Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@caramilla pěkně jsi to napsala 🙂 Já jsem rozhodně amatér a jsem jen proškolená základy. Když jsem četla, že sis u každé fotky psala nastavení, tak jsem si hned řekla, že jaké je to dnes jednoduché, když ti to všechno "vyblije" pc. Ale pravdou je, že Tvoje fotky jsou prostě ke kochání a teď už i vím, proč tomu tak je 🙂
Já třeba "obcházím" objektivy a nastavování clony manuálně tak (na svém lepším kompaktu), že fotím z větší dálky a hodně přibližuju. Tím pak to rozmazané pozadí taky vznikne (pokud není hned za objektem focení). Ovšem je to samozřejmě taky o tom, jestli objekt vydrží chvíli v klidu 😀
@arlette no, já jsem taky fotograf amatér 😀 Vyfotila jsem krásný portrét jedné holky a když jsem se dozvěděla, že studuje fotografii, tak jsem jí ho radši neposlala 😝 Jinak moc díky za ocenění, mě to velmi hřeje u srdce. Protože focení je pro mě velká láska a když se někdo blaží, když na to kouká, tak mě to blaží 3x tolik. Já totiž taky moc ráda koukám na krásné fotky, miluju třeba ty, co dělá na Fleru fotograf pro IngK.
Když jsem poprvé četla ten manuál k foťáku a pak fotoškolu, tak jsem myslela, že se to nikdy nemůžu naučit a že budu dosmrti fotit na manuál. A teď manuál nepoužiju vůbec nikdy, protože on prostě neví, jakou fotku já chci vyfotit a nastaví si to podle sebe a fotím já a ne ten manuál 😀 A moc mne mrzí u mého táty, která fotil na staré foťáky ještě s tím měřákem světelnosti v ruce a dělal nádherné fotky před 30ti lety, že fotí na manuál a fotky děsně šulí, přičemž si myslím, že cit pro to má a že já jsem se to naučila nebo zdědila po něm... ale je prostě línej 😝
@zikie všetko naj....
baby s akou sustiakovinou zladit orandzovu sustiakovinu?dakujem
@veronel24 S modrou? To je asi osvědčená kombinace. Nebo tmavě zelenou, hnědou...
@caramilla Klasickou zrcadlovku nám ukradli, když mi bylo 14, zrovna to léto jsem se taťky začala ptát, jak to funguje a den před tím mi dovolil prvích pár pokusů. A potom řekl, že do pár let se bude fotit na digitál a on nový foťák kupovat nebude! To není výmluva, jen konstatování jeho debilního postoje a varování, co dětem nedělat. Stejné to bylo se vším, lyže se kupovat nebudou, by se muselo jezdit daleko na hory (Beskydy máme 1,5h), to se nevyplatí. Klavír se kupovat nebude, za 2 roky tě to přestane bavit, to nemá cenu... Vše si pak postupně doháním jako dospělá, ale na spoustu věcí je prostě pozdě, chybí ta tvárnost. Na vysoké jsem si koupila aspoň blbý levný kompakt, abych vůbec měla nějaké fotky z výletů. On si digitál opravdu koupil, ovšem za 10 let po té, v době, kdy už se po něm díval i můj nastávající muž. Máme teď zrcadlovku Pentax, objektiv jen původní, řekla jsem, že další se bude kupovat, až někdo doma bude trochu umět fotit. Manžel je schopen si něco nastudovat, ale nemá absolutně cit pro kompozici a trpělivost na vysvětlení, myslela jsem, že zboží na Fler mi bude fotit on, ale to už jsou lepší moje neumělé fotky. No a já bojuju. Asi využiju času na mateřské, dám bokem pár peněz místo nakupování látek a zkusím požádat jednu známou, jestli mi neudělá fotografický kurz. Jestli chci nakupovat látky, musím prodávat zboží a na Fleru prodávají fotky🙂
@arlette @macin73 @ucitelka70 Děkuju!!!
@papajka7 Už se na něj těším!!! @macin73 Velký by být neměl. Vybrala jsem si tento http://www.forart.cz/REZACI-PLOTRY-SILHOUETTE/1... Z německého amazonu vyjde o něco víc než na polovinu.
@papajka7 aj Tebe všetko naj.....
jeej, tu je tolko racic?? :D aj ja mam v sobotu narodky 😀 my si s mm darceky nedavame, tak kvet nanajvys 🙂 ale aj tak vam vsetkym vsetko najlepsie 😉
Jééé, to je nás tu račic 😵 , všem všechno nejlepší!!! 🙂
@zuzkasim Zuzko, jen stručně k tomu focení, s kompozicí a focení mužem soucítím s tebou, mám to obdobně, když fotí táta, tak musíme pět minut stát se ztuhlými úsměvy a pak na to mrknu a na fotce 3 trpaslíci a hromada stromů a oblohy. Nicméně i ze špatné fotky si v nějakém programu velmi snadno uděláš pěknou, doostřenou, nasvícenou, fakt to není jen o foťáku. A zrovna oblečení a zboží, které se nehýbe se fotí dobře a pak případné chyby opravit v compu.
@caramilla tu lasku k foteniu aj trosku zavidim. U nas som s fotenim zacala ja a muza to tak chytilo, ze tu mame cely arzenal a fotenim sa zacal zivit on 😀
Satka aj sukna nadhernaaaa 😵
Vsetkym raciciam prajem vsetko krasne a pridavam sa ale ja az na koniec raka
Pozeram tie fotky, ale teda tiez by som nevedela kto co posil.
@zojec aj Tebe všetko naj...
díky moc za tipy a postřehy k focení. Já jsem tu prioritu času a clony objevila nedávno, tak se teprve učím s tím zacházet. Myslím, že jsem se už zlepšila a že ty fotky nejsou úplně tragické, ale dobré taky ne. V bytě nemáme na focení moc dobré světlo a chodit s každou věcí ven, na to jsem jednoduše líná. Děti mi nespolupracují a já se nějak neumím psychicky přenést přes to, že bych tady mezi paneláky rovnala věci na trávník a keře a fotila je. A nosit to s sebou po výletech, tak to už vůbec. Ale mně hlavně chybí taková ta nápaditost, vyfotit to nějak jinak, zajímavě. Tak to mám takové "neurazí, nenadchne" Občas s emi podaří celkem pěkná fotka kyky nebo hmyzu, žoužele fotím strašně ráda. Ale pořád bojuju s tím automatem, že prostě má svoji hlavu a ne vždycky ho donutím ostřit tam, kde potřebuju. A než ho přesvědčím, vážka je v čudu 😠 Mám slíbenou nějakou základní zrcadlovku k příštím narozeninám. Dospěla jsem totiž k závěru, že právě s hloubku ostrosti a ostřením obecně jsem asi narazila na limity toho foťáku a víc už z něj (a sebe s ním) nedostanu.
@zikie plotter bych si tuuuuze přála 😵 Z Německa, říkáš? To mě jakosi nenapadlo, že to by mohla být cesta. Pořád jsem si říkala, že dalších 6tis. za další mašinku... Ale 3 tis., o tom by se už dalo přemýšlet. Na to by se mi mohla složit celá rodina k Vánocům a byl by pokoj 😀 Čím jsem starší, tím je těžší vymyslet, co chci. Protože co chci, to mi nikdo nechce koupit. Posledně jsem chtěla kleště Prym Vario a sestra s nimi vyhrála neoficiální anketu a nejdivnější vánoční dárek.

zrovna projíždím foto z dnešní zoo v liberci, tohle je přesně malá hloubka ostrosti jak vystřižená 😎