icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

lillyzelvicka
1. nov 2011

@volpaia @caramilla no je to fialová ale mě spíš připadá jako sytější starorůžová.Když k ní položím fial teplákovinu a finerib tak mi to vůbec neladí a ten starorůžový finerib tak ten jde k tomu nejvíc je trošku světlejší
@medvi11 super🙂 no já jsem se právě těšila na tu ostrou fialovou a tahle je jiná😕

michamicha
1. nov 2011

ahoj 🙂
@ivuska.h ta sovičková mikina je krásná 😵

volpaia
1. nov 2011

Holky a nemáte někdo tu lamu granát? Jaký to je odstín? Podle toho názvu bych spíš čekala něco do vínova, ale na fotce to vypadá spíš na hodně tmavě modrou. Odpovídá ta barva?

michamicha
1. nov 2011

jo, potřebovala bych poradit z čeho ušít oteplovačky pro malýho 😉 vnitřní vrstvu chci dát flees a zateplení asi vatelín, ale vůbec netuším co zvenku 😖 nešila jste některá z vás někdy?

caramilla
1. nov 2011

@lillyzelvicka Ty brďo, tak ty fakt teda nemaj soudnost!!!!
Myslím, že se mi ta barva asi bude i líbit, ale teda na tom webu je to tmavě fialová, lilková, krásná. Já se na ni těším, ach jo. Jako jsem zvyklá, že barvy neodpovídají, ale většinou alespoň odpovídá název, tady je obé mimo ☹

caramilla
1. nov 2011

@michamicha Podle mě softshell, nepromokavou šusťákovinu a možná by šel i PUL 😀

terezita
1. nov 2011

@caramilla tobe se libit bude.. 😀 😀 😀 ja ji videla na dece par dni predtim, nez se objednavalo. tak jsem ji radsi nevzala.. 😅 😀 😀 je to takova svetle fialkova.. serikova?

lillyzelvicka
1. nov 2011

hele tak tady je foto jako barva vůbec teď neodpovídá já jen to porovnání s teplákovinou a fineribem

michamicha
1. nov 2011

@caramilla třeba tuhle šusťákovinu? http://www.dumlatek.cz/sustakoviny-silnejsi-se-... nebo by stačila i ta slabší? http://www.dumlatek.cz/sustakovina-slabsi-nepro...
toho PULu se docela bojim, že by v tom byl nejspíš zapařenej 😅 a softshell asi vyjde o hodně dráž než ten šusťák 😅

lillyzelvicka
1. nov 2011

nahoře je ten starorůžový finerib vpravo teplákovina dole fial finerib 😀

medvi11
1. nov 2011

http://medvidka.rajce.idnes.cz/lama_fialova

něco s bleskem, něco bez...ale na denním světle to blejsknu zítra po obědě, snad bude hezky 🙂

medvi11
1. nov 2011

tohle je s bleskem, takže trochu jasnější, ale skoro to odpovídá skutečné barvě...

lillyzelvicka
1. nov 2011

@medvi11 některé ty fotky se hodně blíží té na wendy 🙂 hele uvidíte co Vám dojde asi mám jiné barevné vnímání 😀

medvi11
1. nov 2011

@lillyzelvicka wendy to má foceno bleskem...jediná bez blesku je asi tato...akorát je vidět, že to zase neodpovídá - ten papír, co má být bílý, není ani omylem bílý...

lillyzelvicka
1. nov 2011

@medvi11 no není tak ostrá je fialová ale taková světlejší jiná ale sstéjně z ní bude boží mikča🙂

ivuska.h
1. nov 2011

Díky za pochvalu mikiny, už má i zip, tak pak dám pořádnou fotku. Právě jsem dopočítala tři bedny zboží, tak mám chvíli oraz, než to budu dávat na shop. Ukořistila jsem manželův notebook 😀

@caramilla Obrázky nejsou moje, stahuju na netu nebo beru ze vzorů látek.

@medvi11 Jsi vypadala, že nějak neuroticky spěcháš, tak jsem tě nechtěla zdržovat...
@zojec Kupuju, takové ty věci, které jsou tak levné a stačí v jednoduchém designu, že se mi nevyplagtí to šít. Ale je fakt, že teď toho mají našitého fakt hodně, nějak mě to chytlo.
@crawler No jo, já mám pidibřicho, na svou výšku... JInak děloha má rozměry standardní, podle toho, jak mě měří moje PA. Holt to na mě jen tak není vidět.
@lillyzelvicka Kolečko mám 45mm a podložku nějakých 42x57 cm, tu jsem kupovala na Strimě (vypadá dost podobně jako tato http://cz.strima.com/dw-12122-oboustranna-rezac..., prostě ta zelená verze) a kolečko mám Olfa, náhradní čepele kupuju co se dá, v Ragosu KAI nebo na Strimě to, co mají (jsoi levnější a rozdíl moc nepozoruju) -- http://cz.strima.com/dw-rb001r-nuz-pro-rezaci-k....

