icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

saska145
3. aug 2014

Zdravím potrebovala by som od vás radu milé dámy 🙂 Keďže vy tu sijete zo sakovakych krásnych látok prišla som sem s prosbou. Chcela by som si dať ušiť tašku. Len potrebujem dostatok NEPREMOKAVEJ LÁTKY. Aku mi poradíte prosím? A odkiaľ objednávate látky. Chcem niečo originálne nie také už okukane... Niečo čo ma dáky ornament a tak.. Vopred Vám krásne dakujem za každú reakciu 🙂

bordino
3. aug 2014

@saska145 hledej laminovanou bavlnu https://www.google.cz/search?q=laminovaná+bavln...

nebo můžeš koupit jakoukoliv látku a nalaminovat si ji fólií, tady http://www.fler.cz/zbozi/lamifix-450-folie-na-v...

crawler
3. aug 2014

@betelgeuzz no jo, ono je to tím, že mi hodně hapruje email a než stáhnu ty fotky a udělám koláž, tak se mi do toho nechtělo...manžel mi z práce promaže emaily ať mi to zase víc fičí a ještě tam mám asi 6 syslův záloze😉 takže bude bude😉

@caramilla jo, tak to Peti nevím,ale fakt je ten, že ty merino zbytky byly spousta prostřihů po plenách - desítky a desítky, takže určitě ne pro vlastní potřebu, jedině pro testování střihu? Nevím netuším......každopádně ty barvy drží - mám od ní do žluta, do hněda, do růžova a takhle do zelena- vždy batika...a mimo to, je to úúúžasné merino 😵

anfei
3. aug 2014

@barcav krásné šaty 😵 Látku tu mám taky, ale odvaha střihnout chybí 😉

crawler
3. aug 2014

@barcav nádhera 😵 já bych jen založila😉

anastazieb
3. aug 2014

@barcav šaty krásné, tyl bych tam už nedávala.

Konečně něco ode mně, jsme na chalupě, tak tu máme volnější režim, šiju pořád to samé, aneb když dám na Fler soupravu pro miminka s dinosaurama, tak všichni budou chtít s dinosaurama, i když tam mám napsané, že jí ušiju z čehokoli 😀 Už mi ta kombinace leze krkem.

Ale konečně jsem střihla do mých milovaných růžových zvířátek a včera jsem ještě ušila tričko s majákem Vilémkovi, k červeným kraťasům. A bambusový trenýrky, vyžehlený, ale stejně vypadají na fotce příšerně 😀

caramilla
3. aug 2014

@anastazieb úžasné, skvělá je kombinace růžové se zelenou a ten maják 😵

caramilla
3. aug 2014

@barcav Ja bych spodek satu zahla o 2 cm a projela na rovnostehu obyc stehem. Takto zakoncene na OL mi to k tem satum nejde a tyl by ti saty prodlouzil a podle me uz by to byla blba delka. Jinak by tam mohl vypadat hezky, ale saty bych pak udelala kratsi a to je skoda latky. Jinak tyl se spravne ma pry nasivat na spodnicku a nemel by byt nasity takhle na satech rovnou dole, pri noseni to pry vypada blbe, ale nikdy jsem to nezkousela, jen reprodukuju to, co mi rekla jedna navrharka... jak to je opravdu nevim 😀 Kazdopadne jsou vymazlene! 😵

anastazieb
3. aug 2014

@caramilla díky, ty zvířátka jsou fakt roztomilý a ta zelená k nim krásně ladí. Doufám, že se budou kamarádčině holčičce k narozeninám líbit.

caramilla
3. aug 2014

@anastazieb jojo, úplně to to tričko rozzáří 😵

crawler
3. aug 2014

@anastazieb 😵je to krásný!a zaujalo mě, že u trička máš švy ven - to je schválně nebo jsi špatně nažehlila velurku? 😀 asi schválně že jo- každopádně všechno moc hezký a díky za tip,že k těm zvířátkům jde zelená- je to moc pěkný,tak na to budu pamatovat až do nich budu stříhat😀

anastazieb
3. aug 2014

@crawler to je schválně 😀 Má takových triček podobných už víc, tak jsem to chtěla trochu ozvláštnit 😀
A ta zelená k tomu jde, ona jde k většině těhle zvířátek, mají tam zelenou ve vzoru. Akorát modrý ne, ty tam mají červenou.

macin73
3. aug 2014

@barcav šaty nadherne a moc Ti slusi... ja tu presne tuhle látku mam a už 14 dni přemýšlím, co z ni... jenže mám jen 1,5 m, tak na šaty mi to právě nedá, aspon jsem to tak odhadla... jsem právě zvažovala, jestli ještě kus koupit.. no asi nejdřív musím pohledat nějaký střih 😕.... ale asi si nakonec asi usiju nějakou sukni, skoro všechny jsou mi zatím male ☹

crawler
3. aug 2014

Tak jsem dnes nafotila již dříve ušitý komplet tuniky a legín, takže dnes na mé malé modelce. Plus pár blbin...

