icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

season
22. okt 2011

@terezita ale to nie su vsetky pre Em? Mne mama hundre, že mam čiapok na chalanov, ako by boli 7hlavý draci 😀 😀 😀

terezita
22. okt 2011

@season nene, nejsou.. 😀 emmca ma cepice jenom 4.. 😅 ale ted jsem si tu ocakla strih podle stare cepky co mela, tak pribyde pak dalsi..
vyfotila jsem ti jednu stranku, at mas srovnani. jjsou tam 3 listy. papir je silnejsi nez v burde, cary jsou tlustsi a na jedne strance toho je o poznani min.

season
22. okt 2011

@terezita no to si zlatá, dakujem! Niekto tu rozmýšlal, čo chce od Ježiška, tak možno aj ja si vypýtam zo dva kusky. Inak Burda kedysi to bolo niečo strašné 😖 😀 ked sa mi niečo páčilo, tak nemusel byť v mojej veľkosti a potom sa to troška zriedilo a bolo všetko vo všetkých velkostiach, ale nejako sa mi potom tie strihy už ani nepáčili. Teraz len opajcovavam.
Idem spat, do druhej nevydržím nikdy, detičky vstavali o pol siedmej. Ale strihla som jednu ružovú soft supravu a jedni červené softové gate. Všetko jednoduché, idem na istotu, len mením farbičky 😀 😀 😀

season
22. okt 2011

@terezita si začala jubilejnú stránku, gratulujem!!! 😀

zfidorka
22. okt 2011

ahojte, nemate strih na ochranny obal do kocika/autosedacky na zimne topanky?

caramilla
22. okt 2011

Dneska nedočítám teda já 😀 😀 😀 Manžova softka mě teda pěkně zaměstnala a to jsem měla asi 4 h hlídané dítě! Hrůza... 100% spokojená nejsem, střih od oka tentokrát nevyšel na 100%, má to moc úzká krk - manžel odmítá cokoliv zkoušet a od oka jsem ho prostě nějak neodhadla:( Dělala jsem úpravy střihu, co jsem dělala kdysi podle jeho bundy a to se teda nevyplatilo 😀
Fotky nejsou, je černočerná tma, uvidíme, jestli tu bundu bude manžel vůbec nosit a nebo půjde z domu. Nějak se na ní netvářil - že přej - to je jako na jaký roční období? Šusťákovka to není a zimní to taky neni... Třeba si 100% original by Caramilla zamiluje 😀

@palosek 😀 😀 😀 Zas... kytičky 😀 😀 😀 Manža kytičky na bundě (překvapivě!!!) nemá a stejně jsem to šila celý den... A teď jsem přešívala Jasmíně na minisukni kittynu kytičkou, aby zítra nebyla v kostele za tuctovku 😀 Ale dnes snad do těch 1:45 spát půjdu 😀

@sufik1 Plenky super - kapsa na bříšku i ty uši i ta látka, ta je boží, ta sloníková! 😀 😀 😀

Ještě 2 výcvaky 2 kojotrik, co jsem šila včera. Strašně blbě se to fotí, když je už venku odpo taková tma a navíc kosa... br....
Modré je z wendy jednolícu, někdo na pipkárně říkal, že se mu z toho nešije dobře, tak zkušenost s těmahle kytičkama mám výbornou, šije se mi z toho min. stejně jako z MTX, možná i lépe 😉

kuna
23. okt 2011

@crawler koukam na tabulku, u me se jeste postovne muze zmenit, pac pujde balik az ve ctvrtek, chapu to spravne? Nebo vis, kolik to bude a toto je cstska, ktera je konecna a muzu platit? Sorry, jestli se ptam jako pako 🙂

dankakk
23. okt 2011

@season uz som to tu raz dávala ... Ked som si objednávala starsie ottobre strašne som sa ponahlala a do košika som omylom vložila jedno číslo 2x :( tak ak by si chcela, posuniem ti ho za 9,90 aj s poštou. Alebo niekto iný zo sk sa hlási? Mne to tu stoji na policke:(

medvi11
23. okt 2011

@crawler tak zaplaceno 🙂 Moc díky!

