Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@zuzu_epona tiež som orezala ten začiatok nitiek
@terezita a ty ked ti ostane ten koniec nitiek taký " zaplatený" tak potom z toho ako robíš uzlík, lebo ja to rozpletiek až ku látke aby som z tých nitiek spravila pri látke uzol a potom odstihnem, a ty tie zvyšne nite prepletáš ešte háčikom. či ako robíš uzlik?
@janula18 Asi po správnosti by sa to malo uzlíkovať, aj v návode to tak píšu, ale mne trvá dlho, kým rozpletiem retiazku, tak to radšej strkám pod rovnosteh 😀
@zuzu_epona nemusí to vůbec trvat dlouho,2nite jdou totiž rovne durch.ja je vždycky spendlikem vytahnu.je to otázka 5ti sekund..
@katka82 díky moc, pomohla si mi..... chcela som použiť tričko podľa terezity, s tým, že predok by som nechala širší, aby to padalo, ale som sa obávala, či na bruchu by sa neodúvalo tak, ako nemá. Dnes môžem šmyknúť a šiť.
@crawler jo, to asi jo
@zuzu_epona no, můj COL neprovazuje silnější místa vůbec, nikdy, ničím a za žádných okolností. Je na takové jemnější šití ☹
@alenf je krááásný 😵 😵
@ucitelka70 rádo se stalo 😉 🙂
@alenf - máš to moc hezký - ty děláš opravdu takovou čistou práci 😉 To lemování kolem krku chce asi fakt cvik. Já s tím mám pořád problém, že je to buď moc nařasený, nebo to to trošku odstává 😉
u nás mají ty baby druky v tý nejobyčejnější galanterii, kde nemají skoro nic 😉 takže myslím, že i u vás by to nemusel být problém koupit 😉
Holky jak tu čtu o uzlíkování na OL - vy fakt nikdo neznáte ten fígl, že když zatáhnete za správnou nit, tak se to celé utáhne, zašmodrchá a už jen ustřihne? I v návodu k OL to tuším je..... 😀 😀 😀
@katka82 Díky🙂
@bury Ďakujem za pochvalu,tá čistá práca-ja to už ani nevnímam 😀 .Raz sa ma tuším @crawler pýtala či ja vôbec páram-tak toto bodičko ma preverilo dokonale-najprv som vystrihla opačný pd,zistila som to až keď som išla zošiť to jediné plece 😀 a potom som párala kompletné lemovanie na krku-bolo až moc nariasené 🙄
Idem pobede do mesta tak omrknem tú našu polobiednu galantérku či to tam majú...
@bordino to neviem s tým kúzlom...... to by asi viacerým pomohlo
holky, mám tu pár zbytečků v tabulce, kdybyste některá chtěla https://docs.google.com/spreadsheets/d/1fjJmSA5...
baby akou ihlou a nitou sijete teplakovinu.lebo na vrchu ok.ale spodna nit mi roby vlnky

@caramilla To verím, že pri COL existuje chémia 🙂 Mne to pre zmenu nepreväzovalo spodnú niť na takých hrubších miestach, zostali mi tam vždy 2-3 voľné slučky. No som zvedavá, ako s ním budem bojovať ďalej. Doma obzerám všetky kupované tričká, ako je to ušité, ako im to pruží, ako moc to majú povolené 😀