icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
16. júl 2014

@jemi já jsem nakonec koupila tuhle, má výborné parametry
vodonepropustnost 16500 mm vodního sloupce a prodyšnost 16200 g/m2/24hod
http://www.hudy.cz/the-north-face-evolution-ii-...
Vypadá super, manžel je nadšen🙂

A je fakt, že jsem pak oslovila další e-shopy a jen u této jediné ty parametry věděli, ale odpovědi byly, že je nemají, že je výrobce neuvádí, což absolutně nechápu u bundy za 5 tisíc, že výrobce nedá parametry, to fakt mi hlava nebere, to si myslí, že jsou zákazníci takoví blbci?

crawler
16. júl 2014

@koki_melo no fakt ne...mě zklamalo to,že je to všechno růžový - teda vím, že plameňáci jsou v reálu růžoví,ale hlavně ten chevron je skoro neonka 😝 já to chtěla původně pro sebe- že to nějak nakombinuju s jednobarevkama...ale když jsem to vybalila, tak jsem fakt neóchala😝...takže holt z toho povalím na zakázky, protože Fanulkovi z toho fakt nenašiju a Lindě stačí tenhle komplet...
@kuna i Tobě moc děkuju 😵...v sobotu máme spojenou oslavu 5 narozenin, tak bude Linda v novém a nafotím na ní..

sinala
16. júl 2014

@caramilla parametry u bund bývají málo, zjišťovali jsme to před dvěmi lety a uváděly to jen některé firmy. Ale v hyperce u softek to uvedeno je 😀

caramilla
16. júl 2014

Dnes nám přišly kraťasy od @koki_melo - a jsem moc ráda, že jsem si koupila u ní originál, je to fakt úplně jiný pocit, když si to člověk koupí od toho, kdo to vymyslel, kraťasy mají prostě nějak její duši 😵 😵 😵 Jsou super (jen musím povolit ty gumičky, se jí to stahuje pod půlky a vypadá jak princ z historických pohádek 😀 )

A pak ještě Kryštůfek v dnešním oblečku, který výjimečně je z MMB za pár korun - jsem vám ale musela vydotit, jak nemám ráda kostku a proužky a vůbec nesnáším lacláče, ale jemu to tak strašně sluší 😀 😀 😀 😀 😀

Plus jsem trochu fotila na portrétní objektiv kromě těch prdelek i plevel 😀

caramilla
16. júl 2014

@sinala otázka, jestli po pravdě 😀

caramilla
16. júl 2014

jé a ještě kopřiva vlastně 😀

sinala
16. júl 2014

@caramilla určitě po pravdě - prodyšnost 800 nevím ty jednotky 😀

caramilla
16. júl 2014

@sinala 😀 😀 😀

kachnator
16. júl 2014

@saaralota No ten city elite je jedna z mych variant, ale trosku nechapu tu brzdu. To jako nema klasickou nozni brzdu, ale jenom rucni, ktera brzdi jako nozni? Ja sem zvykla si tou rucni jako jenom pribrzdovat a z videa to pusobi, ze to nejde? A jde jako do uplnyho lehu? Nebo jenom skoro lehu? Pak jsem koukala na ten summit x3 jenze ten ma prave do lehu daleko ... ☹

kamishek
16. júl 2014

tak jsem se konečně dostala ke zpracování fotek trika, co jsem si ušila před odjezdem na vodu, tak raději urychleně dávám, ať se nezapomenu pochlubit 😝 šila jsem i ten šátek, co mám ve vlasech, ale nemám dobré foto v detailu a ani nemám nafocené všechny 3 ušité, takže to se budu chlubit zas až někdy příště 🙂

kamishek
16. júl 2014

@caramilla já ty tvoje fotky žeru 😵 😵 😵

caramilla
16. júl 2014

@kamishek moc ti to sluší 😵

vianne
16. júl 2014

@bordino diky, z batani kupujem...a nahodou suprav je podla mna super 🙂

koki_melo
16. júl 2014

@caramilla Jéé, dorazily 🙂. Já přibalila i náhradní "klubíčko" gumičky. A teda chudák Jasmí, jsi ji vysvlíkla z růžové sukýnky kvůli nějakému hadru, co vůbec není růžový. Proto ty fotky bez hlavy 😀.
Ale Kryštofovi to teda sekne, to je prostě CHLAP!
Jo a všechny fotky luxus!!!

