icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

aerin
26. okt 2011

no, jak tak koukam do tabulky, tak vetsina doufa, ze bude zazrakem skladem i to co neni 😀

ivuska.h
26. okt 2011

@caramilla Ano, to je vínové. U nás pod světlem v kuchyni vypadalo jako fialové, když jsem ho stříhala, na denním světle je víc jako vínová.

ivuska.h
26. okt 2011

@baarca Já mám svého dodavatele tkaných etiket, kde normálně objednávám, ale jak říkám, nevím, jak by vycházely ceny v menším množství, já to beru min. po 1000 ks. Kolik by tak pro tu hromadku mohlo být reálných (od každého čísla)?

baarca
26. okt 2011

@ivuska.h A kolik vycházela cena při těch 1000 ks?

alinn
26. okt 2011

@ivuska.h jasný...chvilku mi to dalo..ale už jsem přišla na to co tam mají skladem :D

prosím prosím, přidáte tam teda někdo tu modrou?

ivuska.h
26. okt 2011

@baarca Při rozměru 10x20 mm, zatavené po delších stranách, našívá se přehlé napůl, černobílé provedení, to vychází na 0.85 Kč/ks, při tom nákladu 1000 kusů.

daisyr
26. okt 2011

Mylly, holky já ty barvy zatím nechala dle staré tabulky, už jdu na to to upravit a nechat tam jen to, co je aktuálně k dispozici (snad to dle e-shopu nějak dohledám) a zbytek buď smáznu nebo asi napíši, že zatím není.
Jinak uvidíme, jaký bude zájem, pokud se vejdem do nějakého minima, tak můžem něco vzít teď, ať my opozdilci a ostatní, co toho mají málo 😀 máme z čeho šít a určo, kdyžtak pak uděláme další třeba na jaře nebo až bude více penízku. Počítala jsem tak s tím, že bychom to teď uzavřely třebas 10.11., počkali bychom na mateřskou a pak objednali, ať to zase máme na zimu, když teda bude co objednávat 😉

michamicha
26. okt 2011

@caramilla já to právě koupila kvůli džínám, protože za mnou furt někdo chodí, že chce založit džíny a mě to tak strašně nebaví ručně zakládat 😝 jsem myslela jak to půjde samo a prd 😠 ale třeba ta lemovací patka (3mm) z té sady, ta je dobrá, s tou se šije dobře... tak já nevim, ještě to budu zkoušet dál, třeba přijdu na nějakej fígl 😀

daisyr
26. okt 2011

tak bohužel nej barva limetková je vyprodaná ☹ nejsou první 4 barvy u interlocku, u ribu jsou všechny barvy.

na co používáte ten merino rib? dá se také na bodyčko nebo kamašky?

sufik1
26. okt 2011

@ivuska.h do nášivek s velikostma bych šla, ale stačilo by mi třeba jen 30 kousků a u malých velikostí míň.
kacířská myšlenka, co to tam psát fixou na textil? já vím, profi to nevypadá. Každopádně u druhýho už taky nebudu vědět, co je to za velikost....

@michamicha
@caramilla patku mám taky. I lemovací i na proužek a taky jsem na to ještě nepřišla. Zkoušela jsem šusťák a hrozně se to muchlalo, ale zas se to dobře provlíkalo. Není na to nějaké udělátko, jak tam ten proužek dostat? Mi neříkejte, že se s tím každý morduje. Ivuska to myslím v dílně používá na lemování podložek.

vínová mylly je moc hezká. Mám tu přírodní a kousek limety a hnědé. Z čeho se šije líp, z ribu nebo hladné? Nějak mám skluz a nestíhám šít. Prcek mi přestal spát a za 2 hoďky večer toho moc neušiju.

palosek
26. okt 2011

Mylly...vidíte...asi bude vhodné počkat na únor, doplní zásoby 😀 klidně to pak dobrovolně nastříhám 😀 a rozešlu, pač doposud jsem se nechala obsluhovat 😝 😀 😀 😀

alinn
26. okt 2011

@palosek no to né..u nás je zima už teď né až v únoru! 😀

Objednávali jste nějaké ty merino ježky? jak vypadají naživo?

