jde samo 😀 ...No, ja uz sice nemam nalita prsa k prasknuti,ze by me to nekde melo vadit 😀, ale asi budu mit pekna ouska, ale ze by tohle byl duvod, proc nekojit dite, to mi hlava nebere...jo a moje kamaradka prestala kojit kolem 2 mesice......kdyz ji rikam, nedavej ji tu flasku, prestane ti sat, rekla mi, ze pani doktorka ji rekla, ze je savec, a ze ji lahev dat muze. Pani doktorka ma vzdycky pravdu 😖 , takze malou nekoji a resi donekonecka umelou stravu 🙄
@crawler moc pěkná sukýnka
Mám holky pryč, tak jsem se pustila do šití, včera večer nastříhala kraťásky a dnes chci šít a stroj pořád blbne ☹ Po pár stezích se mi udělá ve stroji cucek nití a stroj se zasekne. Zítra volám opraváře, už jsem se na to chystala dlouho, ale pořád šil, akorát mi nefungovalo navinování na cívku. Stejně si myslím, že je to z toho, že jsem tu niť špatně navinula ručně. 😠
SOUTEZ WEEKLY UPDATE:
Druhy tyden za nama, zatim dorazilo celkem 6 vytvoru, dalsich 32 prihlasenych stale vyhlizim, tak sup sup 😉. Matky v porodnici jsou samozrejme omluvene 😝.
Doufam, ze vsichni prihlaseni vi, ze se diskuze presunula sem...
@lillyzelvicka To je hrozný, hlavně, žemanžel ani nepomůže. Tak ať brzy zjistí, čím to je a malému se uleví.
@crawler Ta sukýnka je nádherná a slintám nad tou látkou, tu bych asi taky potřebovala 😀
ahoj holky, chvíli jsem tu nebyla, naposledy před cca 50 stranami, to snad ani nedočtu 😀
Není nějak čas.
Ale chtěla bych poprosit o radu - chci si koupit nový šicí stroj. Vybírám mezi těmito http://www.sicistroje-obchod.cz/11-sici-stroje-... a http://www.sicistroje-obchod.cz/11-sici-stroje-...
poradíte? Je to dobrá volba? Nebo do čeho byste šly vy? Přiznám se, že se kloním k tomu levnějšímu, bo jsem teď měla nějaké vydání a nechci si na to půjčovat. Nic méně, je to súrne, dnes večer chci objednat. Tož honem raďte 🙂
Děkuju 🙂
To jsou kabátky, co? https://www.modrykonik.sk/blog/danka54/album/mo... 😵 😵 😵
@arlette přijdou mi celkem podobné, ale ten dražší mi připadá větší - je víc místa mezi jehlou a tou částí vpravo, co je v ní motor. Je to tak pohodlnější, hlavně, kdybys někdy šila nějakou deku, větší bundu...líp se s tím bude manipulovat. A asi bude fajn to automatické zapošití, ale já ho nemám a žiju bez něj taky 🙂. S elektronikou neporadím, můj stroj je více "mechanický" (není šlapací, je elektrický,a le programy se přehazují kolečkem, nemá display) a cenově mezi těmato dvěma.
A možná jen blbě čtu (u toho vařím večeři a bavím se s dětma 🙂 ), ale nikde nevidím údaj, jestli je to robustní, kovová konstrukce. To si zkus progůglit.
@arlette Na čem šiješ doposud? Osobně mi přijde naprosto dokonalá funkce automatického odstřihu, což nemá ani jeden z nich. Na tom dražším rozhodně denně využívám volbu polohy jehly, automatické zapošívání se taky hodí. Dražší má víc místa pod ramenem, to by mi u toho levnějšího vadilo hodně. Takže za mě ten dražší, ale na mě by to bylo stejně málo🙂 Počkala bych a došetřila, tedy pokud nejsi bez stroje. Klidně bych se v podobné cenové relaci podívala i na Janome http://www.sicistroje-shop.cz/multifunkcni-sici... - kolem těch 8 tis mám dojem, že nabízí i víc funkcí a kovové jsou, je na ně 3 roky záruka.
@palosek Díky, že ses zeptala.... Nakonec jsme nikam nejeli, položila jsem jí ten kroužek na talíř s cukrovím a řekla jí, ať mi ukáže, co snědla....a tohodle si vůbec nevšimla, pak i konkrétně řekla, že tohle nejedla....a jedna sestřička, co tam byla, řekla, že je to dost měkké a pravděpodobně by to bez problémů vyšlo ven. Tak věřím, že žádné problémy nenastanou.
Díky všem, co radily....
@arlette nějak nevím - já mám o dost levnější Brother DS140 a nemám pocit, že by něco neuměl či něco by mi chybělo - šiju hodně a naprosto mi vyhovuje - takže osobně bych vybrala levnější 😲 Možná,kdybych byla úplný profík, tak bych měla další požadavky, ale to zase myslím,že bych byla ještě u dražších strojů než jsou tyto...
@arlette
@crawler Chtěla jsem se podívat, kolik toho šijete (fakt si každého nepamatuju), zjistila jsem, že ani jedna nemáte album, klikla na sebe a došlo mi to, ani já tady na slovenském koníkovi nemám album. To rozdělení je naprd, chodím v podstatě z 80% sem, album tu nemám...
