Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@season nene, nejsou.. 😀 emmca ma cepice jenom 4.. 😅 ale ted jsem si tu ocakla strih podle stare cepky co mela, tak pribyde pak dalsi..
vyfotila jsem ti jednu stranku, at mas srovnani. jjsou tam 3 listy. papir je silnejsi nez v burde, cary jsou tlustsi a na jedne strance toho je o poznani min.
@terezita no to si zlatá, dakujem! Niekto tu rozmýšlal, čo chce od Ježiška, tak možno aj ja si vypýtam zo dva kusky. Inak Burda kedysi to bolo niečo strašné 😖 😀 ked sa mi niečo páčilo, tak nemusel byť v mojej veľkosti a potom sa to troška zriedilo a bolo všetko vo všetkých velkostiach, ale nejako sa mi potom tie strihy už ani nepáčili. Teraz len opajcovavam.
Idem spat, do druhej nevydržím nikdy, detičky vstavali o pol siedmej. Ale strihla som jednu ružovú soft supravu a jedni červené softové gate. Všetko jednoduché, idem na istotu, len mením farbičky 😀 😀 😀
ahojte, nemate strih na ochranny obal do kocika/autosedacky na zimne topanky?
Dneska nedočítám teda já 😀 😀 😀 Manžova softka mě teda pěkně zaměstnala a to jsem měla asi 4 h hlídané dítě! Hrůza... 100% spokojená nejsem, střih od oka tentokrát nevyšel na 100%, má to moc úzká krk - manžel odmítá cokoliv zkoušet a od oka jsem ho prostě nějak neodhadla:( Dělala jsem úpravy střihu, co jsem dělala kdysi podle jeho bundy a to se teda nevyplatilo 😀
Fotky nejsou, je černočerná tma, uvidíme, jestli tu bundu bude manžel vůbec nosit a nebo půjde z domu. Nějak se na ní netvářil - že přej - to je jako na jaký roční období? Šusťákovka to není a zimní to taky neni... Třeba si 100% original by Caramilla zamiluje 😀
@palosek 😀 😀 😀 Zas... kytičky 😀 😀 😀 Manža kytičky na bundě (překvapivě!!!) nemá a stejně jsem to šila celý den... A teď jsem přešívala Jasmíně na minisukni kittynu kytičkou, aby zítra nebyla v kostele za tuctovku 😀 Ale dnes snad do těch 1:45 spát půjdu 😀
@sufik1 Plenky super - kapsa na bříšku i ty uši i ta látka, ta je boží, ta sloníková! 😀 😀 😀
Ještě 2 výcvaky 2 kojotrik, co jsem šila včera. Strašně blbě se to fotí, když je už venku odpo taková tma a navíc kosa... br....
Modré je z wendy jednolícu, někdo na pipkárně říkal, že se mu z toho nešije dobře, tak zkušenost s těmahle kytičkama mám výbornou, šije se mi z toho min. stejně jako z MTX, možná i lépe 😉
@caramilla teda bundu došitou nemám, zato kalhoty pro neteřinku jo...tentokrát tam není kytka 😀 Segra prve protestovala proti aplikacím (co když další bude kluk...to kytky nee) 😀 Tak jsem tam hodila delfína. 😝 Sed je vyšší, malá má ještě plíny, tak ať jí to nachvíli vydrží. I nohavice jsou delší. Do pasu i nohavic jsem dala kulatou gumku a brzdy na stahování.
...k obj. z VTC...jsem se vůbec netrefila do barev zipů 😠 , šedý byl moc světlý, fuchsiový nebyl správně fuchsiový 😖 Takže jsem včera dopol.naklusala do nově objevené galanterky a dopasovala ty správné 😀 ...to se mi pak objednávat fakt vyplatí 😀 😀 😀
@caramilla babenka ty si blazen som sa zase bola pokukat na tvojej stranke ze co nove pribudlo 🙂 idem do kolien jak z bundiciek, tak z kojotrika a tu kuknem ze este dalsie 2...... baba jak to ty stihas 🙂 aj ja chcem prezrad tajomstvo uspechu ako stihat tolko sit.... 😀 ale ty veci su tutovka sikulka jedna
@sufik1 jej slony mam aj ja uz usite 🙂 len bez tahacich usi 😉 robim suchozipsove verzie pre prebalovacieho tatika 🙂 aj ked svokra a moja mamka to este furt neovladaju aspon ze manzel nema problem 🙂
@kuna ještě neposílej 😉 až pošlu balík, tak budu vědět to poštovné na 100%...ono totiž se nějak nevyznám v těch taxách plus ty balíky pojišťuju a to je příplatek navíc, ale myslím, že se to vyplatí, těch pár korun navíc už nikoho nezabije😉 takže vydrž a ve čtvrtek večer budu editovat, tak pak uvidíš kolik poslat 😉
@palosek včera jsem mohla poslat jen 5 balíků (paní odmítla odbavit víc, protože tam byla sama a že je sobota :-/ ), takže ty jsi neodešla,další mohu poslat až v sobotu- nemám řidičák, tak jsem závislá na manželovi a ten si na čtvrtek vzal dovolenou, tak to odveze. Po práci to nestíhá - dělá minimálně do 5 :-/ Maximálně během týdne při procházkách budu posílat ty menší balíčky, ale ty k nim tedy nepatříš 😀
@denisocka no kdybys ten flís chtěla pod celou tu jakoby plochou část až k roláku, tak by tam byl docela malý otvor. Pletenina se ti natáhne dost, takže hlavu tou relativně malou dírou prostrčíš, ale kdyby byla ta díra z flísu, bojím se, že to nebude tak pružit a hlavu tím neprostrčíš. Tudíž doporučuju udělat tu díru kolem krku větší, nepodšiješ to jakoby celé, ale třeba 2 - 3 cm od toho sešití ploché a rolákové části. Je to pochopitelné? No a aby to pružilo, nepřišiješ to k tomu svetru rovným stehem, ale cikcakem. Nebo to nepodšívej vůbec 🙂
@cajova_lienka 😀 😀 😀 Právě teď trochu reorganizuju čas, abych furt neseděla zejména po nocích u šití. Udělala jsem si pracovku, kam budu chodit jak do práce - ha ha ha 😀 😀 😀 Takže se nic nezmění, jen budu šít v zimě 😀
@palosek Ten delfín je neuvěřitelnej - to oko to jsi vyšívala? Na stroji? V ruce???? Hustej, jak živej!
Sloníková plenka je moc hezká 😉
Přidávám bundu pro manžela, ale spokojená nejsem, je taková divná, na chlapy už nešiju ☹

@terezita ale to nie su vsetky pre Em? Mne mama hundre, že mam čiapok na chalanov, ako by boli 7hlavý draci 😀 😀 😀