icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ivuska.h
27. okt 2011

@crawler Určitě, žehlení taky pomůže.

Jinak jsem přefotila ty jablíčková trička, viz moje album. Tady je to Klárčino, vzadu má volánky, které se příšerně špatně žehlí, takže položené to vypadá otřesně, oblečené to snad bude lepší. Ale střih je super, ty nabírané rukávy se mi moc líbí. Detail jablka je líp vidět v albu.

ivuska.h
27. okt 2011

A ještě dvě miminí trička, jedno s těmi nažehlovacími tučňáky.

sufik1
27. okt 2011

@animal rákosníček nemá konkurenci
@terezita , @baarca tak to jsem ráda, že jste se s balíkem popraly. Oříškový se mi líbí taky a ty proužky. Jo jen tak mimochodem michmichma bydlí za rohem jak jsme zjistily....

@esteruska lama dorazila a zelená je teda super. V novém ottobre jsou župánky tak to bude výtvor.

@caramilla spacáček dobrý a osuška je ze zelenýho oboustranýho froté, že jo? Mám, ho taky a furt špekuluju jestli osušku (už mám jednu bílou s kapucou na plavčo) a nebo pyžámko
@crawler kacupy jsem se bála, ale je docela lehká, lepší jak lemovat krk

terezita
27. okt 2011

@sufik1 za nasim rohem nebo tvojim rohem?
@ivuska.h juu, to volankove tricko je bozi!! 😵 to musi em. taky mit! 😀 😀 😀

sufik1
27. okt 2011

@terezita tady u mě, aspoň mám s kým dalším venčit potomka, staví se v úterý.

terezita
27. okt 2011

@sufik1 jee tak to mas paradni! 😵 a v zime z toho budou sici dychanky.. 😉
ja tu mela dneska kamaradku a sily jsme ve dvou jednu zasteru pro jeji segru a teda ono to tak odsejpalo, parada! a jeste jsme u toho stihly kaficko, dortika, ditko se zabavilo, no co vic si prat..😵

animal
27. okt 2011

@sufik1 no mě rákosníček právě napadl proto, že Marečkovi tak někdy kvůli vláskům říkáme 🙂

terezita
27. okt 2011

a zastera je tu. takova rychlovka, latky z ikei.. okopirovany strih z me zastery, co mi dal m. k narozeninam (chtel tim snad neco rict?? 😀)
jen kdyz na to tak koukam, tak jsem ta poutka na varecky prisila nejak nasikmo.. 😅 😀

baarca
27. okt 2011

@ivuska.h Týjo, přestaň provokovat s tou jablíčkovou látkou nebo řekni, odkud je 😀 Ta tunika je úžasná, taky se mi v Ottobre líbila, ale ta Tvoje ještě mnohem lepší.

baarca
27. okt 2011

Jinak tu zápasím opět s COL a asi se mi tam udělala vespod nějaký bordel, protože mi to pořád cuchá tu spodní niť. Tak to tu teď m. rozebírá. Tož doufám, že pak to dá i dohromady 😅

baarca
27. okt 2011

@baarca Danke 🙂

terezita
27. okt 2011

@baarca gerne geschehen 😉

ivuska.h
27. okt 2011

@terezita Zrádkyně! 😀 😀

@baarca Dík 🙂

palosek
27. okt 2011

že by hromadná obj. jablíček? 😀 😀

crawler
27. okt 2011

@baarca
@terezita
holky nešprechtěte / já umím jen větu Ich habe die pup(p?)e/...a radši mi řekněte, zda se udělá hromadka na tyto látky ??? 😵😵

sufik1
27. okt 2011

holky buďte trochu kreativní a originální, nemůžeme mít všechno stejné....

