icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kuna
2. aug 2014

@caramilla teda škoda, že mi zelená nesluší! A jaké špeky, prosimtě, kdybych já měla 4m po porodu takové břicho 😀

betelgeuzz
2. aug 2014

@nika1375 krásné, ale taky mě napadlo, že na ty dětské věci je to škoda. Ani ne kvůli blinkání, ale že z toho hrozně rychle vyrostou. Sama teď pracuju na jedné výšivce, tak vím, kolik je to práce. 🙂

crawler
2. aug 2014

@caramilla ty nudle jedna---strašný fakt - takovouhle postavu jsem měla jen před oběma dětma😝jinak věřím, že barvy s atestem by sehnaly,ale možná by to cenu metru zvedlo o tolik, že už by se mi nechtělo😀 Každopádně barvy jsou,protože iva filip. měla barvené anavy merino plenky...

nika1375
2. aug 2014

@betelgeuzz áno je to hodne práce, ale velmi ma to bavi, ukludňuje 🙂 .
Ten vankúšik preto chcela jedna maminka, że şaty malá vyrastie,
a takto bude mať spomienku :-%

anastazieb
2. aug 2014

@caramilla a nedá se to barvit potravinářskýma barvama? Ty teda atest asi taky mít nebudou, ale nezávadné přeci jsou?

caramilla
2. aug 2014

@zikie Já jsem barvila drahýma barvama z USA Jacquard. Hlavně kvůli tomu, že merino je superwash a smí do pračky a když to obarvíš potravin. barvivama, tak to do pračky jít nemůže - vyzkoušeno na vlně od Decida, kdy jsem si takhle v 6nedělí s vykojeným mozkem zničila 14 pletený svetříček pro K. Protože jsem řekla - ha merino je superw. může to do pračky, ale nedošlo mi, že je to barvené merino, takže se barvy vyperou a svetr je skoro bílý ☹ Takže po této zkušenosti jsem si řekla "ano, nabarvit to jde vším, ale chci něco,co na tom vydrží několik let", ale jak tyhle barvy vydrží samozřejmě nevím, budu testovat, každopádně jsem je našla jako nejlepší, co se dá koupit, tak jsem to koupila a vyzkouším. Ale jsou fakt drahé...

@zuzkasim Nedá se to absolutně srovnávat, Jasmínka měla v roce 8 kg, Kryštof má ve 4 m 7,5 kg, ale nebyli ani jeden tlustý, v těch 4m co jsem koukala na fotky, tak vypadají hodně podobně, K. má jen trošku svalnatější ručičky, ale jinak vypadají docela podobně. On je trochu delší, ale zase taky ne o moc. Takže fakt nechápu, kde těch skoro 8kg má 😀 😀 😀
@macin73 Je to Sko, které ale má být na bokách volnější, má to 50 cm přes boky, takže to se s Lkem narveš, ale jako fakt na knap, sukně se hrne pod břichem a praská v švech, ale vyfotit to jde 😀
@nika1375 to je ručně, jo, ty jsi hustá! 😕 😕 😕 😀

caramilla
2. aug 2014

@kuna @crawler Nejsem nudle, nenuťte mě sem dát fotku reálu!! To bych musela sama nad sebou plakat! Kdybyste viděly, jak ta pneu kolem pasu přetékala přes ten náplet! 😝 😝 😝 Jsem vytažená nahoru a zatažené břicho, co to šlo. Však jsem psala, že Caramilla je mistryně optického klamu 😀 😀 😀
@crawler No ale iva si to nebarví doma v hrnci, ne? Pokud to necháš nabarvit v té firmě, co tkají látky, tak tam samozřejmě barvy s atesty mají, ale nevím, zda se dají koupit barvičky home art s atesty, ale nepídila jsem se!!!! Já to zatím zkouším na nás 😉
@anastazieb ty potr. barvy nevím, jak to mají, určitě jsou nezávadné, ale právě se docela rychle operou 😢

katka82
2. aug 2014

@caramilla no švagrovka vyprala vlňáčky co jsem jí pletla a barvila v potravinářskej barvě a přežili to 😉

caramilla
2. aug 2014

@katka82 v pračce??

katka82
2. aug 2014

@caramilla jo v pračce 😀 už jsem jí je i nalanolinkova a připravila k použití a ona je frkla do pračky 😝 😀

caramilla
2. aug 2014

@katka82 aha, tak to nechápu, Decida taky barví potravinama, ne? Prala jsem svetr na 40 a prášek na bar. prádlo a svetr je skoro bílý, vypadá jako špatně obarvený, jako by barva nechytla ☹
Má tu někdo zkušenosti s potr. barvivama na merino na oblečení třeba co pere 3 roky a fakt vydrží?