daisyr
26. okt 2011

@alinn moje řeč 🙂 ježky tu někdo myslím měl

alinn
26. okt 2011

a ještě by mne s těma ježkama zajímalo, jestli je ta fialová na ježcích stejná jako fialová rib..teda pokud jste ty dvě látky viděli vedle sebe na živo 🙂

crawler
26. okt 2011

@alinn nevím, jak je to u fialové, alemoje zkušenost s hnědou z Mylly je taková, že odstíny neodpovídají - mámhnědé bambusové froté, hnědý velur a hnědý rib a každá hnědá je jiná...zkombinovat to samozřejmě jde...

caramilla
26. okt 2011

@michamicha Aha, tak to já mám jinou tu patku. Ale jestli to chceš na džíny, řekla bych, že problém je v tom, že ta látka je moc silná.
@daisyr No vida, a já si lámala hlavu, co udělám s poslední předvánoční RD 😀 😀 😀 😀 😀
@palosek Já myslím, že se schyluje k tomu udělat 2 hrodamy. Jednu v listopadu a druhou v únoru, tak neboj, stříhat budeš 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

A limetová - to néééééé, tu chcííí ☹ ☹ ☹

medvi11
26. okt 2011

Došla odpověď na vodoodpudlivé zipy VTC, budou vyrobeny v 44.týdnu, což je tento...takže příští týden budou tu. Doufám.

caramilla
26. okt 2011

Jo, někdo se ptal na rib versus oboulíc. Na bodyno doporučuju oboulíc, je silnější, rib je hoooodně tenounkej. Na kamašky i bodyno určitě jde, ale je to tenčí a víc to pruží. Ale zase kamašky z toho budou takový hezčí 😀

caramilla
26. okt 2011

@medvi11 taky doufám 😀 😀 😀

ameliejulliette
26. okt 2011

@caramilla
@animal
@kamishek
Díky moc! 🙂 Paspulka, to je takové roztomilé 😅 😵 😵 😵

alinn
26. okt 2011

@crawler dík 🙂

jo a to objednatelné minimum..kolik to je?

aerin
26. okt 2011

@alinn myslim ze 2 metry....ale kdyztak me nekdo opravte🙂

daisyr
26. okt 2011

@alinn taky myslím, že 2 m, dle Iviny tabulky

palosek
26. okt 2011

@caramilla já myslím, že kousííííček objednám taky už ted 😀 Ale zůstat u toho kooousíííčku, bude problém. 😝 😀

volpaia
26. okt 2011

Ahoj holky, jsem tady nová, ale už dlouho si vás čtu. Mohla bych se taky přidat k té hromádce na Mylly? Můžete mi kdyžtak poradit, jak to funguje? Díky.

crawler
26. okt 2011

@volpaia zde je tabulka https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Au...

zapiš svůj nick a email a vpisuj co chceš 😉 pak se asi budou posílat zálohy a po obdržení zboží doplatek se střižným atd. 😉

volpaia
26. okt 2011

Díky, tak mám na večer zábavu. 😉

terezita
26. okt 2011

teda clovek je cely den pryc a tady se kuji pikle na dalsi hromadku velikostnich cedulek? 😀
@ivuska.h ja si koupila takovy nazehlovaci pasek,na ktery se pise propiskou.. ale nakonec jsem to pouzila snad 2x. ja jak mam teprv jedno dite a jeste relativne male, tak si to pamatuju. a hlavne to obleceni co siju je vetsinou dvojvelikostni, takze to neni tezke zapamatovat.. a taky si teda kazdy usity kus vyfotim a do pc to pojmenovavam i podle velikosti..
@baarca a nebojis se, ze by etikety po naletu matesaka litaly po celem obyvaku? 😅 😀

ivuska.h
26. okt 2011

Fialoví Mylly ježci jsou skutečně ta samá fialová, co interlock a rib.

palosek
26. okt 2011

Je to v háji, už mám Mylly 2 v zálokách 😠 😀 stále váhám, ale už jsem nejspíš nalomená...