a objednala jsem si na Fleru dřevěný ramínka,tak snad nějaký ty oblečky přefotím na pěkném ramínku - mohlo by to vylepšit dojem z díla😀

bury
3. aug 2014

@crawler - já z tý Lindy teču 😵 😵 Samo i šití je úžasný, ale Lindy kukuč je nej 🙂 😉

bury
3. aug 2014

Holky máte prosím nějaký tip na látku na dětské závěsy - klučičí? Myslíte, že stačí udělat z klasického bavlněného plátna? My teď máme z takové pevnější látky z Ikeii. Ale už řeším co do nového... V Kice jsem viděla krásnou látku - částečně zatemňovací, pevnější.... , ale metr na netu 490 Kč 😝 (v Kika dokonce 700 Kč za metr, šíře 140) a já potřebuju 20 metrů (aby to bylo nařasený i při roztažení), což je šííílený 😝
Tak řeším, jestli nestačí klasický plátno 😒 nepotřebuju tmu, ale spíš chránit před přímým sluncem kvůli vedru. Okna máme velikánský 😔 Díky za tipa 😉
hrozně se mi líbí toto http://www.styltex.cz/?article=133754

alenf
3. aug 2014

@anastazieb veľmi pekné)

terezita
3. aug 2014

@crawler jee,jak ja bych chtela pozujici modelinu.. 😵

dnes se mi ale em.podarilo vycvaknout, jsem ji ukecavala, ze ty nove saty muze na sobe nechat, kdyz se necha vyblejsknout.. a kupodivu to zabralo.. 🙂 toz podkolenaky s trickem (otestovan coverlock a parada!). ze stejne latky ma jeste sukni, ale tu vyblejsknu priste.

katkaela
3. aug 2014

Ahoj holky, zdravím vás po dovolenke a pridávam nejaké svoje výtvory...

katkaela
3. aug 2014

@bury ja som šila závesy len z obyčajného plátna, nehcela som zatemniť, len proti priamemu slnku, keď sme ešte nemali žalúzie a úlne to stačí. A nariasené to vobec nemám. Ak máš vzor tak mi príde zbytočné to mať nariasené.

argo1
3. aug 2014

@katkaela Tričena krásný! super nápad s pruhama 🙂 a postava jak modelka 😉
@bury Já budu závěsy dělat určitě z blackoutu ( http://eshop.mechulka.cz/mechulka/eshop/26-1-Bl...) - a našiju na ně nějaký dopravní prostředky. ale já chci fakt zatemnit, budem mít okna na západ a svítit tam bude do večera. a blackout pomáhá odclonit i teplo. ale pokud nepotřebuješ udělat opravdu tmu, tak obyč. dětské plátno stačí. Mě se páči toto http://www.atelier-magenta.cz/gypsy-colours/esh...
A když je látka se vzorem, tak řasit můžeš jen lehounce, jednobarevka chce nařasit víc.

argo1
3. aug 2014

@terezita Šatenky boží 😵

bury
4. aug 2014

@argo1 - to je super nápad použít zatemňovací a trošku je vylepšit. To bych mohla i zvládnout. Díky za tip. 😉

@katkaela - my máme okno 1,25 tak ta šíře 140 je opravdu moc málo. To by nebylo nařasený ani trošku a hlavně by to nepřesahovalo 😢

alenf
4. aug 2014

Baby čo sú to tie porty?V moraviatexe to maju spolu s tými goliermi na tričká.

katkaela
4. aug 2014

@bury aha, no to je fakt málo....ja mám na 2-metrovom okne 2 x 150, s presahmi asi 40 cm na každej strane.

crawler
4. aug 2014

@bury díky😵 no mám tu ještě našitý nějaký kukly z nových barev merina, tak doufám, že se nechá nafotit...jako miminko spolupracovala líp😀
@terezita no ono to s Lindou není zas tak jednoduchý, s Fanouškem to nejde skoro vůbec😀 včera se Linda na chvíli zastavila, protože sejí líbil slimouš,co nám lezl na zahradě😀tak jsem toho zklidnění využila...a jinak si myslím, že bude úplatná- má ráda čokoládu(no celá po mamince😀)

bulinka
4. aug 2014

Ahoj holky, jsem pěknej truhlík, až teď jsem zjistila, že látkovy a šití přesunuli jen na Slovenského koníka. Já myslela, že nám to zrušili ☹. Budu vás hóóódně dlouho dočítat 😀

macin73
4. aug 2014

@terezita Všechno super a modelka obzvlášť 🙂. Kalhoty jsou pod toho nedosažitelného střihu předpokládám (dá se vůbec někde ještě sehnat?), podle čeho jsi šila to tričko? A ty šaty jsou Rosalie? Jestli to tu už padlo, omlouvám se.

macin73
4. aug 2014

@katkaela trička paráda!!! líbí se mi ten nápad 😵

terezita
4. aug 2014

@macin73 triko jsem okoukala z netu - udělala jsem na rukavu tunylky a protáhla našli a saty jsou vida. Moje asi nejoblíbenější od FM. Kalhoty Ivy myslím od cindetella zwergenmode. Daj se na dawande ulovit nebo přímo od Te cinderella.
@crawler u nas většinou i ty uplaty nefungujou.. Snad bude orlik kooperativnejsi! 😀