icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sinala
25. jún 2014

kdysi jsem merazila meruňky a to je opravdu jen do rýžového nákypu nebo na koláč, moc mě to nenadchlo. Jinak mrazím velice ráda, jen nevím čím to je už mám 2 mražáky a jsou pořád plné 😀

katka82
25. jún 2014

@betelgeuzz přesně já si právě taky dycky říkala proč je tak nelogický 😀 jj člověk se pořád učí 😉
@petkasv @sufik1 @a_lexa předloni jsem dělala z třešní šťávu . http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=50221 😉 a hromadu marmošky 😉 😀 😀 šťava byla super a vydržela přes 2 roky a bez zavařování 😉
@argo1 díky 🙂 já jsem z tý mikiny úplně nadšená a nejraději bych si jí nechala pro sebe 😀 😀 ale teda asi bych se do ní fakt nenarvala 😀 😀

zikie
25. jún 2014

@katka82 Šťáva vypadá skvěle!
@sufik1 @argo1 Já je právě vypeckovávám a mrazím kuličky na plechu na koláč. Doma se chystám na marmošky a část určitě nasuším.
Máme pro sebe chaloupku v ovocném sadu...

zikie
25. jún 2014

Ehm,což už jsem psala. Jen,že ovoce jsou tu metráky a mě krvácí srdce,při představě,ze to tu shnije nebo to sežerou ptáci...

katka82
25. jún 2014

@zikie jééé tak to se máte 😵 😵
já měla dycky třešně od kamarádky-dojeli jsme na návštěvu,my holky krafaly a manžel trhal 😀 ale loni nebyla úroda a letos mají přírustek do rodiny a tak tam nechci zevlovat 😀 😀
jinač ještě házím odpolední rychlovku 😀 😀 polodupky a čepičku 😉

jieff
25. jún 2014

@zikie to zní úžasně! my jsme předloni třešně sušili a bylo to to nejlepší sušený ovoce, co jsem kdy jedla! Jen to peckování...

jieff
25. jún 2014

@katka82 ty jedeš! más to všechno moc krásný. Ty šatičky jsi šila jen pro jednu holčičku? Nebo aspoň pro dvě? 🙂

jieff
25. jún 2014

@danielahe krásně našito, moc se mi líbí ta malá aplikace zajíčka na kraji rukávu 😉 Jsou to krásný látky, škoda, že mám zase stopstav (v hlavě) 🙂

katka82
25. jún 2014

@jieff děkuju 🙂 šatičky jsou pro 2 holčičky sestřičky 😉 jsem se fakt vyřádila s tím holčičím šitím 😀 ukojila jsem na delší čas své holčičkovsko-volánkové pudy 😀 😀

sufik1
25. jún 2014

@jieff na peckování jsme pořídili peckovačku na třešně v Lidlu a je naprd. resp. naše obří třešně neodpovídají standartu, na které je dělaná. Takže to bylo tak 2 vypeckovaný ze 3 😝

katka82
25. jún 2014

@sufik1 jo zlaté ruční vypeckovávání což? 😉

a_lexa
25. jún 2014

@katka82 tak tu šťávu musím vyzkoušet - díky za odkaz. 😉 Z ručního vypeckovávání by mě asi trefilo. 😝
@zikie tak mě taky krvácí srdce kdyby to mělo shnít, ale pokud by to snědli ptáci, tak mi to neva. 🙂
@sufik1 já mám půjčenou vypeckovávačku od tchýně a je super. Občas tedy taky vynechá, ale to je tím že jí narvu plnou. Když jí neplním tolik, tak vezme každou. Naši si letos koupili taky vypeckovávačku a přesně jak píšeš - každá třetí s peckou. Koukala jsem na ní a mají tam trochu jinou tu koncovku co má vyšoupnout tu pecku. 😠 .

sinala
25. jún 2014

@zikie kdyby to bylo blíž, tak přijedu 😀 😀 😀

a_lexa
25. jún 2014

@katka82 prosím tě a u té šťávy jsi vymyla lahve alkoholem jak to píše v receptu? 😨 jestli jo, tak jakým - asi jsem nějaká natvrdlá!! 🙄 😅

petkasv
25. jún 2014

Ja nevim jestli ty tresne budou hnusny ja to nikdy nezkousela 😉 to suseni je dobry napad susku mame tak to bude super a stava taky 😉

zojec
25. jún 2014

@katka82 ta stava vyzera naozaj super 🙂 hm.. deti by ma za nic nedali, keby som im k tomu bazovemu sirupu este ceresnovy urobila.. len zas toooooolko cukru.. jeminecku, energie maju za 10tich aj bez cukru.
ja inak od rana citam, tie chvaly na saticky a ono mi ich az teraz vsetky otvorilo :D naozaj si sa dobre vymanicila :D

mooncaa
25. jún 2014

Sušené třešně jsou vynikající, kdysi jsem dostala od mamky. Momentálně nemám ani ty třeště, mě by stačily syrové. Mám na ně chuť a kupovat je odmítám. Mamka jich má dost, ale bydlí děsně daleko.