palosek
23. okt 2011

@caramilla teda bundu došitou nemám, zato kalhoty pro neteřinku jo...tentokrát tam není kytka 😀 Segra prve protestovala proti aplikacím (co když další bude kluk...to kytky nee) 😀 Tak jsem tam hodila delfína. 😝 Sed je vyšší, malá má ještě plíny, tak ať jí to nachvíli vydrží. I nohavice jsou delší. Do pasu i nohavic jsem dala kulatou gumku a brzdy na stahování.
...k obj. z VTC...jsem se vůbec netrefila do barev zipů 😠 , šedý byl moc světlý, fuchsiový nebyl správně fuchsiový 😖 Takže jsem včera dopol.naklusala do nově objevené galanterky a dopasovala ty správné 😀 ...to se mi pak objednávat fakt vyplatí 😀 😀 😀

medvi11
23. okt 2011

@palosek krásný delfínek! Kam na ty tvary chodíte? Moje výtvarná činnost skončila kreslením kytky a sluníčka dětem na papír, ještě rizpoznatelné auto a miminko 🙂

palosek
23. okt 2011

@medvi11 já nejsem moc umělec, kytky kreslím od oka...a delfín je made in google obrázky kreslené 😀 😀 😀 Vystřihnutý, obkreslený, vyšitá ploutev, ale nití se to dělá fakt blbě 😀 😀 😀 Už jsem si na příště dokoupila i bavlnky. 😎

cajova_lienka
23. okt 2011

@caramilla babenka ty si blazen som sa zase bola pokukat na tvojej stranke ze co nove pribudlo 🙂 idem do kolien jak z bundiciek, tak z kojotrika a tu kuknem ze este dalsie 2...... baba jak to ty stihas 🙂 aj ja chcem prezrad tajomstvo uspechu ako stihat tolko sit.... 😀 ale ty veci su tutovka sikulka jedna

cajova_lienka
23. okt 2011

@sufik1 jej slony mam aj ja uz usite 🙂 len bez tahacich usi 😉 robim suchozipsove verzie pre prebalovacieho tatika 🙂 aj ked svokra a moja mamka to este furt neovladaju aspon ze manzel nema problem 🙂

denisocka
23. okt 2011

baby,neporadi mi niekto ?

chcem z pleteneho rolaka urobit nakrčnik niečo v tvare HaM a keby sa dalo,aj podšit flisom. čim to občšit?da sa to vobec na uplet - teda z upletu -ustrihnut a obšiť ?

medvi11
23. okt 2011

@denisocka overlockem 🙂 a pokud to budeš podšívat flísem, tak to kolem krku cikcakem přichytit k pletenině, ať ti to pruží, netrhá se to a vleze ti tam hlava.

denisocka
23. okt 2011

@medvi11 no nemam overlock 😅 . obyčajnou mašinou by to nešlo?

medvi11
23. okt 2011

@denisocka no to pak nahusto širokým ,entlem, cikcakem. Ale to se ti bude asi kroutit, i když zase s tím flísem by to mohlo být OK. Hlavně si udělej velký výstřih v tom flísu, ono to moc nepruží do jednoho směru, tak ať ta práce není zbytečná.

crawler
23. okt 2011

@kuna ještě neposílej 😉 až pošlu balík, tak budu vědět to poštovné na 100%...ono totiž se nějak nevyznám v těch taxách plus ty balíky pojišťuju a to je příplatek navíc, ale myslím, že se to vyplatí, těch pár korun navíc už nikoho nezabije😉 takže vydrž a ve čtvrtek večer budu editovat, tak pak uvidíš kolik poslat 😉