lenasss
27. okt 2011

ahoj holky poradte kde sehnat časopis Ottobre děkuji za odpověd

terezita
27. okt 2011

@ivuska.h 😀 😀 😀 ale nenapsala jsem ji, odkud to mas ty 😉 😅 (a ani to nevim.. 😀 😀 😀)
a ja se minuly tyden neudrzela a objednala jsem si tuhle.. 😵 http://s31.dawandastatic.com/Product/23766/2376...

terezita
27. okt 2011

@palosek @crawler do hromadky na jablicka nejdu, bo to pak neodtahneme autem z nemecka sem.. 😀 😀 😀 nakladak nemame.. 😅
@lenasss www.ottobredesign.com primo od pramene. jinak holky berou u patti studio, ale z finska ti to dorazi driv a o krapet levnejc.. 😉
@sufik1 to rikas jen proto, ze jablicka honzik nerad, ne? 😀 😀 😀
nastesti jsme rozfrckany po cele CR, takze se nase deti ve stejnych hadrech zas tak casto potkavat nebudou.. 😅

crawler
27. okt 2011

@sufik1 vždyť tam nemaj jen jablíčka 😵

terezita
27. okt 2011

radsi tam ani nekoukejte.. jinak ta dawanda je nemecky fler..

ivuska.h
27. okt 2011

@crawler Teoreticky by mohla, vím kdo to vyrábí a má ještě tunu stokrát lepších vzorů 😀 Ale právě ten tajný eshop by to měl časem prodávat...

crawler
27. okt 2011

@ivuska.h tak tajnému zdroji vyřiď ať pohne, protože jsem se zamilovala 😵 látky jsou skvostné a když říkáš, že mahí i hezčí motivy, tak to ani nechci vidět, bych padla 😵 a jestli to bude s e-shopem nadlouho, tak jsem pro hromadu ! 😀

sufik1
27. okt 2011

@terezita no pravda, jabka mě neberou

a jak objednáš přímo od ottobre? já mám předplatné přes pattstudio a taky to chodí přímo z finska.... a myslím, že je máme tak na stejno

ivuska.h
27. okt 2011

@crawler Já teď stejně nemám na další hromadku čas a zdroj jen tak neprozradím, teda pokud nepraskne sám, jistě se mezi vámi najde dostatečně zdatna googlička, která to bude za chvíli mít...

terezita
27. okt 2011

@sufik1 normalne objednas na jejich strankach. no to predplatne mas na stejno, bo ona to objedna a zada tam tvoji dorucovaci adresu. ale kdyz objednavas jednotliva cisla, tak to jde vetsinou nejdriv k ni a pak to preposle tobe. (takhle to bylo, kdyz jse jeste netusila, ze muzu objednat primo z finska)
@ivuska.h jestli primo od vyrobce, tak to vim odkud 😀
hele ty tajnustkari a jak dlouho to tvemu tajnemu eshopu bude trvat, nez zacne fungovat? 😀 😀 😀

terezita
27. okt 2011

@ivuska.h hele ty zradkyne, ja jdu snad zase objednavat!! 😀 jsem objevila ty krokodyly a tucnaky a dalsi zvirata a .. a .. a .. 😀 😀 😀
a v pondeli jdu vyhlasit osobni bankrot.. 😀 😀 😀

ivuska.h
27. okt 2011

@terezita To nedokážu předpovědět... Plus teda ten balík pro ni mi tupořád leží, protože je to děsně těžké a sama to neodtáhnu dolů chlápkovi z PPLka, tak si to musí vzít manžel do práce a objednám mu svoz tam, jenže na to musí být celý den v kanclu (nevím, v kolik u nich jezdí) a to za tento týden jaksi zatím nenastalo 😒

palosek
27. okt 2011

@ivuska.h že se na tajný e-shop těšíme 😀 až se odtajní 😀
Teprv teď jsem se dostala k vybalení LAMY....úúúžasná, dík a MTX...A děsně lituji, že jsem se dobrovolně vzdala metru růž-vín. proužku...ten se mi totiž líbí nejvíc 😠 ...a ted to všechno ušít 😀 😀