Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
prosim vas o radu, ktora mate nejaky "vychytany" osvedceny strih na mei tai? mozete odporucit nejake tipy? polstrovane popruhy? aku sirku? dakujem
můj včerejší megapočin - letní šaty "mum and me" pro kamarádku a její holčičku z Amy BUtler, kterou si na to vybrala. Oba střihy jsem dělala sama. Ty malé šatičky, to je obyč "pillow case dress", toho je plný internet. Ale na ty velké jsem fakt hrdá. Když pominu, že barevné ladění je úplně mimo můj vkus, tak se mi fakt líbí 🙂
Víc fotek a nějaké popisy jsou na blogu
@jitu22 nádhera!!! a barevné ladění je teda super, mně se tyhle barvy líbí moc 😉
@jitu22 , ta posledni fotka je paradni, saty ti krasne sedi a slusi ti. My, co mame prsa po kojeni vytahana az k pupiku, mame smulu...
@crawler , diky za povzbuzeni, je to tak. Ale vzhledem k nedostatku casu stejne siju vetsi bundy bez zipu, jsem zvedava, jak budou sedet...
A modelka uz vchazi na predvadeci molo:
@jitu22 ulalá - mě nejvíc zaujala Tvoje postava, což neznamená, že věci nejsou krásné - jsou - ale ta postava - jsem bledá závistí 😀 Amy Butler mám moc ráda, zamilovala jsem si kolekci Lark a ty novější už nějak ji nedokážou překonat či co...každopádně holky budou nepřehlédnutelný😉 Určitě budou nadšené -moc se Ti to povedlo 😉
KOnečně jsem se pustila do žabičkových šatiček. Po prvním kole žabiček jsem pochopila, že to musím šít z lícu a ne z rubu 😀
Jak řešíte u takových šatiček ramínka? Na pevno, nebo je lepší na zavazování?
@jitu22 - šaty jsou krásný 😵 😉 no a ta figura ... to je teda něco 😉
já mám strašně blbej den - mladší ráno vylezl na stůl a ošklivě spadl, takže dopoledne v nemocnici 😝 naštěstí je snad vše OK, jen vypadá jak Klitschko po boji... začal mít fakt šílený sebedestruktivní sklony, takže je to s ním těžký. co myslíte? už tu zase večer lezl na stejnej stůl...
no nic, tak jsem si jen potřebovala ulevit 😉 ještě že tu jsou tak krásný počiny, že se můžu aspoň kochat 😉
Nevím, jestli jste to všechny postřehly, ale chystám tabulku, kde bude uvedeno dle nicku, kdo pracuje s jakým šicím nebo šicími stroji. Jde o to, že někdy potřebujeme radu ke konkrétnímu stroji a pak je fajn, když víme, koho konkrétně oslovit.
Zatím mám se svým příspěvkem pouze 4 odezvy, tak pokud to považujete také za přínosné, tak prosím napište mi IP.
@jitu22 Šaty perfektní a krásně Ti sedí.
@vondandy Na modelce bunda bez chybičky. Nedostatky stejně vidíš jen ty, ostatní nic nevidí.
@betelgeuzz Jo to už se mi taky stalo se žabičkováním, nejlepší je že do dalšího žabičkování to opět zapomenu 😀
@bury Ještě, že ty děti jsou gumové a já se naivně těším až mi začne lézt a na to lezení po výškách zapomínám.
ženský, máte nějaký grif na lemování dlouhých rukávů u triček lemgumkou?? nějak mi to nejde a zrovna by se mi tam líbila....
@jitu22 tyjo, ty jsou nádherný! Hned bych takové chtěla pro sebe, ale taky nevím, na čem (a ve které části trupu 😀 ) by mi držely!
@danielahe paráda, moc se mi líbí hlavně ta teplákovka!
@mamata grif vyloženě nemám, snad jen šít to pomalu a pečlivě si rovnat, aby sklad té gumky byl přesně na hraně látky.
Holky,to je nádhera! Svrbí mě ruce jen to vidím. My jsme teď s kamarádkou na pronajaté chaloupce v ovocném sadu,tak se přes den " paseme" a po večerech jsem az po lokty zabořená v třešních a zamrazuju jak o život.
Dobré ráno, dnešní příspěvky by spíš byly na dédéčko, ač to na první pohled nevypadá 😀. Ale shrnu to:
- končim s nákupama látek po půl metru, ve velikosti 110 už je to opravdu problém. Mikiny jsem došila jen díky tomu, že jsem doma vyštrachala zbytek růžové lamy, který padl přesně na předek a kapsy. Rukávy u hnědé mikiny byly krátké, ale už nebyla ani ta lama, tak mají metrové náplety 😀
- u růžové jsem postupně párala krk a zip, u hnědé jsem naštěstí už byla poučena
- extra kvůli nim jsem si jela koupit zip, ušiju růžovou, šiju hnědou a zjistím, že ten druhý jsem koupila krátký, takže opět ke Stoklasovi 🙂
- když pominu bordel, tak se ten materiál tak strašně tahá a je to celé křivé, on ose to pak v těch chlupech zase schová, ale fuj fuj, dlouho z toho šít nechci.
ALE - zbavila jsem se další látky, hurá, můžu nakupovat 😀
- kraťasy pro prcka jsem šila z kraťasů, na kterých jsem tu nedávno demonstrovala olemování, kdy je spodek lemu na OL a prošité dvojjehlou (měly modrý lem). Měly tak šílený střih, dítko v tom vypadalo, jako by mělo třmínky kvůli kyčlím, tak jsem je rozpárala, vystříhala z nich, co šlo a výsledek je daleko lepší. Akorát jsem já blb našila předek pasu dozadu, měla jsem tam i hezky našitou cedulku mamafactory...tak jsem ji odpárala a dozadu dala tu od @zuzkasim, aby to manžel poznal 🙂
Jsem zvědavá, co zprzním dnes, na programu je sukně a tričko 😀
@kuna věřím, že to bylo psycho,ale na fotkách vidím jen nádheru!
SYSEL: hádáme 2.syslíka?kdopak je to? je to těžší,ale dá se to uhádnout, když budete pozorní😉
https://www.modrykonik.cz/blog/crawler/album/sy...

@argo1 to je hezké že se ti páči "moje" kojotriko, to že má takový OTT vůbec netuším, takovýhle si přála zákaznice, konstrukce přesně na míru, velikost je L, paní má přes prsa 110 jestli ti to pomůže, a prsa nevypadnou, protože je ten vršel lemován na OL nejprve jsem ho měla jenom lemovaný (zahnutý) na COL a pak jsem si říkala, že takhle ty větší prsa vypadnou a vzala jsem proužek na polovinu a lemovala a natahovala, právě proto aby prsa nevypadla 😀