Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Tak jsem došila mikinu z Lamy a to je teda fakt hustý 😀 😀 😀 Všude chlupy, a to jsem poctivě prášila a snažila se být na jednom místě, aby se to nepřeneslo. Ale výsledkem jsou chupy ve všech místnostech a co jsem dneska balila balíčky na poštu, tak všude v nich jsou ty červený chlupy ( @ lillyzelvicka ; @jieff - těšte se 😀 😀 😀 )
holky diky za nabidky odkupu 😅
ja si ji ale asi necham, protoze ta moje mikina celkem hori a nemam cas shanet neco jinyho, mam ji jako doplnek ke hnede z minula...
hehe...a ja teda celkove vubec nemam odhad😀 hneda lama se vubec nehodi k hnedymu vyplnku mtx...kuuurna😀
@ivuska.h
šila jsem tričko podle posledního podzimního ottobre4/2011, střih 1 http://www.pattistudio.cz/pattistudio/eshop/2-1..., vel. 86. Ale šířkou je to tak stěží 80, problém je to dostat přes ramena. Bodýčko jsem šila podle 1/2006 střih 4 http://www.pattistudio.cz/pattistudio/eshop/2-1..., ale tam byl problém možná ve starém tričku, které už vůbec nepružilo. Každopádně ten samý problém - ramena a ruce.
@sufik1 pockej az honzik doroste, ten strih na to sloni tricko z tohohle cisla sedi hezky (teda az na vyjimku me dcery, ktera je o dost cisel mensi nez stejne stare deti.. 😀)
jinak jsem taky natrefila na strih, kde musim brat vel. 104 a to em. nosi jeste 92 (sem tam 98). a zase leginy jsou tam casto mega dlouhe, ze ty bude mit za par let..
@aerin to si budes muset objednat jeste nejakou jinou hnedou latku.. 😀 😀 😀
tak merino kamase dosity, delala jsem je z toho ribu, ale nastesti mi oka nikam neutikala 😅 jen teda jak je to vroubkovane, tak jsou nejak sirsi.. 😅 respektive rozsirujici se.. 😀 tak to velikostne bude mit emmca asi jeste nekdy v 10ti letech jako trictvrtaky.. 😀 😀 😀 toz takove mannymonths.. 😉
@baarca nite jsou zaplacene a snad uz budou brzy na ceste.. ale teda jsem zvedava, co vsechno dorazi.. ten typek byl totiz docela ve forme.. 😝
oboulic? ja myslela, ze ten vroubkaty.. z toho oboulicu siju zrovna ted a chtela jsem tam nechat zvlnene okraje, toz to radsi nemam pokouset, jo? 😅 😀
Prosim o radu, svokra mi doniesla záclony, potrebuje obsit kraje a na vrchu urobit tunel, akou ihlou a typom stehu by som to mala urobit? Boky som zvažovala cikcakom, a ten vrch rovným stehom, len netuším ako to zosije, bo na niektorych usekoch su dost velké očka na zaclone.dakujem
@monr já jsem loni na záclony nahoru našívala takovou tu řasící stuhu, šila jsem to normálně rovným stehem, a že tam mám některá oka tedy sakra velká...a v pohodě 🙂 Jehlou jsem šila normální, v té době jsem jehly moc ještě neřešila...záclona drží 🙂
Nechápu, jak stíháte šít a ještě toho tolik nažvanit 🙂. Já jsem včera spáchala své první body, tréninkové, než zmrším climayarn...celkem dobrý, jen mám neúměrně široké tělo a úzké rukávy, no ale na doma dobré a oblečené nevypadá špatně. Pro jistotu jdu zrecyklovat ještě jedno tríčo a pak půjdu na ten climayarn. Hodila bych foto, ale modelka v něm právě spí, tak až později.
Vnadíte mě tu na šicí potřeby, řezacímu kolečku zatím odolávám (byť o něm sním), ale možná ty nůžky...já jsem si loni koupila jakési za 2 kila, vzhledem k tomu, že jsem předtím stříhala s kuchyňskýma, tak to byly nebe a dudy, ale pošilhávám po těch KAI...to je ňáká dobrá nůžková značka? Možná se ptám jak tydýt, ale pokud to není victorinox, tak se v nůžkách asbsolutně neorientuju 😀. A je nějaký podstatný rozdíl mezi těmato dvouma? Kromě velikosti teda.
http://www.stoklasa.cz/nuzky-krejcovske-n-5275-...
http://www.stoklasa.cz/nuzky-krejcovske-n-5250-...
Baby ja uz tiez poskulujem dlhšie po nejakých dobrých nozniciach, tak som rada že aj na je padla reč. No a tie Kai som našla aj unas a sú o dost lacnejsie(teda myslím, pokial na stoklase nie je v balení viac) ... U nás vyjdú na cca20€. http://www.sijacie.sk/sk/katalog/detail/343-noz...
Holky, pomoooc. 🙂 Vybrala jsem střih na velké slečny v ottobre, ale...ostatní střihy jsou očíslované, jen zrovna ten na obyč.triko má označení CW301...a nemůžu to tam nikde najít, můžete mi poradit??? (ott.č4/2010)
A ještě k řezacím podložkám...Ivo, dík za instruktážní video 😀 Bříško máš úžasné, přiměřené 😀 a šlo ti to od ruky...prostě cvik 😀 ...kde jste kupovali řez.podložky? Já se na jednu dívala přes "hromádku (asi VTC), nakonec jsem neobjednávala a ted lituji...tak stříham nějakýma obyč.nůžkama. Drahé nekupuji, pač mi je vždy někdo tajně vezme na papír...a pak je můžu rovnou vyhodit 😠
Prostě jakou byste doporučili?
ty jo to jsou ceny 😕 tak to si necham fakt zdat😀 ale nad koleckem a podlozkou uvazuju...jenom vubec nevim jaky...
http://www.sicistroje-shop.cz/patchwork-a-quilt...
a ja se chystam dneska snad strihat sobe mikinu vel. 164 a mhd tricko vel. 170 dle Ottobre 😀 😀

@caramilla no hele jsem zvedava, co to dorazi! 😀 😀 😀