icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

crawler
8. júl 2014

@stassy jasně zkusím topolopaticky😀 včerajsem je šila ještě i Lindě🙂
takže 1. si sešiju sedy
2. lemovací proužek našívám na OL úplně odshora PD,alena zadním dílu skončím cca 8-10cm nad obloučkem
3.stejně tak olemuješ druhou nohavici - opět odshora PD,ale na ZD skončíš už nad obloukem
4. podhrneš a prošiješ
5. teď je potřeba boční šev - takže našpendlíš si to tak, aby ten PD překrýval ZD a prošíváš odshora dolů-kolmo- a zase nahoru přičemž prošiješ ten lemovací proužek vlastně po obou stranách.Je potřeba šít pružným stehem - já to mám na COL(zespodu je řetízek), takže asi bych to šila buď trojcikcakem,ale to nebude tak pěkný - takže spíš asi tím rovným 3stehým pružným...Ono totiž, jak v tom děti dřepnou, tak je to napínané, takže obyč rovný si myslím popraská...A ještě jedna věc - ty pruhované Fanouškovi jsem lemovala na třetiny,Lindiny jsem chtěla vyzkoušet proužkem na půl,ale dělej na třetiny - ten proužek na půl zdaleka není tak pěkný - navíc se to podkrucuje dovnitř.Na fotce jsou ty Linduščiny - tedy proužek na půl:p

uf, co není jasné - ptej se 😉

terezita
8. júl 2014

@koki_melo ja skončil ve třetině a nějak na to není cas.. Tak na me necekejte..

bury
8. júl 2014

@crawler - super. já jsem taky přemejšlela co a v jakým sledu se tyhle kraťáky šijou 😉

zuzkasim
8. júl 2014

@bury @stassy Já mám tyto kraťásky uložené s postupem tady, jsou tam navíc ještě kapsy🙂 http://hamburgerliebe.blogspot.cz/2012/06/cold-...

crawler
8. júl 2014

@zuzkasim jé, tak s tou šňůrkou to je taky krásné 😵

caramilla
8. júl 2014

Letní overalek z Archy. Kryštůfkův výtlem jako bonus zdarma🙂

Ale teda DD jak prase, zadní díl jsem se snažila podle střihu vel. 62 zvětšit na 74 rovnou na látce (za 600 metr!!! 😖 ) a střihla jsem to 3x blbě! Látka, která měla vyjít na letní a zimní sourozenecký set pro děti je rozstříhaná na cimpr campr a fakt jen brečet, jak jsem úplně neschopná kráva.... no, ale naštěstí ji Jehlička ještě má, takže co je 600 oproti radosti dětí z krásného oblečení, že? 😀
(Mína má triko, ale to budeme fotit až asi odpoledne nebo zítra, podle počasí).

zuzkasim
8. júl 2014

@caramilla Nic si z toho nedělej, i mistr tesař se někdy utne.
Taky mě baví šít na sourozence, jen jsem zvědavá, do kdy bude děti bavit to nosit🙂 Ale kluci mají naši nejmladší moc rádi, myslela jsem, že je mimino třeba časem omrzí, začne jim vadit, když jim poleze do pokojíčku na jejich hračky, jsou jí omezení, že drobné věci musí mít schované nebo nahoře... ale zatím nic, těší se na ni už ráno a vůbec jim nevadí, že potvůrka vstává třeba v 6, vozí kočárek, v obchodě vybírají šatičky, ochotně po ní uklízí hračky + půl domácnosti, kterou ona vykramaří... a ona žere i jejich drsnější hry. No jestli jim takový vztah vydrží nafurt, bylo by to moc krásné.

palosek
8. júl 2014

@caramilla malý je úžasný 😵 😵 😵 😵 😵

caramilla
8. júl 2014

@zuzkasim mě došel střihový papír, ten za to může 😀 Neměla jsem si na co udělat ten zvětšený střih...
To o tom vztahuje dojemné, to se u nás asi konat bohužel nebude ☹

palosek
8. júl 2014

@crawler pěkně jsi to popsala, ale pro mě je ten odkaz @zuzkasim asi možná jednodušší...hlavně teda NÁZORNY 😅 😅 😅

a_lexa
8. júl 2014

@caramilla nádherný overálek 😵 😵 A na té poslední fotce vypadá Kryštůfek uplně jako ty panenky-miminka. 😉 Kdybych nevěděla že je to živý mimčo...tak bych ti nevěřila. 😅
Jinak můj výtvor ať je vidět že nezahálím. Musela jsem si tu aplikaci vyzkoušet 😉, akorát tedy při stříhání jsem si na 2 místech prostřihla i kousek těch spodních motorek 🤐 😝 ještě že se ten úplet nepáře.

katka82
8. júl 2014

@a_lexa jj taky jsem si myslela že je to panenka 😀 jela jsem od spoda 🙂 jinak tričko kráásný 😵
taky házím pár počinů pro kamarádky prcky 😉 spíchnuto o víkendu kdy jsem si dala pauzu od výroby marmelád a šťáv 😀

zuzimia
8. júl 2014

@caramilla
Maly je perfektny!

