icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

laeela
26. júl 2014

Já beru tu sukni jako luxusně lehce extravagantní a nepřehlédnutelný kousek do mého šatníku. A sebekriticky musím přiznat, že jinak se moje oblékání pohybuje v šedých, černých a béžových tónech.
Nakupuju obvykle v sekáči nebo na MMB nošené oblečení.
Sem-tam něco nového, ale tak dva-tři kousky do roka. Boty si kupuji jednou za dva roky a mám maximálně 10 párů na celý rok - pohorky, sněhule, crocsy, sandály, botky na cvičení a jedny kecky pracovní, holinky a kozačky.
Koukám ani na tu desítku jsem se nedostala.
Můj DH tvrdí, že za oblečení utratí víc než já a bude to asi pravda.
Tyto sukně se mi líbily od začátku, ale bála jsem se, že smaragdová by mi neslušla, pak jsem se rozmýšlela nad těma dalšíma, jenže už byly prodané. Včera jsem byla doma jedinou půlhodinku, kdy jsem nakoukla na Fler a viděla sukni s Fassettem.
A řekla jsem si, že bych byla fakt blbá, kdybych zaváhala. 😉

alenf
26. júl 2014

@zuzkasim idem to strihať z úpletu s elastanom z rumitexu čo sme brali takú hromádku kedysi v minulosti,takže to pružné bude.Ďakujem tiež za ďalšiu radu,keď to ušijem aj keby to mal byť nepodarok odfotím to a aspoň mi poviete čo je dobré a čo zlé nech sa to naučím🙂.

jieff
26. júl 2014

pár kostlivců jsem došila. Dvě recy sukýnky - puntíkatá z vršku overalu a bonbonková ze spodku tílka. A asi tři měsíce rozešité šatičky...

sinala
26. júl 2014

@jieff šatičky jsou hezky zkombinované 🙂

caramilla
26. júl 2014

@laeela A dobře jsi udělala, měla jsi štěstí, že jsem nebyla odpo doma, odpo si o ni napsala jedna zákaznice mejlem, ale četla jsem ho až večer po té, co přišla obj. přes Fler od tebe 😉 Obj. přes Fler dávám i tak přednost a tobě bych ji dala tak jako tak 😉

laeela
26. júl 2014

@caramilla 🙂

caramilla
26. júl 2014

Sukénka ze zbytků ze sukně ze zbytků @laeela 😀 😀 😀 (zkracovala jsem jí sukni🙂

caramilla
26. júl 2014

a tahle je miny, sama si vybrala latky a nakonec mi rekla, ze ta @laeela je hezčí, tak už fakt nevím 😠

caramilla
26. júl 2014

a k. v plne praci 😀

snowwitch
26. júl 2014

@caramilla Jé, ta fotka, jak se kouká do objektivu je překrásná. K. je velký fešák. A holčičí sukýnky jsou zase Áááááááách!

evaon
26. júl 2014

Davat sem saticky po @caramilla je odvaha 😀
...ale mam z nich radost... na zajtrajsiu zahradnu oslavu budeme zladene 🙂

zuzkasim
26. júl 2014

@evaon Mám tuhle látku v červené a už se moc těším, až z ní ušiju šatičky pravděpodobně stejného střihu🙂

caramilla
26. júl 2014

@evaon To je nádhera!!! 😵 😵 😵

jieff
26. júl 2014

@evaon to je krásný, jak jste všechny tři ve stejném!

