icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

alenf
26. jún 2014

@laeela ďakujem,mm povedal,že to na legínkach vyzerá ako Winettou keď mal ponašívané všelijaké stužky po gatiach 😀

laeela
26. jún 2014

Já včera chtěla vyfotit na dceři ušitou mikču a mám akorát dvě rozmazané fotky, pak mi malá zdrhla. S nastavováním furt bojuju.
Zkoušela jsem mikinu bez dcery, ale ten netopýří střih neumím hezky vyfotit.

laeela
26. jún 2014

@alenf MM tomu houby rozumí.
Já teď šila triko z vlčích máků kámošce k narozeninám a jejímu muži se nelíbí střih. Včera v něm byla na nějaké hromadné schůzce a říkala, že jí ho všichni jen chválili. 😉

vondandy
26. jún 2014

@anastazieb , vetrovky jsou z letniho softu, jak je z obou stran stejny.... Meli zbytek u Mraze za 177,- a ma soupravu mimino, obe holky vetrovky a jeste mi vic jak pul metru zbyva.. to se nedalo odolat 😉

anastazieb
26. jún 2014

@vondandy myslela jsem si to 😉 Asi ho taky zkusím, potřebuju něco lehkého na léto a letní soft je moc tlustý...

bury
26. jún 2014

@vondandy - a jak se ti z toho šilo? myslím, že @koki_melo s ním měla problém, že jí neprovazovala nit a celkově to prostě stálo za prd 🙂
já mám doma taky kousek a pořád se k němu nemůžu dokopat.

vondandy
26. jún 2014

@anastazieb
@bury , tak to neni letni, ale jarni? Mam v tom hokej... Me je to na omak moc prijemny material, trosku pruzi, tak se to i dobre nosi a obleka. Ale to pruzeni je pak nepohodlny u siti zipu, ale jsem zacatecnik, tak bych mela problemy s cimkoliv. Stroj mi to sil uplne bez problemu, sila jsem rovnou na overlocku a z lice pak sev prosila, kde to slo (ramenni svy, kapuce, krk), strany jsou na rovnostehu a pak vedle na OL zacistene... Pojedem na tyden na plachetnici, kde to vetsinou fuci, tak pak podam reference, jak se to osvedcilo.... Nechtela jsem klasicky sustak, tohle mi prijde prima i na triko s kratkym rukavem, ze to neprofoukne a snad to nebude studit...

anastazieb
26. jún 2014

@vondandy já taky nevím přesně, jak se každý jmenuje 😀 . Já vím jaký to je, holky ho tu zkoušely a osahávala jsem ho u Mráze. Holky ho tu zavrhly jako dost podivný, když je z obou stran stejný, ale já ho zas na těch pár ponošení na léto vezmu.

vondandy
26. jún 2014

@anastazieb , jojo, cetla jsem to tu na jare, kdyz se prestalo sit ze zimniho softu, ze tenhle nee, ale me prisel docela prima na tenhle ucel, ale hlavne RUUUZovej a ta cena!!! Vyslo to asi na 70,-/m, tak to na zkousku stalo. 250,- bych za nej asi nedala...

jitu22
26. jún 2014

včerejší šití . "Mum and Me" pro zákaznici a leginky do kombinace a tunika s leginkami pro Týnku, aby jí to nebylo líto 🙂 Jen to srdce mě pozlobilo - horní úplet se tahal víc než spodní a vypadá to blbě 😠 No a lemování taky pořád není stopro, pořád mi dělá problém odhadnout, kolik mám natahovat proužek, aby to bylo tak akorát. Tuniky jsou Whitney z FM. Na modelce nefotím, je teď potvora totálně nefotitelná

alenf
26. jún 2014

@jitu22 ta zelena v kombinácii s fialovou je velmi pekná,odkial je ten zeleny uplet?

crawler
26. jún 2014

@alenf to je andílek krásná a komplet úža 😵

alenf
26. jún 2014

@crawler dakujem,len az ked som ju dofotila pozerám vsak tá je táááka strapatá:D

jitu22
26. jún 2014

@alenf je to HIlco z latkychameleon.cz, ale měli ho i jinde. Určitě i na šijem dětem a u Melluzinky

crawler
26. jún 2014

@jitu22 dokonalé! téhle barevné kombinaci jsem přišla na chuť už dřív - šila jsem Lindě roláček a použila zbytek limetkového patentu a paráda. na srdci žádnou nedokonalost nevidím - jsi na sebe moc přísná 😉

alenf
26. jún 2014

@jitu22 pozriem,je to pekná vesela látka🙂,dakujem🙂

barcav
26. jún 2014

@vondandy krásný šatičky
@jitu22 nádhera ty šatečky jsou boží 😵
@sufik1 krásné
@palosek super

sinala
26. jún 2014

@jitu22 máš to moc hezké. A máš průsvitnou patku k COL , protože já jsem teď lemovala pyžamo na třetiny, chtěla jsem ho dát do soutěže, ale to je nepublikovatelné, jak to mám křivé 😀 , ale nepřešívám, protože v tom spím 😀 😀 😀

@petkasv, @crawler, @sufik to je dotaz i na Vás, zda máte tu průsvitnou patku

jitu22
26. jún 2014

@sinala mám, vzdálenost od okraje už cca jde. Ale ještě jsem úplně nezvládla přítlak (asi je to tím), protože čas od času mi pár stehů neprováže, hlavně za švem. Obecně teda úplně nevím, jak nastavovat přítlak a diferenciál. Mám dif. na min. a stejně je spodní lem trochu vytahaný

sinala
26. jún 2014

@jitu22 přítlak dělám podle tloušťky látky, to mám asi stejně jako u OL, ale diferenciál, ten mám na 1 a uviskozy i méně, jen já zatím hlavně zahýbám, lem kolek krku jako máš na šatech, jsem ještě neprošívala

alenf
26. jún 2014

@jitu22 už to tam nevidím nikde:(

betelgeuzz
26. jún 2014

Došito, tak můžu balit na dovču 🙂
Kraťase jsou z krepu, dobře se z něho šilo. Jak je to krčený, tak centimetr sem, centimetr tam 😀 Mohla jsme klidně ušít jednu velikost a seděly by. Střih je z nové dětské burdy.
šatičky z plátna.

ucitelka70
26. jún 2014

@jitu22 krásne nakombinované, ešte krajšie ušité.... oku lahodiace 😵

jitu22
26. jún 2014

@alenf ale jo, tady mají všechny 3 barvy - http://sijemdetem.cz/produkt/hilco-letní-úplet-...

alenf
26. jún 2014

@jitu22 ďakujem🙂

veronel24
26. jún 2014

baby aky dlhy robyte rozkrok od pasa pri haremkach?a robyte ich uzke alebo siroke na sirku?dakujem

a_lexa
26. jún 2014

@jitu22 wow, nádherné to máš. 😵
@betelgeuzz moc se mi líbí ty kraťasy. 🙂

anastazieb
26. jún 2014

@jitu22 a tohle Hilco se už neopírá?

zuzkasim
26. jún 2014

Ohledně opírání malý poznatek. Fotbalisti z Lille drží dobře, zloději z Lille mají žmolky a jsou trošku sepraní, ač se prali teprve 3x, fotbalisti asi 6x. Takže ani jedna firma nezaručí stejnou kvalitu☹

zdeann
26. jún 2014

Holky, nepřebývají některé doma zelení tučňáci? Líbí se mi, ale nemám, tak bych se jich ujala 🙂