icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
20. mar 2015

@veronik77 Prý víc, ale musím sama zapátrat, které to jsou, je tam těch soch víc.

veronik77
20. mar 2015

@caramilla díky moc! Jeho instalace učitě poznáš - má je všechny dost specifické 😀 u nás v kostele má i oltář a kříž a jsou moc pěkné.... To aby jsme si k hvězdárně někdy udělali výlet 😵

anastazieb
20. mar 2015

@ucitelka70 k tomu šátku co jsi dávala odkaz, to je klasický pružný šátek, používá se na miminko cca do tří měsíců, pak už se moc prověšuje a nejde dobře dotáhnout. Záleží, co s dcerou hledáte, jestli šátek, nosítko.... každé má svoje pro a proti.

caramilla
20. mar 2015

@veronik77 Ony tam ale v areálu jsou instalace tak nějak všechny specifické, ale každá jinak🙂

Našla jsem to http://prostor-ad.cz/pruvodce/pvychod/ondrejov/...
Má tam 3 - ještě sluneční hodiny a poctu zpěvačce Eleonoře Gayerové (poslední fotka). Tu jsem ještě neviděla, je sice asi 50 m od bytu, kde jsme bydleli, ale dali ji tam, až když jsem se odstěhovala. Musím se tam dojít mrknout 😉

lenasss
21. mar 2015

@bury ty akry dáváš i do singru? Já kupuju pořád origoš 😅 příjdou mi hodně dlouhé oproti obyč

lenasss
21. mar 2015

@caramilla krásné fotky,mi celé zatmění proseděli na očním 😒

lenasss
21. mar 2015
ucitelka70
21. mar 2015

@anastazieb v nosení je začiatočníčka, s Alexom som ušila meitai, ked mal drobec asi 7-8 mesicov, zopárkrát sa boli prejsť na lúke a tak, on spával v kočíku aj 4 hodiny, teraz chce kombinovať, a na leto chcela niečo ľahké, presne do 3-4 mesiaca čo bude vyhovovať, v zime zatiaľ neplánuje nosiť, ale uvidí sa, to už aj ten mei-tak by mohla využívať. Zháňame informácie. Len to som chcela vedieť, že ak kúpim v rumitexe 5 m látky a ostrihnem šírku 50 cm, či to môže mať ako šatku do 3-4 mesiacov. Ak sa to bude obom páčiť, tak si zaobstará tkanú, značkovú. A díky za ohlas

vianne
21. mar 2015

@bury ale tymi normanlnymi myslis nejake univerzalne do overlocku ale univerzalne ihly do beznwho stroja? Lebo ja sa v tomto nevyznam este a bojim sa nech ai stroj nepokazim 🙂

bury
21. mar 2015

@lenasss - jojo. Kupuju stretch jehly obyč a dávám je do Singru - problém s tím zatím nikdy nebyl 😉

bury
21. mar 2015

@vianne - do normální stroje. někdo mi to poradil tady - už nevím kdo - a vyzkoušela jsem je a v pohodě. 😉

avionka
21. mar 2015

Djevcata prosim vas viete mi poradit rozmery prechodneho fusaku? Chcela by som usit taky jednoduchy-zvnutra nejaka pekna prijemna bavlna a zvonku fleece, vpredu na zips a dole ta ohrnovacia kapsula...ale nikdy som ziaden taky nemala ani nevidela na zivo a je mi teda blbe prist do predajne s metrom;)) mam len zimny emitex a tieto ,,dekove" sa robia tusim take vyssie a este som vsimla ze hore byvaju take gumky nech to potom nepada aj ked zatial neviem o co sa to uviaze ale nieco sa na kociku isto najde;) ani dlzku zipsu resp tej rozipsovatelnej casti neviem strelit-nemate niekto doma kto by ste mi prosim prosim pomerali? Dakujem pekne
Pripadne ma odhovorte ak je to malo vyuzitelne ale nejaky fusak nam este chvilu bude treba a obavam sa ze pri mojom akcnom chlapcovi by emitex uz druhe dieta nedozil a to je na ceste 🙂

anastazieb
21. mar 2015

@ucitelka70 pokud chcete tedy pružný, tak je lepší koupit nějaký použitý, dobrý je třeba Moby - má 5m a dá se sehnat za cca 600-700. Rumitexový úplet je moc slabý, bude se prověšovat a řezat.

ja028
21. mar 2015

Babenky prosím Vás kde si dávate robiť tkané etikety??

mooncaa
21. mar 2015

@avionka Změř si kočárek a udělej podle sebe, jak dlouhý fusak potřebuješ. Já si ho udělala podle sebe a pak jsem zjistila, že je delší než můj zimní fusak, který patří mezi nejdelší (je to ten v odkazu).
Vršek mám dělaný podle tohoto fusaku:
https://www.detskydum.cz/detail/dita-angel-fusa...
A spodek podle toho, co jsi dávala odkaz. Jen mám ten spodek pod tou kapsou do gumičky.

nikil
22. mar 2015

Zienky,od veci otazka - chcem kupit novy vysavac,ale neviem ,aky.Vela sijem a na koberci mam stale bordel, ako aj po celom byte same nite.Chcem silny vysavac.Ake mate vy skusenosti?

