Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Mylly, holky já ty barvy zatím nechala dle staré tabulky, už jdu na to to upravit a nechat tam jen to, co je aktuálně k dispozici (snad to dle e-shopu nějak dohledám) a zbytek buď smáznu nebo asi napíši, že zatím není.
Jinak uvidíme, jaký bude zájem, pokud se vejdem do nějakého minima, tak můžem něco vzít teď, ať my opozdilci a ostatní, co toho mají málo 😀 máme z čeho šít a určo, kdyžtak pak uděláme další třeba na jaře nebo až bude více penízku. Počítala jsem tak s tím, že bychom to teď uzavřely třebas 10.11., počkali bychom na mateřskou a pak objednali, ať to zase máme na zimu, když teda bude co objednávat 😉
@caramilla já to právě koupila kvůli džínám, protože za mnou furt někdo chodí, že chce založit džíny a mě to tak strašně nebaví ručně zakládat 😝 jsem myslela jak to půjde samo a prd 😠 ale třeba ta lemovací patka (3mm) z té sady, ta je dobrá, s tou se šije dobře... tak já nevim, ještě to budu zkoušet dál, třeba přijdu na nějakej fígl 😀
tak bohužel nej barva limetková je vyprodaná ☹ nejsou první 4 barvy u interlocku, u ribu jsou všechny barvy.
na co používáte ten merino rib? dá se také na bodyčko nebo kamašky?
@ivuska.h do nášivek s velikostma bych šla, ale stačilo by mi třeba jen 30 kousků a u malých velikostí míň.
kacířská myšlenka, co to tam psát fixou na textil? já vím, profi to nevypadá. Každopádně u druhýho už taky nebudu vědět, co je to za velikost....
@michamicha
@caramilla patku mám taky. I lemovací i na proužek a taky jsem na to ještě nepřišla. Zkoušela jsem šusťák a hrozně se to muchlalo, ale zas se to dobře provlíkalo. Není na to nějaké udělátko, jak tam ten proužek dostat? Mi neříkejte, že se s tím každý morduje. Ivuska to myslím v dílně používá na lemování podložek.
vínová mylly je moc hezká. Mám tu přírodní a kousek limety a hnědé. Z čeho se šije líp, z ribu nebo hladné? Nějak mám skluz a nestíhám šít. Prcek mi přestal spát a za 2 hoďky večer toho moc neušiju.
Mylly...vidíte...asi bude vhodné počkat na únor, doplní zásoby 😀 klidně to pak dobrovolně nastříhám 😀 a rozešlu, pač doposud jsem se nechala obsluhovat 😝 😀 😀 😀
a ještě by mne s těma ježkama zajímalo, jestli je ta fialová na ježcích stejná jako fialová rib..teda pokud jste ty dvě látky viděli vedle sebe na živo 🙂
@michamicha Aha, tak to já mám jinou tu patku. Ale jestli to chceš na džíny, řekla bych, že problém je v tom, že ta látka je moc silná.
@daisyr No vida, a já si lámala hlavu, co udělám s poslední předvánoční RD 😀 😀 😀 😀 😀
@palosek Já myslím, že se schyluje k tomu udělat 2 hrodamy. Jednu v listopadu a druhou v únoru, tak neboj, stříhat budeš 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
A limetová - to néééééé, tu chcííí ☹ ☹ ☹
Došla odpověď na vodoodpudlivé zipy VTC, budou vyrobeny v 44.týdnu, což je tento...takže příští týden budou tu. Doufám.
Jo, někdo se ptal na rib versus oboulíc. Na bodyno doporučuju oboulíc, je silnější, rib je hoooodně tenounkej. Na kamašky i bodyno určitě jde, ale je to tenčí a víc to pruží. Ale zase kamašky z toho budou takový hezčí 😀
Ahoj holky, jsem tady nová, ale už dlouho si vás čtu. Mohla bych se taky přidat k té hromádce na Mylly? Můžete mi kdyžtak poradit, jak to funguje? Díky.
@volpaia zde je tabulka https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Au...
zapiš svůj nick a email a vpisuj co chceš 😉 pak se asi budou posílat zálohy a po obdržení zboží doplatek se střižným atd. 😉
Díky, tak mám na večer zábavu. 😉
teda clovek je cely den pryc a tady se kuji pikle na dalsi hromadku velikostnich cedulek? 😀
@ivuska.h ja si koupila takovy nazehlovaci pasek,na ktery se pise propiskou.. ale nakonec jsem to pouzila snad 2x. ja jak mam teprv jedno dite a jeste relativne male, tak si to pamatuju. a hlavne to obleceni co siju je vetsinou dvojvelikostni, takze to neni tezke zapamatovat.. a taky si teda kazdy usity kus vyfotim a do pc to pojmenovavam i podle velikosti..
@baarca a nebojis se, ze by etikety po naletu matesaka litaly po celem obyvaku? 😅 😀
Fialoví Mylly ježci jsou skutečně ta samá fialová, co interlock a rib.
Je to v háji, už mám Mylly 2 v zálokách 😠 😀 stále váhám, ale už jsem nejspíš nalomená...

no, jak tak koukam do tabulky, tak vetsina doufa, ze bude zazrakem skladem i to co neni 😀