Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
HELP! Holky,máte někdo zkušenost s reklamací u ČP???posílala jsem @mikulka45 balíček - lehce nad kilo a nepojištěné (nízká hodnota) a naúčtovali si 368kč, když přičtu dph tak jsme na 445kč! Byly u toho 2 pošťačky a samotné se divily...já protestovala, ale myslela jsem si, že Lanžhot už je na SK, ale i tak mi to bylo divný, že je to moc a Evča - mikulka už se vrátila z porodnice a sama mi psala, že je to ještě čr,takže to musím reklamovat - nevíte kdyžtak jak na ně?díky moc, jsem nadmíru znechucená😝
Tak pokud je to tento Lanažhot, tak je v ČR http://www.psc.cz/index.php?q=lanžhot&a=Vyhledat.
Došla bych na přepážku a požádala, ať ti vysvětlí, proč ti účtovali zahraniční sazbu na místo v ČR. Když s nima nebude řeč, tak vedoucí pošty, pokud i ona bude tvrdit, že bla bla (ale to si nemyslím, nemá důvod), tak bych napsala písemnou reklama na tu danou poštu a požádala o prošetření. Pokud by ani to nezafungovalo a pořád jsi měla chuť se s nimi dohadovat, tak stížnost na ústředí ČP.
Podle čeho zjišťovala, za kolik to bude? Hledala v mapě, v systému? Můžou to mít blbě nastavené. Mě zas nechtěli akceptovat papírek o svatbě, co nám vydal úředník jako doplněk k občance a chodily mi látky na obě jména, prej že musím s oddacím listem...při mé frekvenci chození na poštu a lenosti pošťáků doručovat do ruky by OL byl jak hadr dneska 😝.
@koki_melo jojo,to je ten lanžhot...on je to asi v podstatě přechod...ale právě i když jí říkám, že je tona SK, tak ona když zapsala PSČ do PC systému, tak jí automaticky muselo vyplivnout, že je to v čr a mikulka mi i psala, že na balíku to slovensko bylo škrtlé...takže budou mít asi chybu v tom ceníku na PC...doufám, že s nimi bude řeč - hádání se je to poslední,co mám ráda - obvykle tam lidi protahují xichty,když tam nakráčím s balíčkama, párkrát už mě i "slovně napadli"...ale líbit si to nenechám a ...navíc jsem jí říkala, že chci nejlevnější způsob jak to poslat 😅 😀 fakt nářez - 4*dražší jak balík do ruky😀
@crawler Buď v klidu, u nás si pro balíky do ruky chodím na poštu! A když něco kupuju na čongawebu, kde je poštovné zadara, tak mi to chlapík donese v sobotu v půl deváté ráno...nepochopíš.
Jinak doporučuji se nedohadovat na přepážce, pokud nebude vůle na druhé straně, paní to bude mít v systémy a přes to nejede vlak. Slušně bych požádala o vedoucí, kdyby nic, tak bych jen informovala, že to budeš řešit písemnou reklamací, s kopií na centrálu ČP, že ti připadá hodně platit za balík v ČR 400.-.
@crawler Jak píšou holky, nech si zavolat rovnou vedoucí pošty (nebo pokud tam má viditelně kancl - rovnou zaklepej tam). Na přepážce nebude schopná celou celou situaci dotáhnout do zdárného konce (většinou nevědí jak to řešit a nebo nemají pravomoc) a ještě budou nepříjemné že je "zdržuješ" a tvoří se jim fronta 😠 . Já jsem vždy skončila u vedoucí když jsem něco rozporovala na poště. Takže fakt rovnou za vedoucí a zatím musím zaklepat, že vždy jsem narazila na rozumnou osobu. 😉
Ahojte ženy, vůbec vás nestíhám. Přepínání na sk koníka je nějak nad moje síly, navíc teď v létě jsem fakt mimo úplně... Dokonce ani zatipovat v soutěži jsem si nestihla, ale obávám se, že bych stejnak měla tak max. 1-2 body...