@palosek včera jsem mohla poslat jen 5 balíků (paní odmítla odbavit víc, protože tam byla sama a že je sobota :-/ ), takže ty jsi neodešla,další mohu poslat až v sobotu- nemám řidičák, tak jsem závislá na manželovi a ten si na čtvrtek vzal dovolenou, tak to odveze. Po práci to nestíhá - dělá minimálně do 5 :-/ Maximálně během týdne při procházkách budu posílat ty menší balíčky, ale ty k nim tedy nepatříš 😀

crawler
23. okt 2011

@season nechceš to tedy poslat na sk? podívám se na web české pošty nakolik to cca vyjde. ono ten tvůj balík je docela těžký, kdyby byl menší, tak ho dám do báglu a odnesu ti ho pěšky zítra na poštu, ale ty výplňky jsou fakt těžké :-/

denisocka
23. okt 2011

@medvi11 ako velky vystrih vo flise? ja sa nato radšej .. a kupim orifoš 😅

crawler
23. okt 2011

@season tak jsem do kalkulačky zadala SK, 6kg, pojištěné na 1000kč a jako cenný balík to vychází na 230Kč... co myslíš? je to na Tvém rozhodnutí 😉 pak ještě jeden balík budu posílat do Bratislavy - odkud jsi Ty?

kuna
23. okt 2011

@crawler jj ja vydrzim, jen jsem nechtela, aby ti nekde visely prachy 🙂

crawler
23. okt 2011

@kuna To je dobrý - však vám visej taky - poslaly jste zálohy a látky nikde 😉

medvi11
23. okt 2011

@denisocka no kdybys ten flís chtěla pod celou tu jakoby plochou část až k roláku, tak by tam byl docela malý otvor. Pletenina se ti natáhne dost, takže hlavu tou relativně malou dírou prostrčíš, ale kdyby byla ta díra z flísu, bojím se, že to nebude tak pružit a hlavu tím neprostrčíš. Tudíž doporučuju udělat tu díru kolem krku větší, nepodšiješ to jakoby celé, ale třeba 2 - 3 cm od toho sešití ploché a rolákové části. Je to pochopitelné? No a aby to pružilo, nepřišiješ to k tomu svetru rovným stehem, ale cikcakem. Nebo to nepodšívej vůbec 🙂

palosek
23. okt 2011

@crawler promiň, žes to musela psát opakovaně. Já napsala dotaz, a pak jsem se dočetla info na miminu. Sorry 😀
Vyčkám...ale děsně se těším...to jak opakované vánoce 😀 😀 😀 ...csss lepší 😀

palosek
23. okt 2011

a tady jedna sloníková kapsovka + zelený aksamit

caramilla
23. okt 2011

@cajova_lienka 😀 😀 😀 Právě teď trochu reorganizuju čas, abych furt neseděla zejména po nocích u šití. Udělala jsem si pracovku, kam budu chodit jak do práce - ha ha ha 😀 😀 😀 Takže se nic nezmění, jen budu šít v zimě 😀
@palosek Ten delfín je neuvěřitelnej - to oko to jsi vyšívala? Na stroji? V ruce???? Hustej, jak živej!
Sloníková plenka je moc hezká 😉

Přidávám bundu pro manžela, ale spokojená nejsem, je taková divná, na chlapy už nešiju ☹

denisocka
23. okt 2011

@medvi11 ako chapem,ale neviem ako to urobim. krk podšity nechcem mat,len tu cast na hrudi a vzadu 😅

daisyr
23. okt 2011

@sufik1 nádherná plínušky, super sbírečka
@palosek delfínek je mooc krásný, mám pro ně slabost 😉
@caramilla Koja trika super, hlavně to zelené, to je moje oblíbená barvička

pokud jsem ještě na někoho zapomněla, tak se omlouvám, vše se mi tu líbí, ale jak dočítám, tak nějak nestíhám vše uhlídat