Tak přidám svoje DD, syn si stěžoval, že mu jsou skoro všechny trenky malé přes stehna, tak jsem honem pár spíchla. Základem byla dvě obnošená trička. Zvětšovala jsem si svůj vymyšlený střih, ale někde jsem udělala chybu, ty dřívější menší boxerky sedí líp. Tyto jsou sice nositelné, ale měla jsem větší očekávání.
@kuna @zuzkasim @crawler děkuju za vaše odpovědi. Já nedávno šila na staré veritasce, jako luxus, ale chyběly mi tam stretchové stehy. Tak jsem si koupila z lidlu, ten mi vyhovoval, ale několik věcí mě na něm sr-lo. Jako byl naprosto dostačující pro takové občasné domácí šití, ale jelikož teď šiju jako ďas, tak mám i vyšší požadavky, které jsou ovšem limitovány finančními možnostmi. A od pondělka jsem bez stroje, pouze OL mi zůstává, ale s tím všechno nezachráním 🙂 Mrknu ještě na Janome.
holky a na tomto je něco špatně? http://www.sicistroje-shop.cz/texi-ballerina
@zuzkasim no jo, alba najdeš na českém🙂,ale já tam třeba už dávno výtvory nevkládám bo jelikož šiju na zakázku, tak je to bráno jako reklama - takže buď musíš mít PRO profil a nebo nemít album...Ještě berou,pokud je to v rozumné míře- sem tam fotka a je to foceno na tvých dětech,kdy je zřetelné,že to není na zakázku, ale že to zůstalo doma..
@arlette a proč se nechlubíš?mě se tvé výtvory vždycky líbily, tak bych se ráda kochala😉
@crawler óóó děkuji, od tebe mě chvála těší 🙂 Já se pochlubím, ale až bude kdy naházet fotky z foťáku do pc. No a taky šiju teď furt jedno a to samé - tepláky a tříčtvrťáky pro kámošky, tak to není nic kreativního, co by stálo za to 🙂
jinak myslím, že bych to právě i využila. Už jsem byla docela omezená málo funkcema mého lidlovského stroje 😀 Manža říkal, že budu vybírat zase to nejlevnější a za 2 měsíce budu mrmlat, že to stojí za prd. Tak se snažím najít něco, co by nějak splnilo mé požadavky a nezruinovalo nás to 😀 Ale moc to z těch obrázků nejsem schopná posoudit, jestli to za něco stojí nebo ne, tak potřebuju radu vás zkušenějších 🙂
@arlette mě teda přijde stejný jako veronica, toto je teda žhavá novinka, takže těžko říct, a pokud by si měla možnost nechala bych stroj opravdu rozebrat aby si věděla že je opravdu celokovový, upřímně polož si otázku opravdu užíješ milion stehů, vyšívací apod, já třeba ano, vyšívám prakticky denně, ale někdo kdo šije normální oblečky a nechce se pouštět do jiných věcí, neříkám že zrovna ty se třeba do jiných oblečků nepustíš 😀 další věc, já osobně bych uvítala automatický odstřih nitě a tu nejnutnější věc,AUTOMATICKÉ NAPĚTÍ NITĚ, toto je můj sen, protože pak nemusíš řešit blbosti 😀
u veroniky (mám 707) je prostě super, komunikace s prodejcem, opraváři, prostě všechno, na stroj si nemůžu stěžovat, umí toho fakt hodně, nikdy nezklamala a to že toho šiju fakt hodně a myslím, že jí nešetřím (třeba tím, že jsem jí po ani ne roce užívání musela dát na opravu, kdy jsem sama protočila kolečko a ruplo v něm) ale šiju na něm 4hodiny denně a neřeším absolutně nic, přendávám nitě, jehly a nastavení od opraváře je dokonalý a bere to všechno, ale kdyby měla auto. napětí nitě milovala bych jí, takhle toužím po lepším 😀 ale první na řadě bude OL 😀
jo a veronika dává zákuru 5let 😉
Tak sem dám pár fotek, šiju pořád to samé, takže to sem dávat nebudu 🙂 Konečně jsem poprvé něco ušila pro mého muže a má z toho velikou radost i já 🙂 jsou to boxerky, nebo trenýrky?? Stejné i pro mé kluky a další aso 6tero nastříhaných a některé jsou už v oběhu. Poprvé jsem si pro sebe šila halenku, jen ta viskoza je nějaká moc jemná, vše rýsuje i to co nemá...
@arlette No právě si říkám, že pokud šiješ, tak je blbost kupovat nejlevnější stroj a za chvíli pokukovat po něčem lepším🙂 Na ten Texi balerina jsem se taky dívala a teď jsem trochu hledala... Texi ballerina je v podstatě shodný jako Lada, samotný prodejce to přiznává (přečti si dotazy na Heurece k tomuto stroji). Lada teda v současné době nemá zrovna dobré reference. A šicí centrum Radovský ho nedoporučuje, radí držet se osvědčených značek jako Brother, Janome... Pokud půjdeš do toho Brothera, tak bych fakt vzala ten dražší. Nemyslím si, že je tam nějaká zbytečná funkce, kterou nebudeš používat. Od Janome je mi sympatický třeba tento http://www.sicistroje-shop.cz/janome-603-dxl

@crawler děkuji🙂 😵 no vyzrát na žabičkování trvalo přes rok a sukýnka byla za 20minut hotová přičemž nejdéle trvala ta mašle😀 a stojí za to - přijde mi to i ohromně praktické - věřím,že i za rok jí bude nádherně 😵