Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@aerin Díky. Já mám paspulky jen vepředu a na kapuci, nějak jsem na ně vzadu zapomněla. No a je pravda, že to má také takové vyztužené tím, ale ještě to jde.
@jieff Já mám v plánu také jedny palčáky udělat. Já to šila vzlášť vršek a zvlášť vnitřek a pak vsunula do sebe a na kraji přišila, aspoň jsou ty švy uvnitř schovaný, ale můžeš zkusit i dokupy, nemám zkušenost
holky a oni ty rukavice snesou? Z. naprosto ne, on proste ty prsty potrebuje a takovy maly prstacky asi nesezenu 😅 (a to jeste nemam zaruku ze ty by toleroval)
@daisyr je pravda, že ty švy mě nenapadly, tak jak píšeš to bude určitě pohodlnější! A ta bunda je fakt supr, zvlášť jak se v ní malej kření! To Toník už mi pěkně říká, mikinku ne, bundu ne a čepici neeee
@aerin samozřejmě nechce ani rukavice, ale jak vyjdeme ven a jsou tam auta a ptáci a zima, tak si to teda nechá líbit. Jakmile ale zapadneme domu začne ze sebe všechno strhávat....
Z. by se asi fakt zcvoknul, i kdyz je zrovna v satku a v podstate nic nepotrebuje drzet (i kdyz vetsinou se v satku laduje mrkvi😀), potrebuje ruce volny, aby mi mohl neustale znakovat ze vidi semafor, svetlo, vodu..... 😀
@caramilla Tak jestli jim ta Wendy znova nedojde, tak já na ně vlítnu osobně, páč je mi zima a potřebuju Lamu! 😀 😀 😀
@maly_prcek už jsem psala, wendy budu mít doma zítra, ale není máta welur a lama - tuším krémová a šedá, ale to už nevím přesně. Lamu budou mít za 14 dní...
@aerin já mini prsťáčky sehnala...někde přes internet...ale už je to dva roky..tak fakt netuším kde to bylo...byly to takové ty klasické natahovací..no a jelikož byly levné..tak jsem jich koupila víc a venku jsem je vždycky převlékala.....hele sice nejsou nové ale jsou to ony http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=46354784&tab=1 teda nevím tu velikost...když jsem je kupovala tak měly ruzné velikosti..ale podle barev myslím, že to jsou ty nejmenší
WENDY - zítra uvidím, co a kolik dojde - a případně by se to dalo za těch 14 dní doobjednat, byl-li by zájem...do cukroví mi to ještě nevleze...
kočky zo slovenska, nemáte prosím ottobre 4/2004?
a zároveň pochvala, šikulky ste všetky 🙂
@aerin mám tu pro tebe LAMU od Ester a MTX od crawler plus tvoje VTC, doufám, že ti to brzy přihodím domů i s wendy.... Do lamy jsem se zamilovala...a Vojta už teď lituje, že nechtěl taky...děcka už udělaly pelíšek pro plyšáky a mazlily se s tím, nepovolila jsem to vytáhnout z krabice 🙂 takže těch chlupů bylo relativně málo. Byl tam jeden jakoby fialový chlup, tak nevím, jestli to byla červená barva nebo co, ale barva nááádherná. Taková fuchsiová, ale to nebylo v objednávce, tak netuším ☹
A chválím všechny výtvory, jmenovitě to nemá smysl...je toho MOC 😀 😀 😀
Baby, potrebujem poradit🙂 chcem si usit na spanie take turecke gate,niečo takéto http://www.fler.cz/zbozi/turkey-short-tyrkys-19... . Nemáte niektora strih alebo návod ako na to? Predpokladám že to nie je ťažké, len sa potrebujem od niečoho odpichnut... Ja som dnes dosila kojotriko z aksamitu(ach jaj) inspirovane RebekouQ (z fleru) a dosivam flisovy overal pre maleho. Ako dosijem, pofotim a pochvalim sa 🙂
Inak nádherne veci tu dávate. Mohol by z toho vzniknúť jeden album do ktorého by sa vkladali fotecky aj s menami autorov týchto krásnych diel!
@pupies000 bundu jsem dělala po jediného ottobre, co mám 🙂 myslím 01/2006, ale dost jsem to ještě upravovala, kapsy tam byli jinak, paspulka je navíc, kapuca taky tam byla bez paspulek a jen z 2 dílů, límec tam nebyl .... 😀 ale kdybys podle toho náhodou jela, tak bych udělala větší tu kapucu a límec okolo krku, je to tam dost natěsno... 😉
Ježiš, vy jste toho zase nakecaly, já se fakt nechatám....
Nedočítám 😀
@daisyr Počkáme teda na wendy, podle cen by mělo být určitě dost navíc, zelenkavá se, mysím, objednávala. Černou doma nemám, ale měla bych mít, až dojde MTX (ještě doma není), kousínek pustit můžu, ale fakt jen kousínek 😉
@aerin - ta hromada je brutální (jako těch merinokousků). Myslíš, že bych tě mohla poprosit, jestli bys mi střih na tu kukličku obkreslila a poslala v obálce nebo v PDF? Já od bundle doma nic nemám, tak nemám co kopírovat a nikde jsem střih na tuhle kukličku nenašla a potřebuju našít ☹ A tohle z hlavy fakt nedělám 😀
@terezita - tak kalhoty parádní!!! Ty nohavice jsou geniální. Jak to děláš? Vyfoť mi to zevnitř - jako zezdola 😀 😀 😀 Já asi Jasmí udělámdalší gatě na zipy, ale možná by to šlo nějak zkombinovat🙂
JInak pravděpodobně se bude Wendy objednávat ještě jednou - to, co nebylo a možá snad někdy i bude (?), tak pak se můžou objednat další patenty.
@aerin jé mohla bych také poprosit o střih na kukličku? nebo případně, kdyby se to vešlo na A4 nějak a poslat mailem ?
Jestli by to merino šlo jen na český ŽL, tak by to nebylo špatné.. já teda ale žádný nemám, takže stejně musím čekat na obětavce 😉
@caramilla ok, uvidíme, co z wendy zbyde za patenty, ale ta černá by nebyla špatná 😉

@daisyr děkuju za návod, asi mu spíš ušiju s palcem, myslim si, že už bude chtít chňapat po sněhu... Šijou se obě ty vrstvy dohromady, nebo vnitřek zvlášť a šusták zvlášť? Já bych teda nejradši dohromady...