sufik1
25. jún 2014

kdo máte třešňovou mánii, tak furt máme ještě volnou tu chatu a akorát začínají dozrávat na 4 stromech 😀

katka82
25. jún 2014

@a_lexa vemu dycky nějakej chlast co nikdo nechce 😉 vodka a tak..... a tím to propláchnu 😉
@zojec děkuji 😉 jinak cukru tam dej podle sebe 😉 já ho taky dycky dávám míň 😉
jinak jako samo že když jsme šli ze školky tak lilo jako kráva a teď tam šajní oskar 🙄

papajka7
25. jún 2014

baby sk ,posiela batani aj na Slovensko?a kolko zhruba je postovne?

zojec
25. jún 2014

ja sa inak tiez nenudim, tento tyzden poctivo sijem kazdy den, zverejnit vsetko nemozem, tak aspon moja vcerajsia nocovka pre pani ucitelky zo skolky 🙂 nic nove pod slnkom, ale tieto latky sa mi veeeelmi pacia :D 🙂

danielahe
25. jún 2014

@jieff dekuji a za zajicka taky 🙂.Chtela jsem zuzitkovat co nejvic te latky,aby slo do kose minimum a ja nemusela nic schovavat na aplikace 😉.Taky bych potrebovala stop stav.

papajka7
25. jún 2014

@zojec krasny su 😵 ,aj mna cakaju darceky,ale netusim co,mate neaky napad?

jitu22
25. jún 2014

já ze hodně zralých třešní letos dělala marmošku s citronem - na kilo třešní jeden bio citron i s kůrou. Marmoška jen ze samotných třešní mě moc nenadchla, ale tahle je super. Já hodně dělám marmelády, jsme všichni na sladký. Takže pak jsou palačinky, lívance a nedělní opulentní snídaně - vyskakovací toustíky s máslem a marmoškou 🙂

laeela
25. jún 2014

@papajka7 ja plánujem malé taštičky na zips. 😉 Látky budú vyberať deti.

alenf
25. jún 2014

@papajka7 ja som teraz brala asi tyzden dozadu-250kč je sem postovne🙂Je to dost,radsej sa spojit s dakym🙂

daisyr
25. jún 2014

@zikie teta má zkušenosti s mražením třešní, dává je pak do bublanin apod., takže určitě směle do toho, samozřejmě, jako čerstvé to už není, ale to tak je se vším, na tepelnou úpravu ok. Marmeládu děláme spíše z višní, takže ten citron by se tam asi hodil, aby to mělo výraznější chuť 😉

zuzkasim
25. jún 2014

@kuna Výsledek teda vypadá dobře, ale věřím, že jsi se tím natrápila dost. A to puntíkaté je co, taky lama?
@katka82 Nejvíc se mi líbí limetkové šatičky!

Holky, jak jsem posílala ty našívací bavlněné cedulky handmade, jedné paní nepřišly (není odsud), chtěla to obyčejně. Přemýšlím, jak to řešit... Poslaly byste znovu nebo byste se na to vykašlaly, že to bylo na její zodpovědnost? Ještě se mi to nestalo a mám obavy, že budu poště důvěřovat ještě míň jak doposud.

laeela
25. jún 2014

@zuzkasim mě se to jednou stalo na mmb, že to paní chtěla poslat obyčejně na její zodpovědnost a ono to opravdu nepřišlo. Ale měla jsem výhodu, že jsem to měla na takovém tom hromadném lístku, takže bylo vidět, že jsem to poslala.
Paní ani nechtěla žádnou náhradu, ale mrzelo to jak jí, tak mě.
A posílala jsem tehdy obyčejně takhle dvě zásilky a ta druhá v pořádku dorazila.

sinala
25. jún 2014

@zuzkasim když to chtěla obyč, tak to je na její zodpovědnost. Chápu, že Tě to mrzí, ale já když si nechám něco poslat obyčejně, tak beru na vědomí, že mi to nemusí přijít