sinala
8. júl 2014

@stassy já jsem šila takové kratasy na rovnostehu normálním stehem ( myslím sešití boků) a nic mi nepraská zatím, A. je nosí 3. sezonu

zuzu_epona
8. júl 2014

@a_lexa Wau, parádne tričko si ušila, nemá chybu 😉

crawler
8. júl 2014

@palosek no škoda, že ho sem @zuzkasim nepinkla před tím, než jsem to nadatlovala😀

kachnator
8. júl 2014

I když není DD, tak přidávám taky jednu sourozeneckou. Bratři v triku.

crawler
8. júl 2014

@zuzkasim když to čtu, tak lituju, že jsem chtěla malý věkový rozdíl😀

crawler
8. júl 2014

@a_lexa nádherný!😵
@katka82 super nový avatár 😉
@kachnator skvělé proužkování 😵

@sinala tak to se divím, když jsem se dívala, jak je namáhaný ten šev když čupí, tak jsem si říkala, dobře, že jsem šila na col, rovnej by určitě praskl😀a tak teda ne - nebo možná záleží na dítěti - Fany si třeba svléká oblečení takovým způsobem, že trpím 😖

caramilla
8. júl 2014

@kachnator hustý, dneska vkládáme nemlich to samé🙂 hezké... 😉

crawler
8. júl 2014
sinala
8. júl 2014

@crawler nevím, jak je máš dlouhé, já mám celkem krátké a z oboulícu. Předtím je měl i s plenkou, ono fakt záleží na spoustě faktorů 😀 😀 😀

sinala
8. júl 2014

@crawler no ono jsou různé sourozenecké fáze, takže si nevybereš co je lepší 😀

stassy
8. júl 2014

@crawler díky, pochopila jsem 🙂 a je to vlastně tak, že lemuješ přídavky a ty pak na sebe přeložíš?
@zuzkasim díky, já věděla, že jsem ten návod už někde viděla, ale ani za boha jsem včera nemohla dohledat kde to bylo. 😀

vondandy
8. júl 2014

Ahoj, vespolek... Tak jak jsem koukala na soutez, tak bych taky spis hadala nez vedela autorky, tak zadna skoda, ze jsem tipovani diky dovolene nestihla 😉 Vytvory jsou paradni..

Na dovolenou na plachetnici jsem detem sila vetrovky z letniho softu (ten, jak je z obou stran stejny) a maximalni spokojenost. Urcite vyzkousim i strih na sebe a jednu bundomikinu si taky usiju..

Ted pisu od rodicu, protoze nam vcera bourka vyradila wifi internet doma. Zapomnela jsem vypnout notase, nastesi byl v prodluzce s ochranou proti prepeti, ale zajiskrilo se od kabelu na internet a nejde se pripojit. Tak teprve budeme zkoumat, jestli to spravi nova pripojka nebo jestli neco shorelo v notasu. Tak jdu precist tech 20 zameskanych stranek.

katka82
8. júl 2014

@crawler díky 😉 už to chtělo nějakou změnu 😉

koki_melo
8. júl 2014

SOUTĚŽ:

ŽENY, AUTORKY JSOU ODTAJNĚNÝ, FOTKY V ALBU JSOU POPSÁNY.
PROSÍM PĚKNĚ, ZKONTROUJTE SI, ZDA JSEM VÁM SKUTEČNĚ SPRÁVNĚ SEČETLA BODY, V TOM MNOŽSTVÍ A MNOHDY FORMÁTU, V JAKÉM JSTE TY ODPOVĚDI ZASÍLALY 😀 JSEM SE MOHLA SEKNOUT, BYŤ JSEM KAŽDOU KONTROLOVALA 2X.

Pokud nebudou reklamace, 3x sláva vítězce...ale to zvolám, až po těch případných reklamacích 😉 .

DÍKY VŠEM ZA ÚČAST, STATISTIKY BUDOU ČASEM, TEĎ TO FAKT NEDÁVÁM...JEN Z HLAVY:
*nejvíce z vás poznalo @kuna a @petkasv
* @laeela šatičky byly často přisuzovány mně - ale ruku na srdce, proč bych šila další skoro stejné šaty 😀
* @caramilla polodupky jste podsouvaly @sufik1, ale do těch by se dvojčata už těžko nasoukala.
* @jieff originální fotku jste tipovaly, že je od @bordino
*nejvíc vám asi zamotala hlavu @sufik1, zuskasim a car, i když ji ve finále jedna z vás uhodla.

bordino
8. júl 2014

@koki_melo ještě že jsem nehádala, měla bych celé 4 body 😀

katka82
8. júl 2014

@koki_melo týjo hustýýý 😲 😀 😀
@caramilla teda tys mlžila fakt dokonale 😉 😀

anastazieb
8. júl 2014

@koki_melo super 😉 Já bych měla jeden 😀