Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@vianne veľmi dobré riešenie, neokukaná vesta, aj štýl
Přidávám jedny kalhoty z kordu pro Báru. Jen nevím proč jsem jí tam udělala i kapsy. 🙂 a jeden soví kostým na divadlo ke dni matek. Ještě jsem Veru do školky šila pár tepláků, ty ale nefotím. Vše šito ještě před operací nových očí. Teď si je zatím šetřím, ale pojedeme zase do Litvy na dovolenou tak asi budu potřebovat něco nového. Jo a Bára má komplet s jedničkou k narozeninám, ale teď se suší na šňůře. Tak příště.
Ještě mám dotaz kdo objednává z Ardeka. Jak tam najdu jednobarevnou látku. V eshopu. Díky
@sislik2010 zrovna jsem tam objednávala a to jejich třídění mě teda štvalo, než jsem tam něco našla musela jsem to prolézt celý 😠
Ahojte. Zajtra ráno uzavierame hromadnú objednávku na Birch. Pre istotu sa pýtam, či ešte niekto niečo chce🙂
Dáša z Bubulákova
Babenky prosím Vás čo môžem mať zle na coverlocku, ked došijem a potiahnem za zadnú niť tak sa mi to všetko čo som ušila vypára☹ už som na nervy z toho
@ja028 to je normální 😀 . Na COL se ukončuje tak, že po došití zvedneš patku, nůžkama (nebo něčím tenkým - páráčkem, pinzetou) projedeš pod patkou, zachytíš horní nitě, vytáhneš je směrem k sobě, přestříhneš, a pak ten ušitý kus vytáhneš zpod patky směrem od sebe a odstřihneš spodní nit (to dělám odstřihávátkem na boku stroje). Tímhle postupem se ti dostanou všechny nitě na rub látky. Podívej se na youtube, tam jsou i videa 😉
@anastazieb dakujeeeem, už som to našla a aj ušila čo som potrebovala, no človek sa učí každý den 🙂 ale už mi to ide 🙂 našla som video od @caramilla a tam je to supeer ukazáne, takže ďakujem @caramilla 😉
Caute baby, poraďte nejakú dobrú teplakovinu, čo sa po mesiaci nosenia neprederie na kolenách 😠 Zatiaľ som šila z klasickej mtx a z elastickej, obe nepočesané.
@mikulka45 myslíš děti na kolenách? Já jsem spokojená s teplákovinou z rumitexu - malé jsem šila rostoucí tepláky,co nosila od 9m a donosila je ve 22m - půlku času prolezla po kolenou a tepláčky jsou v pořádku ALE Fany je kouzelník - ten je stejné tepláky schopný prodřít během 1 dne 😅
@mikulka45 ja tiež len rumi môžem doporučiť, ale ja hned na nové našijem chrániče kolien
@mikulka45 Jakoukoliv teplákovinu, jen dát na kolena ocelové pláty🙂 Ne, vážně, není to materiálem, je to tím, jak si děti hrají. Je rozdíl, jestli se po kolenách šoupe 10kg dítě nebo 20kg dítě. Mým synům nevydrží ani rifle a to býval kdysi odolný materiál, který vydržel namáhavý otěr kovbojů! Malé dcerce můžu na kolena dát klidně i bavlněné plátno a zatím vydrží, ale jakmile začnou divoké hry s auty v kleče na koberci nebo ještě lepší rozběhnout se, dopadnout na kolena a kdo dál dojede, je to tragédie. Pořád čekám, kdy je to přejde, nejstaršímu bude 10 a zatím nic☹
@mikulka45 pozri tu či ti bude vyhovovať🙂
http://www.webareal.sk/sof-te/Teplakovina-c1_0_...
@bury Ještě můžeš doufat, že ne všechny děti jsou stejné🙂 Ale určitě to hodně dělají i ty koberce, ony jsou takové hrubší, aby déle vydržely, ale zase se na nich rychleji prodřou gaťata. A na koberci jsou děti furt, ve školce, v družině, i ve třídě už bývají často koberce. No a pak ty jízdy po kolenou, to bych ty kluky přetrhla!
Nájde sa tu prosím šikovná mamička čo mi ušije podbradníky? 😅

@caramilla já bych se asi odvážilavsi ty legíny vzít k černým šatům, to pak oživit podobně petrolejovými doplňky. Ale nesměl by mi koukat zadek, jak té mladé slečně 😉 Pamatujete se, jak za našich pubertálních let se nosily elasťáky s tričky pánskýho střihu? 🙂 Čím lesklejší tím lepší 🙂