icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

alenf
19. jún 2014

@ucitelka70 nepoznam to nevies aka je?

mamata
19. jún 2014

ženský, šila jste některá cyklistický dres (tričko a kalhoty) pro dítě? látku vím odkud, jde mi o zkušenosti

kuna
19. jún 2014

@alenf při tvém příspěvku se mi sbíhají sliny 🙂

@kamishek krásné, ty tríča vám hezky sedí! A moc se mi líbí ty tvoje etikety!

@lillyzelvicka ty jsou hezké, chci znovu miminko 🙂

@lip72 parádní, taky si budu muset tašku ušít, ta tvoje je úplně profi!

kuna
19. jún 2014

Moje Mimino Má Modrou Mořskou Mikinu 😀

Ten knoflík, to není kytička, ale mořská hvězdice 🙂. Jinak jsem začátek zipu začistila srabácky v ruce stuhou, protože jsem na to při šití zapomněla a nechtělo se mi s tím crcat dodatečně.

A kraťasy jsou obyčejné, ale moc se mi líbí toto lemování na třetiny, kdy je to prošité pružným rovným stehem a zbytek odstřihnutý. Vypadá to hezky i zespodu. Dřív jsem to lemovala dvojjehlou začištěným proužkem, ale občas se lem zkroutí ven a pak je to vidět (i kdybych měla stejnou barvu nitě). Takže se budu držet toho "nového" způsobu 🙂

saaralota
19. jún 2014

@zuzkasim díky, zkusím tedy vysavač. Doufám, že to pomůže.... i když servis celkově by asi taky neuškodil 🙂.

alenf
19. jún 2014

@kuna 😀 😀 😀 este zostalo na 1 porciu,chceš?

kuna
19. jún 2014

@alenf no jasně, pošli mi to přes IP 😀

alenf
19. jún 2014

@kuna 😀 dám trvanlivú krabicu

kamishek
19. jún 2014

@lip72 taška je krásná, moc se ti povedla 😵

@a_lexa @koki_melo no, vidíte, a já se snažím spíš o potlačení těch vnad, já bych radši brala menší 😝 Ale tak co už, mají to některé holky i těžší...

@kuna já jsem z těch etiket (zcela neskromně 😀 ) nadšená pořád i po tom půl roce, co je mám doma... ještě se mi neokoukaly 🙂 A vždycky moc ráda slyším, když se líbí i někomu dalšímu, takže díky 😵
A já vždycky žeru ty tvoje mikiny. Tahle je taky supr 😵

jitu22
19. jún 2014

@kuna aplikace je dokonalá!!

lip72
19. jún 2014

@koki_melo Děkuji .-)

lip72
19. jún 2014

@kuna Děkuji 🙂 má ještě mouchy, ale vychytám je při dalších 🙂

kuna
19. jún 2014

kdo sháníte modré piráty, já jsem si je loni koupila tady a vypadá to, že je paní ještě má http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=30311123

snowwitch
19. jún 2014

@kamishek Nádherné tričko a mě se na rozdíl od všech víc líbí to proužkaté..Ale výstřih u modrého je parádní.

@lillyzelvicka Pěkná hromádka prdeláčků 😀

@lip72 Krásná kabelka a krásné boxerky.

sinala
19. jún 2014

@lip72 krásná kabelka
@alenf kostkáče se šily z kanafasu, je to bavlněné plátno na ubrusy a závěsy

zabza40
19. jún 2014

@kuna Nemá ,včera mi psala , jen to nestahla

alenf
19. jún 2014

@sinala aj taketo?

ucitelka70
19. jún 2014

Ak bude niektorá baba z SK objednávať pirátov, pripojím sa na 2 metríky, dajte potom avízo

sinala
19. jún 2014

@alenf to je jiný materiál, to asi v obchodě nekoupíš. Z toho kanafasu si to ušiješ, aby to tak vypadalo, ale jako ty z obchodu to nebude 😒

kuna
19. jún 2014

@zabza40 aha, tak to škoda, myslela jsem, že někomu udělám radost 😒

alenf
19. jún 2014

@sinala no však toto ☹ ,preto sa spytujem či ste sa daktorá stretli s látkou čo sa na to hodí.Obzerám tu kocky,ale dáko nič 🙄

zuzkasim
19. jún 2014

@mamata Dres jsme nešili, našli jsme ve Sportissimu levné, ale cyklistické kalhoty mamka synovi šila.

@alenf Z kanafasu půjdou ušít "jako", ale oni používají jiná plátna, víc odolná, je to pevnější a při tom celkem tenké. Kdysi jsem na takovou látku narazila v nějakém výprodeji, pak se obchod zrušil a nic podobného jsem už neviděla. Ale klukům jsem ty svoje maskáče podobného střihu šila z kepru, ten je taky celkem vhodný, ale prodává se jen jednobarevný, asi neseženeš kostkovaný.

alenf
19. jún 2014

@zuzkasim tiež ma napadol ten keper alebo plátno.Muž to včera vymyslel ako videl strih tých Filipových kraťasov čo som sem dala-však uši mu z takého strihu turistické gaťe...nuž ale netušila som,že nebude z čoho 🙄 🙄

sufik1
19. jún 2014

@alenf taky tenhle materiál sháním a zatím jsem nesehnala.
Nejblíž byl tento zelený, ale je to trochu šustící a hlavně jen zelený. Zato to má zátěr 2000. (kdybys po něm toužila, mám ještě 3 metříky volné)

piecee
19. jún 2014

@kuna piráty nemá uz jsem zajišťovala 🙂 ale prý bude mít do 14ti dnu

jitu22
19. jún 2014

@alenf já šila z kanafasu několikery pro synovce a sestry si pochvalují - je to pevné, odolné, ale ne tak tuhé jako montérky z kepru. Mně to přijde v pohodě. Ony i ty kupované kostkáče jsou z různých materiálů. Manžel má předpotopní origo Rejoice a to mi přijde skoro jak ten kanafas. Takové pevnější plátno. Ale už jsem měla v ruce i různé směsové, plátěné... Každá značka používá něco jiného a pak je samozřejmě ještě mraky napodobenin. Ale Třeba Veselá nohavice šije dětské kalhoty z kanafasu a jsou oblíbené, mají dobré reference.

terezita
19. jún 2014

@mamata nesila,ale jeden detsky tu mam, tak jestli chceš, muzu okouknout. Potřebuješ něco konkrétního? Mam ale jen triko, nasravacky nee.

alenf
19. jún 2014

@jitu22 niektoré z tých nohavíc vyzerajú ako by boli materiály aj tkané,potom som videla aj také riedke materiály...,hľadám dačo čo je príjemné na nosenie,nie umelé,na leto

baarca
19. jún 2014

@kuna Ta mikina je nádherná.

Já miluju teď šití na miminko, to je tak roztomilé a rychlé 😀
A nějaká rychlopyžama pro nejstaršího.

zikie
19. jún 2014

@lip72 ze kterého ottobre jsou prosím ty haremky?
@kuna ta mikina je nádherná!!!