icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zuzu_epona
28. júl 2014

@caramilla To verím, že pri COL existuje chémia 🙂 Mne to pre zmenu nepreväzovalo spodnú niť na takých hrubších miestach, zostali mi tam vždy 2-3 voľné slučky. No som zvedavá, ako s ním budem bojovať ďalej. Doma obzerám všetky kupované tričká, ako je to ušité, ako im to pruží, ako moc to majú povolené 😀

janula18
28. júl 2014

@zuzu_epona tiež som orezala ten začiatok nitiek

@terezita a ty ked ti ostane ten koniec nitiek taký " zaplatený" tak potom z toho ako robíš uzlík, lebo ja to rozpletiek až ku látke aby som z tých nitiek spravila pri látke uzol a potom odstihnem, a ty tie zvyšne nite prepletáš ešte háčikom. či ako robíš uzlik?

terezita
28. júl 2014

@janula18 taky rozpletu a vezmu ty 2kratsi a 2 delší nite a udelam3xuzel. Konec odsmiknu.

zuzu_epona
28. júl 2014

@janula18 Asi po správnosti by sa to malo uzlíkovať, aj v návode to tak píšu, ale mne trvá dlho, kým rozpletiem retiazku, tak to radšej strkám pod rovnosteh 😀

crawler
28. júl 2014

@caramilla díky,já si budu hrát...ono je problém, že jsem neměla 2 stejné antracitové nitě, takže shora mám madeiru a zespoda unipoly a to bude asi důvod😝

terezita
28. júl 2014

@zuzu_epona nemusí to vůbec trvat dlouho,2nite jdou totiž rovne durch.ja je vždycky spendlikem vytahnu.je to otázka 5ti sekund..

petkasv
28. júl 2014

@crawler to kolečko na boku spodní - dej na 1 klidně i míň 😉

ucitelka70
28. júl 2014

@katka82 díky moc, pomohla si mi..... chcela som použiť tričko podľa terezity, s tým, že predok by som nechala širší, aby to padalo, ale som sa obávala, či na bruchu by sa neodúvalo tak, ako nemá. Dnes môžem šmyknúť a šiť.

crawler
28. júl 2014

@petkasv vyzkouším! a tu jehlu necháš normoš na 3-4?

alenf
28. júl 2014

Dievčatá tak moja prvotina bodičká pre Viktorku,len nemám tie patentky(druky),niekde ich musím zohnať.Potešila by ma dáka kritika nech viem čo je zlé-takže smelo do toho 😀

caramilla
28. júl 2014

@crawler jo, to asi jo
@zuzu_epona no, můj COL neprovazuje silnější místa vůbec, nikdy, ničím a za žádných okolností. Je na takové jemnější šití ☹

caramilla
28. júl 2014

@alenf je super!

alenf
28. júl 2014

@caramilla ďakujem🙂 a treba naťahovať prúžok hore vo výstrihu?Lebo nemám coverlock,šila som 4nitne na obnitkovačke a mám dojem,ze to celkom nevylahne ako má

caramilla
28. júl 2014

@alenf určitě, natahni, musí ti přebýt min. 4 cm délky toho výstřihu (tzn. ustřihneš proužek stejně dlouhý jako je výstřih a 4 cm ti musí zbýt, nebo jak to napsat 😀

alenf
28. júl 2014

@caramilla ok,je mi to jasné:D

katka82
28. júl 2014

@alenf je krááásný 😵 😵
@ucitelka70 rádo se stalo 😉 🙂

bury
28. júl 2014

@alenf - máš to moc hezký - ty děláš opravdu takovou čistou práci 😉 To lemování kolem krku chce asi fakt cvik. Já s tím mám pořád problém, že je to buď moc nařasený, nebo to to trošku odstává 😉
u nás mají ty baby druky v tý nejobyčejnější galanterii, kde nemají skoro nic 😉 takže myslím, že i u vás by to nemusel být problém koupit 😉

bordino
28. júl 2014

Holky jak tu čtu o uzlíkování na OL - vy fakt nikdo neznáte ten fígl, že když zatáhnete za správnou nit, tak se to celé utáhne, zašmodrchá a už jen ustřihne? I v návodu k OL to tuším je..... 😀 😀 😀

alenf
28. júl 2014

@katka82 Díky🙂
@bury Ďakujem za pochvalu,tá čistá práca-ja to už ani nevnímam 😀 .Raz sa ma tuším @crawler pýtala či ja vôbec páram-tak toto bodičko ma preverilo dokonale-najprv som vystrihla opačný pd,zistila som to až keď som išla zošiť to jediné plece 😀 a potom som párala kompletné lemovanie na krku-bolo až moc nariasené 🙄
Idem pobede do mesta tak omrknem tú našu polobiednu galantérku či to tam majú...

katka82
28. júl 2014

@bordino nee tak to v návodu nemám 😕 hned jsem se běžela podívat 😀

katka82
28. júl 2014

@alenf taky myslím že je seženeš v každé galanterce 😉 chtěj baby druky 🙂

ucitelka70
28. júl 2014

@bordino to neviem s tým kúzlom...... to by asi viacerým pomohlo

petkasv
28. júl 2014

@alenf je úžasné 😉
@crawler nene já nikdy nemám napětí nití 3,4 ale 6,7 😉

alenf
28. júl 2014

@petkasv Ozaj-inak zapínanie na pleci je na opačnej strane 😀 😀 😀 !!!Vadí to?

terezita
28. júl 2014

@bordino kdyz se to zasmodrcha,tak to ale bude zevnitř vidět,ne? A to ja nechci..
@alenf nebo je na to formulka 0,7 x délka výstřihu. Melo by to sedět.

katka82
28. júl 2014

@alenf pokud to nevadí tobě 😉 😀 😀

arlette
28. júl 2014

holky, mám tu pár zbytečků v tabulce, kdybyste některá chtěla https://docs.google.com/spreadsheets/d/1fjJmSA5...

alenf
28. júl 2014

@katka82 zistila som keď som to ušila 😀 😀 🙄

bordino
28. júl 2014

@katka82
@terezita tak to bylo asi v nějaký knížce o šití... schválně to zkuste, nerozmotává se to, zaspodu není nic vidět, prostě se tam sám zatáhne ten uzlík. Jo, teda normální nitě, na těch texturovanejch to jde hůř, trhají se

veronel24
28. júl 2014

baby akou ihlou a nitou sijete teplakovinu.lebo na vrchu ok.ale spodna nit mi roby vlnky