caramilla
16. júl 2014

@koki_melo fakt, bože, kde jsou? Já tu obálku rvala nedočkavostí u kojení, tak já pohledám, kojila jsem venku, někde budou 😀
Kraťasy mají příběh, ona šla na procházku na odrážedle v té mé sukni, to jsem zatrhla a dala jsem jí tyhle kraťasy, jí se i líbí (i když nejsou růžové🙂, tak si je vzala z funkčních důvodů (no, ale chtěla jsem je teda i vyfotit🙂 a fotky bez hlavy jsou proto, že jsem vzala portrétní objektiv a tam se celá postava vejde jen z větší dálky a já vždycky byla pr.. už v obilí a dál jsem jít nemohla 😀 A pak jsem i chtěla, abys měla kraťasy z detailu. Fotky ti pošlu bez loga a použij si je klidně na Fler, máš mé svolení, fotila jsem je pro tebe jako poděkování, že jsi nám ty kraťáse tak rychle ušila 😉

argo1
16. júl 2014

@caramilla Pšenice by se mi líbila jako velkoformát! Krásná fotka! 😎
@piecee Krásná výbava! A když vidím bagry, tak musím pohnout s pyžamkama pro staršího do školky, uhání mě skoro každý den a jiné než s bagrama nechce 😀

koki_melo
16. júl 2014

@caramilla Děkuji, snad vám budou dobře sloužit! Měla jsem tě na tu náhradní gumičku upozornit předem, nedošlo mi to. Byla položená do složených kraťáků, tak jste ji možná vytrousily.
Fotky jsou přenádherný, děkuji, pokud mi nějakou poskytneš, i když si nejsem jistá, zda na Fler půjdou, protože toho pižlání s aplikací jsem ochotná pro své děti a pak speciální případy, jako jsi ty 😉.

koki_melo
16. júl 2014

A ještě trochu spamu, jsme teď s K. jako sestry 😎 .
ps. koho by zajímalo, co ta roztomilá holčička na druhé fotce dělá, tak hází po mamince rybíz. Na první fotce chytá lelky 😝.

caramilla
16. júl 2014

@koki_melo je k sežrání 😵 😵 😵 A koukám, že jste taky fotily před levandulí jako my 😀 To s tím pižláním naprosto chápu! 😀 Jsi rozumné děvče!

zikie
17. júl 2014

@caramilla Redondo je dokonalá!!!
@piecee máš to krásný. Moc se mi líbí ten překřížený výstřih. To je tvůj střih,nebo odněkud?
@koki_mělo Kajda je boží

caramilla
17. júl 2014

Kolekce Jasmínky bombarďáků, ušito už min. týden, ale nebyl čas fotit 😝

koki_melo
17. júl 2014

@caramilla Krásný!!! Ale chybí ti tam na neděli 😝

Co to máš za hezký matroš, že dobře drží i bez gumiček a nekroutí se ti to?

zuzkasim
17. júl 2014

@caramilla
@koki_melo Nádherné kraťásky!!! Jak mě teď začala bavit ta bodýčka, tak vlastně nemusím smutnit, že už budou potřeba jen necelý rok, protože na větší holčičku se taky vyřádím, za 2 roky budu škemrat o ten hezký střih🙂 Kryštofovi to moc sluší, mě se na klukách lacláčky líbí moc, je to lepší, než vystrčený pupek (mají ho i hubené děti) a padající kaťata.

