Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@caramilla primo kokosovy orech! ona tahle latka je vylozene klucici, na holky z toho neco usit bude boj. jsem zvedava, jak se s tim popasujem.
jinak se mi libi tahle varianta http://www.mamigurumi.de/pauli-schatzsucher-von...
holky objednávám nitě do OL, kdo má zájem pište IP 😉
@terezita A mě to zas tak klučičí nepřijde. Míně právě hnědá hodně jde, tak doufám, že to nějak vymyslím, ale vůbec netuším a hodně se toho bojím! 😝 A Kryštofovi si myslím, že tahle barva nepůjde.
To samé si myslím o Bětušce a Rozárce, že jim tahle barva vůbec nesedne.
Jinak mi přijde, že ten vzor je takový provázaný těmi cestami a není dobré ho moc šmikat na menší kusy a dělat z toho kombinovaná divočejší trička, hrozně se to tím rozbije. Ten komplet z toho odkazu je úplně úžasný, pointa bude v jednoduchosti s nadhledem 😉
@caramilla tak tak. nevymyslet rozsmikane kraviny a zjednodusit to jak to jen pujde. no ja to zas frknu na PD a budu koumat, co k tomu dal. a mym detem to sluset musi, kdyz uz z toho budou mit kus hadru 😀 (oni jsou nastesti oba tmavovlasi, em. k tomu jeste hnedooka, takze by jim to seknout melo)
Jů, mě se hnědej krtek taky líbí,ale nemám ho ani kousek.
A po dlouhé době něco ode mě....aneb od vánoc jsem ušila celé jedno triko a pajcla (fakt mizerně) Caramillí sponkovník. Jo, a dortík pro naši 4letou slečnu 😉 Aspoň poznala, co to má být 😀
Jinak triko běs....asi 10x párané lemování a stejně je to hrozné, ale další možnost byla to vzít a hodit do koše....nervy už jsem neměla 😖
já jsem ani nepostřehla,kdy se krt lovil...a bylo to lepší než minule?nebo to zase padalo??? až ho vydají na tyrkysu, tak si ho koupím - ještě teda musím změnit dodavatele internetu 😀
@snowwitch modelka je nááádherná, usměv, vlásky, tričko😀 ze kterého má radost
Moje modelka se vždycky tvárí jak hastroš, hotentot a hlavně se odmítá fotit. Ani za sladkosti, ty moc nejí a nebo je dá hned tatínkovi, když je doma.
@caramilla Nene, modelka se chválit smí. Já se tu dmu pýchou, když už nejsem talnet na šití, tak mám aspoň krásnou modelku, kterou to navíc strašně baví! Až mě to děsí. Moje máma chce poslat její fotky do agentury, ale já z toho mám strach....fakt je to barbína už teď a já mám strach, že to v budoucnu neukočíruju...
@kamishek Díky. já nemám cit pro kombinace, tak to bílá jistí. A navíc, všichni varovali, že tahle látka moc nedrží (a fakt ne, 2 vyprání a hroznej chlup), tak jsem usoudila, že dadky k tou nebude škoda 😉
@sislik2010 No jo, já vyndám telefon auž pózuje a pak si ještě diktuje, co mám smazat, že jí to nesluší 😀 Uplácet vážně nemusím...a mladší chce samozřejmě taky 😠
@snowwitch To je asi těžké radit, já bych asi neposlala proto, že bych nechtěla dítě mít v téhle oblasti byznysu. Ona tahle práce je hodně náročná a myslím si, že dítě by dost otrávila. Co vidím na Míně je, že jí to otravuje. Možná teda na to není až tak vysazená jako tvoje, ale dřív jí to víc bavilo, teď to bere jako práci, kterou dělá proto, že se dělat musí, ale nebaví ji to. Existuje totiž i možnost, že bys ji do agentury poslala, ona by si odpracovala své, zjistila by, že to není moc zábavná práce a už by to nikdy v životě dělat nechtěla. Ale riskni to... já bych to asi neriskla...
Pokud pošleš, tak si myslím, že se o ni fakt poperou, je úžasná 😵
@caramilla - já o tom takhle nikdy cíleně nepřemýšlela, ale prostě nekoupím jí, tak je jasný, že se mi to k dětem nehodí. Ale asi jen k mým 😀 na jinejch mi je to jedno. No a černá? To vůbec....
Honzík má teda jedno černý tričko s lebkou 😝 no to je strašný celkově, ale on je z něj nadšenej 🙂
tak mě se černá na dětech líbí 🙂
@bury Díky 🙂 A mě se černá na dětech taky docela líbí, i když teda, ty moje maj černé jen 1 leginy.
@caramilla Ono je taky možné, že ji to tak baví, protože se fotí jednou za uherskej rok 😀 Mě se právě to prostředí taky nelíbí a pravděpodobně to nedovolím, ale občas mě napadne, jestli ji tím nebráním v kariéře. Že s tím jednou třeba sama začne a bude mi vyčítat, že jsem to nezkusila už dřív.... Bydlet v Pze, tak jí asi někam vezmu a uvidím, třeba by se jim nelíbila, ale takhle....,asi má holka smůlu 😀
@snowwitch Já nevím, ale co jsem tak slyšela, tak když pak děti takhle "pracují" jako malé, tak jim tím vezmeš kus dětství, ono to není o tom, že někam přijdeš na desátou, natočíš a za 30 minut jdeš domů, je to čekání, čekání, čekání, přetáčení, nuda. Myslím si, že by ti naopak měla poděkovat, že jsi nechtěla mít z holčičky hvězdu a nechala si ji hrát doma v klidu. Moje ségra byla jako malá přesně takováhle mrkací, taky jsme o tom uvažovali a rozhodli jsme se ji toho světa uchránit. A myslím si, že jsme udělali dobře. Teď fotí sem tam mě a všichni se jí ptají, proč nedělá profimodelku v agentuře, ona by na to určitě měla, ale myslím si, že je jí na to škoda, je šikovná na jiné věci, je inteligentní a komunikativní. A taky si myslím, že když sem tam fotíme třeba hodinu, dvě, tak vidí, že to není vůbec žádná zábava, a to si myslím, že jsem spíš tak průměrně náročná. Já nevím, ale jak i sama sobě fotím, tak bych tuhle práci fakt nikdy nechtěla dělat 😀
Vem si už jen to, že práce v téhle oblasti v těch dětech vzbuzuje tak trochu pocit, že jsou něco víc, lepší a známé a slavné a myslím si, že jim to prostě neprospívá.

@papajka waw uzasne masky, to ja sa nechytam.
Sikovne ste baby