icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

terezita
31. okt 2011

@caramilla no hele jsem zvedava, co to dorazi! 😀 😀 😀

caramilla
31. okt 2011

Tak jsem došila mikinu z Lamy a to je teda fakt hustý 😀 😀 😀 Všude chlupy, a to jsem poctivě prášila a snažila se být na jednom místě, aby se to nepřeneslo. Ale výsledkem jsou chupy ve všech místnostech a co jsem dneska balila balíčky na poštu, tak všude v nich jsou ty červený chlupy ( @ lillyzelvicka ; @jieff - těšte se 😀 😀 😀 )

aerin
1. nov 2011

holky diky za nabidky odkupu 😅
ja si ji ale asi necham, protoze ta moje mikina celkem hori a nemam cas shanet neco jinyho, mam ji jako doplnek ke hnede z minula...

aerin
1. nov 2011

hehe...a ja teda celkove vubec nemam odhad😀 hneda lama se vubec nehodi k hnedymu vyplnku mtx...kuuurna😀

sufik1
1. nov 2011

@ivuska.h
šila jsem tričko podle posledního podzimního ottobre4/2011, střih 1 http://www.pattistudio.cz/pattistudio/eshop/2-1..., vel. 86. Ale šířkou je to tak stěží 80, problém je to dostat přes ramena. Bodýčko jsem šila podle 1/2006 střih 4 http://www.pattistudio.cz/pattistudio/eshop/2-1..., ale tam byl problém možná ve starém tričku, které už vůbec nepružilo. Každopádně ten samý problém - ramena a ruce.

terezita
1. nov 2011

@sufik1 pockej az honzik doroste, ten strih na to sloni tricko z tohohle cisla sedi hezky (teda az na vyjimku me dcery, ktera je o dost cisel mensi nez stejne stare deti.. 😀)
jinak jsem taky natrefila na strih, kde musim brat vel. 104 a to em. nosi jeste 92 (sem tam 98). a zase leginy jsou tam casto mega dlouhe, ze ty bude mit za par let..
@aerin to si budes muset objednat jeste nejakou jinou hnedou latku.. 😀 😀 😀

aerin
1. nov 2011

@terezita hele ty ze me mas normalne srandu, ze?😀
jeste muzu od nekoho vyzebrat pul metra modre lamy...a doufat ze se bude hodit k tomu coko krem modrymu finu, se kterym to chci kombinovat 😀 😀 😀

aerin
1. nov 2011

@sufik1 tak mne zas bodycko z toho cisla pripada dost velky a siroky 😅

terezita
1. nov 2011

@aerin 😀 😀 😀 ja? vubec!! 😅
hele s tou hnedou taky trpim.. loni jsem tu v krame ulovila tmave hnedou teplakovinu a od te doby uz tu samou barvu nemuzu sehnat.. a vsude je jen ta do kavova.. a ta se mi zas az tak nelibi..
modrou lamou neposlouzim..

sufik1
1. nov 2011

@aerin modrou lamu můžu obětovat kousek, hnědou můžu dát metr

jinak to bodýčko bylo úzké asi tím netahavým tričkem, ale triko bylo z nového úpletu

stassy
1. nov 2011

@terezita Díky za ten krásný návod na kalhoty, psala jsem Ti komentář na blogu, ale nevím, jestli jsi ho četla, tak radši napíšu i sem, abys nemyslela, že jsem nevděčná. 😀

sufik1
1. nov 2011

@terezita tak jsem ti ty kalhoty taky zkoukla. Super. jen mi tam nejde dát komentář aniž jsem přihlášená na ty profily... nejde to udělat jinak? Třeba jen napsat Sufik: a komentář?

terezita
1. nov 2011

@stassy jojo, cetla jsem, dekuji!
@sufik1 hele ja se tam v tom taky jeste nevyznam, takze netusim.. 😅 😀 😀

terezita
1. nov 2011

tak merino kamase dosity, delala jsem je z toho ribu, ale nastesti mi oka nikam neutikala 😅 jen teda jak je to vroubkovane, tak jsou nejak sirsi.. 😅 respektive rozsirujici se.. 😀 tak to velikostne bude mit emmca asi jeste nekdy v 10ti letech jako trictvrtaky.. 😀 😀 😀 toz takove mannymonths.. 😉

baarca
1. nov 2011

@terezita Hihi, rostoucí kalhoty. Já se taky bojím, že se to hodně natáhne do šířky, tak asi budu zužovat. Chci to otestovat nejdřív na climayarnu, ale potřebuju modré nítě 😅 Jinak Ivuška varovala před tím oboulícem, že se páře.

terezita
1. nov 2011

@baarca nite jsou zaplacene a snad uz budou brzy na ceste.. ale teda jsem zvedava, co vsechno dorazi.. ten typek byl totiz docela ve forme.. 😝
oboulic? ja myslela, ze ten vroubkaty.. z toho oboulicu siju zrovna ted a chtela jsem tam nechat zvlnene okraje, toz to radsi nemam pokouset, jo? 😅 😀

baarca
1. nov 2011

@terezita To se raději ptej Ivušky, tak radila, co nejširší overlock a tak, že se jí začal párat spodní lem. To jsem zvědavá, kdy se odvážím do toho merina stříhnout 😅 Ale jak budou nítě, nebudu se moct vymlouvat.

