Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@alenf
@koki_melo už jsem se pokochala, tak se můžu i pochlubit (zatím jen částečně!) Polotovar už vypadá jako šatičky a ne jako hromada hadrů. Zítra všiju zip - Kristý vstává v pět, tak jdu nabrat síly. Holky díky moc za rady. Nakonec jsem ještě jednou zkusila přečíst návod a už mi byl jasnější. Nejjasnějším se ale stal po telefonátu od @veronik77, která si zaslouží mé největší díky! Tahle úžasná zaměstnaná ženská mi nejenže pomohla s překladem, ale ještě si to zkusila sama ušít a poslala mi fotky!!! U tohohle střihu se nakonec přetáčelo skrz tunýlky v ramenou. Zítra snad stihnu hodit fotky...asi až večer - přes den budeme mít návštěvu. Ale bude se mi dobře usínat, ještě jednou díky moc!
@jieff A nechceš ten návod pak zveřejnit? Já si totiž pamatovala taky jakési tunýlky v ramenou, ale když jsem šila podobné šatičky, přetočit nešly. Když jsem si za pár měsíců už myslela, že jsem tak geniální a přišla jsem na postup sama, vyzkoušela jsem si na spacím pytlíku, že nikoliv a opět srabácky rozpárala průramky, otočila na líc a průramky hezky našpendlila a sešila jen po lícové straně. Nákrčník mám zvládnutý celkem bez problémů, ale to je asi můj vrchol☹
@sufik1 díky 😵 fotím pořád v kuchyni na stole, nic lepšího tu nevymyslím. Zrcadlovka pomohla, že bere mnohem víc světla, před tím jsem musela fotit na stativu na delší čas. A teď jsem konečně přišla na to, jak s emanuálně nastaví bílá, tak má to pozadí na všech fotkách i +- stejnou barvu (tedy ty tři hvězdičkové, zbytek jsem fotila jindy). No, víc už moc nevymyslím, tady mi kreativita dochází 😀
@avionka Já mám tu vložku z nějaké prehistorické verze tohoto merino zatk. rouna http://sijemdetem.cz/produkt/merino-zatkávané-r... jen jsem to obstřihla, jak se to namočilo, tak už to nepouští chlupy nic. Nenacvakávám - je to takové pevné, takže tvar drží a jak jsou provlečené pásy, tak to neplechu nedělá... Ale patentek si myslím, že by flís+flís+bavlna procvaknout měl... Spíš nevím, jak půjde nacvaknout patentek do těch chlupů toho beránka... Fusak mám zavinovací střih ala Lodger (už je to stařík, co jede třetí dítko, jedna z mých šicích prvotin, tehdá ještě nebylo v módě vyšívat zvířátka a byla IN kolečka 😀 ), ta vložka kopíruje tvar toho fusaku, jen ty boční uši má menší...
@maly_prcek tak to ste ma potesili- byvam pri obchodiku detizbavlnky tak si toho ,,nasehó´ baranceka pojdem pripadne osahat ale presne tak som dufala ze to bude-ze proste ta hrubka a pasy to podrzia🙂 tesim sa ze sa nemusim rozhodovat uz teraz ci chcem/potrebujem aj zimnu verziu a dorozhodnem sa dodatkovo :D diky
Ahojte baby,kto budete zháňať reflexné obrázky - nažehlovačky na softshell a teplákovinu ozvite sa v ip,niečo z nich mám 😉
@avionka Podle toho obrázku vypadá ten náš prehistorický beránek úplně stejně, možná se bude nějak malinko lišit gramáž... Je moc příjemný, závidím dětem, hned bych si na něm taky ustlala 🙂 Mám s ním fakt dobrou zkušenost a i fusak se mi takhle osvědčil, takže oboje můžu doporučit...
@jieff tak už ti poradili 😉 já nestíhám
@lillyzelvicka jojo poradily, děkuju. Teď jsem všila zip, ještě to začistím dole a bude snad dneska hotovo.
Ahojte dievcata, po niekokych tyzdnoch studovania a sitia metodou pokus-omyl, sa mozem pochvalit svojimi prvotinami na nosene. Samozrejme, maju chyby, no vela ma naucili. Aj nazehlovat reflexne obrazky :D Dakujem #alenf za latky ;)
-softkova suprava pre mojho drobca, nohavice netahaju, blba fotka
-letne saticky pre kamoskinu dcerku (nenosene tricko ma novu podobu)
-prechodne nohavice pre mojho drobca
ahojte, matne si spominam, ze tu niektora z vas dvala foto,co sila pre havina? nespominate si,kto to bol,prosim? dakujem
Naozaj nemam prax,ak neratam posledne tyzdne...je pravda, ze moja mama je krajcirka, no byva 300km odo mna. Co to sa na mna nalepilo. S mamou som nic nekonzultovala, chcela som ju prekvapit. Nakoniec som aj ja spokojna :D
Na obleceni neexistuje cm, ktory by som nevyparala. Dokonale to urcite nie, no ucim sa dalej 🙂
@zuzka9449 klobúk dole...... a to že si 100x párala, nevidieť, výsledok je dôležitý a ten stojí za to!

@anastazieb krásný! moc!