Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@caramilla @crawler
orodní váha byla 3900g, takže žádný extrém
Synek byl ale stále při chuti, takže dokázal ze začátku přibrat i 0,5 kg týdně 😉 a to jen pro upřesnění uvádím, že byl až do 6 měsíců jen kojené miminko. Po příkrmech s váha trochu zastavila, takže v roce to bylo 14,2 kg, ale i tak to byl pěkný nášup. Jak jsem psala malý kočár (nakonec jsme musela zvolit trojkolku Red Castle Shop, která pojme i opravdu velké dítě), malé látkové plenky i pro ty největší děti...
Dnes je to takový větší, za 14 dní 5 letý, chlapeček 🙂 cca 26kg a 120cm
jen pro ilustraci posílám fotečku cca 7 měsíců a XL plenka 😵 😵
Tak jsem včera konečně sedla ke strojům a vkládám první vlaštovku pro prcka... střihla jsem vel. 62, ale obávám se, že z toho vylezla vel. 74... no lepší o fous větší, než menší, že? 😝 Jinak jsem celkem nadšená z toho tříkrokého cikcaku, rozhodně je to rychlejší než namontovávat dvojjehlu, se kterou se zatím moc nekamarádím 😕. Uvidím, jak se steh osvědčí v praxi.
@stassy taky u vás vidím jasnou další holčičku 😉
@stassy krásné bříško - já takové v 5.měsíci měla i bez rozestupu svalů a jsi štíhlá jako proutek a takovým těhulkám sluší bříško vždy!
@jacky3022 hlavně, že mu chutnalo 😀moje děti měly obě taky šunky, ale tvůj chlapeček nás předčil🙂 ale rozhodně barokní bucláčci jsou mnohem rozkošnější než hubená miminka😉
@macin73 u mě se taky osvědčil tak - šila jsem takhle všechny lemy na Fler než jsem měla COL a reklamaci jsem neměla žádnou 😉
@jitu22 uf to taky neznám - tak si to mám vygůglit a stáhnout nebo je to prohlížeč? 😅 já jsem na tohle fakt tupec☹
@crawler je to webová stránka, kde si uděláš účet. Pak si tam můžeš dělat různé kategorie a do jednotlivých kategorií ukládat užitečné odkazy/návody/obrázky... a jako náhled máš vždycky obrázek.
http://www.pinterest.com/
Můžeš tam vlevo nahoře i vyhledávat, já tam třeba hledám inspiraci, co budu šít, až budu mít trochu volného času 😀 😔 samozřejmě nejvíc odkazů ti to najde, pokud heslo zadáš v angličtině 😉
@crawler jj, je to fajn způsob, jak si přehledně ukládat, co kde mě zaujalo na netu. Máš různé nástěnky podle témat a tam si "přišpendlíš" obrázek a ono si to pamatuje zdroj. Takže máš fotku i s odkazem a nemusíš pak všude možně lovit, kde sis zapsala link na střih na klobouk. Chystám článek na blog, jsem z toho totiž totálně nadšená.
@sufik1 nově už ne, jde se přihlásit jen přes mail, můžeš mít svoje stránky i jako skryté a vidíš je jen Ty. Propojení s FB není už nutné. Ta AP řeší tak, že všechny fotky jsou proklikávací na originální stránky. A je možné si svůj web zabezpečit, aby z ně nešlo pinovat. Tím se to považuje za dostatečně vyřešené.
Sepsala jsem to sem - http://jituli.blogspot.cz/2014/06/objevila-jsem...

@stassy a jen tak mezi náma, nevíš, kdo dva dny před akcí narychlo došíval kostým pro dítě, které už jeden mělo, jen proto, že ho chce 😀
A mám předstírat, že o pupíku nevím a gratulovat? 😀 😀