icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

bordino
21. jún 2014

@stassy a jen tak mezi náma, nevíš, kdo dva dny před akcí narychlo došíval kostým pro dítě, které už jeden mělo, jen proto, že ho chce 😀
A mám předstírat, že o pupíku nevím a gratulovat? 😀 😀

zuzkasim
21. jún 2014

@stassy Moc vám to sluší! Musí být bezva, když je stejné nadšení v rodině. A krásný pupík🙂

stassy
21. jún 2014

@bordino no jo no.. asi jsem to od Tebe chytla 😝 😀 a gratulovat fakt nemusis 🙂
@sufik1 opravdu je jen jedno, ale "diky" ochablym brisnim svalum a jejich rozestupu to vypada, jak to vypada. kdyz svaly zatnu, tak je pupek asi o tretinu mensi 😀
a kdo k nam pribude uz vime, muzete hadat 😀

jacky3022
22. jún 2014

@caramilla @crawler
orodní váha byla 3900g, takže žádný extrém
Synek byl ale stále při chuti, takže dokázal ze začátku přibrat i 0,5 kg týdně 😉 a to jen pro upřesnění uvádím, že byl až do 6 měsíců jen kojené miminko. Po příkrmech s váha trochu zastavila, takže v roce to bylo 14,2 kg, ale i tak to byl pěkný nášup. Jak jsem psala malý kočár (nakonec jsme musela zvolit trojkolku Red Castle Shop, která pojme i opravdu velké dítě), malé látkové plenky i pro ty největší děti...
Dnes je to takový větší, za 14 dní 5 letý, chlapeček 🙂 cca 26kg a 120cm
jen pro ilustraci posílám fotečku cca 7 měsíců a XL plenka 😵 😵

bury
22. jún 2014

@stassy - tak to je překvápko 😉 máš krásný bříško - že by chlapeček? 🙂 gratuluji 🙂

bordino
22. jún 2014

@jacky3022 ani nevíš, jak jsem ráda, že má někdo taky větší dítě! Moje čerstvě 5letá dcera teď začala hrozně íst a za pár měsíců vyrostla na těch cca 120 cm a vykrmila se na 23 kilo a každej naní kouká jak na exota.....

snowwitch
22. jún 2014

@stassy Jů, gratuluju k čtvrtému pupíku a moc vám to slušelo 😉

macin73
22. jún 2014

Tak jsem včera konečně sedla ke strojům a vkládám první vlaštovku pro prcka... střihla jsem vel. 62, ale obávám se, že z toho vylezla vel. 74... no lepší o fous větší, než menší, že? 😝 Jinak jsem celkem nadšená z toho tříkrokého cikcaku, rozhodně je to rychlejší než namontovávat dvojjehlu, se kterou se zatím moc nekamarádím 😕. Uvidím, jak se steh osvědčí v praxi.

terezita
22. jún 2014

@macin73 u me se osvědčil 😊
@stassy no samoze zas holku 😉 vas tipuju na holcici klapzubovu jedenactku 😊

anastazieb
22. jún 2014

@stassy taky u vás vidím jasnou další holčičku 😉

a_lexa
22. jún 2014

@stassy nádherné a také moc gratuluji. 🙂 Já si myslím že kluk. 😉
@bordino jsi fakt dobrá. 😉

lip72
22. jún 2014

@stassy tak to bude holčička 🙂

mamata
22. jún 2014

ještě že je na výběr jen ze dvou možností, hlavně zdravé dítko!!!! @stassy

sufik1
22. jún 2014

další várka letních věciček opět v kombinaci pro dvojčata

caramilla
22. jún 2014

@vondandy bomba 😎
@stassy Téda, fakt nádherné bříško máš moc gratuluju 😵 A kostýly krásné, krásná rodinka! 😵

sinala
22. jún 2014

@sufik1 ty puntíkované se mi moc líbí

jitu22
22. jún 2014

@crawler na oblíbené příspěvky pořiď Pinterest ;)

caramilla
22. jún 2014

@stassy no jasně, musí to být další princezna, aby měl ty krásné šatičky kdo dědit 😀

crawler
22. jún 2014

@stassy krásné bříško - já takové v 5.měsíci měla i bez rozestupu svalů a jsi štíhlá jako proutek a takovým těhulkám sluší bříško vždy!

