Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@caramilla zbytkove sukně jsou skvělý nápad, hezky nakombinovane. 😉 Na dětskou sukni využiješ i menší odstrizky 😉 😀
@koki_melo tunika i šaty super 😵 To se někdo má, když mu sluší totálně všechno 🙂 😉 😀
@petkasv když tak koukam na ty navázané děti, tak si říkám, co tvá záda...???? Ač se mi to nošení moc líbí, já bych to nedala. 🙂
@katka82 taky dobrý. 😉 .. Už jsem rizla do ještěrek... Jsem zvedava, co z toho vyleze 😅
@palosek co má záda 😀 já mám záda v pořádku, asi před měsícem jsem si je blokla, ale ne šátkem,ale tím, že jsem spala u Bětky v posteli, týden jsem měla zatejpovaný krk, nosila kapsaicinové náplasti a chodila k fyzio, hned víkend po tomhle všem jsem vzala rýč a krumpáč do ruky a záda se srovnala 🙂 nemám s tím problém, pravidelně cvičím, musím 😉
@caramilla možná mým postojem, ale bunda netahne, vejdu se pod ní s mikinou a to už je těsnější 🙂 a miminko na cestě není, ještě mám čas 🙂 teď se konečně osamostatnila Rozina, chodí do vlastní třídy k jiné učitelce, obě (i Bětka) jsou spokojené a mě to v práci baví 🙂 hlavně doma nestojím denně za plotnou a nikomu nesloužím 😉
Prosim vas, niektora z vas tu pridavala fotky so sitou autodrahou, ktora sa dala zlozit... mohli by ste mi poradit ako sa to da usit, albo sa niekde da kupit panel a kde by som ho kupila???? moc dakujem
@mariast ja to tiez idem pajcnut a uz som sliedila historiu bola to pani kuna- ;)) panel je z umelluzinky este ho maju:prave som kupila, maju k tomu aj taku kockovanu latku ak chces tak pekne olemovat a prosim pridavam sa k otazke pre pani kuna: davali ste dnu nejaky tenucky termolin alebo zospodu flis aby to netlacilo do kolien? Ci potom by sa to uz nedalo pekne poskladat? Dakujeme;)
@kuna
@avionka @mariast panel i spodní látka jsou podžehleny novopastem, schválně jsem se šla prohrabat emailem, jestli najdu vyloženě, co to bylo http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=56360853&tab=7 (i pro @macin73, houby vlizelín z galantérky, už jsem si vzpomněla, byl to tento 🙂 ). Jestli to netlačí do kolen jsem neřešila, ten panel není tak velký, aby na tom klečel, klečí na koberci. Vyztuží to takorát a přitom se to dá hezky smotat. No a ušití je jednoduché, ušijou se "garáže", přišijou k panelu, podle toho se pak střihne zadní strana a po boku se to pak sešije k sobě. Pak se to celé olemuje podle postupu @zuzkasim http://zuzkasim.blogspot.cz/2014/11/fotonavod-n... a je to 🙂
@kamishek no tu vesmírnou jsem šila když jsem na jeden víkend začátkem února udala děti k našim a tu druhou pak minulý čt a pá když jsem nebyla v práci 🙂 jinak toho mam fakt plný brejle 🙄 na té brigádě jsem u linky co má docela dost vysokou normu,ale zase je to fakt dobře placený 😎
@kuna děkuju 🙂 je to pro kamarádky prcky 🙂
@palosek určitě se to povede 😉 už se těším na fotky 🙂
@kuna dakujem pekne- podzehlit ma to vobec nenapadlo skor som myslela ze su tie cesty asi ,,quiltovane" aby sa to nehrnulo a toto je teda vyrazne menej pracne riesenie🙂) takto to znie susup pracicka na velku radost uz sa nemozem dockat panelu-len ci s tym potom vydrzim do menin;))
Moc zdravím, mám velkou radost že jsem tuhle diskuzi zase našla zhruba tak před půl rokem jste mi zmizely a myslela jsem, že je diskuse uzavřená nebo zrušená, jsem moc ráda že to tak není. Jestli můžu budu zase chodit nakukovat a občas se i chlubit🙂
@caramilla máš to pěkné 😉 Asi budu za pajcku, jen teda nemam takový výběr latek 😀 😔 😀 😀 Az se zas někdy dostanu k šiti 😝 Jako...ty už letní... Já ještě skoro zimní šiti 😅 😅
@alenf guma v nápletu je 😉 Delku většinou stříhám 3/4 délky obvodu, ale taky záleží, jak moc pevnou a širokou máš tu gumu...vid @sinala 😉
Kočky mám takú začiatočnícku otázku ohľadom strihov - tie mi nikdy nešli.
Chcem synovi ušiť veľmi veľmi jednoduché nohavice/tepláky/hocičo na zničenie …
Môžem obkresliť jeho aktuálne tepláky na papier, plus nejaké pridania na švy?
@deninka233 můžeš
@sinala ďakujem ;) a koľko tak látky spotrebujem cca? Nosí 104/110 veľkosť. Mám objednať pol metra, alebo rovno meter látky?
@deninka233 potřebuješ délku tepláků + něco na založení a něco na vysrážení ( tak cca 5 cm na metr). Půl metru už je málo🙂

@jieff nene, lemy jsou úplně přesně stejně široké, řezala jsem podle patchw. pravítka🙂
Ale rozdíl je v tom, že červená je XS/S, na mě totál naražená, podšívka nepruží a nemohla jsem v ní ani chodit🙂 Druhá je L/XL a je mo akorát. Takže v tom bude rozdíl "střihu", co vidíš 😀 CO do toho, jak mi sedí, tak je určitě lepší ta druhá, ale ta první má takové jasnější barvy, veselejší.