@katka82 Zaznamenala jsem, že se Ti líbily moje šaty - to mě těší, bohužel jsem tam všila blbě zip, kroutí se a zatím jsem neměla nervy to předělat... záměr byl, aby byly kojící.. tak uvidíme, zda se ještě hecnu je předělat... naštěstí látka byla výprodejová, tak mi v tom nevisí žádné horentní sumy... a dítko snad taky není poslední, tak přinehorším v nich budu kojit třeťátko 😉
Všechny moc zdravím a přeju krásné léto!
@caramilla @koki_melo ty kraťasy jsou úúúúžasné!!!
@kamishek tričko je super, hezky sedí!
@koki_melo a já bych si myslela, že sladká holčička na maminku vesele mává, kdepak rybíz 🙂
@caramilla já ty tvoje bombarďáky žeru, budu se do nich jednou muset pustit taky 🙂
@kachnator já mom summit x3 a jsem s ním strašně spokojená. Akorát myslím, že vybíráš sporťák v “blbém” věku, těžko najdeš takový, který splní všechny parametry. Přece jen většina je jich po směru a ne úplně do lehu. Já ho kupovala až ve 13m. Do té toby jsem měla Teutonii čtyřkolku, která šla úplně do lehu, takže mohl jezdit na bříšku. Ale jinak bych na úplném lehu netrvala, on ten summit do lehu celkem jde (ten nový, ne předchozí model), je to, jako popisuje saarlota, s takovým důlkem uprostřed, podobně třeba jako vajíčko (myslím autosedačku). Dítě se nijak nehrbí ani nekácí stranou, mám dítě lehce hypotonické, takže bych to hned poznala. Jinak ho miluju, jak do města (kostky, obrubníky, rozbitá dlažba, tam všude se mi teutonka občas sekla, toto projede vše), tak i do terénu. Byli jsme letos v dubnu měsíc v Krkonoších, hřebenovku dal s přehledem. A ač tříkolka, tak je krásně stabilní, má skvěle umístěné těžište (některé tříkolky ne).
Dnes vkladam jedno kojici triko s pribehem🙂 Je sito k nadherne sukni od Adely v barve mint (je to jednolic z lille, nadherna barva) a protoze jsem nechtela jen fadni obyc tricko, ale neco, co by rozzarilo tu sukni, tak jsem sla na pudu a vyhrabala velkou vzacnost - je to rucne hackovana krajka od me prababicku, stara 100 let 😎 Mam od ni hackovanych jen par krajek a prvni jsem si je susila na pude, ze si je budu prohlizet, ale pak mi to prisla skoda, doufam, ze to prababicka tam seshora vidi, jak je jeju krajka prekrasna 😵
(jinak siti silene, parala jsem ten vystrih asi 10x, hruza a des... Tricko jsem sila po 10minutovkach, jak mi maly usnul a zase se probouzel, nebyl na to klid, ale nakonec jsem se dopracovala k tomu, co jsem chtela🙂
Ahojte, baby mate navod ako usit tie vrchne gatky na latkove plienky? Prosim.
Všem moc děkuju 😉
wow, tak jsem fotky posílala pratetě a ona mi napsala, že ta krajka není háčkovaná mou prababičkou, ale mou praprababičkou, tzn. že jí bude min. 120 let, husté, já čumím 😀 😀 😀

@caramilla ach ach ach, jsem potěšena Jasmínky výběrem 😵 . Každpádně ta sukně je přenádherná, dokonalá, uložila jsem si ji v počítači a čumím na ni porád dokola. Úžasně nakombinované látky.
A vsaď se, že když ušiješ stejnou, ale žužu, tak ji nesundá ze zadku!
Jinak jsem si říkala, odkud ten střih na sukýnku znám a mám podobej, ale na topík, taky z FM. Už jsem na něj i objevila takovou lehkou "fačovinu", ale u V. , tak šmejdím ještě jinde.