Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@zikie jsi dobrá! Takovou výdrž bych neměla a pravděpodobně by z toho byl kostlivec ve skříni, nicméně tys to dotáhla do konce - fakt klobouk dolů! A sluší!
@zuzu_epona já teda přišívám na OL a pak col...rovnou na COL bych to nedala - leda tak s lemovačem...
Ja bych to na col taky rovnou nedala, prisivam cikcakem a pak col
@zuzu_epona ja si to nastehuji a pak col 😅
@zuzu_epona přišiju na OL pak COL, rovnou bych to nedala. A určitě si koupím průsvitnou patku, s tou celokovovou nic nevidíma když šiju do zatáčky, tak to podle toho vypadá 😀
Ktoré kliešte používate na patentky?VTC má Vario kliešte Kliešťe nitovacie a dierovacie VARIO, dĺžka 20 cm, s dierovacím nástrojom pre priemery 3 a 4 mm, pre nitovanie drukov a kovových dierok. Neobsahuje nitovacie prípravky.Tieto su dobre?
http://www.beta.vtc.cz/sk/vyrobok/39448/klieste...
@alenf ty kleště z odkazu jsou jen děrovací a nýtovací, na druky (patentky) potřebuješ ještě takové bílé plastové mističky. Já dělám babydruky s těmahle Vario, sice ty mističky jejich jsou trochu větší, než babydruk, ale já si to vždycky kleštěma přimáčknu přes ten plastový držáček, co je v balení u druků a pak to těma kleštěma domáčknu. Je to pro mně lepší, než kladivo, tím mi to nikdy nešlo.
Ty bílé mističky-nástavce se dají koupit samostatně, mají jich víc velikostí. Já je mám v té větší sadě, Vario plus.
@zuzu_epona
Teda uz to je nejaky ten piatok co som robila body ale urcite si dobre prezehli ten pruzok zaciatok si zaisti so spendlikom a ides kusok po kusku, len moc nenatahuj, iba tak decentne - prve body som mala dole riasene 🙂))Ja mam aj priesvitnu patku a dost to pomaha. Ale chce to hlavne cvik.
@anastazieb
@caramilla tak pribila som len 4kusy s kladivom a tým čudom umelým čo bolo v balení také biele,ešte som si aj po prste klepla,lebo to nechytilo hneď,takže asi sa s tým kamarátiť veľmi nebudem 😠 😠
A tá otlačka toho čuda umeleho bieleho dookola patentky sa mi tiež nepači,neviem či to zmizne alebo ostane.
Preto chcem tie klieste,v lidli som sa s tým doteraz nestretla,mozno boli,len ja som o nich neuvazovala,tak som o ne tam nezakopla.
Děkuju moc za chválu!!! Obávám se, že látka je skříňový archiv ještě z dob, kdy jsem si myslela, že V. je ten jediný a správný. Ta látka mi přišla hnusná a kupovala jsem ji na vnitřek sedacího vaku... 🤐
tak s tymi kombinackami to tiez vyskusam, diky za tip 🙂 tiez sa nekamaratim s kladivom 😒
@alenf Mám kleště Vario plus právě s celou tou sadou, jsou tam děrovací nádstavce, nýtovací, na různé druky... no a druky, očka apod. to taky obsahuje. Štve mě, že babydruky od Prymu jsou tak drahé, protože je mám moc ráda a české do nádstavců nepasují, ale holky psaly, že české babydruky dají do plastových nástavců a kleštěma jen přimáčknou. Já ještě nezkoušela, na hodně věcí teď místo toho používám plastové patentky.
@zuzkasim
@caramilla
@anastazieb
A to hovoríte o tejto sade?
http://www.vtc.cz/sk/vyrobok/39433/klieste-vari...
@alenf no, já jsem to kombinačkama nezkoušela, ale to udělátku vario kleštěma secvakávám tak, že z toho sundám ty plastové násadky a dám to jen mezi "hluché" kleště a zmačknu. Nevím, zda u kombinaček půjdou dobře otevřít a zda budou mít dobrý úhel, musíš to zkusit, mě to tak jen napadlo😀
@zuzkasim tak jsem to dělala já, ale je to opruz to do toho plastového udělátka nandavat, ale lepší než kladivo je všechno!

@zuzu_epona rovnou na COL a je to o cviku 😀 Když si ho ustřihneš přesně, tak stačí prostě vždy kus založit na třetiny a prošít, a tak furt dokola 😉