icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kuna
27. jún 2014

@crawler já mám obra 😀. Kristian vyrostl z jarních 21, teď má sandálky 22, ale větší typ, u jiného typu by měl 23 (vše superfity). Na bazárek jsem se dívala, ale nic jsem neviděla hezkého, ale to bylo v době, kdy jsem žila v domnění, že mu budou stačit 23. Ještě se podívám.

papajka7
27. jún 2014

tak tu je darcek pre ucky,Dali chcel pre ne kabelky zo zipsom 😨 ,nakoniec som ho ukecala ,tak mi zips odpustil 😀 sila som v noci a pouzila co dom dal 😅

crawler
27. jún 2014

@kuna od té doby si dávám zatraceně pozor,když z rubu ty patentky obstřihuju dokulata 😠

crawler
27. jún 2014

Děvčátka - nemáte někdo zájem o Mylly RIBY? Dostříhala jsem poslední objednávku a mám tu značné nadbytky😉
Cena této várky je 242 kč/m! Takhle krásná cena nebyla ani nepamatuju 😵

Barvy: od shora
-petrolej
-zelená
-tmavě modrá
-světle modrá
- tyrkysová
-bílá
-vínová
-jemná růžová (starorůžová?)
-meruňková

alenf
27. jún 2014

Dievcence rozmýšlam,že si objednám na pyžamo z produkservisu látku,ale 4,5 metra mi je vela,rozdelil by sa dakto so mnou?Neplánujem robiť obrovskú objednávku.Píšte ip kto by chcel.🙂

alenf
27. jún 2014

@crawler nádherná kôpka:D,pre všetky sysláčky:D....a propo-načo sa to hodí 😕 ?

papajka7
27. jún 2014

este vam tu hodim nesici pocin mojho starsieho,neak sme si z jeho ucitelkou nesadlit 😝 ,tak som sa moc nehrabala neaku pozornost robit,ale Oli to zobral do vlastnych ruk,kupil pohar a vyrobil 😵 ,dufam,ze ucka oceni snahu 😅

bury
27. jún 2014

@crawler - provooookaááááceeeee 😀 no jsou krásný, určitě bych užila, ale nemůžu ☹ 😀 tak sysli a až budu moct, tak se ozvu 😀

alenf
27. jún 2014

K tomu produktservisu-
tu je volnych pre chlapcov este 2-2,5metra tých bágrov----
http://www.produktservis.cz/katalog/upletove-ma...
a toto by som sa podelila
alebo

zuzkasim
27. jún 2014

@crawler Večer jsem ještě zjistila, že bych potřebovala tyrkysový patent (tady na fotce vypadá jako první, ale píšeš petrolej?) a asi sv. modrý, teď odjíždím s dětma k babičce, budu tu až večer, ozvu se.

petkasv
27. jún 2014

@alenf je to na lemování výstřihu, rukávů apod 😉

crawler
27. jún 2014

@zuzkasim Jasně písni - ten vrchní je o odstín tmavší - mylly ho jmenuje "petrolejový",ale klidně ho lze nazvat i tmavší tyrkys - ten uprostřed je pak světle tyrkysový😀

@bury to víš,že jo - doma toho mám metry a metry - u mě vždycky něco najdeš😀

@alenf patent neboli náplet - využiješ na lemování výstřihů, manžety, do pasu😉

alenf
27. jún 2014

@petkasv
@crawler dakujem za vysvetlenie🙂

laeela
27. jún 2014

@crawler napsala jsem ti mejl. 🙂

ucitelka70
27. jún 2014

@alenf
singel tisk STAVEBNÍ AUTA na sv. melíru REFLEX oranžovo modré 2 m
interlock tisk FOTBAL míče na šedé REFLEX 2 m
Patent s lyc.tunel st. MODRÁ 1 m

laeela
27. jún 2014

@crawler pravdu díš, Já mám třeba v plánu šaty dle této inspirace:
střih Ottobre 5/2013 Caya

Ha ha netrefila jsem správnou diskusi, ale snad vám to tady nevadí.

sinala
27. jún 2014

@kuna a nechceš naše protetiky 😀 , al ejsou to 23, A. je nosil jen 2m, podrážka je měkká, ale superfity jsou měkčí

argo1
27. jún 2014

@laeela Tak takové šatenky jsou super! Jen šij, šij!

a_lexa
27. jún 2014

@laeela ty vypadají super - jdu shánět Ott 5/2013 😀 😉

vondandy
27. jún 2014

Vcerejsi nocni sichta pro pani ucitelky do skolky (.... a uklizecku, a kucharku, a hospodarku) 😀

katka82
27. jún 2014

@crawler pokud bych mohla prosit tak bych si vzala po půl metru petrolej a tu růžovku a metr tyrkysu 😉 díky

palosek
27. jún 2014

@papajka7 vidíš to...super nápad...tašky pro učitelky...pokud to nazapomenu, tak to příští rok s dovolením využiju 😉 😀 😀 😀

palosek
27. jún 2014

@vondandy tak vidím, že ten nápad mělo více lidí 😉 😀 😀 😀 A my klasicky JEN kytky :p :D

sinala
27. jún 2014

@palosek my do školky nenosili nikdy nic nebo si nevzpomínám 🙂

anastazieb
27. jún 2014

@kuna já mám na MMB Superfity 25, kožené s goretexem, jsou vyprané, ale funkční... Kupovala jsem je od kámošky, ale V. jsou malé... http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=75689309&tab=1

vondandy
27. jún 2014

@palosek, ja ucitelkam siju i k vanocum takovehle malickosti..pry se jim to hodi a vecicky pouzivaji...ony vedi, ze jsem do siti famda a vzdycky okukuji holky, co zas budou mit noveho usiteho...Tak je to takove legrace a navic mame nase pani ucitelky rady a ja si s jednou dnes potykala, pac uz tam chodime tretim rokem a jeste dalsich pet budeme 😀

mooncaa
27. jún 2014

@kuna Já bych koupila na bazarové a ty koupila s menším nadměrkem, nebo pak asi ten prostřední nadměrek.
Uf takto prostříhnout tak krásný kaťata, budeš zkracovat?

bury
27. jún 2014

@laeela - hele holky .... co vy si v tý vedlejší diskuzi šuškáte za tajnosti????!!!!! 😵 a ještě si tam schováváte takové skvosty 🙂

ucitelka70
27. jún 2014

baby, ušite aj mne dačo..... ja som bývalá učiteľka....