icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

lenasss
21. apr 2015

Prosím vás,kdo objednává na VTC? Včera jsem v polospánku udělala objednávku a vlastně poprvé a přišel mi jen email co jsem objednala a nic víc. Oni posílají jen na dobírku? Nikde nebylo abych si vybrala způsob platby a teď čekám,že se ozvou a zatím tedy nic. 😒

crawler
21. apr 2015

@lenasss ano,na dobírku

lenasss
21. apr 2015

@crawler prosím tě a daji dopředu vědět? Protože u sebe nemám tolik peněz a do města se nechastám 😅 a posílají Čp nebo kurýrem? Jsem strašná já vím,ale když já už musela objednat a tak jsem spěchala do postele,že jsem stejně polovinu věcí zapoměla. 😀 😀 😀 a nemám tam ani poštovné připočítané,jsem z toho jelen 😅

lenasss
21. apr 2015

@crawler Tak už jsem to dohledala 😀 omlouvám se za otravování 😉

zuzkasim
21. apr 2015

Něco na styl netopýřích rukávů pro mě.

krakora
21. apr 2015

@jitu22 Z toho jak je warmkeeper tahavý jsem unešená vždy, když oblékám děti, je tu však jedno velké ALE. Viděla jsem tentýž materiál nošený od podzimu velmi intenzivně a je to jeden žmolek vedle druhého. My prali zatím třikrát a už je to ožmolené.

sislik2010
21. apr 2015

Přidávám konečně pár fotek.
Tepláky na kolo ušité jako nasrávačky a nikdy více. Fakt se mě nelíbí. Ale Veronice ano. A hned v akci na kole na výletě. Potom softky ze zimního pro Báru když jsme na zahradě. A mikina z warempkeperu už jsem ji fotila a leginy aby nás nepokakal beránek. bára má taky legiíny a já tričko. Ale já se nefotím.
A potom pár věcí co jsem šila - trička a legíny pro holčičky a tričko a kraťase pro chlapce.
Jinak manžel uspěšně o velikonocích nechal foťák v kavárně v českých Velenicích. Zjistil to až doma. Zavolala jsem tam, fakt tam byl. Už ho mám doma. Byl to už druhý foťák. Canon leží někde v Kyrgystánu v horách.
Jinak jedna sesterská láska.
Taky jsem se rozhodla, že se naučím háčkovat. První výtvor byla Čepička pro Báru a druhou má Veru. Bára čepici zahodila v zámecké zadradě v neděli na výletě. Asi se někomu líbila, už jsme ji nenašly a Veru ji má ve školce - tak ta ju snad nezašantročí😀

sislik2010
21. apr 2015

@zuzkasim pěkný taky chci být tak vychrtlá

krakora
21. apr 2015

Dámy, teď v horku je to OT, ale ráda bych tu otázku vyřešila. Zimní soft 10/15, po ušití vypadá hnusně, nitě jsou do něj jakoby zakouslé, zařezané a ve švech na kolenou a mezinoží lezoucího batolete je oždibraný. Je nějaký trik, jak vzrát na ty nitě?

zuzkasim
21. apr 2015

@sislik2010 No, mou váhu bych ti nepřála, už jsem to tu probírala🙂 Máš to šití úžasné. Sedí mi na klíně naše batole, dívá se na fotky a křičí "Bája, Bája" - jako Bára, její sestřenice, a uvědomila jsem si, že opravdu píšeš o Báře🙂 Mrkavá mikina, hezká čepička, o háčkování už rok jen mluvím, jsem zvědavá, jestli nastane čas, že to taky zkusím.

sufik1
21. apr 2015

jeden recy počin, takový trošku pyžámkový, ale ty gaťky z rukávů jsou super

mar_ti_na
21. apr 2015

@krakora ahoj, taky jsem z něj šila a bylo to nepříjemný překvapení. Zkoušela jsem vyměnit jehly z klasickych na strečové. Trochu to pomohlo. Ale v budoucnu už ho nekoupím.. ta látka je hrozně nepřijemná na dotyk, mám na rukou ekzém a když na to sáhnu, tak se mi na tom ruce zatrhávají nebo jak to napsat. 10/15 se dá koupit myslím i soft "evropský", který by měl být super, ale je výrazně dražší..

