icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

koki_melo
18. mar 2015

@caramilla já jsem blázen, který si dá na jaře třeba tři ty květináčky, kde jsou tři kusy do místnosti a chodí je očuchávat 😵 . Ale manželovi z toho taky třeští hlava.

@kuna Ten rib tam dávaš tak, jako se začišťuje krk, tedy všíváš se sešitím švů a pak prošiješ, akorát nepodhrnuješ a odstřihneš? Super nápad, protože vedle tvých gumkou začištěných bund jsem si připadala jako lemple, ale představa gumování všech švů, kdy mi to na 40 místech vyjede mě nějak nemotivovala 😕 .

caramilla
18. mar 2015

@koki_melo Mě ten hyacint fakt přijde už moc, taky mi z toho bolí hlava. Tady jsou 3 v jednom květináči a měla jsem to na stole kousek od PC, to fakt nešlo 😀

kuna
18. mar 2015

@koki_melo @sufik1 přesně, jak píše koki, je to blbuvzdorný způsob sám o sobě 🙂 . Jako začišťovací proužek u krku, nechám ho široký (já si tyto proužky standardně stříhám na 4cm na lemování, tak většinou vezmu nějaký, co už mám po ruce), sešít zároveň s látkou do švu a pak prošít svrchu a ten proužek tím přichytit. Před prošitím je dobré si to našpendlit, aby ten proužek byl hezky uhlazený a natažený (má tendence se kroutit). Pak opatrně odstřihnout cca 1-2mm od okraje. Časem se to trochu vytřepí při praní. Jde to i jakýmkoliv jiným úpletem.
Mám to na mikinách už i rok (tu nejstarší nemůžu najít, je někde v prádle) a drží to pořád dobře. Líbí se mi, že to jde udělat jak v barvě, tak kontrastně.

Lamí mikina už je hodněkrát praná, softka zatím ještě ne. Takto to vypadá křivě, ale po vyprání se to srovná a hlavně nikdo na to nekouká z 5cm vzdálenosti 😀

kuna
18. mar 2015

@koki_melo jo a jako lempl si nepřipadej, tak teď šiju soft gatě a zapomněla jsem si dát spodní nit černou, takže všechny ty švy mi zespodu na softu svítí zeleně a vypadá to dost prasácky a lemplácky 😀 😀 😀
Ale předělávat to nebudu, jsou unisex pro J, on je pak zdědí i K. a pak už asi poletí na smeťák 😀

bury
18. mar 2015

@sufik1 - jééé, děkuji. máš pravdu, že na první pohled je fotka dobrá, ale štve mě, ta špatná barevnost - ten lem není červenej (já to mám na monitoru klasicky červený), ale takovej malinovej a tak nějak to prostě vypadá jinak.

a vůbec nechápu, jak ostříte, když fotíte na samospoušť - u tý skříně mi to jde dobře, ale u bílý zdi vůbec.
jinak skříň se osvědčila jako dobrý pozadí 🙂 a včera bylo krásný světlo.

elentari
18. mar 2015

Zdravím, šikulky 🙂
Máte nějaké tipy, jak šít bambus (bambusový sportovní úplet ze šd)? Na co si dát pozor..? Už jsem strašně dlouho nešila a teď bych chtěla ušít jednomu ekzematikovy tričko a moje nervy trpí! Kalhoty šly v pohodě, ale udělat ty rukávky, co jdou přetočit... přijde mi, že se strašně krabatí, hlavně při našívání nápletu... uá!

argo1
18. mar 2015

Prosim, prosim nutne potrebuju 0,8m cernyho letniho softu (kostickovany z rubu). Nemate nekdo plonkovy? Prasule zaslu obratem. kdyz by to bylo tento tyden, byla bych moooc vdecna.

barcav
18. mar 2015

@caramilla krásné 😵 ty mandaly jsou namalované ? Jaképak máš barvy ?