@jacky3022 hlavně, že mu chutnalo 😀moje děti měly obě taky šunky, ale tvůj chlapeček nás předčil🙂 ale rozhodně barokní bucláčci jsou mnohem rozkošnější než hubená miminka😉
@macin73 u mě se taky osvědčil tak - šila jsem takhle všechny lemy na Fler než jsem měla COL a reklamaci jsem neměla žádnou 😉
@jitu22 uf to taky neznám - tak si to mám vygůglit a stáhnout nebo je to prohlížeč? 😅 já jsem na tohle fakt tupec☹

elentari
22. jún 2014

@crawler je to webová stránka, kde si uděláš účet. Pak si tam můžeš dělat různé kategorie a do jednotlivých kategorií ukládat užitečné odkazy/návody/obrázky... a jako náhled máš vždycky obrázek.
http://www.pinterest.com/

Můžeš tam vlevo nahoře i vyhledávat, já tam třeba hledám inspiraci, co budu šít, až budu mít trochu volného času 😀 😔 samozřejmě nejvíc odkazů ti to najde, pokud heslo zadáš v angličtině 😉

jitu22
22. jún 2014

@crawler jj, je to fajn způsob, jak si přehledně ukládat, co kde mě zaujalo na netu. Máš různé nástěnky podle témat a tam si "přišpendlíš" obrázek a ono si to pamatuje zdroj. Takže máš fotku i s odkazem a nemusíš pak všude možně lovit, kde sis zapsala link na střih na klobouk. Chystám článek na blog, jsem z toho totiž totálně nadšená.

sinala
22. jún 2014

@crawler no tak já mám raději hubená mimina a vždycky jsem se bála, abych neměla ty barokní 😀 , no neměla jsem 😉

jitu22
22. jún 2014

@stassy taky gratuluju 🙂 A taky tipuju další holčičku. Já jsem ze 4 holek a bylo a je to super. Kdyby byla nejmenší ségra kluk, asi by byla ještě větší rozmazlenec, než je 😀

sufik1
22. jún 2014

@jitu22 no já pinterest nepoužívám, měl docela problémy s autorskýma právama a navíc mi vadí, že musíš být na FB nebo jiné sociální síti... velký bratr tě sleduje....
ale je to velice přehledné, to je fakt

papajka7
22. jún 2014

ahojte pridavam moj vikendovy pocin,mikina pre svagrinu,este ma caka jedna pre seba 😅

elentari
22. jún 2014

@sufik1 já se tam hlásím normálně přes email...

jitu22
22. jún 2014

@sufik1 nově už ne, jde se přihlásit jen přes mail, můžeš mít svoje stránky i jako skryté a vidíš je jen Ty. Propojení s FB není už nutné. Ta AP řeší tak, že všechny fotky jsou proklikávací na originální stránky. A je možné si svůj web zabezpečit, aby z ně nešlo pinovat. Tím se to považuje za dostatečně vyřešené.

Sepsala jsem to sem - http://jituli.blogspot.cz/2014/06/objevila-jsem...

kamishek
22. jún 2014

@sufik1 já se tam taky stejně jako @elentari hlásím přes mail... FB sice mám, ale vyloženě nesnáším, když mi někde nutí přihlašování přes FB účet a propojování účtů a podobné cypiny 😠

@papajka7 krásná 😵

sufik1
22. jún 2014

@jitu22 tak to je asi nějaká novinka, to je super. Asi to vezmu na milost

zuzkasim
22. jún 2014

@papajka7 Jejda ta je krásná!

@jitu22 Fakt to jde na pinterestu přes mail? Mě to nabízí přihlašování přes Facebook, který nemám. A jestli si můžu svoji nástěnku zabezpečit tak, že ji vidím jen já, tak to se mi líbí, do toho bych šla. Musím to ve volných chvílích ještě prozkoumat.