icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ucitelka70
27. feb 2015

@crawler vypracovanie je krásne... aj tvoje logo

lenasss
27. feb 2015

prosím vás,bude fungovat přebalovací podložka když jako nepromokavou vrstvu dám kočárkovinu?

crawler
27. feb 2015

@ucitelka70 jéé,děkuji 😵
@lenasss zkušenost sice nemám,ale vím, že na fleru šije podložky z kočárkoviny majab a myslím, že i další... @sufik1 Alča bude vědět určitě😉

zuzu_epona
27. feb 2015

@lenasss Bude to fungovať, šila som si teraz pre drobca a cikaciu nehodu zvládne v pohode. Ako dotykovú vrstvu som dala bambusový aksamit.

lenasss
27. feb 2015

@zuzu_epona děkuji za odpověd a když se to pere nepropouští to potom?

avionka
27. feb 2015

Caute kocky hrozne rada vas citam a clovek sa tu dozvie take nahodne tipy kt sa urcite niekedy zidu;) tak som si povedala ze si opacim nejaky aj vypytat: chcela by som usit krpcovi do izby taku retaz vlajociek- ale nie tak ze na meter dlzky ale aspon na 4m (chcem to nechat vysiet pod stropom o lampu) a vzhladom na dlzku a nedostatok casu som rozmyslala ci trojuholnicky len neprehnut a nezozist rovnostehom s dostatocnym okrajom na vystrapkanie. Ale neviem si predstavit ako sa budu spravat rozne vazby latky a ci sa vystrapkanie nebude po kazdom prani zvacsovat a priblizovat k stehu ergo ci sa mi to nakoniec po 2 praniach nerozpadne.
Dakujem za pripadne napadniky.

daisyr
27. feb 2015

@jieff tak čtu, že jsem měla podobný nápad s nažehlovacíma ještěrkama 🙂 taky částečně na ještěrku a částečně mimo.. jen mi ještě asi 2 ještěrky chybí a ne a ne se dokopat k tomu, abych je doobjednala, takto jsou softky takové nedodělané 🙂
@lenasss prckovi to moc sluší 🙂

jieff
27. feb 2015

@avionka já myslím, že by sešití z rubu a otočení nemuselo být o tolik pracnější...pravda muselo by se to pak vyžehlit...Ale asi by to vypadalo líp.

zuzu_epona
27. feb 2015

@lenasss No to neviem, prala som podložku zatiaľ iba dva razy 😉

jieff
27. feb 2015

@daisyr já nejdřív ušila bundu a pak až kupovala nažehlovačky, ale kdyby je nechtěla i kamarádka, tak bych se k tomu asi taky nedokopala 😉

mariast
27. feb 2015

dievcata po pol roku pridavam saty pre dceru... zdobila som to 2 dni...

a_lexa
27. feb 2015

Holky, kdyby měl někdo hnědého krtečka a mohl by postrádat 0,5 m byla bych vděčná (cenu respektuji). Já ho nestihla koupit a prcek ho tu bohužel viděl 😝 😝. Budu číhat na další várku, ale každý den poslouhám "uka klukovi kltka" a pak "já ci kltka". Tak kdyby náhodou (je mi jasné že je malá pravděpodobnost) mohl někdo postrádat, prosím IP. Děkuji.

macin73
27. feb 2015

@mariast šaty jsou nádherné... to jsi malovala a pak nažehlovala ty kamínky?

jieff
27. feb 2015

@mariast týjo te je Elsa viď? Krásná!

sufik1
27. feb 2015

@lenasss za mě kočárkovina neee. Jak ona drobné ucmrndutí vydrží, ale louži ne. Dej tam to laminované froté na chránič matrace. Je i levnější.

lenasss
27. feb 2015

@sufik1 děkuji za info. Já si myslím,že i jak se to bude často prát tak to může začít protékat,ale jsou krásné.Možná bych dala kočárkovinu a froté se zátěrem 😅

evap19
27. feb 2015

@mariast Páni, to je nádhera! Dcerka úplně září 😵

ucitelka70
27. feb 2015

@mariast krásne šaty, nádherná princezná, a pre tú radosť to stojí, keby si aj týždeň zdobila....

ucitelka70
27. feb 2015

Neviete o dakom, kto chodieva Bardejov - smerom na západ cez Lučenec? potrebovala by som voľačo doviezť.

avionka
27. feb 2015

@jieff ked to nie je len cira lenivost🙂 krpec je chlapec a take uhladene pekňucke ako na obrazku mi to pride take dievcenske, zato keby to bolo tak trosku odriapane a aj menej pevne (nebolo by to tolko prehnute tak by to mozno aj vialo vo vetre;) tak by to bolo cirkusacke a mozno aj piratske:D hmm skusim este popremyslat🙂

mariast
28. feb 2015

@macin73 nie to som pouzila bielu fixu na textil a potom som zdobila glitrovym lepidlom na textil...

caramilla
28. feb 2015

Plavečky pro Kryštůfka🙂

jieff
28. feb 2015

@avionka tak to jo. to bych se toho tolik nebála. však kolikrát to budeš prát...

ucitelka70
28. feb 2015

kliešťami z lidla sa dajú pripevniť patentky na plienky - plastové? alebo len baby druky?

caramilla
28. feb 2015

@ucitelka70 babydruky, ale mě to s nima nejde, protože v té gumě se ty druky deformují a nejsou kulaté, navíc se samy od sebe netrefí hroty do těch žlábků a často se dělají zmetky. Já ty kleště nakonec vůbec nepoužívám.

ucitelka70
28. feb 2015

@caramilla presne sa aj mne deformovali, pri nabitý 10 drukov som zničila asi 30 ks! šťastie, že lem bol vystužený, lebo by som asi celý úplet zničila....

ucitelka70
28. feb 2015

moje nervy, aká hrubka... pri nabití....

a_lexa
28. feb 2015

@avionka pokud bys chtěla sešívat z lícové strany a nechat vytřepené konce, tak bych asi celý praporek zpevnila nějakým oboustranně zažehlovacím vlizelínem, aby se to potom netřepilo dále. Ale pak ty praporky budou takové "pevnější" ne "vlající ve větru". Bez toho bych se opravdu bála, že to po několika vyprání bude nepoužitelné a to by mi bylo u 4m líto té práce.

koki_melo
1. mar 2015

Jaro-léto 2015

a_lexa
1. mar 2015

@koki_melo wow, velmi pěkné - uplně na mě dýchlo léto. 🙂