papajka7
26. júl 2014

@caramilla wau obdivujem trpezlivost zo zvyskami 😉 ,sukne su s toho smrncove 😵

@evaon ja som tiez posadnuta rovnakym obleckom 😵 ,pekne ste sa zladili,tyrkys je moja farba 😵

stassy
26. júl 2014

Tak dnes návrat po více jak týdnu na chalupě a tady hromada nakecaných stránek a podařených výtvorů. Nedočítám, jen prolétávám fotky. 😀
@caramilla Kdybys ještě měla nějaké zbytky designovek, kterých by ses chtěla zbavit, dej vědět. Já stále syslím látky na deku - odstíny žluté, oranž, červené, růžové, fialové, modré, zelené. 😉
Samozřejmě pokud by měl i někdo jiný, tak se hlaste. 😀

caramilla
26. júl 2014

@stassy No, zbytky, které nevyužiju, jsou tak na čtverečky 5 - 10 cm, větší spotřebuju, dost to ubývá a mě to s nima baví 😀 Nevím, jak velké čtverečky potřebuješ...

stassy
26. júl 2014

@caramilla čoveče, tuším, že jsem to tehdá měřila na proužky 19x11cm.. nebo že bych to trošku pozměnila a dělala je poloviční, aby to vyšlo na Tvoje zbytky? 😀 😀 😀 by mi možná hráblo 😀

caramilla
26. júl 2014

@stassy No, to asi jo🙂 U mě spíš proužky 5 * 11 cm. Ale mám tu pytlík s takovými cancousky, co mi je líto vyhodit a chci to dát na Fler, jen za poštu, tak kdybys chtěla, pošlu, ale na 19*11, to nebude ☹

stassy
26. júl 2014

@caramilla Tak jo, ráda adoptuju cancousky i se čtverečkama. 🙂 Díky.

argo1
26. júl 2014

@laeela To je super, že sukně je tvoje 🙂 Člověk se má odměňovat 🙂 Já bych se do ní se svými velrybími rozměry nevešla 😎
@evaon Jste krásná trojka, šatenky a sukně moc sluší všem!

a_lexa
26. júl 2014

@laeela jéé, tak to si můžeš ještě 2 páry koupit 😀 😉
@jieff krásné a ta bonbónková je super. 🙂
@caramilla nádherné sukýnky 😵
@evaon wow, sladění je naprosto dokonalé 🙂

laeela
27. júl 2014

@caramilla ty jsou naprosto úžasný. 😵

zikie
27. júl 2014

Hlásím návrat do reality všedního dne. Dočteno mám je zběžně, net byl na chalupě fakt pomalý. V pětiminutovkách kdy náš malý tyran spal jsem spáchala klukům svetříky. Ten malý je bohužel dost těsný v průkrčníku a velký má starší tak na teď. Ale mám z nich radost a ještě muchlák pro mladšího o kterém jsem si bláhově myslela, že by mu mohl zlepšit spánek, když jsem ho chvíli nosila u sebe aby voněl jako máma.

alenf
27. júl 2014

Ahojte,robím pre Viki už prípravy na jeseň aj keď sú ešte horúčavy,mám hotovú tuniku,strih je v najnovšom ottobre.Zámerne som vybrala takúto dlhú,teraz to vyzerá ako šaty a na jar-jeseň keď zase podrastie už to bude mať možno len ako tričko,tak bude aspoň dlhšie nosené 😉

caramilla
27. júl 2014

@zikie ; @alenf holky, nádhera!

alenf
27. júl 2014

@caramilla Vážne? 😀 Ďakujem!

zuzu_epona
27. júl 2014

Môj život pred COL bol pokojnejší a vyrovnaný 😝 Včera som na ňom šila prvú vec - kraťasy zo zvyškov - dolný lem som párala štyrikrát, pás už iba trikrát 😝 😝 😝 Nervy v kýbli, ešte veľa vody pretečie, kým sa na ňom naučím šiť. Nakoniec som to nejako zvládla, ale teda profi to rozhodne nevypadá.

caramilla
27. júl 2014

@zuzu_epona ano, svatá pravda, život už nikdy nebude jako dřív 😀 😀 😀 Pevné nervy!

koki_melo
27. júl 2014

@caramilla faaakt? Ja mam COL v planu, chtela jsem si udelat radost petinitkou 😀.