icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

crawler
2. aug 2014

@caramilla no vzhledem k tomu,že to měla iva "batikovaný",tak mě nenapadlo,že by jí to dělala firma,ale spíš fakt nějak ve větším sama barvila.???nevím...možná to psala, ale už si to nepamatuju,je to ca 2roky zpět..já jsem od ní brala zbytky merina- třeba toto merino viz fotka dole...

crawler
2. aug 2014

@nika1375 😲 😲 😲 to by mě zabilo - nenapadlo by mě, že taková krása jde ručně - myslela jsem,že je to na vyšívacím stroji 😲 Klobouk dole!!!

elentari
2. aug 2014

@alenf Co tak koukám na kupované, tak polokošile bývají z "piké", ne? http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...

alenf
2. aug 2014

@elentari to hej ale mna zaujima golier na nich,byvaju take ako keby patent material,ale nie je z 2 vrstiev len z 1 vrstvy,ani obšívany nie je dookola,len vsity

terezita
2. aug 2014

@alenf teda to je parádní! 😊

Ja prihodim 2 trička pro Em, do dovolenkového satniku. Ovsem pri zehleni sem si všimla,ze se mi u toho sloního podařilo to co strihacce od @jitu22 😁

alenf
2. aug 2014

@terezita ďakujem,ale tvoje sú nádherné,a pekne skombinované🙂!

caramilla
2. aug 2014

@terezita ty jo, to se slonama je absolutne neodolatelne! Nadhera!
@crawler aha, tohle merino a jsi si jista, ze to mela pak v e-shopu jako pleny na prodej? Ja jsem si toho nikdy nevsimla, ale zas tak moc jeji sortiment nesmiruju 😀

ucitelka70
2. aug 2014

@alenf toto sú tie patenty - http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...

mám od nich tmavozelené a biele - ale to vôbec nie je pružné a je také pevné - dávala som na spodok mikiny a miesto patentu na soft kabát pre dcéru a ja som spokojná, je to pevné, drží to pekne

bury
2. aug 2014

@alenf @ucitelka70 - tak to je sranda - zrovna dneska jsem koukala na synovo tričko s límečkem a přemýšlela jsem, jestli se dá ten límeček koupit, když to vlastně není nijak lemované a bum, už to tu máme 😉 😉

bury
2. aug 2014

@terezita - já jsem asi slepá, ale nepřijde mi to křivý... možná opravdu jen malinko, ale kdybys na to neupozornila, tak si nevšimnu.

betelgeuzz
2. aug 2014

Já vás poslední dobu jen sleduju a plánuju si, co bych mohla ušít. Ale holky si před rokem na dožínkách poručily kroje a další dožínky se blíží, takže jsem se na to vrhla a první sukně pro každou je hotová. Spodní je před žehlením, vrchní po.
příští týden dorazí balík za 2 tis a budu pokračovat.
mmch @crawler se nějak zasekl sysel 🙂

terezita
2. aug 2014

@bury ono to není na Te fotce vidět,jak je ten spodek urizly..

nika1375
2. aug 2014

@crawler Ďakujem, ááááno, je to všetko ručne 🙂 ! Velmi rada to robím, hoc hlavne po nociach.

nika1375
2. aug 2014

Ďakujem za milé slová, a ani som si nemysela že tolkým sa budú páčiť moje práce 🙂 !

alenf
2. aug 2014

@bury vidíš?_telepatia:Dja si tu už lámem hlavu pár dní nad tým a už som sa vás tu musela na to spýtať 😀

alenf
2. aug 2014

@ucitelka70 a ako si to použila?strihala si to,či ako?su v tom tie pasy-to je ako vzor?

ucitelka70
2. aug 2014

@alenf nie, tie pásy sa vlastne rozstrihnú a tým ti vznikne diel, iba vypáraš ako pleteninu - a potom sa na tej základnej farbe nepúšťajú oká

daisyr
2. aug 2014

@crawler nejsem si jistá s tím merinem, ale tuším, že ty barvené vlňáky měla iva na zakázku, že to vůbec přes eshop nešlo, čímž to mohla mít barvené asi ledasčím

alenf
2. aug 2014

@ucitelka70 a tým je vlastne len 1 vrstva goliera co všijes,hej?
a šírkovo teda obvodovo to vychadza na golier pre dospeleho?

bordino
2. aug 2014

Trocha včerejší recyklace pro nás, lyocellová sukně a kalhoty. Jáša se nechtěl fotit 😀

caramilla
2. aug 2014

@bordino jéžiš, chudě! 😨 A sukni jsi fotila už tady v Miro? 😀

bordino
2. aug 2014

@caramilla viď? prožíval to děsně, protože mi rval foťák a já krutomatka mu řekla, že ho napřed vyfotím, až pak může fotit on 😀
Přesun do Mirošovic vidím na 31.8., to je nejzazší termín.

behulka
2. aug 2014

@crawler čapica je super 🙂 podľa mňa Iva farbila potravinárskymi farbami, ale ruku do ohňa za to nedám. Inak potravinárske farby vlnu farbia super 😉 a neškodné, no neviem, ale nič lepšie a hlavne vhodné pre deti som doteraz nenašla.

anastazieb
2. aug 2014

@bordino a odkud máš lyocell? To je nějaká recyklace?

barcav
2. aug 2014

Ahojky v tento letní čas 🙂 přidávám pár foteček, žiravky pro miminka kamarádek a neteř, recy kraťasy pro Maxíka ze staré košile, pohanková panenka, recy batmanovské tríčo pro Maxíka a konečně jsem střihla pro sebe na šaty 😀 je to živůtek s podšívkou a půlkolová sukně, můj první skrytý zip, ze kterého mám radost 😀 zatím ji mám dole jen projetou na OL, přemýšlím jestli ten okraj založit, nebo tam našít proužek tylu - jakoby koukající zpodnička a ještě jedno recy tričko pro Maxíka

a_lexa
3. aug 2014

@barcav Ty šaty jsou parádní a moc se mi líbí ten nápad s tylem. 😵

petkasv
3. aug 2014

@barcav ty šaty jsou Baru dokonalé 😉 s tím ohybem, můžeš to takhle klidně nechat ono se to třepit nebude a nebo cca 2cm zahnout přežehlit a projet dvojjehlou 🙂 ale jsou nádherné 😉

betelgeuzz
3. aug 2014

@barcav šaty jsou moc pěkné, já bych už tyl nedávala.

bury
3. aug 2014

@barcav - šaty jsou krásné 😉 já myslím, že s tím tylem budou takové víc "sváteční", takže jestli je máš na běžné nošení, tak bych to jen zahnula.

bordino
3. aug 2014

@anastazieb jo, to byla sukně z hrabárny

@barcav šaty ti hrozně sluší! Já jsem spodek šatů a u sukní někdy začisťovala jen oboustranně lepícím proužkem vlizelínu (nějak se to ofiko jmenuje, nevím jak 😀)