a_lexa
18. mar 2015

@caramilla fůůůů, tak ty šaty jsou naprosto skvělý 😵

ucitelka70
18. mar 2015

@kuna tomuto príspevku so začistením kapucne som sa potešila..... už dávno som hľadala nejaké návody, nikde nič.... díkes

bury
18. mar 2015

holky jestli se chcete trošku pokochat, tak jedna mooc vymazlená pracovna 🙂 https://mamasliebchen.wordpress.com/

veronik77
18. mar 2015

@bury akorát teda nevím, proč se to jmenuje ....das kreative Familienchaos.... 😀

a_lexa
19. mar 2015

@bury ta tedy je 😵 - a líbí se mi, že tam vidím známé látky 😀 😉

zojec
19. mar 2015

@bury a ta skrina plna sitych veciiiiii.. och.. zaplesalo by srdco mojej dcery 😀 😀

mia___
19. mar 2015

@bury mam v tom tak hodnotu nasho auta 😎

caramilla
19. mar 2015

@barcav různý, ale hlavně pebeo, ale i nerchau a izink.

caramilla
19. mar 2015

@bury tak to je husté, jen má od každé látky hrozně malou zásobu 😀 😀 😀

barcav
19. mar 2015

@bury kochám se 😀
@caramilla díky

macin73
19. mar 2015

@bury mazec mazec mazec... kochala jsem se v noci při kojení na mobilu, teď se od toho blogu nemůžu odtrhnout na velké obrazovce... paní to má i nádherně nafocené 😵

kuna
19. mar 2015

@bury jako u těch patentek mi spadla brada! Do takové pracovny bych se na týden zavřela a kochala se, nosili by mi jen jídlo a pití 😀 (akorát nevím, kdo by mi to nosil, by tu beze mě jedli 3 dny párky a až by párky došly, oni by pošli hladem 😀 ).

snowwitch
19. mar 2015

@caramilla Nemám slovv! Jsou dokonalý 😵

kuna
19. mar 2015

Paní Pajcka jde s kalhotama. Tak, kdo je znalý fleru a uhodne, koho jsem se pokusila nedokonale napodobit, co? 🙂

A u nás se tento týden taky šablonovalo. Dítě tupovalo, já pak přidala kontury a každá jsme udělala jeden rukáv. Radost z trička veliká 🙂

koki_melo
19. mar 2015

@kuna triko náááádherné, fakt paráda, kalhoty profi! A pajcuješ....JITEX PÍSEK? 😀 😀
Jsou dokonalé!

macin73
19. mar 2015

@kuna tyjo, ta šablona s tím psanym textem je dokonalá!!! motyli jsou taky šablony? vše krásné, nemám slov 😵

kuna
19. mar 2015

@koki_melo bingo, to víš, sériová výroba, to je moje 😀 😀 😀

@macin73 díky, text je razítko, ale mají i šablonu. Motýli taky šablona 😉

caramilla
19. mar 2015

@kuna Úžasné, ty kalhoty jsou fakt dokonalé, absolutně profi. Jaké jen to bylo zvířátko? Bobr?
to razítko chci taky 😀 😀 😀 😀 😀 Není tam v textu nějaká sprosťárna 😀

alenf
19. mar 2015

Ahojte baby,konečne je už ako tak teplo a Viki nemala čiapky s nákrčníkmi,tak sa šilo 🙂 ,čiapka má predlžený strih čo mi nevadí aspoň tam v pohode schováme vrkoč a nebude jej vyťahovať čiapku nad uši a obe sú podšité úpletom,najprv som chcela dať fleece,ala asi by jej bolo teplo v tom a takto to vynosí možno až do jesene. 😉

koki_melo
19. mar 2015

@caramilla bobr 😀 😀 😀 a pak že sprosťarna na razitku 😀 😀 😀

kuna
19. mar 2015

@koki_melo @caramilla no ano, to je vidět, kdo na co myslí. Kupříkladu mě by sprosťárna vůbec nenapadla 😀 😀 😀

kuna
19. mar 2015

@alenf čepičky/nákrčníky krásné a modelka taky! 🙂