Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@caramilla - ta sukně je nádherná, ale @zuzkasim to vystihla správně - prostě ty holčičky chtějí (bohužel) takový vyloženě holčičí barvy 😖 ale taky je možný, že jen Jasmínka neměla náladu a nakonec bude sukni nosit ráda 😉 já bych jí teda brala - pro sebe 😀 😉 vůbec netuším, jak se to šije, ale je to fakt krása. 😵
Tož já taky zase po delší době něco přihodím...střihy všechno vlastní, kdyby se někdo chtěl ptát😀
slibované námořnické triko na malé
šortky pro Lindu i Iška
softky (na Lindě jsou velké, ale i tak jsem zkoušela nafotit)
Komplet pro Lindu z Lille novinek - prvně jsem byla zklamaná bo můj monitor mi ukazoval podklad plameňáků a chevronu jako meruňkový a ona růžovka, ale už jsem si to okoukala...došila jsem to večer, doma nebylo světlo, tak jsem ještě rychle blýskla na zahradě na pletivu😀
po dlouhé době zase vložím plenku - už jsem tu s nima dlouho nestrašila😀
a cestovní podložka
@piecee krásna výbavička
@caramilla, tak abys nemyslela, že v tom jedeš sama... Začala jsem šít podzimní věci, vestičky pro holky, zde nová majitelka demonstruje své nadšení z focení a vesty samotné. Nejsou to výcvaky, jsou to její reálné ksichtíky plné nadšení a radosti.
Jinak vesta je lehce dédéčková, lemy se "trochu" kroutí. Další báječný nápad byl lemovat proužkem s pruhy a přitom jej tahat, jelikož zajistit, aby na pravém i levém díle lícovaly...no zázrakem se to celkem povedlo, ale uvědomila jsem si to až záhy, že jsem to úplně nedomyslela. Dorazil to patentek, který jsem, jako "KAM patentkář amatér" narvala do švu, kde byly teplákovina a 4 úplety a samo to v tom nedrží (mám ty nejmenší patentky), takže knoflíček je nefunkční, pouze jako dekorace. A jak tak koukám na tu volnou zelenkavou plochu, tušíc, že zelenkavá dlouho nezůstane, jdu vymyslet, jaká by se ujala aplikace nebo aspoň kapsa 😉 .
Jo a neptejte se mně, proč jsem skrývala kapucový šev petrolejovým proužkem, který je jak pěst na oko. Přišlo mi to prostě dobrý. Jo a lemovačka ala @anastazieb a paní @kuna je super! Jen teda to sestřihnutí na milimetr mi občas ujelo, ale doufám, že po vyprání se to zakroutí a bude v pohodě.
@crawler Plameňáci ÚŽASNÝ!!! Já si je schovávám, protože z nich chci udělat něco jiného než "fádní" tričko nebo tuniku a ta tvoje kombinace je skvělá. Ta jednobarevná šedivka je eňofuňo. Tlesky tlesky, páči sa mi to!
ps. teď to čtu po sobě a vyznívá to, jako že tě pajcnu 😀. Nepajcnu....ale tou šedivkou se teda inspirovat asi nechám 🙂.
@piecee Ty brdo, dokonala kolekce!🙂
@zuzkasim jo, to je asi ten problém, no, ale já chtěla, aby byla prostě stylová a udělala jsem ji z nejhezčích látek, co vůbec mám doma a to je ten háček 😝
@argo1 jo jo, přesně 😵
@bury šila jsem podle střihu z FM, návod zde http://www.farbenmix.de/joomla25/index.php/roec...
@zuzkasim to tričko je úžasný!