caramilla
17. júl 2014

@koki_melo dneska si mela vybrat, zda na sebe mou sukni nebo kratasy, a rika: kratasy jo, ale ty modry se srdickama", tak mas 10 bodu 😉 gumicky byly v obalce 😉

saaralota
17. júl 2014

@kachnator Ahoj, ten Elite v klasické "české" verzi nemá ruční brzdu na rukojeti, na přibržďování, tak jako má třeba gt3. Má pouze normální parkovací brzdu, jen na zajištění, když se zastaví, ale není umístěná klasicky dole u kol, ale na horní straně kočárku, kousek od rukojeti. Jinak Elite dodávaný do Německa je navíc i s ruční brzdou, takovou, jak to známe - na přibržďování. Chtěla jsem ho, ale vyšel hrozně draho, takže mám obyč z druhé ruky a už jsem si zvykla. Máme dost kopcovité město a ruční přibržďování jsem dost používala, ale zvykla jsem si i bez brzdy. S tím lehem - používám ho až cca od 1,5 roku, kdy syn přestal spát v kočárku, tak jsem to do lehu moc nepoužívala, jen na přebalování. Ta záda jsou měkká a po sklopení tam není úplně rovina, ale zůstane jakoby důlek na zadek (líp to neumím popsat 🙂). Takže dítě v tom rozhodně nesedí, jde to do lehu, řekla bych, že hlava a nohy jsou v jedné úrovni, ale pod zadečkem zůstává trochu prohlubeň. Zkusím to vyfotit, jestli půjdem dneska s kočárem ven. Třeba to GT 3 má sezení i záda pevná, takže jde sklopit do naprosté roviny. Ale to měkké sezení a opěrka je prý zase lepší do terénu, že to mírní otřesy.

caramilla
17. júl 2014

@koki_melo kroutí, ale málo, mě to nevadí, guma tlačí, tohle nevadí, je to bamb. sport. úplet ze SD ten silnější. V neděli se u nás chodí na ostro 😀 (ušila jsem jich 7, ale jedny jsou z látky s vodníkama, která se mi nelíbí, ale musím ji otestovat co do kvality... (nechtěla jsem si kazit fotku🙂 )

saaralota
17. júl 2014

@kachnator ještě k tomu Elite, zkus mrknout na youtube na nějaké video, z toho budeš možná vidět víc než z fotek. A Summit se mi taky moc líbil, ale na můj vkus už prostě moc velký, chtěla jsem ho na každodenní používání i do města. A nemá nastavitelnou výšku rukojeti. V krámě jsem ho zkoušela a bylo to na mě moc vysoko (mám cca 160 cm 🙂).

caramilla
17. júl 2014

@zuzkasim s lacláčky podepisuju jak je body a na to gatě, leze pupek jak starýmu strýci. Na druhou stranu zase v laclech není vidět to hezké bodýčko třeba z lille 😝

caramilla
17. júl 2014

@saaralota ruční brzda je dokonalá věc 😵 Ty otřesy u gt3 nejsou ale nijak dramaticke, ma velka nafukovaci mekka kola + odpruzeni, takze mi prijde, ze moc nedrnca 😉

saaralota
17. júl 2014

@caramilla já jsem s GT3 byla taky moc spokojená, po všech stránkách, kromě té skladnosti (to bych ještě přežila), ale hlavně té váhy. Čím byl syn těžší, tím hůř se mi s kočárkem manipulovalo a kolem roku už mě to fakt zmáhalo, po roce a půl jsem se rozhodla kočárek vyměnit za ten Elite a nelituju. Spíš jsem to měla udělat dřív... Ale GT3 se mi tedy víc líbil vzhledově, tak jsem se ho nechtěla vzdát 🙂. A hlavně jsem koupila nový, myslela jsem, že ho použiju na další děti a nakonec ho budu prodávat, což se zrovna moc nevyplatí...Jinak s tou ruční brzdou souhlasím, brala bych jí všema deseti, ale rozhodla cena 🙂.