Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@crawler prosím tě a daji dopředu vědět? Protože u sebe nemám tolik peněz a do města se nechastám 😅 a posílají Čp nebo kurýrem? Jsem strašná já vím,ale když já už musela objednat a tak jsem spěchala do postele,že jsem stejně polovinu věcí zapoměla. 😀 😀 😀 a nemám tam ani poštovné připočítané,jsem z toho jelen 😅
Přidávám konečně pár fotek.
Tepláky na kolo ušité jako nasrávačky a nikdy více. Fakt se mě nelíbí. Ale Veronice ano. A hned v akci na kole na výletě. Potom softky ze zimního pro Báru když jsme na zahradě. A mikina z warempkeperu už jsem ji fotila a leginy aby nás nepokakal beránek. bára má taky legiíny a já tričko. Ale já se nefotím.
A potom pár věcí co jsem šila - trička a legíny pro holčičky a tričko a kraťase pro chlapce.
Jinak manžel uspěšně o velikonocích nechal foťák v kavárně v českých Velenicích. Zjistil to až doma. Zavolala jsem tam, fakt tam byl. Už ho mám doma. Byl to už druhý foťák. Canon leží někde v Kyrgystánu v horách.
Jinak jedna sesterská láska.
Taky jsem se rozhodla, že se naučím háčkovat. První výtvor byla Čepička pro Báru a druhou má Veru. Bára čepici zahodila v zámecké zadradě v neděli na výletě. Asi se někomu líbila, už jsme ji nenašly a Veru ji má ve školce - tak ta ju snad nezašantročí😀
@zuzkasim pěkný taky chci být tak vychrtlá
Dámy, teď v horku je to OT, ale ráda bych tu otázku vyřešila. Zimní soft 10/15, po ušití vypadá hnusně, nitě jsou do něj jakoby zakouslé, zařezané a ve švech na kolenou a mezinoží lezoucího batolete je oždibraný. Je nějaký trik, jak vzrát na ty nitě?
@sislik2010 No, mou váhu bych ti nepřála, už jsem to tu probírala🙂 Máš to šití úžasné. Sedí mi na klíně naše batole, dívá se na fotky a křičí "Bája, Bája" - jako Bára, její sestřenice, a uvědomila jsem si, že opravdu píšeš o Báře🙂 Mrkavá mikina, hezká čepička, o háčkování už rok jen mluvím, jsem zvědavá, jestli nastane čas, že to taky zkusím.
@krakora ahoj, taky jsem z něj šila a bylo to nepříjemný překvapení. Zkoušela jsem vyměnit jehly z klasickych na strečové. Trochu to pomohlo. Ale v budoucnu už ho nekoupím.. ta látka je hrozně nepřijemná na dotyk, mám na rukou ekzém a když na to sáhnu, tak se mi na tom ruce zatrhávají nebo jak to napsat. 10/15 se dá koupit myslím i soft "evropský", který by měl být super, ale je výrazně dražší..
@zuzkasim zkus. Rozhodla jsem se v pondělí, v úterý když jsem vezla Veroniku na schůzku tak koupila v Brně přízi a v pátek jelaBára doprovodit ráno Veru do školky v nové čepici a v neděli ju potratila ve Slavkově v zám oarku😉
žienky, na 110 legíny mi stačí však 50 cm látky
@ucitelka70 tak jestli to tam narveš, tak mi dej vědět..., leda by byly pod kolena
@ucitelka70 To určitě ne, je to žalostně málo, zkus si změřit nějaký střih nebo mrkni do Ottobre na doporučenou spotřebu. Z půl metru mi to vyjde sotva na vel. 92, pas budu dávat zvlášť a lem na nohavice taky, zrovna je mám rozstříhané.
@sufik1 kamoškine dcére mám šiť, je síce menšia, zatiaľ by mala nariasené..... a zatiaľ sa mi nechcelo ani vykreslovať a odmerať, ešte som len vo fáze objenania látky. Tak jej mám zobrať 70 cm?
@ucitelka70 dala bych 80 cm, šila jsem nedávno pro svou neteř, která nosí vel 116, střihla jsem to asi z 80-85 cm, má to pod kotníky, aby to chvilku vydrželo
@sinala kalců na začátku Kobližné z Malinovského nám, terrymoda nad nádražím a skoro hned naproti je řempo nebo kars. Jinak v Králově Poli je Marlen. Nic dalšího nevím.
@sislik2010 díky 😉 Po dlouhé době jedeme v sobotu, tak toho chci využít🙂
@sinala Dole na Jánské (kousíček od Maliňáku) je Ardeko (mají nad výlohou napsané tuším Šicí centrum), je to vedle jiného Bytového textilu, tam nemá cenu chodit, ale v Ardeku je nádherný výběr pláten a mají tam i německé úplety od Darling. U Kalců je klasická metráž, vše. Kars má prodejnu ještě taky kousek od Maliňáku ale jiným směrem, na Benešové, tam je taky klasická metráž, berou i úplety třeba z Produktservisu, něco z Německa, mají i náplety, teplákoviny, flís, hodně se poslední dobou s nabídkou polepšili.
@zuzkasim
@sinala Zuzka, este si zabudla na tento obchodik 😉
http://www.terrymoda.cz/prodejny.php
@zuzkasim @zuzkaanicka díky

Prosím vás,kdo objednává na VTC? Včera jsem v polospánku udělala objednávku a vlastně poprvé a přišel mi jen email co jsem objednala a nic víc. Oni posílají jen na dobírku? Nikde nebylo abych si vybrala způsob platby a teď čekám,že se ozvou a zatím tedy nic. 😒