@koki_melo 😀 Proč myslíš, že moje fotky jsou bez ksichtu? 😀 😀 😀 Jedinou radost jí udělalo lízátko 😀
@koki_melo čtyři jsou vlastní tak ty se nepočítaj, další 3 jsou deset plus, to už je jiné kafe, přísahám. 🙂
Plus jedno pětileté, to už se ztratí. Manžel si to dost užívá. V podstatě odpadne to, že je musíš nějak bavit, vystačí si sami, ale den se smrskne na uklízení, vaření, mytí nádobí, uklízení, vaření, mytí nádobí, praní. 😀
Trošku kecám, dáváme každý den nějaký ten malý výlet a zítra si jdou pobyt odmakat k ovcím. 😀
To byl vloni tuším největší zážitek pubertálních holek - "byly jsme celé, ale opravdu celé od hovínek". 😀
@koki_melo ad mýdla, je to takový trošku prefabrikát, koupíš pevnou hmotu, rozpustíš na ohni, dobarvíš a dovoníš a pak odlejváš do formiček. Ale fajn dárky a jak píšu, zvládnou všechny věkové kategorii a při použití hezkých formiček je to dost efektní. Nevýhoda je, že ty krásné silikonové jsou poměrně drahé.
@piecee máš ve sklepě číňana, ne? 😀 Všecko nádhera, líbí se mi hlavně ty kaťata s hvězdičkovaným zadkem!
@caramilla nojo, typická reakce. Kašli na to, jak psaly holky, největší radost dělá růžový tyl a u nás ještě "mami, tys mi koupila...(jakýkoliv artikl oblečení)?" 😀. Sukně je nádherná, ušiješ mi taky? 🙂 Jenže na mě by vypadala blbě, v té se musí jít, jako když se tančí a já jsem na tanec dost dřevo 🙂
@crawler všechno krásné, stejně jako laeela se na tvoje věci ráda dívám. A ti plameňáci jsou fakt nádherní v té kombinaci!
@koki_melo já zrovna dneska střihla na merino bodýčko, podzim volá 🙂. A lemování proužkem - to jsi teda machr, mně by to nelícovalo, já bych to zjistila až pozdě 😀
@zuzkasim tričko vypadá super, taky se mi líbí sklad vepředu!
@laeela ty mýdla vypadají jak bonbony 🙂. Taky jsem se tím kdysi bavila, jeden rok dostalo celé okolí homemade mýdla 🙂 Já jsem do nich přidávala byliny a ovesné vločky, akorát jsem to přehnala a pak vždycky vybírala po koupání sítko z vany 😀 😀
@crawler to myslíš vážně, že nejsi odvázaná??? Mě se to moc líbí, je to netradiční, holčičí látka, ale sportovní střih, navíc s tou šedivkou dole je to praktické, triko má za mně 1*. Jo, ok, legoše bych oželela, mě se ty cikcaky prostě moc nelíbily už v nabídce, i když je Lille k těm plamenům propagovalo.
@caramilla sukýnka je úžasná!!!! jinak co se tech outdoorových bund týče, je to koukám všude stejné. Kamarád dělá/dělal v hudy a northfacu a když mu manžel říkal, že jsem Ele ušila softshellku, tak se hned pídil, že to určitě nebude softshell a kdes cosi, tak jsem mu říkala, že rozhodně je ale nevím o kolik je lepší/horší než to co prodává a poslala mu parametry. Samozřejmě u většiny výrobků tyto informace nezjistil, jinak byli podobné, nebo horší, málokterá bunda měla parametry lepší, ale je to už 1,5.
Ale zpětně je vidět v materiálech rozdíl mám softku z Hudáče (9let starou)-teď už funkčnost mizí, nosená hodně a materiál pořád pěkný, nesedřený, nesepraný a na Ely bundě je to cca 6ti měsíční používání docela znát. Peru ji teda častěji, ale na celkový počet praní mohli být prané stejně.

Nešicí OT - jak tu pořád měníte foťáky za lepší 😀, neválí se vám doma někomu starej funkční digitál,. co byste se ho rády zbavily? Když Jáša pracuje s tím mým, tak trpím 😀