icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

koki_melo
5. aug 2014

@caramilla 😀 jsem ráda, že v tom nejedu sama...místo, aby matka zachraňovala dítě, tak jej ještě škodolibě fotí 😀

anastazieb
6. aug 2014

@zikie a nemůže mít třeba reflux? Že by mu vadila ta horizontální poloha? Kamarádka taky měla takové neodložitelné dítě, a asi ve 4m zjistili, že nemůže ležet, protože ho to pálí v krčku...

a_lexa
6. aug 2014

Tak také něco přidám ať jen neplkám. Ušito v průběhu měsíce, ale nechtělo se mi to stahovat z foťáku 😝. Tílko, kraťasy, tříčtvrťáky, harémky z bambusové teplákoviny z MTX, sukně pro mě a jako bonus strakapoud - je to ale sice na velikou vzdálenost (takže fotky hrozný), ale prcek ho na tom stromě pořád neviděl, tak jsem ho musela fotit a ukazovat u fotky. Zbytek dne jsem jen poslouchala: "Ci pipi......Ci pipi .......já ci pipi" 😀

evaon
6. aug 2014

@crawler Krasne vsetko!!
Jeejda, a ti mylly mrozici/tulenici su super krasny. Mala som ich zobrat 😠 Len sa mi zdali skor pre chalanov, tak som odolala.
a krasne drevo/plot v pozadi 🙂

zojec
6. aug 2014

@crawler to su krasne latky.. mnaaaam, to je vsekto mylly??

zikie
6. aug 2014

@crawler krásný!!!
@a_lexa Máš to super...A ten strakapoud je sladkej...
@argo1 No to už je spíš na lexaurin 🙂
@anastazieb Reflux to podle mě není, mrnčí i na bříšku nebo když je chvilku v lehátku, nikdy moc neublinkával, ani nevypadá, že by polykal vracející se mlíko a tak... prostě je o vztekloun a maman 😒

caramilla
6. aug 2014

@a_lexa máš to hezké 😉
@koki_melo a ještě je pak nejhorší utřít slzy a nahodit zase spokojený výraz, což u Jasmínky, když spadne, prakticky nejde... proto fotím většinu fotek bez hlavičky 😀

snowwitch
6. aug 2014

@macin73 Je to tam pěkný, holkám se líbilo, ale prohlídli jsme jen to, kde nebyl třeba průvodce....

Holky, když chci ušít kabelku z kočárkoviny, mám to vyztužit? A dá se na ní nažehlovat (vlízofix)?

a_lexa
6. aug 2014

@zikie Díky. 🙂 Sladkej je jen do té doby, než nám začne bušit zobákem do fasády. 😝 No on je to poměrně velikej pták a jednou mi přistál na parapetu okna (při šití) a to jsem myslela dostanu infarkt jak jsem se lekla. 😅
@caramilla Díky. 🙂 A musím tedy vyslovit veliký respekt nad focením výrobků na dětech. Pokoušela jsem se vyfotit ty harémky na prckovi a to je fakt peklo 😠 Chlilku nepostojí, takže na většině fotek byl jen zadek, nebo jen hlava. 😅

eanna
6. aug 2014

@crawler Ahoj ty aj šiješ na objednávku?? Ak áno napíš mi do správy. Tieto tvoje kúsky sú neskutočné 🙂

terezita
6. aug 2014

@snowwitch ja sila prebaltasku z kocarkoviny a netřeba,je to pevne dost.vevnitr mam bavlnu.

elentari
6. aug 2014

@bordino ahoj! prosímtě, můžu tě poprosit o ušití capáčků? Nebo to mám vzít přes Fler? 🙂 Díky za odpověď!

koki_melo
6. aug 2014

@a_lexa Krása, s tím tílkem sis hezky pohrála s tím začištěním. Tepáčky s lampasy vypadaj prďácky, moc se mi íbí, zkusím holkám taky takové volnější podkoleňáky. A strakapoud na tý druhý fotce vypadá, jako by si ho vzal naše děvčata do parády a dělaly mu malá malá 😀. Je tam chudák takovej připláclej 😀.

