icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

barcav
30. apr 2015

holky prosím radu jaké strečové jehly na OL Brother ?
díky

alenf
30. apr 2015
genkai271
30. apr 2015

ahojte baby, nemate niektora prosim novu Burdu kids 1/2015? potrebovala by som vidiet stranku,na ktorej je prehlad a na nete to neviem najst

argo1
30. apr 2015

Holky můžete mi poradit tenkou riflovinu na letní kalhoty? chtěl abych nějakou splývavou,elastickou, tmavě modrou. Mohla by to být tahle? http://www.latky-kral.cz/rifloviny/378-r.html Není gramáž 290g/m2 už moc těžká?

palosek
30. apr 2015

@jieff tak my máme pokrok 😀 D se naučila zapínat zipy sama....juchu. Ale cokoliv natesno pres hlavu je trága 😝 😀

jieff
1. máj 2015

@palosek Toník začal sám zapínat zipy ve školce (protože to uměl jeho kamarád!) Ale ten na poslední softshelce mu nejde a mě se nechce přešívat zip... 😝

argo1
1. máj 2015

@sinala dík za tip, barva se mi líbí, ale nedokážu posoudit jestli bude splývavá. šila jsi z ní?

ja028
1. máj 2015

mám obdobie army štýlu 🙂

sinala
1. máj 2015

@argo1 nešila. Doma nějakou mám, ale která to je to nevím. @koki_melo by mohla poradit

lenasss
2. máj 2015

Jedna umotaná hračka pro Tobiáška.jedny polodupačky na přání (už mi z nich začíná hrabat 😀 ) a jedny nasrávačky pro souseda 😝

ja028
2. máj 2015

dnes len takáto raglánová žabičková mikinka

zuzkasim
3. máj 2015

Noční košile z flanelu ze syslírny mé babičky

barcav
3. máj 2015

@lenasss ta moucha je boží 😀 😵

barcav
3. máj 2015

něco ode mne, šnůrka na klíče a konečně jsem střihla do gorjusek - oboustranná kabelka 😀

lenasss
3. máj 2015

@barcav jj všem v okolí se líbí 😀 je tak škaredá až je pěkná 😀 😀

macin73
3. máj 2015

Jdu s dotazem... máte nějaký osvědčený jednoduchý střih na softky z letního softshellu? Díky!

palosek
4. máj 2015

@zuzkasim pěknou látku babí nasyslila. 😀

alenf
4. máj 2015

Ahojte dievčatá,mám na želanie hotovú ďalšiu dievčenskú softshellovú bundu a malá zákazníčka bola až nad mieru spokojná,tak jej očká iskrili od radosti,veľmi chcela mať tyrkysovú bundu 😉 😀 .Len fotky sú trošku rozmazané,fotené to bolo z rýchlika večer,hneď to aj brali,ledva som to stihla s bolavým opuchnutým zápästím dokončiť a aspoň 3x cvaknúť.

jieff
4. máj 2015

Udělala jsem si radost a ušila si šaty. Střih je jednoduchý, tak jsem si alespoň vyhrála s aplikací. Jen výstřih jsem měla krapet víc utahovat při lemování...

bury
4. máj 2015

@jieff - tak takhle látka mě neoslovila a když to vidím na někom, tak bych jí hned brala 😉 moc pěkný šatičky.

bury
4. máj 2015

@alenf - dokonalé provedení - jako vždy 😉

sislik2010
4. máj 2015

@bury mě se právě na fotce moc líbila, chěla jsem si ji koupit. Potom jsem ji viděla v reálu a vůbec mě neoslovila.

argo1
4. máj 2015

@macin73 Ja delam stejne softky jako teplaky, jen trochu sirsi pres zadek, aby se dobre oblikaly. A strih mam nejaky prapuvodni z Ottobre ve vel 86 a jen ho prodluzuju, momentalne na 110 🙂

katkuz
4. máj 2015

ahojte zienky, nestiham prispievat, len slintam nad tou vasou krasou. Vdaka za inspiracie a pohladenie pre oci. 🙂 🙂 🙂 moje sitie momentalne spociva len v pyzamach a teplakoch, prip. ciapok. viac nestiham, kedze si rozsirujem vzdelanie. Prosim o radu, viem, ze to tu bolo viackrat, ale nemozem to najst - ako nastavujete overlock, ked chcete mat ten vlnkovy okraj??? viackrat to tu bolo napr. na takej bielocervenej lienkovej latke. DAKUJEEEEM. mam OL veronicu.

palosek
4. máj 2015

@jieff krása 😵 😵 😵 Já tu látku už mám taky doma. Je vysražena....jen Baham,jestlišaty nebo tuniku,legose v mem pripade nikoli 😉

palosek
4. máj 2015

@katkuz http://rrukodelka.blogspot.cz/2013/11/trinitny-... jedu podle tohohle návodu. 😉 a látku natahuji před a za jehlou... Přiměřeně....přiměřeně.

jieff
4. máj 2015

@bury moc děkuju za pochvalu. Mě se látka líbila hned, jen jsem myslela, že je modrá a ne zelená! Naštěstí se mi líbí pořád, jen modrá by se mi asi líbila víc...

jieff
4. máj 2015

@palosek legíny by byly odvážný 🙂

macin73
4. máj 2015

@jieff taky jsem si tento úplet vzala na šaty... sice mě v reálu látka zklamala (vůbec nevyhledávám žlutou barvu, v kombinaci s červenou už tuplem ne, a tady jsou bohužel zastoupeny obě, takže mě to dost ruší), ale už ji tu mám, tak to nějak "přežiju"... líbí se mi ta Tvoje aplikace, vůbec by mě nenapadlo na takový vzor ještě něco dávat, ale vypadá to pěkně... šaty Ti moc sluší! zkusím pro sebe taky asi podobný styl, jestli najdu nějaký střih