icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

palosek
9. júl 2014

@caramilla ...a ted koukám na výsledky ......ona to @rebelie 😀 😀 😀 😀

No, holky...mlžily jste děsně....Ale byla to sranda 😀 😀 😀 @koki_melo Díky za organizaci 😉

bury
9. júl 2014

@koki_melo - to já ty tvoje nohy taky hned poznala 😵 😉
Já si byla 100% jistá u @koki_melo - prostě ty nohy ..... , pak @vondandy - která chytře dala na svůj fotoblog fotku už před soutěží a já jí náhodou viděla 😀 a pak @javyb - ta šila podobný sukýnky taky pár dní předtím a dávala fotku 😉
no a pak už jsem fakt jen tipovala 😉

bury
9. júl 2014

@koki_melo - krásné výtvory 😉
@arlette - moc hezky jsi pošila 😵 😉 a jsi hrozně zajímavý tip 😉

laeela
9. júl 2014

sháním teplákovinu tenkou pružnou, díky vyššímu poddílu lycry malinko lesklejší, 90 procent bavlna 10 procent lycra, nepotkaly jste někde?

caramilla
9. júl 2014

@bury Hm, je vidět, že mám s @koki_melo málo intimní vztah, když nepoznám její nohy, sakra... 😝 😠 😀

caramilla
9. júl 2014

Dva komplety, víc se mi líbí archa, ale jim mnohem víc sluší oběma ten les, jen ho K. do 15ti minut totálně zesr.... a musela jsem ho vyprat a visí na šňůře. Ať má nové cokoliv, vždycky to do hodiny "zajede" 😀 Jinak teda vyfotit dvě děti, aby se tvářili jakštač na jedné fotce oba slušně, je fakt výkon, naopak těch, kde se tváří oba jak debilové mám stovky. Archu jsme fotili včera před bouřkou a je to vidět... prostě takové výcvaky 🙄

bury
9. júl 2014

@caramilla - hele nohy poznám, ale obličej bych nepoznala 😀 Hlavně ona má takovej nějakej specifickej postoj ....

koki_melo
9. júl 2014

@caramilla vítej v klubu...tady máš jako bonus jednu z posledních rodinných fotek s názvem "Koukejte všichni, fotí se!" Mám jich asi pět za sebou, z celkového počtu 10 žádná, kde by se aspoň někdo netvářil jako pako nebo zrovna nekoukal do zadku mravencům...Justýna za sloupem to jistí...fotit na film, tak je přerazím 😝.

koki_melo
9. júl 2014

@bury voe jak specifickéj, modelka nééé? 😝 😀

katka82
9. júl 2014

@caramilla ty fotky v trávě jsou nádherný 😵 😵

katka82
9. júl 2014

@koki_melo 😀 jj krásné rodinné foto 😉 😀 😀

caramilla
9. júl 2014

@koki_melo právě, že ten postoj je prostě fakt "modelka", ti to furt říkám, že tě chci 😀 😀 😀
Justýna za sloupem je nejlepší 😀

bury
9. júl 2014

@koki_melo - ale máš hezky vyfocený ty dřevěný koně 😀 😀

koki_melo
9. júl 2014

Abych jen neplkala, dnešní bambusáky...dost vás obdivuju, že z toho šijete, matroš super, ale šít něj žádnej hit teda. Výstřihy jsou trochu dédéčkové, protože jsem je neměla čím lemovat a samo o sobě to nepruží...

caramilla
9. júl 2014

@katka82 díky, já spokojená ale nejsem, mě se to nelíbí (ta tráva nebyla posekaná asi 2 měsíce a je to na ní teda vidět 😀 ) a až uschnou oba posr... overaly, tak to musíme přefotit 😝

caramilla
9. júl 2014

@koki_melo ale holky jsou krásné 😵

koki_melo
9. júl 2014

@caramilla tak až budeš chtít něco blejskout, tak dej vědět 😉 .

bury
9. júl 2014

Jinak @koki_melo - děkuji moc za soutěž. Udělala nám radost a zabavila nás myslím opravdu hodně 😉 Takže já bych byla pro, že dáreček by měla dostat nejen vítězka, která by měla napsat hodnocení, jak došlo k tolika bodům, tak by si dáreček zasloužila i Kokina za organizaci 😉 😵

bury
9. júl 2014

@koki_melo - jako že by jsi si pro Car stoupla za sloup? 😀 😀 nebo hodila pěkně nožkama? 😉

koki_melo
9. júl 2014

@caramilla náhodou ta tráva je právě super! Archa jim náramně sluší a vypadá to, že K. bude stejný krasavec jako Mína. Fakt hezký dětičky a to já jen tak někoho nepochválím! 😀

sinala
9. júl 2014

@caramilla tak mě líbí více na dětech archa a fotka v trávě nemá chybu.-)

sinala
9. júl 2014

@koki_melo nohy Tě prozradily, protože po takových tady asi většina toužíme 😀 , i když prvně jsem chtěla dát ty šaty 😀 od @laela.