bury
6. aug 2014

@a_lexa - máš to moc hezký 😵
@crawler - tsííí jo - jako krásný to máš vždycky, ale musím říct, že jsi se hodně zlepšila ve focení 😉 fakt paráda. sice tomu prdlajs rozumím, ale je to fakt znát 😉

zuzu_epona
6. aug 2014

@crawler Veľmi sa mi páčia Tvoje fotky, krásne ušité, tie úplety z Mylly v Tvojich kombináciách nemajú chybu. 😉

bordino
6. aug 2014

@elentari určitě to nemusíš brát přes Fler 😀 jen mám teď dodací dobu cca 3 týdny, bohužel rychleji to nezvládám... :(

koki_melo
6. aug 2014

@crawler krásná čistá práce 🙂

zojec
6. aug 2014

moja vcerajsia poobedna rychlovka, sme s b. sili.. su to zrecyklovane moje stare teplaky, vyrastli zo mna :D :D ale chcem pochvalit moju dceru, lebo vsetky farby skombinovala ona, aj tie kvietky si doladila a umiestnila 😀
a pyzamo (to je tiez dobry gulickovy leziak :D ) , ale teda daleko od domu sa jej nechcelo a ani inde sa postavit, som rada ze sa aspon pousmiala .. :( po tom grcani je slaba ako mucha..

macin73
6. aug 2014

Holky, když dáváte do pasu k sukním nebo turkám ten široký patent, dáváte ho dvojitě?

zojec
6. aug 2014

@macin73 ano a do detskych davam aj siroku gumu..

jitu22
6. aug 2014

@macin73 jak kdy. K lehkým kalhotám ne, k větším velikostem nebo k těžšímu oblečení dvojitě, vždycky bez gumy - stříhám ho užší

elentari
6. aug 2014

@bordino ráda si počkám 😉 sama bych si na to netroufla a asi ani dřív neušila... vůbec nic nestíhám... 😒 díky!

koki_melo
6. aug 2014

@jitu22 já asi nerozumím, ale přece vždycky se musí dát dvojitě, ne? Jako tunel?

a_lexa
6. aug 2014

@macin73 Do pasu dávám vždy dvojitě. A u těch turek co jsem teď dávala mám ten spodní lem dole zahnutý jen v té spodní třetině. 😉

macin73
6. aug 2014

@koki_melo no právě já tápu... třeba u těch turkových kaťat z Ottobre (šila jsem je z tučňáků) je totiž psaný jednoduše, jen nahoře zahnutý, ale přijde mi, že by to líp vypadalo a asi i drželo, kdyby byl dvojitě... proto se tu ptám 😕

pillinka
6. aug 2014

ahojte dievcata, prosim vas, chcem skusit usit take tie "pumpky" alebo "gate na latkove plienky" z upletu, neporadite mi, kde najdem nejaky zakladny strih podla velkosti? a sijete vzdy overlockom alebo mozem skusit aj na obycajnom stroji? dakujem 🙂

pillinka
6. aug 2014

@crawler ahoj, krasne fotecky svojich vytvorov si pridala 🙂 chcela by som aj ja vyskusat. prosim ta, neodpovies mi na moju predchadzajucu otazku - vid prispevok vyssie, dakujem 🙂

kaculev
6. aug 2014

Ahoj holky, čím byste prosím radši plnily polštářky mazlíky na válendu (na válení, opírání a tak) - polyesterové kuličky nebo EPS?

alenf
6. aug 2014

ahojte,idem sa trošku pochváliť 😝 -nemám sviatok žiadny,ale urobila som si radosť a kúpila Vario výbavu aj s dákymi drukmi,patentami do zásoby.Už len nájsť čas pracovať popri deťoch a varení-dnes som sa hrala so slivkovými guľami a šúľancami miesto šitia 🙂 Ale zato som spichla včera Viki bodičká a večer skúšala na nich kliešte,to je teda dačo miesto búchania kladivom a sem tam aj po prstoch 😀

zojec
6. aug 2014

@macin73 viem, ktory strih myslis, ja som ho urobila vtedy klasika s dvojitym.. mne sa guma osvedcila, lebo po case tie gate zacali tak ci tak padat, hlavne teda z b. ona bola vzdy sliz 🙂 na male babatka gumu samozrejme nedavam 😉