katka82
2. aug 2014

@caramilla no taky jsem koukala 😀 jj jsou prostě věci mezi nebem a zemí.............. 😉 😀

nika1375
2. aug 2014

@kuna ďakujem 🙂 áno, snažím sa. A len ručne !!! Ja by som strojom nevedela 😒 . Je to poriadna makačka, ale komu sa to páči, tak stojí to za to 😉

nika1375
2. aug 2014

@caramilla áno, je to len a len ručne 😀 !!! Strojom ja neviem. Je to poriadna makačka, ale stojí to za to 😉 🙂 !!!

nika1375
2. aug 2014

@caramilla krásne zelené vecičky 🙂 Milujem zelenú, a velmi ti to sluší !!! Ja som zas ale na šitie anti. JA radšej už ušité vecičky vyzdobiť 🙂

argo1
2. aug 2014

Dotaz. Chci nasit poprve aplikaci z platna. Je lepsi husty cik-cak nebo husty rovny steh? Ma to byt je na batuzek, tak to nebude nijak extra namahany...

alenf
2. aug 2014

Dievčence Viki má ďalšie bodičká,ja mám tričko a nohavice. 🙂
Na margo nohavíc-už dlho som chcela nohavice voľné a dole na miernu gumu....tak som si ich ušila,obliekla a zistila,že to boli posledné tohto strihu-tolko kíl mi na tej foto pridali-des a hrôza!!! ☹ 😠
Látka je ľahká riflovina z batani🙂

alenf
2. aug 2014

@caramilla Peti dík za to video,je perfektné,študovala som a pribíjala:D!

stassy
2. aug 2014

@caramilla Tak ja bych videla hlavni problem v tom prasku. na vlnu se klasicke prasky nepouzivaji, jsou spesl na vlnu a jemne pradlo. a mozna to bylo dokonano i kombinaci s teplotou, doporucuje se prat na 30.
ted jsem jeste koukala na info, ktere Decida k vlne dava a u superwash ma napsano, ze do pracky muze, ze barvy drzi. pripadne lehke pusteni by mohlo byt u prvniho prani a ze ji o tom maji lidi napsat,kdyby se jim to stalo. ve Tvem pripade ale fakt vidim problem v prasku.

monikajan
autor
2. aug 2014

Ahojte, minulý rok tu niekto písal o zaváraní bez vody a tuším aj bez cukru. - že to má odskúšané. Môžete mi dať návod,alebo meno, kto to písal? Na nete sú recepty, ale chcela by som niečo odskúšané, lebo muž by frflal, keby to bolo nejedlé... Mám tu košík zrelých broskýň od našich, treba ich dnes spracovať . ĎAKUJEM!!!

monikajan
autor
2. aug 2014

Už som niečo našla na str. 1288...

behulka
2. aug 2014

@monikajan ďakujem za rady k suchému zipsu 🙂 broskyne mi kamarátka poradila ošúpať a rozvariť, bez vody, bez cukru. V pohároch ešte sterilizovať. Ja som varila minulý týždeň a dopadlo to veľmi dobre. Je to niečo medzi lekvárom a presnidávkou - na palacinky aj na chlieb super.

caramilla
2. aug 2014

@alenf Máš to moc moc moc hezký! Všechno! 😉

caramilla
2. aug 2014

@behulka ja jsem ted dodelala broskvovou zavareninu, ale prave jsem jiny recept nenasla, tak jsem to udelala klasicky 😒
@stassy Je to možné, hodila jsem to do pračky s barevným prádlem. Já v 6nedělí pokaždé něco zičím. S Mínou jsem dala do sterilizátoru do mikrovlnky elektr. odsávačku včetně motoru, takže sepraný svetr v pračce je vlastně proti tomu prd, i když to mrzí mnohem víc! ☹

alenf
2. aug 2014

@caramilla díky🙂,trošku som sa bála či sa hodí sýta žltá k tým tyrkysovým kvetinkám,ale dobre to vypálilo🙂

caramilla
2. aug 2014

@alenf na fotce to vypadá právě super! 😵

alenf
2. aug 2014

@caramilla nevies kde sa dajú nakúpiť jednofarebné úplety v dobrej cene?

alenf
2. aug 2014

baby čo by ste dali aký materiál na goliere na polo košele?trebars ako tu:
http://www.thor-shop.sk/upload/stuff/resized/57...

koki_melo
2. aug 2014

@alenf v cechach Batani, maji velky vyber barev, cena tusim 190,-

caramilla
2. aug 2014

@alenf na SK nevim, v CR je to batani, unuodesign, gabinka...