zuzkasim
9. júl 2014

@crawler Já taky chtěla mezi dětma malý věkový rozdíl, vyšlo to takto a asi je to správně🙂 Jsem toho názoru, že děti se nedají plánovat, přijdou, když je jejich čas a je na nás, abychom to tak přijali (nepodporuji tím nechráněný sex mladistvých!).

caramilla
9. júl 2014

@sinala fakt? 😨 Látka je krásná, ale ta zelená se mi na nich lábí fakt víc, vůbec nevím, proč 😀

kveta007
9. júl 2014

@caramilla Mě udivuje, že ti v látkovce K. pokadí overaly. U nás to bylo přesně naopak - jakmile jsem dala jednorázovku, tak to až do vel. 4 bylo min. 50:50, že mi ji pročůrá bokem nebo prokadí. Takže byla mnohem větší motivace ty látkovky používat, když se mi jinak malou nechtělo převlíkat 5x denně. 😀

koki_melo
9. júl 2014

@bury NE NE NE NE NE! Se soutěží jsem neměla naprosto žádnou práci, krom toho kouknout na mail nebo do zpráv, takže fakt není důvod mě odměňovat, naopak ráda se ujmu funkce kulturního referenta a tu a tam vymyslím nějakou ptákovinu 😝.

Chvíli bych počkala, pokud někdo nepřijde s reklamací a pak dořešíme ceny. Prosím paní výherkyni @sinala, zda by mi poslala adresu, kde bude přijímat ceny a já bych vám ji všem poslala zprávou. Jak se dohodlo předem, každá by poslala malý dáreček, pozornost, vtipnost, ideálně něco od šití. Věřím, že @sinala pak výstavku dárku nafotí a budeme se kochat všechny. Kochání zdar!

kuna
9. júl 2014

vrátila jsem se před dvěma hodinama z dovolené a co dělám, čumím na koně, abych se dozvěděla, jak dopadla tipovačka 😀. A teda vidím, že jsem byla vedle, jak ta jedle 😀. U několika jsem si byla fakt jistá (např. @a_lexa jsem myslela, že je @katka82, @caramilla tepláky budou určitě @lillyzelvicka a @laeela šaty @koki_melo, když píše, že je ji poznat jednoduše - nohy mě netrkly 🙂). Najisto jsem teda správně uhodla @bordino, ostaní body mám za ne vyloženě střílení, ale přiřazování zbytků 😀. Koki, díky moc za organizaci!
Mlžily jste, holky, dokonale! Pak jsem si říkala, že jsem měla mlžit taky, že jsem asi moc průhledná 🙂

zuzkasim
9. júl 2014

@caramilla Jo, les je krásný! Pokusy fotit 3 děti jsou ještě horší, zrovna včera nám nejel net, tak jsem promazávala aspoň fotky a děs, 2/3 letěly do koše hned a zbytek zůstal aspoň pro vzpomínku z té chvíle.

@koki_melo Soutěž mě fakt pobavila, těšila jsem se na výsledky a až teď jsem zjistila, že bordino jsem měla asi u 2 fotek, u té jedné však správně🙂 Mlžily jste pěkně, můžu být ráda, že jsem uhodla aspoň těch pár. Díky moc.
Občas objednávám látky s jednou kamarádkou, ona si brala kousek bambusu, takže jsem ho tu viděla a řekla jsem, že toto nikdy nekoupím, to bych asi neušila.

katka82
9. júl 2014

@koki_melo jj souhlasím s @bury taky moc díky za soutěž a určo by sis taky nějakou drobnost zasloužila 😉 🙂
@kuna 😀 my nemáme balkon 😉 😀

jinak bych pro vás taky měla námět na tipovačku 😀 kdy mě děti přerostou????? 😀 😀

alenf
9. júl 2014

Ahojte,tak ja aj tento týždeň trávim šitím oblečenia mojej ségre mudr a sestričke.Tu sú ďalšie kusy 🙂 Nohavice sú strihané zo 4 dielov,čiže kto má problém so žehlením pukov(ako moja sestra🙂),proste zloží v šití a má puky.A ešte 1 blúzka🙂.