Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@kuna no já teď záplatovala záplaty a to mám " dceru", ale koberec mají ve školce taky 😒
@crawler @kuna @ucitelka70 @zuzkasim no presne myslím detské kolena, konkrétne 4,5 ročného syna. Tiež zbožňuje "šmýkacie" preteky a súhlasím aj s tým, že dosť urobia aj tie školkové koberce. Skúsim asi tie ozdobné záplaty nejako skombinovať.
@alenf a ktorá je podľa teba najodolnejsia, hm?
@mikulka45 necitala som vsetko, len tvoju poslednu otazku, moja skusenost je, ze obycajny dekovy flis je vyrazne odolnejsi voci predratiu ako bavlna. ja robim na teplaky zasadne zaplaty hned pri siti, teplaciky maju chlapci bavlnene a zaplaty flisove z mikin alebo lacnych malych diek.
Dostala jsem od tchýně hromadu látek. Tolik materiálu, že jsem si mohla dovolit ušít i bohaté kolové sukně pro sestřenku Verunku a Kristý. Jen ta moje potvůrka si nenechala vymluvit, že ta větší bude Verunky. Verunka tedy dostala tu kratší a Kristýně jsem tam už nenašívala kanýr. Vlastně mi ušetřila práci 😉
Holky, mám prosbu. Moje téměř 14letá dcera po mně pořád chce ušít šaty, které by nosila do školy. A mě vůbec nenapadá, jaké šaty ušít, aby byly vhodné. Díky za nějaký nápad.
@denimaty A nebude lepší, když ti to poví ona sama? Nebo jí strč pár čísel Ottobre, tam jsou modely i na větší, ať ti řekne, co se jí líbí a co by ráda. Byla jsem minulý týden zavést syna do školy na focení a zrovna se dofotili nějací osmáci nebo deváťáci. Zaujaly mě holky, byly u nich velké rozdíly, některé jako děvčátka, klasické tričko, legíny nebo rifle, některé jako dámy, flitrová trička, vepředu voda, záda holá, černé poloprůhledné legíny (nebo to byly silonky?), minišaty velmi odvážného střihu atd. Každá chodí jinak oblékaná. Já v tomto věku měla ráda úpletové šaty princesového střihu (ono se to tehdy nosilo), kousek nad kolena, krátký rukávek.
@zuzkasim Ona nějak vyhraněná není a nějaké odvážné šaty by nechtěla a ani bych jí je asi nešila. Právě že já se jí ptala a ona sama představu nemá. A já ani nevím, co takové holky nosí. Ona by asi byla spokojená s jakýmikoliv, jen by si asi chtěla vybrat látku. Ale střih bude asi na mně.
@denimaty Tak bych prošla ty Ottobre, hlavně, aby jí to dobře sedělo a cítila se v tom dobře. No a pak taky aby to schválily kamarádky🙂
Šila jsem něco málo pro dcerku, ale tentorkát to bylo spíš na ostudu. Na zelené soupravě jsem zkazila, co se dalo. Nejdřív jsem si střihla 2x stejnou nohavici na legíny, pak už jsem neměla dost délky, takže jedna nohavice je nadstavená. Na tunice jsem udělala velký výstřih jak na sebe, všechno začistila, prošila a až pak mi to došlo. Měla jsem strach, že látka už by mohla být rozsekaná, proto jsem to nechtěla párat, takže jsem vepředu vymyslela sklad, aby to bylo aspoň nositelné. A stejně je jí to ještě docela velké, bude to asi až na podzim. Dráčková souprava aspoň vyšla dle mých představ.
Dalsi
@kuna ty sukýnky s kraťáskama jsou boží, fakt boží
Já budu dnes šít ve velkým, ale foto asi nedám.
Budeme zašívat táborové celty. Má jich být snad 16 ks. Tak třeba potom v létě na táboře si vyfotím, než tam nadělají další díry😀
Teda holky .... dneska mě to tu moooc baví, samý hezký kousky 😵 😵 kochám se kochám.

@mikulka45 pokud je s kolenama problém, tak bych asi udělala na kolena nějaké pevné, ozdobné záplaty - třeba z pevné džínoviny, atd.