crawler
21. apr 2015

@mar_ti_na @krakora též jsem nevyzrála a přešla zpět na horší parametry,ale zato se lépe šije a dobře se na něj nažehluje😀

bury
21. apr 2015

@zuzkasim - tahle látka je na to tričko jak dělaná 😉 jsi dobrá, jak máš navazující pruhy 😉

sislik2010
21. apr 2015

@zuzkasim zkus. Rozhodla jsem se v pondělí, v úterý když jsem vezla Veroniku na schůzku tak koupila v Brně přízi a v pátek jelaBára doprovodit ráno Veru do školky v nové čepici a v neděli ju potratila ve Slavkově v zám oarku😉

ucitelka70
21. apr 2015

žienky, na 110 legíny mi stačí však 50 cm látky

sufik1
21. apr 2015

@ucitelka70 tak jestli to tam narveš, tak mi dej vědět..., leda by byly pod kolena

zuzkasim
21. apr 2015

@ucitelka70 To určitě ne, je to žalostně málo, zkus si změřit nějaký střih nebo mrkni do Ottobre na doporučenou spotřebu. Z půl metru mi to vyjde sotva na vel. 92, pas budu dávat zvlášť a lem na nohavice taky, zrovna je mám rozstříhané.

ucitelka70
21. apr 2015

@sufik1 kamoškine dcére mám šiť, je síce menšia, zatiaľ by mala nariasené..... a zatiaľ sa mi nechcelo ani vykreslovať a odmerať, ešte som len vo fáze objenania látky. Tak jej mám zobrať 70 cm?

mar_ti_na
21. apr 2015

@ucitelka70 dala bych 80 cm, šila jsem nedávno pro svou neteř, která nosí vel 116, střihla jsem to asi z 80-85 cm, má to pod kotníky, aby to chvilku vydrželo

saaralota
21. apr 2015

@krakora mám podobnou zkušenost...nosit se to dá, ale z blízka to už tak pěkné na pohled není, v tom prošití... a na omak se mi ten materiál taky moc nelíbí. Škoda, že jsem si ho udělala celkem zásobu...líbily se mi ty parametry, tak jsem vzala asi čtyři barvy...

jitu22
22. apr 2015

pohodlné manšestráčky z Hilco kordu po moji Týnku

sinala
22. apr 2015

Holky z Brna, kam jít na látky někdev centru a okolí? @zuzkasim

sislik2010
22. apr 2015

@sinala kalců na začátku Kobližné z Malinovského nám, terrymoda nad nádražím a skoro hned naproti je řempo nebo kars. Jinak v Králově Poli je Marlen. Nic dalšího nevím.

sinala
22. apr 2015

@sislik2010 díky 😉 Po dlouhé době jedeme v sobotu, tak toho chci využít🙂

zuzkasim
22. apr 2015

@sinala Dole na Jánské (kousíček od Maliňáku) je Ardeko (mají nad výlohou napsané tuším Šicí centrum), je to vedle jiného Bytového textilu, tam nemá cenu chodit, ale v Ardeku je nádherný výběr pláten a mají tam i německé úplety od Darling. U Kalců je klasická metráž, vše. Kars má prodejnu ještě taky kousek od Maliňáku ale jiným směrem, na Benešové, tam je taky klasická metráž, berou i úplety třeba z Produktservisu, něco z Německa, mají i náplety, teplákoviny, flís, hodně se poslední dobou s nabídkou polepšili.

zuzkaanicka
22. apr 2015

@zuzkasim
@sinala Zuzka, este si zabudla na tento obchodik 😉
http://www.terrymoda.cz/prodejny.php

sinala
22. apr 2015
ja028
22. apr 2015

Trošku z mojho šitia o čiapočkách a týchto setíkoch sa mi už asi aj snívať bude🙂 ale mňa to tak bavíííí, šial by som stále len keby toho času bolo viac, ved to poznáte

petkasv
22. apr 2015

Holky zdravím ze školy v přírodě 🙂 našila jsem kupu hadrů, ale ty asi neuvidíte, snad je stihnu přefotit, mám super kalhoty z bavlny, ale posílám fotky Rozinky v akci při počtu mých 15ti hlav 🙂 snad vám to nebude vadit 🙂
jooo vlastně edit, všechny ty šátky jsem našila 😝 jsme totiž piráti 🙂