medvi11
1. nov 2011

@lillyzelvicka no já se těším na deku, není to růžové 🙂 tak jsem ráda, je to chňuchlací...a mikinky apod.budu šít, pokud něco zbyde z hromadky, z doobjednávky (tentokrát chci vzít víc než míň, ať neřeším, komu kolik uberu a přebytky si klidně nechám - rozumně ovšem...posledně na mně zbyly jen 2 látky z asi 7, co jsem chtěla - prvně jsem ubírala(rušila) sobě...a vzala jsem si jeden přebytek, co jsem ani původně nechtěla 😀 😀 😀

medvi11
1. nov 2011

@ivuska.h no je fakt, že bych Jiříka ve školce do 5 nechávat nechtěla 😀 😀 😀 až si půjdu pro Ottobre, se musíš pochlubit!

Jo a VTC - ještě ani neposílali mail, že odesílají zipy, asi jim tam napíšu, kdy to bude...

mehlo
1. nov 2011

@michamicha čau! tak já zrovna čekám na dodávku matroše na kombinézu. Vevnitř flís,uprostřed vatelín a navrch šustákovinu se zátěrem, tuto- http://www.pattistudio.cz/pattistudio/eshop/1-1...

ivuska.h
1. nov 2011

@medvi11 Kolik má Jana obvod hlavy? Že bych ti pro ni nechala tu Ooga mikinu, co je Ondrovi úzká přes hlavu...

ivuska.h
1. nov 2011

Jo a konečně nebudu zas tak kovářova kobyla -- nechala jsem si našít Easy z těch minky PULů, od každého vzoru jednu a pak ještě z potištěných obyč PULů, co mi nedávno dorazily (ti šedí "Haipa" sloni atd.), celkem asi 12 plínek 😀 Ospravedlňuju si to tím, že budu plenkovat dvě děti, tak to děsně potřebuju a doteď jsem měla Easyn jen asi 6. Všechny kalhotkovky, co mám, jsou různé druhé jakosti nebo experimenty, takže tam jsem z obliga 😀 Zítra vyfotím, abyste si trochu zaslintaly. A až mi z toho děcka vyrostou, bude dražba a konečně zbohatnu 😀

medvi11
1. nov 2011

@ivuska.h asi 48 cm...

ivuska.h
1. nov 2011

@medvi11 Hm, tak to není moc rozdíl, Ondra má 49... to bych jí teda tipla od pohledu míň 😀

daisyr
1. nov 2011

Engross nažehlovačky info - dnes jsem zaplatila fakturu, tak snad mi brzy dorazí, něco bude zase levnější 😉 Dám info, až přijdou, jinak aktuální stav píši i do tabulky, kam pak hodím ceny, poštovné apod.

michamicha
1. nov 2011

@mehlo a nevíš jaká je to gramáž? já chci právě objednat u Mráze a tam mají buď slabší nebo silnější 😒 akorát u tý silnější mají na výběr jen tmavě modrou a růžovou barvu 😝

medvi11
1. nov 2011

@ivuska.h no já jí měřila asi včera hlavu kvůli kukličce 🙂 to víš, je to holka veliká 😀 😀 😀

ivuska.h
1. nov 2011

@medvi11 Je fakt, že je vlastně starší než Ondráš, tak to má nárok 😀

Jinak to dítě má nějakou úchylku -- objevil ve skříni mýdlo (růžové Alverde) a už několik dní si ho celý den nosí, nic s ním nedělá, jen ho prostě má pořád v ruce a odkládá ho jen když jí, pije nebo chce čistit zuby.

sufik1
1. nov 2011

@aerin mám to růžový de lux a jsem spokojená. Předtím jsem měla tenhle typ (ne tuhle značku) http://www.sicistroje-shop.cz/rezaci-kolecko-45mm a blbě se mi drželo

stassy
1. nov 2011

@aerin Já mám to v pátém odkazu a zatím dobrý, používám ho už půl roku a zatím s prvním kolečkem. 🙂
Četla jsem nadšené reference na Kai (od nich mám nůžky a ty teda jsou luxusní), takže kdybych si teď měla vybírat znovu, šla bych do téhle značky. Kolečko i podložku. Ty zelené a fialové (podložky, značka tuším Olfa) prý z nějakého záhadného důvodu tupí kolečka, rychleji odcházejí.