avionka
22. mar 2015

@mooncaa priznam sa trochu ma demotivovalo ze nemam take paraaadnicke latky ako som dufala (mam objednane strieborne valco a zaroven doma hnedy cam a k tomu striebornemu/hnedemu unisex farebnu kombinaciu trafit je...namahave;) tak som myslela ze to tak bez chuti pajcnem🙂) ale tak opacim pomerat ked buďe doma muz a nieco vymysliet-prosim ta dole do tej kapsy si davala co?nejaky sustiak? A hore si to potiahla az po vrch kocika? Aj s tymi zahadnymi gumkami na prichytenie? Gumicku dole chapem akoze aby to neslo do kolies -povedla toho spondeho svu asik ze? Najhorsie bude vymysliet co kedu k comu a ako to vyvratit a panafera keby maju nejaku aspon priemerne peknu a prakticku kombinaciu tak si ho aj kupim a basta ;))

genkai271
22. mar 2015

ahojte, mozno sa to tu uz riesilo x-krat,ale neviem sa dopatrat... co davate na spodok soft nohavic? do prvych som dala patent,ale nejak sa mi to nepozdava,hlavne preto,ze ak bude mokro,hned sa premoči. Tak som zvazovala, ze dam gumicku na zatahovanie...to bude asi lepsie. Kupila som si klieste na nabijanie priechodiek v Lidli (mali nejaku super akciu 😀 ), lenze su iba do 5mm...nie je to malo? mne sa ta diera zda byt hrozne mala...ake velke priechodky davate vy?

zuzkasim
22. mar 2015

@nikil Můžu doporučit vysavač Miele, nějaký ten základní model, je silný a hlavně tichý. Před lety vyhrál i v časopise Dtest.
@genkai271 Na spodek nohavic dávám buď obyčejnou gumu do tunýlku (když jsem kdysi dělala gumu s regulací stahování, zjistila jsem, že jsme to stejně nikdy nevyužili, jak se to nastavilo na začátku, tak to zůstalo) nebo nechávám volně.

kuna
22. mar 2015

@nikil stejně jako @zuzkasim můžu doporučit Miele, mám nějaký eco, model přesně nevím. Už ho máme 5 let a pořád saje výborně, je tichý, zatím s ním nebyl problém.

@genkai271 buď normální gumu, nebo lemovací gumičku.

kuna
22. mar 2015

Stalo se vám někdy, že jsem něco ušily, v hlavně to vypadalo výborně a výsledek pak nic moc? Tak u mě to byla tato nosorožčí mikina. Šila jsem ji loni narychlo na dovolenou a přesně podle toho " narcyhlo" vypadala. Smutná a navíc prasácky olemovaná. Jak jsem tu nedávno popisovala začišťování a psala, že je lepší nechat proužek širší, tak u mikiny dole je vidět, co se stane, když je moc úzký a místy ujede a nepřichytí se.
Ale mikina byla větší, letos je synovi pořád dobře a bylo mi líto ji vyhodit. Sice jednodušší by bylo střihnout ji znovu, ale chtěla jsem ji zachránit.

Takže foto před a po 🙂 Omlouvám se za poslední rozmazanou fotku, všimla jsem si toho až v pc a nechce se mi přefocovat (mikina je v pokoji, kde spí dítě).

barcav
22. mar 2015

@kuna je nádherná 😵 😵

zirka
22. mar 2015

@kuna mne to zas az tak zufalo nepripada :D obcas sa sice nieco nevydari tak ako by clovek chcel.....ale syn si k nej pokojne moze obliekat ziarivo modre nohavice a tricko 😀
a teraz idem odlepit svoj lenivy zadok od pocitaca a prilepit ho k sedacke pri sijacom stroji, lebo inak mozem len ticho zavidiet 😝

zuzkasim
22. mar 2015

@kuna Ta první je taková normálka, ale ta druhá bomba! Rozhodně bych netipovala, že je to ta samá, všechno odpárat a našít znovu? Ufff!

koki_melo
22. mar 2015

@kuna 😀 😀 😀 hele na to se nedá nic napsat....pak už jen něco o Bohnicích 😀 😀 😀
NÁDHERA!!!

daisyr
22. mar 2015

@kuna super upgrade! teda, ale šít je fajn, ale ještě u toho úmyslně párat, no fuj 😀 😀 😀 Mikča je nádherná.
A jinak v té hlavně těch nápadů též mám, pak dojde k realizaci, kterou osekám a výsledek je též bídný, takže znám, znám 🙂

jitu22
22. mar 2015

@kuna ta je staršně skvělá!!! 😵 😵

anastazieb
22. mar 2015

@kuna je nádherná, vypadá jako z Ottobre 😉 . Akorát teda párat bych to nechtěla 😀.

Já dneska došívám zakázku (včera dvě mikiny s aplikacema, dneska jedna a pyžamo), akorát potřebuju adresu, abych to mohla do večera poslat na poště v OC a paní není na příjmu 😒 .

jitu22
22. mar 2015

já jsem ušila po velmi dlouhé době zase pár plíńek - něco na přní, ale hlavně hvězdičkové a jednu tučňákovou pro moji malou. Taky si zaslouží pohodlíčko 🙂 Tučňáci mi tu leželi... no, hodně dlouho...

mooncaa
22. mar 2015

@avionka Šusťák jsem nedávala, šila jsem to z deky, co byla někde v akci, bílou dovnitř a zelenou ven a dovnitř ještě deku Irma z Ikei, ten fusak je dost teplej nakonec. Kolem hlavy je gumka a když mám kočárek na sezení tak ty horní okraje fusaku přehrnu za opěradlo kočárku a drží to.
Jsem Ti ho změřila, šířka od zipu k zipu - 100 cm, celková výška za hlavou - 113-115 cm (podle toho jak ho natáhnu) a zip mám dlouhý 75 cm (fusak je vepředu dlouhý cca 2cm pod zipem a 2 cm nad zipem.)