icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

palosek
2. apr 2015

@veronik77 se ti nedivim, by me to taky mrzelo 😖 Vydrz, prtka, vydrž .... 😎

katka82
2. apr 2015

@veronik77 a minule se ta svatba nepovedla? 😕

kveta007
2. apr 2015

@sinala @palosek Jste mě tu fakt pobavily - 10ti minutovka je nej... 😀 Manžel na to večer koukal, že jako pěkný, že má kde Tomík spát, když je nemocný, ale co to jako je? Hrozně se divil, že jsem to ušila pro plyšáka a není to nic jinak účelného. Asi mu to připomínalo chňapku nebo tak něco. 😀

kveta007
2. apr 2015

@crawler Trochu úprav proběhlo ve fotoshopu, ale jen ořezání, přidání trochu světla. Úpravy proběhly během 10 min., abych stihla fotky ještě i vložit než se vzbudí malá, která se mi tu pořád sápe po PC a strašně ji baví mačkat tlačítka...

a_lexa
2. apr 2015

@kveta007 chlapi tomu moc nerozumí, ale mají představivost. Mého chňapka nenapadla, ale ptal se mě, proč je ten plyšák v bačkoře. 😀

sinala
2. apr 2015

@bordino vínový letní je červený letní, ta červená je taková vínová.
Z čeho máš rukávy na té kombinéze z letního softu?

bordino
2. apr 2015

@sinala z vervenyho a vinovej mi neprijde ani trosku

veronik77
2. apr 2015

@katka82 z našeho pohledu byla super - já měla čerstvě po státnicích, M. ještě dostudovával... Takže po obřadu jsme měli grilovačku v komunitním centru, vše jsme si připravili a následně uklidili sami, výslužky jen to, co zbylo. Prostě žádná velká trachtace v restauraci, předem připravené košíčky s výslužkou se jmenovkami..... a tak 🙂

sinala
2. apr 2015

@bordino ještě asi záleží z jaké várky ho máš, protože ten tvůj vypadá fakt červený a já mám doma do vínova. Zjistila jsem, že mám doma 2 černé a jeden je spíš tmavě šedý a druhý je fakt černý a nemohu je použít dohromady, protože to je okem vidět

jieff
2. apr 2015

@veronik77 o takové tchýni už jsem taky slyšela od kamarádky - dokonce se sbalili a jeli jíst do restaurace!To tu radost kazí...

sislik2010
2. apr 2015

@sinala jestli se nikdo nenajde, doma určitě mám. Přeměřila bych a vyfotila, ale až v pondělí. Jsme na dovolené.

caramilla
2. apr 2015

@bordino býval takový ještě cyklámenový....

jieff
2. apr 2015

@terezita tak si jí nech natisknout-http://www.latkypodlevas.cz/ 😀

caramilla
2. apr 2015

@bordino fotka normálně jak z reklamy na sci-fi. Je výborná, určitě bude v TOPu 😀

caramilla
2. apr 2015

@crawler jó, takových dotazů mi denně chodí 😀 😀 😀 😀

bordino
2. apr 2015

@caramilla jasně a název toho TOPu bude Barnevern..... 😀 😀 😀 😀

veronik77
2. apr 2015

@jieff tak to u nás naštěstí neodjela 🙂

terezita
2. apr 2015

@jieff jito to bych asi nedala.. 🙂

katka82
3. apr 2015

@veronik77 jo jo u nás se zase tchyni nelíbily naše svatební oznámení 😝 čekala zlaté písmo,holubičky a krajkové okraje 😀 😀

bordino
3. apr 2015

@katka82 tak to z toho našeho by jí asi šlehlo 😀

veronik77
3. apr 2015

@bordino nějaký parazit s mečem v ruce? 😀

bordino
3. apr 2015

@veronik77 kočka a myš kreslená školáckou rukou mého muže 😀 😀 😀

snowwitch
3. apr 2015

Tak jsem zase něco upíchnu. Fotky pro změnu úplně příšerný 😀 Holky už beránek nepokaká...(ale mě jo)

katka82
3. apr 2015

@snowwitch krásný 😵 Jolanka má náádherné oči 😵

jieff
3. apr 2015

@snowwitch týjo já na pokakání úplně zapomněla! Tak to asi nebudeme vonět!

caramilla
3. apr 2015

@snowwitch sako je úchvatné!

caramilla
3. apr 2015

Já jsem došila včera další mikinu 😝
A ještě posílám dnešní pozdrav ze Špulky a Kryštůfka, jak drandí 🙂

snowwitch
4. apr 2015

@caramilla Mikina krásná, ale Kryštof! To je takovej božan, jak valí očička....Aaaaaaaaaach

lenasss
4. apr 2015

@caramilla Jak to tu nestíhám,tak mi úplně spadla brada jak je Kryštůfek veliký. Ten čas tak strašně letí.Je naprosto úžasný ty jeho oči jsou úplně neskutečné 😉

caramilla
5. apr 2015

@snowwitch 😉
@lenasss On teď kolem roku udělal takový skok, že "zmužněl" 😀 Už to není prostě miminko. Hodně to dělají i ty vlásky (má v roce tolik vlasů co Mína měla ve 2🙂 A udělal skok i vývojově, takže se vzteká, jakmile není něco po jeho, mluvit neumí, takže je to někdy detektivní práce přijít na to, co chce 😀