terezita
1. nov 2011

@baarca ted jsem to tu zkousela, je to doopravdy ten oboulic.. toz to prisiju na nekolikrat.. ja z toho chtela udelat i takovou jakoby stojacek blbinku u krku.. ale to pak asi nepujde.. no coz, tak to udelam z neceho jineho barevne.. 😀 😀 😀

monr
1. nov 2011

Prosim o radu, svokra mi doniesla záclony, potrebuje obsit kraje a na vrchu urobit tunel, akou ihlou a typom stehu by som to mala urobit? Boky som zvažovala cikcakom, a ten vrch rovným stehom, len netuším ako to zosije, bo na niektorych usekoch su dost velké očka na zaclone.dakujem

daisyr
1. nov 2011

@monr Já to vždy šila vše klasiky rovným stehem, i boky i nahoře, je pravda, že super velká oka jsem tam asi nikdy neměla, ale takové ty klasické záclony mi tak šly dobře a jehlou asi spíše nějakou tenčí

monr
1. nov 2011

@daisyr Dakujem, popoludni skusim, uvidím ako to dopadne. 🙂

kuna
1. nov 2011

@monr já jsem loni na záclony nahoru našívala takovou tu řasící stuhu, šila jsem to normálně rovným stehem, a že tam mám některá oka tedy sakra velká...a v pohodě 🙂 Jehlou jsem šila normální, v té době jsem jehly moc ještě neřešila...záclona drží 🙂

Nechápu, jak stíháte šít a ještě toho tolik nažvanit 🙂. Já jsem včera spáchala své první body, tréninkové, než zmrším climayarn...celkem dobrý, jen mám neúměrně široké tělo a úzké rukávy, no ale na doma dobré a oblečené nevypadá špatně. Pro jistotu jdu zrecyklovat ještě jedno tríčo a pak půjdu na ten climayarn. Hodila bych foto, ale modelka v něm právě spí, tak až později.

Vnadíte mě tu na šicí potřeby, řezacímu kolečku zatím odolávám (byť o něm sním), ale možná ty nůžky...já jsem si loni koupila jakési za 2 kila, vzhledem k tomu, že jsem předtím stříhala s kuchyňskýma, tak to byly nebe a dudy, ale pošilhávám po těch KAI...to je ňáká dobrá nůžková značka? Možná se ptám jak tydýt, ale pokud to není victorinox, tak se v nůžkách asbsolutně neorientuju 😀. A je nějaký podstatný rozdíl mezi těmato dvouma? Kromě velikosti teda.

http://www.stoklasa.cz/nuzky-krejcovske-n-5275-...
http://www.stoklasa.cz/nuzky-krejcovske-n-5250-...

medvi11
1. nov 2011

@kuna přečti si popis pod obrázkem, jedny jsou na běžné látky (ty 27,5 cm), ty druhé (25 cm)mají "zoubky", jsou na kůži, gumu, jemné textilie apod.

dankakk
1. nov 2011

Baby ja uz tiez poskulujem dlhšie po nejakých dobrých nozniciach, tak som rada že aj na je padla reč. No a tie Kai som našla aj unas a sú o dost lacnejsie(teda myslím, pokial na stoklase nie je v balení viac) ... U nás vyjdú na cca20€. http://www.sijacie.sk/sk/katalog/detail/343-noz...

palosek
1. nov 2011

Holky, pomoooc. 🙂 Vybrala jsem střih na velké slečny v ottobre, ale...ostatní střihy jsou očíslované, jen zrovna ten na obyč.triko má označení CW301...a nemůžu to tam nikde najít, můžete mi poradit??? (ott.č4/2010)

A ještě k řezacím podložkám...Ivo, dík za instruktážní video 😀 Bříško máš úžasné, přiměřené 😀 a šlo ti to od ruky...prostě cvik 😀 ...kde jste kupovali řez.podložky? Já se na jednu dívala přes "hromádku (asi VTC), nakonec jsem neobjednávala a ted lituji...tak stříham nějakýma obyč.nůžkama. Drahé nekupuji, pač mi je vždy někdo tajně vezme na papír...a pak je můžu rovnou vyhodit 😠
Prostě jakou byste doporučili?

aerin
1. nov 2011

@palosek to mas smulu, to CW znaci creative workshop a to si asi musis zvlast nejak koupit nebo co, tyhle strihy tam nejsou☹

aerin
1. nov 2011

ty jo to jsou ceny 😕 tak to si necham fakt zdat😀 ale nad koleckem a podlozkou uvazuju...jenom vubec nevim jaky...
http://www.sicistroje-shop.cz/patchwork-a-quilt...

aerin
1. nov 2011

a ja se chystam dneska snad strihat sobe mikinu vel. 164 a mhd tricko vel. 170 dle Ottobre 😀 😀

daisyr
1. nov 2011

@dankakk teda, ta cena je poloviční, za tu bych je koupila snad i já!

caramilla
1. nov 2011

@aerin 😀 😀 😀 😀 NO, tak můj mhd by měl 170 leda tak jako ponožku 😀
A s tou mikinou - já nutně potřebuju mikinu, nemám v čem chodit, a to šiju kamarádce, Jasmínce, ségře a sama nic 😖
Chystám se pro sebe na hnědou lamu, ale když jsem včera viděla ty chlupy...